Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω: Κινητοποιήσεις και ένδικα μέσα αν ο Δήμος δεν πάρει πίσω την απόφαση ιδιωτικοποίησης της υπ. καθαριότητας

83
2607

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Κω: «Καμιά ιδιωτικοποίηση Δημοτικών Υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών…»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Σάββατο στις 10:00 πμ. η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ.

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του συλλόγου Ηρακλής Παχωπός, τόνισε πως ο δήμαρχος Κω Θ.Νικηταράς, ψεύδεται  ασύστολα και δημοσίως, όταν είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του  συλλόγου, ότι θα διασφαλίσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας Καθαριότητας και δε θα δώσει τίποτα σε ιδιώτη. Ο κ. Παχωπός ζήτησε από τον δήμαρχο Κω, να πάρει το πάρει πίσω γιατί σήμερα δίνει τη καθαριότητα κι αύριο θα χει σειρά κάποια άλλη υπηρεσία. Ο πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε πως οι εργαζόμενοι του δήμου,  έχουν ανταπεξέλθει σε δύσκολα γεγονότα που βίωσε το νησί μας, τόνισε επίσης πως ο δήμαρχος ψεύδεται ότι δεν επαρκή προσωπικό όταν σήμερα,  έχει  80-110 άτομα στην καθαριότητα και 4  νέα απορριμματοφόρα. Ζητάμε ως σύλλογος επισήμανε ο κ.Παχωπός,  όλοι οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν και να γίνουν νέες προσλήψεις για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του δήμου, όπως και τα αυτονόητα, το επίδομα γάλακτος και τα είδη ατομικής προστασίας τα οποία έχει να δώσει στους εργαζόμενους, ένα χρόνο. Ο κ. Παχωπός ζήτησε επίσης από τον δήμαρχο να δημοσιεύσει τη σχετική μελέτη.

Το μέλος του συλλόγου Δημήτρης Μανασής, εξέφρασε την αντίθεση του στην παραχώρηση κομματιού της καθαριότητας σε ιδιώτη.  Η υπηρεσία έχει ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις τόνισε ο κ.Μανασής ο οποίος αναφέρθηκε στο 2019 όπου η υπηρεσία είχε απαρχαιωμένο στόλο, με λίγο προσωπικό,  ένα απορριμματοφόρο κι έκανε 4 δρομολόγια, κάλυπτε όλο το νησί , με το φιλότιμο των εργαζομένων. Έφερε ως παράδειγμα,  το μοναδικό απορριμματοφόρο που είχε τότε η υπηρεσία (τα άλλα ήταν απαρχαιωμένα)  και δούλευε 24 ώρες το 24ωρο, μέχρι να πάνε στην υπηρεσία οι συμβασιούχοι . Πάντα το προσωπικό δούλευε 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς κανένα παράπονο σημείωσε ο κ.Μανασής ο οποίος επισήμανε πως η χαρά των εργαζομένων , όταν ήρθαν  φέτος τα 4 νέα απορριμματοφόρα ήταν απερίγραπτη, όμως η  χαρά κράτησε λίγο, αφού μετά ήρθε το θέμα της ιδιωτικοποίησης. Ο κ. Μανασής υπερτόνισε πως «.. Είμαστε αντίθετοι  σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και πρέπει  σταματήσουν όλες οι ενέργειες προς σ’ αυτή την κατεύθυνση»

Ο ταμίας του συλλόγου Μ.Αλάβανος , επισήμανε πως σε κάθε συνάντηση με τον δήμαρχο Κω, πάντα τόνιζε την πρόθεσή του  να κρατήσει το Δημόσιο και Κοινωνικό  χαρακτήρα της υπηρεσίας,  με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Πάντα οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας είναι παντός καιρού , είναι επί το έργο σ’όλες τις συνθήκες, επισήμανε ο κ.Αλάβανος ο οποίος ανέφερε πως τον Νοέμβριο έγινε επιτροπή έργου από τη δημοτική αρχή για να αποφανθεί τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ερωτηθείς για το πόρισμα ο κ.Αλάβανος σημείωσε πως δεν υπήρξε κάποιο πόρισμα. Σε ότι αφορά στις ανάγκες, σημείωσε πως για την καλοκαιρινή περίοδο υπολείπονται 4 άτομα. Δυο οδηγοί και δυο εργάτες κάτι το οποίο εύκολα καλύπτεται. Σε ότι αφορά στην ιδιωτικοποίηση, έφερε ως παράδειγμα το δήμο της Ρόδου, με τα μεγάλα προβλήματα που είχε όταν ανέθεσε σε ιδιώτη την καθαριότητα , με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να επιβαρύνεται σε κόστος ο δήμος.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κω, ζητά καμιά ιδιωτικοποίηση Δημοτικών Υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει η Τοπική Διοίκηση στους Δημότες της ενώ  ανακοίνωσαν πως θα κινηθούν με κάθε πρόσφορο μέσο ( δικαστικά και κινητοποιήσεις) ώστε η απόφαση αυτή να μείνει στα χαρτιά.

Ρεπ-βίντεο https://www.kostv.gr

83 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ

    ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ

    • Φιλε ηρακλη,εχεις μπερδεψει την βρουτσα με την καθαριότητα.Καμια απολυση δεν γινετε.Μιλας με την Ιωάννα που ο κυριτσης την ξεφωνηζε τενεκε,και τώρα βλέπει ότι χάνετε από τα τοπικά δρώμενα,τρυπωσε με αυτόν τον ακατονομαστο,μηπως και βγει συμβουλος στην αντιπολιτευση.Γιατι οπως και να το κανεις φιλε ηρακλη,δημαρχο βρεικε το νησι για τα επομενα 20 χρονια.Ακου το σακαφια,και όχι σακαφλια.

      • ΜΑΠΠΠΑ ΣΟΥ ΒΓΉΚΕ ΤΟ ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΚΟΨΙΜΙΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΑΡΠΑ ΚΩΣΤΟΎΚΟ....

        Ένας ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΟΣ και ΑΒΟΥΛΟΣ Αντιδήμαρχος του Δήμου Δικαίου δεν μπορεί να γίνει ΠΟΤΕ Δήμαρχος με ιδέες και μεγάλα έργα στον Δήμο ολόκληρης της Κω. Ελιές και λουλουδάκια.. Δεν έχει τσαγανό, αποφασιστικότητα, κοχονες και στα δύσκολα ο δειλός θα την κοπανήσει ξανά για να κρυφτεί στο πηγάδι…

        • Ενώ το ΑΡΓΙΤΙΚΟ ΠΕΠΌΝΙ που’χε «μπαλόνια»για κοχονες είχε πρήξει τα δικά μας μεζεα από την καλοσύνη την εγκαρδιότητα,τον πολιτισμό,την ευγένεια και την απλότητα μέσα στην περιπλοκότητα. Αν εσύ θεωρείς ότι ένας ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ ΆΝΔΡΑΣ με κοχονες πρέπει να είναι έτσι (και χειρότερα) παρ’τον σπίτι σου να σας εξυπηρετεί …………

    • …να του κρατήσεις και τίποτα άλλο. Ας πούμε το …μικρόφωνο. Εμπας περίπτωση. Θα ήθελα να μου πει κάποιος τι θα πάθουν αν τους πάρει ΙΔΙΩΤΗΣ. Δεν πρέπει στην κοινωνία να υπάρχει ΙΣΟΤΗΤΑ? Δλδ ένας ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι παιδί ενός ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ? Αλλά γενικά μάθαμε στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ η ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ υπηρεσίας. Αυτό μας έφαγε εδώ και δεκαετίες. Έχετε δει κανέναν να αγχώνεται μην τον απολύσουν? Ενώ ο ιδιωτικός κοιμάται και ξυπνάει πάντα με την αγωνία του ΑΥΡΙΟ. Καιρός να συνέλθουμε λιγάκι. Άσε το κ@λ@βαρεμα που το έχουν σημαία.

    • Εχουμε μαζεψει ολο το Αλβ….ριο που πετανε παντου σκουπιδια οπου σταθουν και φταιει η υπηρεσια καθαριοτητας; Αλλου ειναι το προβλημα συνδημοτες!

    • Και τριφτονε στην μούρη σου. Μας τα έχεις κάνει μπιφτέκια. Αλλά μιας και τον ανέφερα, που είναι αυτός? Εδώ Κω?

    • Γλώσσα λανθάνουσα που την αλήθεια λέει! Μέχρι και εσύ παραδέχεσαι ότι το λατρεμένο σου είδωλο»έστρωνε» χαρακτήρες με αθέμιτα μέσα. Γι αυτό και μεις του «ξεστρωσαμε» τη βολή και την»βουλή». Το ΚΑΚΟΣ είναι κοσμικό επίθετο. Μόνο»κόσμιος» δεν ήταν.

      • Ενω ο «κοσμιος»και καλος ανθρωπος;
        Γνωριζουμε την διαδρομη του,απο απλο μελος του Κινηματος…
        μεχρι το ΣΠΡΩΞΙΜΟ για τον δημο του νησιου…
        ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙ…τι να κανουμε τωρα;
        ΑΒΟΥΛΟΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΣ σε ολα!!!
        ΝΑΙ σε ολα….μονο η παρτη του…
        Στην πρωτη στραβη μεσα στο,πηγαδι..μονο που αυτη την φορα ΔΕΝ θα εχει επιστροφη!!!

  2. ……Το αλλο με τον τοτο το ξερετε? Ραχατι, αραλικι, μην μας πειραξετε να περναμε καλα.
    Νικηταρα αν κανεις πισω θα χασεις ποντους. Το νησι παει μπροστα. τρεχατε να μαζευετε τα ζουμια στην βενιζελου απο τα αποριμστοφορα σας τα αχρηστα. Οχι οτι θα τρεξετε βεβαια

    • Με όλο τον σεβασμό προς όλους τους κωους.Με το χέρι στην καρδια,ειτε εισαι Νικηταράς,είτε με κυριτση,εαν γινοταν την Κυριακή δημοτικές τι θα ψηφιζατε;.Εγω πάντως θα ψήφιζα νικηταρα.Ο νοων νοειτω.

      • Η Κως βλέπει επιτέλους έργο. Η τελευταία»μαύρη» περίοδος επί Κυρίτση ήταν η πιο»βρώμικη»από κάθε άποψη. Έβλεπες παντού την εγκαταληψη, δρόμοι βρώμικοι, χωρίς φωτισμό, μία κατάσταση που πρόδιδε από παντού την σήψη. Ο νοων εννοησε κύριε πρώην και δεν ήταν άλλος από το»υπόλοιπο»κατά τον»κο»Κυρίτση του κόσμου, τον οποίο κόσμο αντιμετώπιζε ως εχθρό,ως παράσιτο,ως ένα τίποτα. Αυτό το»υπόλοιπο»λοιπόν, από προϊόν»διαίρεσης» έδωσε αποτέλεσμα «αφαίρεσης» και συνεχίζει αισίως να «πολλαπλασιάζεται» με συνεχείς «προσθέσεις»οι οποίες θα»αφαιρούν»συνεχώς την επάνοδο όσα Ψι και Νι και αν σκουζουν.

  3. Το ΚΥΡΙΤΣΗ ΦΟΒΌΝΤΟΥΣΑΝ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΩΦΛΟΡΟ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ ΤΒΝ ΒΡΉΚΑΝ.... .

    Και δεν είναι μόνο αυτοί, ψηφοφόροι της μπουρδουκλωμένης Δημαρχία που ξύπνησαν από τις αποφάσεις Δημάρχου και Αντιδημάρχων του ΣφΥΡΙΖΑ…. Είναι και ο Μπάρμπα Κωστούκος που κάθε τόσο κλαψουρίζει για το ξεπούλημα του αχάριστου ΤΕΟ στις δικαστικέςτου περιπέτειες…. Τους βγήκε ΜΑΠΠΠΑ Η ΚΑΡΠΟΥΖΑ και περιμένουν με ανυπομονησία την ώρα που θα ανοίξει το καφενείο της παρακμής για να πνίξουν τον πόνο τους σε τσίπουρα βαριά τσιγάρα και παστά κολιαρούδια …

    • ΤΟ @@ΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΤΥΠΑΤΕ,ΚΥΡΙΤΣΗΔΕΣ,ΡΟΥΦΗΔΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΑ,

      ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΜΕ 80% ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑ,ΚΥΡΙΤΣΗ.ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΝ ΜΟΥΖΩΣΑΝΕ,ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.ΑΠΛΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΗ ΑΚΡΗ,ΒΛΕΠΕΙ ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ,ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΧΘΡΕΣ,ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ,ΓΙΑΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ 20ΣΑΕΤΙΑ.

      • Οταν δεν σας ξερανε ειδες τι πηρατε με τους δικηγορους να τρεχουν απο το πρωι εωσ το βραδυ.Αληθεια που ειναι τωρα;Μην ξεχνας οτι χρειαστηκε να εξαγορασετε ενα συμβουλο να εχετε πλειοψηφια.Με πουλημενο διοικει ο Νικηταρας.Περιμενε και θα δεις ποσα θα παρει το τιποτα.

  4. Χαχα ας προσεχατε τι ψηφίζεται καιρός ήταν είναι μοναδική φορά που συμφωνώ με την δημοτική αρχή

  5. χατε πιο ηρακλη. ποια ιδιωτικοποιηση βρε παιδια; απλως επειδη δε γινονται προσληψεις, θα ερθει και η βοηθεια απο καποιους ιδιωτες. δεν προκειται να σας απολυσουν η να χασετε τη δουλεια σας. γιατι λετε ψεματα στον κοσμακη; απαντησε αντρικια. φοβαστε μη χασετε τη δουλεια σας; εγω λεω οχι!!!!

    • Αυτό το δεν θα σας απολύσουν αν το εννοείς είσαι αφελής. Μετά την κορωνοκρίση η κυβέρνηση όχι μόνο ετοιμάζει απολύσεις αλλά θα κόψει και όσες εποχιακές προσλήψεις γινόταν και μιλάμε για μεγάλο ποσοστό νοικοκυριών στην Κω που ζεί από αυτές τα τελευταία χρόνια στον Δήμο και τα νομικά πρόσωπα. Μολις μπει ο ιδιώτης η καθαριότητα θα είναι η πρώτη που θα πέσει μαχαίρι. Και όλοι αυτοί στην καλύτερη θα πάνε να δουλέψουν στον ιδιώτη με 500 ευρώ και ελαστικο 10ωρο ωράριο.
      Το βασικό είναι ότι ο ιδιώτης όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες περιοχές δεν εγγυάτε καλύτερο αποτέλεσμα, ίσα ίσα που ο στόχος του θα ειναι το μεγαλύτερο κέρδος και όχι το καλύτερο αποτέλεσμα.

  6. ακροδεξιοί φασίστες. αντί να κοιτάξουν το καλό όλου του λαού της Κω κοιτάνε μη χάσουν τα κεκτημένα τους.
    μόνο με άρση της μονιμότητας θα σωθούμε

    • Aκροαριστεροί και κομμουνιστές, αντί να κοιτάξετε το καλό όλου του λαού της Κω, κοιτάνε μην χάσουν την μονιμότητα και τα «κεκτημένα» τους…

  7. ευτυχως που ερχεται εργολαβος για να δουμε καθαριότητα.μας χορτασατε σκουπιδια και βρωμια.
    ειδατε η φραπορτ? ελαμψε το αεροδρομιο.

  8. η εποχη της μασας της ξαπλας και του καφε τελειωσε κρατικοδιαιτοι συνδικαληστες

    σιγουρα και χρειαζεται η οηθεια του ιδιωτικου τομεα.

  9. Τους τρελάνατε με την συνέντευξη…Η καθαριότητα έχει περισσότερο κόσμο από ποτέ με τισ κοβιντ προσλήψεις. Και όπως λέει και ο Μανώλης στην συνέντευξη με 4 άτομα καλύπτεται πλήρως για το καλοκαίρι. Άρα γιατί η Γ.Γ. του Δήμου έστειλε ραπόρτο και η Δ/νση στα γραφεία της καθαριότητας έστειλε εισήγηση ότι δεν τα βγάζει πέρα για το καλοκαίρι. Ποιός λέει την αλήθεια και ποιός τα ψέματα? Μέχρι τώρα το 2015 με προσφυγικό, επί Κυρίτση πέρσι πρόπερσι κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι είναι που βάζουν πλάτη και λειτουργεί η καθαριότητα η αποκομιδή τα σκουπιδιάρικα…ειδικά το καλοκαίρι.

  10. Ο κυριτσης ψιτακο ειπε δημοσια οτι μετανιωσε που δεν ιδιωτικοποιησε την καθαριοτητα. Αντε ψιτ απο κει τελειωμενοι

    • (δηθεν)Εργαζομενε …..
      περαστικα….επαιξες και εχασες…..
      ας προσεχες….
      παλι αεργος σε λιγο καιρο….

  11. Πληρωνουμε και εχουμε την απαιτηση να εχουμε καλες υπηρεσιες καθαριοτητας. Κυριοι εκπροσωποι των εργαζομενων αυτη ειναι η δουλεια σας? Καλα κανει ο νικηταρας. Η κως ειναι τουριστικος προορισμος. Δεν παιζουμε για να βολευεστε εσεις

  12. Ανταποκρίθηκαν που ανταποκρίθηκαν? Η πόλη και τα χωριά είναι μέσα στα σκουπίδια ας απαντήσουν σε αυτό δηλαδή αλλά βλέπει ο κόσμος?

  13. Η πόλη και τα χωριά βρωμάνε που ανταποκρίθηκαν? Βοήθεια βρε σας δίνουν να ξεβρωμιση το νησί αλλά αυτοί είστε

  14. Κάποιος δεν τα λέει καλά τα πράγματα. Ο δήμαρχος θέλει 7 ημέρες την εβδομάδα καθαρό νησί. Αλήθεια ή ψέματα; Ηταν βρώμικο το νησί μας; Οι εργαζόμενοι λένε δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα και μπορουν να είναι το νησί καθαρό. Αλήθεια ή ψέματα; Αν είναι αλήθεια δεν χρειάζονται άλλες προσλήψεις. Αν δεν είναι αλήθεια γιατί ψευδονται; Ο δήμαρχος μείωσε φέτος τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ 50% αγόρασε και 4 καινούργια απορριμματοφορα. Πως θα τα καταφέρει να πληρώνουμε λιγότερα και να έχουμε καλύτερη καθαριότητα;

  15. αν είπες ψέματα Θεοδόση, ντροπή σου! Πες να σου φυλάξουν μιά θέση εισπράκτορα στα γνωστά τρενάκια που έστησε ο κομματικός μηχανισμός σου

  16. Όλοι εσείς που που κρίνετε την υπηρεσία καθαριότητα σας προσκαλούμε να έρθετε για μία εβδομάδα να δουλέψετε μαζί μας και μετά θα έχετε τη δύναμη να κρίνετε. Να έρθετε να δείτε τη συμπεριφορά των πολιτών που ζητάνε καθαρό νησί και μάλλον μέσα είστε και εσείς που γράφετε τα σχόλια,την προσπάθεια των εργαζομένων και μετά κάνουμε κουβέντα, όποιος είναι έξω από το χορό ξέρει πολλά τραγούδια

    • Προσωπικά σας ΣΕΒΟΜΑΙ και σας θεωρώ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ σε μια κοινωνία. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω τι θα γινη αν πας σε ιδιώτη εργοδότη. Πολλά μπορώ να φανταστώ αλλά θέλω και την δική σου γνώμη.

  17. Κύριε Παχωπε έκανες μεγάλο λάθος για αυτό και δεν θα βρεις υποστήριξη. Ένα ζήτημα που δεν μπορεί να το λύσει ο εκάστοτε δήμαρχος με μόνιμες προσλήψεις αν δεν το επιτρέψει η εκάστοτε κυβέρνηση το μετετρεψες σε προσωπική διαφορά με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του δημάρχου. Λες και σε χρωστά. Εδώ χάνετε το οποιο δίκιο έχετε

  18. ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΞΩ.
    ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ

  19. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΗΡΗΘΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΟΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  20. Η Υπηρεσία καθαριότητα της πόλης, σχετίζεται άμεσα με την υγεία των πολιτών, και θα πρέπει με κάθε νόμιμο τρόπο να επιδιωχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της και η ευθύνη άσκησής της να παραμείνει στους Δήμους. Αυτό, δεν είναι υπόθεση μόνο των Δημοτικών Συμβουλίων, των εργαζομένων στους Δήμους, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, σε όλες του τις εκφάνσεις. Κανένας μα κανένας πολίτης δεν νομιμοποιείται, να ισχυρίζεται και μάλιστα σοβαρά, ότι, η υπηρεσία αυτή, είναι δυνατόν να ασκηθεί στα πλαίσια μιας απλής κερδοσκοπικής επιχείρησης, χωρίς αυτό να έχει συνέπειες στη ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας, ειδικότερα στις σημερινές οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες που περνάμε, αλλά και στις αμοιβές και τις συνθήκες απασχόλησης των εργαζόμενων που θα την παρέχουν.

    • Κάνω «ΚΟΠΥ ΠΑΣΤΕ» την ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ σου….(Κανένας μα κανένας πολίτης δεν νομιμοποιείται, να ισχυρίζεται και μάλιστα σοβαρά, ότι, η υπηρεσία αυτή, είναι δυνατόν να ασκηθεί στα πλαίσια μιας απλής κερδοσκοπικής επιχείρησης, χωρίς αυτό να έχει συνέπειες στη ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας,). Πρώτον: τι σημαίνει ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ? Ότι πρέπει να πάω δικαστικά για να πω την γνώμη μου? ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αν ήμουν εγώ δήμαρχος -μακρυα από μενα- θα είχα την οιανδηποτε ιδιωτική επιχειρηση κάτω από αυστηρό έλεγχο. Το ίδιο ισχύει και για τον οιονδήποτε δήμαρχο θα θέλει να κάνει σωστά την δουλειά της επίβλεψης. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ αν και εφόσον υπάρχει θέληση. Τώρα για το θέμα της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ καλό είναι να γίνει σε όλους τους τομείς αρκεί να υπάρχει ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ και ΘΕΛΗΣΗΣ. Μάθαμε στην ΣΙΓΟΥΡΙΑ το Κ@…ΒΑΡΕΜΑ και ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.

  21. Πότε θα ανακοινωθούν οι νέες προσλήψεις των 88 που περιμένουμε μήνες εξαιτίας του βουλευτη Παππάπου βρέθηκε στο δημαρχείο ; Γιατί καθυστερούν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα; Μήπως γιατί κάποιοι από τους 88 θα καλύψουν θέσεις στην καθαριότητα; Μήπως λέω εγώ δεν ανακοινώνουν εδώ και τόσους μήνες τις έκτακτες προσλήψεις για να μην χαλασει η δουλειά με τον ιδιώτη ;

  22. Αρχοντες του πληκτρολογίου και του καναπέ καλησπέρα σας,μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια σας, αλλά μου αρέσει να σας τα χώνω κιόλας. Σήμερα όμως δεν θα πω,μόνο θα ζητήσω να δείτε το βίντεο.
    Θα παρακαλέσω την συντακτική ομάδα του aegeanews αυτό το βίντεο του παρακάτω λινκ να το ανεβάσει σαν άρθρο από έναν αναγνώστη.

    https://youtu.be/aN3BuLS9T4s

  23. Δεν μας τα είπατε καλά παιδιά το ότι θα πάει σε ιδιώτη δεν χάνεται τη δουλειά σας απλά όπως είπε ο κύριος Μανώλης το θέμα είναι οικονομικό αυτοί που θα χάσουν νυχτερινά ανθυγιεινά και συνταξιοδότηση 5 χρόνια παραπάνω στη περίπτωση που μετακινηθη από καθαριότητα στο πράσινο αυτά δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο το θέμα είναι για εσάς πως θα αξιολογηθούν αυτοί που θα κάτσουν στη σκουπιδιαρα αυτό καταλαβαίνουμε να βάλετε κλήρο όποιος τυχερός να μείνει στην καθαριότητα οι άλλοι σε άλλες υπηρεσίες ο κόσμος πεινάει δεν έχει δουλειά μην παραπονιεστε εντάξει δουλευεται με όλες τις συνθήκες αλλά μέχρι εκεί τα λεφτά σας κάθε μήνα στο χέρι ο κύριος παχωπος δε μίλησε καλά και σαν πρόεδρος σας κλείσιμο λιμάνια εργοτάξια ποιός είναι ο κόσμος τι φταίει παιδιά καλή δύναμη και να είστε δίκαιοι όχι μονοφαγαδες

  24. Αυτά έχουν φάει την Ελλάδα . Οι συνδικαλιστές και οι δημόσιοι υπάλληλοι που δε θέλουν ιδιώτες μη τυχόν τους βάλουν σε τάξη. Δε φτάνει που όπως είναι τα πράγματα από 8μηνη σύμβαση κάνετε δικαστήριο και αυξάνετε τη σύμβαση, δε φτάνει που κάθεστε τις περισσότερες ώρες ο ένας να κοιτάει τον άλλο αλλά διαμαρτυρεστε κιόλας. Καλά να πάθουμε για τα μνημόνια λοιπόν

  25. Επι της ουσίας και ο σύλλογος και οδήμαρχος δεν θέλουν να χαθεί ο δήμόσιος ελεγχος και χαρακτήρας της υπηρεσίας της καθαριότητας.Απλά τα χέρια της δημοτικής αρχής είναι δεμένα καθώς οι διαδικασίες πρόσληψης των εποχικών υπαλλήλων εικναι αργή και ερχονται μέσα καλοκαιριόυ η τον Αύγουστο και απο την αλλη δεν του εγκρίνει μονιμες προσλήψεις που ζητάει.Τα βέλη μας επομένως πρέπει να τα στρέφουμε στην κυβέρνηση που μεθοδεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και οχι στο δήμο

  26. Δέκα άτομα που σχολιάζεται τα πάντα στο ίντερνετ και σχεδόν πάντα λέτε αρλουμπες..Άλλοι δουλεια δεν έχετε;;;Αφήστε τον ιδιώτη να προσλάβει μαυρακια με 300€ και οι ντόπιοι να κάθονται..Έτσι και εσείς οι ντόπιοι να πετάτε τα σκουπίδια σας ωπου βρητε ωπος βρητε και να μην σας την λέει κανείς

  27. Αυτη ειναι η λυση,αρση της μονιμοτητας και θα δειτε πως θα δουλςυουν. Στον ιδιωτικο τομεα καποιοι ποσες ωρες δούλευαν. Τωρα; Συνδικαλιστες ! Βρε αγορι μου σας ειδα και κουραστηκα!

  28. Ηρακλη η εποχη που οι συνδικαλιστες τοπαιζαν επαναστατες χωρις αιτια περασε!!! Ο κοσμος θελει καλες υπηρεσιες. Βγαινεις και λες ψεματα, και με τα ψεματα σου αποκαλεις ψευτη τον δημαρχο. Σε ρωτησα και σε ξαναρωτω γιατι δεν απαντησες. Επιτρεπονται οι μονιμες προσληψεις? Η απαντηση ειναι οχι!!! Εγιναν η δεν εγιναν πολλες αποχωρησεις εργαζομενων λογω συνταξιοδοτησης? Εγιναν. Μου λες οτι ολο το νησι εχει 100 ατομα στην καθαριοτητα. Οσους εχει δηλαδη ενα μεγαλο ξενοδοχειο!!! Θελεις να μας πεις δηλαδη οτι για μια καθαρη πολη και καθαρα χωρια, αρκει η σημερινη δυναμη των εργαζομενων στην καθαριοτητα? Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να ενισχυθει η καθαριοτητα του νησιου με συμβασεις σε ιδιωτες, χωρις να υπαρξει προβλημα στους μονιμα εργαζομενους στην καθαριοτητα!!!

  29. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΠΕΡΓΙΑ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΛΥΖΟΓΟΠΟΥΛΟ, ΚΛΠ ΚΛΠ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  30. Όσο και να χτυπιέστε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Άρση μονιμότητας, τεμπέληδες συνδικαλιστές στα σπίτια σας…

  31. Δε μου λες ηρακλαρα, αν ησουν δημαρχος θακανες προσληψεις στην καθαριοτητα? Αν ναι, πως????

  32. ΕΙΜΑΙ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ!!! ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΣΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!!!

  33. να δοθούν στη δημοσιότητα άμεσα από τη Δ/νση Προσωπικού του Δήμου, τα άτομα που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας (μόνιμοι και συμβασιούχοι).
    Δεν μπορεί ο Σύλλογος Εργαζομένων να αναφέρει έλλειψη μονο 4 ατόμων !!!
    Υπάρχουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα που έχουν μετακινηθεί σε θέσεις γραφείων και με ποιο λόγο ???

  34. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ, ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ…………ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΓΙ` ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ………ΠΟΛΛΗ ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

  35. Προς τους εργαζομένους της καθαριότητας 6 μήνες δουλειά το χειμώνα και 6 μήνες το καλοκαίρι άδεια θέλω και εγώ να είμαι μόνιμος και το παλούκι το τρωναι οι συμβασιούχοι κατά τ,αλλα το νησί είναι μες στη βρώμα και οι πολίτες πληρώνουν έξοδα καθαριότητας με το τετραγωνικό ???? Παιδιά όλοι στο Δημόσιο βρέξει χιονίσει η καραβάνα γεμίζει Ευχαριστώ,,,,

  36. Κλασικοί Ελληναραδες του υπολογιστή μόνο να κατηγορείτε ξέρετε να τα βάζετε με άλλους,,κλασικός ντόπιος αχάριστος που κάνει τα χειρότερα από αυτά που βρίζει τους άλλους..Βρε ουστ

  37. Υπηρεσία καθαριοτητας και πρασίνου κάθε δέκα λεπτά διάλειμμα….Καλά κανείς Δήμαρχε παρότι δεν σε ψήφισα .

  38. Καλησπέρα σας, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι σωστή. Η καθαριότητα του νησιού πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη. Το έργο της Δημοτικής Αρχής θα είναι ευκολότερο χωρίς κανένα πολιτικό κόστος. ΄΄ΕΡΓΟΛΑΒΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕ το νησί μου γιατί θα σε αποβάλλω ΄΄. Όλοι μας θέλουμε ένα καθαρότερο νησί, μια καθαρότερη πόλη. Οι εργαζόμενοι ΔΕΝ θα χάσουν την δουλειά τους, αντιθέτως οι πληροφορίες μου είναι ότι ο Δήμαρχος θα τους αναβαθμίσει. Θα τους βγάλει από την καθαριότητα και θα τους βάλει σε ένα καλύτερο πόστο ή θα επιβάλει στον ιδιώτη να τους πάρει στην δουλειά του. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο φόβος των εργαζομένων??

    • Θα τους αναβαθμισει; Θα επιβαλει στον ιδιωτη να τους παρει στη δουλεια; Χαχχαχαχ τι λες ρε φιλε! Φατο εσυ το σανο, δε θα παρουμε. Ας τολμησει ο Νικηταρας και στις επομενες εκλογες θα ψαχνει τις ψηφους του. Ιδου η Ροδος…

  39. έδωσε το δαχτυλίδι χωρίς ουσιαστική δέσμευση και πήρε τα ούμπαλα της γνωστης οικογενειοκρατίας

  40. Εγώ αππορω γιατί δεν επιβάλουν στα μεγάλα ξενοδοχεία να έχουν δικά τους μικρά αποριματοφορα για να αυτοεξυπηρετουνται? Και να τους κόψει τα τέλη καθαριότητας που αφορούν στην αποκομιδή σκουπιδιών..

  41. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ Κω δεν εχουν δοσει νυχτερινα γαλατα και ρουχα και ειναι πασχα….. ξοφλησατε αντε γεια

  42. Υπό διαφορετικές συνθήκες με άλλο Δήμαρχο θα είχανε σηκωθεί και οι πέτρες… Τώρα η έχει ωριμάσει η ιδέα για να δοθεί μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτη η ο κόσμος έχει βαρεθεί η τους έχει μαγέψει όλους ο Θεοδόσης… Ακόμα και τα σχόλια στην καλύτερη 50-50. Πρωτοφανή πράγματα…

  43. 1)προσλήψεις στην Καθαριότητα έχουν να γίνουν από 2009.
    2) καμία δημοτική αρχή δεν προσάρμοσε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ώστε μετέπειτα να αιτηθεί
    τις προσλήψεις
    3) δεν υπάρχει κάθετη εντολή «κυνηγηστε οτι σσς επιτρέπει ο νόμος σε πρόσληψη»
    4) η ΔΝΣΗ και οταν λέω η ΔΝΣΗ εννοώ η ΔΝΣΗ έστειλε το έγγραφο που της ζητήθηκε
    5) και αν επιστρέψουν οι υπάλληλοι της Καθαριότητας πίσω στις τάξεις της, επαρκούν για δύο χρόνια γιατί συνταξιοδονται τα επόμενα δύο χρόνια 15 υπάλληλοι
    6) η αναφορά του Ηρακλή Παχωπου είναι σε προσωπικό επίπεδο και αφορά κάτι άσχετο με την ιδιωτικόποίηση. Προσωπικό καθαρά επίπεδο
    7) όντως οι υπηρεσίες του ιδιώτη σε άλλους δήμους δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο όμως έχει να κάνει με την επίβλεψη ή μη της επιβλεπουσας υπηρεσίας.
    8) είναι δεδομένο ότι θα οδηγηθούμε σε ιδιωτικόποίηση της καθαριότητας. Γιατί παλιότερα συζητούσαμε την ασφαλτοστρωση πλην Δήμου?????
    Τωρα μόνο οι εργολάβοι κάνουν δρόμους.
    ΧΆΛΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!!!!!!!!!

  44. 9) Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΈΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΆΒΟΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΈΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ. ΓΙΑΤΊ ΤΗΝ ΝΟΙΆΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΩ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ. ΟΙ ΕΡΓΟΛΆΒΟΙ ΝΟΙΆΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΉΜΑ…

  45. Τελικά στο νησί δυστυχώς υπάρχουν πολλοί πικραμένοι που δεν κατάφεραν να μπουν με βύσμα στην υπηρεσία αυτή δεν φτάνει που οι άνθρωποι μας ξεβρωμίζουν κάνετε και παράπονα σα δε ντρέπεστε γαϊδούρια

  46. ΤΑ ΣΙΝΔΙΚΑΤΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.
    ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΛΑΤΖΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ TΙΠΟΤΑ
    ΚΗΦΗΝΕς ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
    ΑΜΑΡΤΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ