Επιτάφιος θρήνος: Αποκαθήλωση κορύφωση του Θείου δράματος των Αχράντων Παθών του Κυρίου

1
1475

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με άκρα ταπεινότητα και με όλα τα μέτρα για την τήρηση της υγειονομικής ασφάλειας των πιστών, τελέστηκε  σε όλους τους Ιερούς ναούς η ακολουθία της αποκαθήλωσης.

Ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας

Επιτάφιος θρήνος. Ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας. Ημέρα κατά την οποία κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ προεξήρχε της ακολουθίας στο Ιερό παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού Κω  με τον π. Κωνσταντίνο Καματερό, τον πρωτοψάλτη-καθηγητή Γ. Σακέλλη, τον Κ. Χαρτζηάμαλλο και τον Ν. Παπαθωμά.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς και ο Αντιδήμαρχος Σ. Καμπουράκης.

Η Αποκαθήλωση στη χριστιανική λειτουργική λέγεται η σκηνή της καταβίβασης του σώματος του Ιησού, από το Σταυρό που ακολούθησε μετά τη Σταύρωσή του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί.Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ από την Αριμαθαία και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Ο Ιωσήφ ζήτησε από τον Πιλάτο το σώμα του Ιησού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατάβασαν το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το απόθεσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ.

 

ΦΩΤΟ από την τελετή αποκαθήλωσης στο Λαγούδι:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και του χρόνου με υγεία και φυσικά με τελείως διαφορετικές συνθήκες. Συγχαρητήρια στον Παπα- Κυριάκο και στην Επιτροπή της Παναγίας για τον ΥΠΕΡΟΧΟ στολισμό της Εκκλησίας και του Επιταφίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ