Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω: Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση | Θα κινηθούμε με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε η απόφαση αυτή να μείνει στα χαρτιά

44
1974

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΩ

 

O Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, στέκεται απέναντι σε αποφάσεις ή μεθοδεύσεις που στρέφονται κατά του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και το είχε καταστήσει σαφές και  στις συναντήσεις που είχε με το Δήμαρχο, όπου όλα τα μέλη του τοποθετήθηκαν εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίθεση τους.

Με αυθαίρετες εκτιμήσεις για την πιθανή ημερομηνία πρόσληψης του εποχικού προσωπικού, μεθοδεύεται η ανάθεση μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα εργολαβικά και ξενοδοχειακά συμφέροντα. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών τόσο στους πολίτες όσο και στους επισκέπτες του νησιού μας είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, και κυρίως τους εργαζόμενους του Δήμου μας που υπερβάλλοντας εαυτούς προσφέρουν υπηρεσίες κάτω από τις πιο ιδιάζουσες και αντίξοες συνθήκες, ενδεικτικά το 2015 με το προσφυγικό –μεταναστευτικό, το 2017 με το σεισμό και τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κω, με την οποία αποφασίστηκε η έγκριση της διαδικασίας ανάθεσης εκτέλεσης εργασιών αποκομιδής αστικών αποβλήτων σε ιδιώτη, και θα κινηθούμε με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε η απόφαση αυτή να μείνει στα χαρτιά.   

Καμιά ιδιωτικοποίηση Δημοτικών Υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει η Τοπική Διοίκηση στους Δημότες της.

Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Κω. Να προχωρήσει τώρα σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ .

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προσωπικό της καθαριότητας καλό θα μας κάνει ! Βοήθεια προς εμας είναι που τρέχουμε ώρες ατελείωτες και η δουλειά δεν βγαίνει…τα υπόλοιπα που γράφουν είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

  2. Είναι σε όλους τούς δημότες γνωστό, ότι, τα τέλη καθαριότητας, είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, και καταβάλλονται εξ΄ολοκλήρου από τους δημότες. Και άρα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει την πρόσληψη του αναγκαιούντος προσωπικού, αλλά και όποιαδήποτε άλλη προμήθεια, για την απρόσκοπτη παροχή της υπηρεσίας στους δημότες, με τον καλύτερο τρόπο, αν η αρχή της ανταποδοτικότητας δεν παραβιάζεται. Οι δημοτικές αρχές, και εν προκειμένω η δική μας, δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει, παρά να προσφύγει αρμοδίως, εναντίων όσων εμποδίζουν με οποιοδήποτε πρόσχημα, την παροχή αυτής της υπηρεσίας στους δημότες. Ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων, ό χρόνος της πρόσληψης, τα μέσα, και ο τρόπος παροχής της υπηρεσίας, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου, και κανενός άλλου. Οι εργαζόμενοι του Δήμου, μαζί με τούς δημότες, δεν πρέπει να επιτρέψουν καμμιά παρεκτροπή από αυτή την κατεύθυνση. Η άσκηση της υπηρεσίας καθαριότητας, είναι καθοριστική υπηρεσία για το κοινωνικό σύνολο, για να οδηγηθεί στην κερδοσκοπία!!!!

    • Φιλε αγρυπνε φρουρε. εντεχνα απισιωπας οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, λογω μνημονιων. Τι προτεινεις λοιπον να ερθει ο τουρισμος και τα σκουπιδια σωροι? Αν νομιζεις οτι το υπαρχον προσωπικο μπορει να τα καταφερει να βγουν οι συνδικαλιστες να το πουν. Διαφορετικα ειναι υπολογοι απεναντι στους πολιτες. Υπαρχει και το αλλο. η κυβερνηση παγωσε τους οκταμηνιτες και απο αυτα που ακουγονται πανε για σεπτεβρη. Τι δεν καταλαβαινετε δηλαδη. Ο κοσμος ειναι στα ορια του, με την πανδημια, εχομε και τους συνδικαλιστες, οι οποιοι ετσι και αλοιως δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν!!! Ας κανουμε αυτο που πρεπει. Ειναι μια εκτακτη κατασταση και ο καθενας πρεπει να αναλαβρι τις ευθυνες του!!!!

      • Λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, επιτρέπεται η πρόσληψη έκτακτου
        προσωπικού.
        Ποτέ η υπηρεσία καθαριότητας , δεν απασχολούσε περισσότερο προσωπικό , από ότι
        τώρα.
        Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας γίνεται για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη, φίλοι
        της νομενκλατούρας που διοικεί τον Δήμο.

  3. Πάτε καλά η πλάκα μας κάνετε? Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε μετά από εισήγηση της Δ/νσης καθαριότητας και πρασίνου της οποίας καθαριότητας και πρασίνου προϊστάμενος είναι μέλος του ΔΣ του σωματείου. Ποιον κοροιδευετε? Ελεος… Ανακοινώσεις για γέλια και για κλάματα.

    • Η κυρία έχει το ακαταλόγιστο… αλλά σε λιγάκι που θα σφίξουν τα πράγματα να την δούμε που θα πάει

  4. Ουτε καν ο Συριζα. Πανελλαδικά έχει βγει στα κάγκελα, αλλά εδώ πετά χαρταετό.

  5. Η κως ειναι τουριστικο νησι.με την βρωμια και τα σκουπιδια που

    δυσφημουν το νησι μας πρεπει να τελειωνουμε.οι δημοτες πληρωνουν και απαιτουν ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

    • Η διεύθυνση καθαριότητας είναι αλλα κι αλλα. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι όπως λέει και η παροιμία

    • Τραγική λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας. Δεν μας δίνουν ούτε σακκούλες για τα σκουπίδια. Και μετά….. σκούζει. Τι άλλο να πει κανείς.

  6. Οι εργαζομενοι που εχουν απομεινει στον δημο ειναι πολοι λιγοι, και το αντικειμενο τους ειναι τεραστιο, γιατι αυξηθηκαν οι αναγκες. Η κως μεγαλωνει, και πρεπει να βρεθει λυση. Πρεπει να καταλαβουν οι εργαζομενοι οτι ο δημος τους εχει αναγκη και δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα με την αναληψη μερους της καθαριοτητας η της κοπης χορτων η κλαδεματα δεντρων, απο ιδιωτες.

  7. Να γιατί σας γράφω συνεχεια,οτι θα χάσετε την δημαρχεία.Άνθρωποι που σας υποστήριξαν,τους πετάτε σαν σκουπίδια.Ο ανθρωπος ομως δεν είναι για μια φορα.Ακουστε και μια γριουλα,κατι θα ξερει.Δικοι σας άνθρωποι αρχισαν να σας σιχαινοντε. Κατανοηστε το αυτό.Δημαρχε κάποιοι συμβουλοι σου,κάνουν μεγάλα λάθη,που εσύ δεν γνωρίζεις.

    • Καποτε θα πρεπει και οι εργαζομενοι να αναλαβουν τις ευθυνες που τους αναλογουν!!
      ας φανε Τριωροφο…να φτιαξουν χαρακτηρα..καποιοι……
      γνωριζουν για ποιους κτυπα η καμπανα!!!!!!

      • Ψιτ… Ξύπνα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ίσα ίσα ,θα γλιτώσουν από πολλά. Όμως κομμάτι κομμάτι θα ιδιωτικοποιηθεί όλο το δημόσιο και τότε σφύρα μας κλέφτικα. Την αρχή ξέρεις ποιος την έκανε? Αυτός που κυνηγούσε τους πάντες, πώς τον λέγανε? Που τον έστειλε σπίτι του ο Κωακος λαός…… Ο Κυρίτσης ντε!
        «Το λέω να το ακούσετε εσείς οι δημοσιογράφοι» ,είχε πει, «μέρος της καθαριότητας ,αρχής γενομένης από το τρίγωνο,θα δωθεί σε ιδιώτες»

      • Ψιτ…εισαι ενα σκουπιδι. Τιποτα περισοτερο. Οταν ο κυριτσης εκοβε τις 70 μονιμες προσληψεις στην καθαριοτητα πειν 5 χρονια, εσυ που ησουν? Μην μιλας εκτιθεσε. Και σου μιλω εγω που το 2014 σας ψηφισα και ετρεχα για παρτη σας. Τωρα παει. Πεταξε το πουλακι

        • Τώρα βρίζεις τα σκουπίδια! Ποιός εκτίθεται? Ο εκτεθειμένος? Από ποιον περιμένεις να σου πει ότι αυτά που έκανε το «είδωλο» ήταν κακώς καμομενα ενώ τά ίδια ακριβώς αν τα κάνουν άλλοι είναι καλώς καμομενα? Η»τύφλα»έχει αποκτήσει άλλη διάσταση εδώ και φυσικά μην περιμένεις απάντηση για το ακριβές «δια ταύτα». Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε θα πει και ηλίθιες αναρτήσεις θα ξανά ανεβάσει.

        • Ειναι τιμη μου να με βριζουν ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..
          ΡΟΥΦΙΑΝΕ λιγα τα ψωμια σας….
          Υ.Γ.το οτι ψηφισες Κυριτση…γελανε και ο τελευταιος κοκοβιος του τσιρκου!!!!!!!!

        • Οταν εγινε συναντηση στην Συρο για τα θεματα της καθαριοτητας ο Τριωροφος που ταξιδευε;θα μας πειτε;

  8. Λοιπόν τσοπανακια του πληκτρολογίου σχολιαστές, η υπηρεσία καθαριότητας κάθε χρόνο ζητάει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, με έγγραφο, από πολύ νωρίς, Γενάρη-Φλεβαρη. Τους συμβασιούχους καταφέρνει να τους έχει,στην καλύτερη τέλος Ιουνίου . Στα σχετικά έγγραφα που αναφέρει η οικονομική επιτροπή, ένα, αυτό της Γ.Γ του δήμου ,λέει ότι φέτος θα προσληφθούν Σεπτεμβρίο……. Από πού προκύπτει αυτό μονο η γενική γραμματέας ξέρει. Βάση όμως αυτού , η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει ότι χωρίς άτομα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά……….και εκεί πιάστηκαν και τους βόλεψε η ανάθεση σε ιδιώτες. Σας πείραξε ο προϊστάμενος της καθαριότητας και μέλος του συλλόγου????? Αφού στο αυτοτελές τμήμα του δημάρχου υπάρχει ο πρωην προϊστάμενος καθαριότητας……

    Φιλακιαααααα

    • Εγω θυμαμαι περσι κ προπερσι σεπτεμβρη προσληφθηκαν οι εργαζομενοι στον δημο για την καθαριοτητα. Μια ζωη τα ιδια το υπουργειο. Στελνει τους ανθρωπους ουαν κλεινει η σεζον. Καλα κανει ο δημος κυριοι. Πολυ καλα.

  9. Αλήθεια ποια είναι η άποψη του Σταματάκιου από τα Κουμπούρνα? Σταμάτη δεν είναι μόνο το πράσινο και ο ανθόκηπος,η καθαριότητα ποναει. Μπορούσες να ζητήσεις να πάει ο κάθε ένας στο πόστο του μέχρι να βγει η σεζόν. Ψάξε ,πολλοί της καθαριότητας σκόρπισαν δεξιά κι αριστερά.εποπτες Οδηγοί εργάτες οδοκαθαριστες, είναι σε γραφεία,χυτά,εργοτάξιο, ας πάνε στο πόστο τους στην ειδικότητα τους για λίγο, δεν πειράζει. Μετά έχει ο Θεός. Όχι εύκολα και αβίαστα σε ιδιώτη γιατί δεν έχει άτομα .
    Όχι ΘΑ γίνουν το Σεπτέμβρη οι προσλήψεις συμβασιούχων που είπε η γενική γραμματέας. Να παλέψει να γίνουν άμεσα. Να στείλει ο δήμαρχος στο αρμόδιο υπουργείο επείγον έγγραφο λόγο covid και τουριστικής περιόδου.

    • Προσλήψεις καθαριότητας καθοντε στα γραφεία γιατί?? Έξω στο δρόμο όπως είναι η πρόσληψη αλλά είστε ανίκανοι φοβάστε

  10. θελουμε καθαριοτητα.οι αμιαντοι ρημαξαν το νησι.

  11. Προς εργολάβο
    ανώνυμε λασπολογε κρυμμένος σε ένα πληκτρολογιο πρώτου γράψεις να ενημερωθείς για το ποιος κάνει εισηγήσεις και ποιος όχι.

  12. να δοθεί από το Δήμο στη δημοσιότητα, πόσοι είναι οι εργαζόμενοι καθαριότητας ανά Δ.Κ. (μόνιμοι και συμβασιούχοι).
    Αυτό είναι το στοιχείο που ανέθεσε μέρος της καθαριότητας στον ιδιώτη ???

  13. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΩ ΕΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.

    • Η πολη δεν ειναι καθαρη επειδη ορισμενοι κατοικοι ειναι βρωμιαρηδες. Αμα οι κατοικοι δε σεβονται οσοι υπαλληλοι και να καθαριζουν ιδιωτικοι και δημοτικοι, θα ειναι μια τρυπα στο νερο. Επισης αν οι υπαλληλοι δεν επαρκουν να προσλαβει κι αλλους ο δημος αντι να ψαχνει δικαιολογιες να τα δωσει στον ιδιωτη. Αλλα τι περιμενεις…

  14. Φίλε δίκαιε πολίτη’ Τα περί μνημονίων που εμποδίζουν τις προσλήψεις, δεν στέκουν. Μέχρι και το σύμφωνο σταθερότητας έχει χαλαρώσει αυτή την περίοδο, και εσείς στον κόσμο σας. Η προτροπή μου είναι καθαρή. ΄Αλλωστε το πρόβλημα για τους γνωρίζοντες, δεν είναι τωρινό. ΄Ερχεται από πολύ παλιά και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί. Ξαναλέω λοιπόν΄ Δικαστική προσφυγή, εναντίον όποιου με οποιοδήποτε εμποδίζει τρόπο, την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, με οποιοδήποτε πρόσχημα!!!!!

  15. Η δικαστικη προσφυγη θα εκδικαστει σε πεντε χρονια. Μεχρι τοτε τι γινεται? Σωρευομε τα σκουπιδια και διωχνομε τους τουριστες? .φιλε αγρυπνε φρουρε μην κολλας. Οι ιδιωτες μπορουν καλυτερα!!!

  16. Προς Ανώνυμο:Οι απόψεις μου για το θέμα, είναι τόσο καθαρές, που δεν χωράει παρερμηνεία. Ένα μόνο ερώτημα: Γιατί ο ιδιώτης μπορεί καλύτερα και όχι ο Δήμος? Γιατί επιτρέπεται η πρόσληψη εργολάβου, και όχι υπαλλήλων?

  17. Ποιοι υπογράφουν από τον συλλογο εργαζομένων ….δεν βλέπουμε ! Ξέρετε έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους να περάσει εισήγηση της οικονομ8κης επιτροπής μιας και υπογράφουν ως προϊστάμενοι τμημάτων !Επισης ποτέ άλλοτε ο Δήμος δεν είχε τόσο πολύ προσωπικό καθαριότητας λόγω πανδημίας ……πολύ οξύμωρο έτσι !!! Άρα τα συμπεράσματα δικά σας πολίτες για το τι πληρώνεται και τι έτσι και συνδικαλισμός στον Δήμο της Κω

  18. Εσείς στα γραφεία της καθαριότητας πόσο συνάδελφοι είστε διευθυντάδες και προϊστάμενοι. Με τις δικές σας υπογραφές και εισηγήσεις πάνε να δώσουν σε ιδιώτη. Αποφασίστε με ποιωνων το μέρος είστε.

  19. εχω μια απορία ,Ο ΙΔΙΟΤΗς ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΉ ΜΕ ΔΙΚΆ ΤΟΥ ΟΧΉΜΑΤΑ Ή ΘΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. ΚΑΙΜΓΙΑΤΙΜ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΟΝΙΔΗ ΣΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΠΙΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΝΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΣΩ ΑΥΤΟΥ.;;;;;;

  20. Και που πειρατε απορηματοφορα και που θα ξαναπαρετε ποιός θα τα συντηρεί εκεί είναι το θέμα δε συμφέρει ιδιώτης με χίλια υπάλληλοι έχετε πολλούς στην καθαριότητα που είναι όμως άλλος στην μπουλντόζα οδηγός άλλος αποθηκαριος άλλος σε γραφεία το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει προϊστάμενοι και επόπτες το απόλυτο 0 τι ψάχνετε προκοπή βολεψακιδες ουστ ιδιώτης με χίλια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ