Ο Δήμος Κω και η GASAH ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των αδέσποτων ζώων | Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

24
1983

Ο Δήμος Κω και η GASAH ενώνουν τις δυνάμεις τους

για την προστασία των αδέσποτων ζώων

 

Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Κω με την εθελοντική οργάνωση GASAH (Ελληνική και Ελβετική Βοήθεια για τα Ζώα) για την προστασία των αδέσποτων ζώων υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και η εκπρόσωπος της οργάνωσης Marion Jarvis McLean.

Η GASAH, ως το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο για τα ζώα στην Κω, θα προσφέρει σε εθελοντικό επίπεδο, εντελώς δωρεάν, την τεχνογνωσία, την πείρα και τις εγκαταστάσεις της, ώστε να βοηθήσει την προσπάθεια του Δήμου Κω και της τοπικής κοινωνίας στην προστασία των ζώων του νησιού.

Η κοινή προσπάθεια, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της GASAH, αφορά στους παρακάτω στόχους:

  1. Να στειρώνονται όσο περισσότεροι σκύλοι και γάτες.
  2. Να εκπαιδευτούν οι ιδιοκτήτες σε ότι αφορά στην ευημερία των ζώων τους.
  3. Να επιστρέφουν οι σκύλοι στο αρχικό τους περιβάλλον, όπου αυτό είναι δυνατό.
  4. Να ενθαρρυνθεί η εφαρμογή του νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα για αμέλεια ή κακοποίηση ζώου.

Αυτό αφορά και στα ζώα εκτροφής, τα οποία, ακριβώς όπως και τα ζώα συντροφιάς, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ 24 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

Όπως τονίζει η GASAH, στόχος της δεν είναι η συσσώρευση ζώων στις εγκαταστάσεις της,  καθώς μια τέτοια τακτική δε λύνει προβλήματα αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργεί και άλλα, όπως εξάπλωση ασθενειών και κακή ποιότητα στις υπηρεσίες φροντίδας προς τα φιλοξενούμενα ζώα.

Η πτυχιούχος Κτηνιατρικής Marion Jarvis θα αξιολογεί κάθε περιστατικό ανάλογα με την περίσταση και θα συναποφασίζει με τους υπόλοιπους κτηνιάτρους που συνεργάζεται ποια ζώα χρειάζονται βοήθεια και άμεση περίθαλψη.

Όποιος χρειαστεί βοήθεια ή συμβουλές μπορεί να επικοινωνήσει με την GASAH, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10π.μ. – 11π.μ., ( από 15 Μαΐου κι έπειτα και το απόγευμα 17.00 – 18.00), μέσω της ιστοσελίδας: [email protected] .

 

Γραφείο Τύπου Δήμου

 

Η ανακοίνωση της GASAH

Ο Δήμος της Κω και η GASAH ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σήμερα, η GASAΗ (Ελληνική και Ελβετική Βοήθεια για τα Ζώα) και ο Δήμος Κω υπογράφουν μια συμφωνία.

Ως το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο για τα ζώα στην Κω, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε σε εθελοντικό επίπεδο, εντελώς δωρεάν την τεχνογνωσία, την πείρα και τις εγκαταστάσεις μας, ώστε να βοηθήσουμε τον Δήμο Κω όσον αφορά στην ευημερία και προστασία των ζώων του νησιού.

Στόχος μας δεν είναι να συσσωρεύουμε εκατοντάδες ζώα στις εγκαταστάσεις μας, καθώς μια τέτοια τακτική όχι μόνο δε λύνει τίποτα, απεναντίας, μακροπρόθεσμα επιφέρει την εξάπλωση ασθενειών και φυσικά κακή ποιότητα στις υπηρεσίες φροντίδας προς τα φιλοξενούμενα ζώα.

Οι στόχοι μας, με σειρά προτεραιότητας,  είναι οι εξής :

  1. Να στειρώνονται όσο περισσότεροι σκύλοι και γάτες.
  2. Να εκπαιδεύουμε τους ιδιοκτήτες σε ότι αφορά στην ευημερία των ζώων τους.
  3. Να επιστρέφονται οι σκύλοι στο αρχικό τους περιβάλλον, όπου αυτό είναι δυνατό.
  4. Να ενθαρρύνουμε την εφαρμογή του νόμου.

(Πλέον, δικαίως επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα για αμέλεια ή\και κακοποίηση ζώου.)

Αυτό αφορά και στα ζώα εκτροφής, τα οποία, ακριβώς όπως και τα ζώα συντροφιάς, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ 24 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

 

Φυσικά, κανένα κέντρο ζώων δεν δύναται να φιλοξενεί ή να περιθάλπει κάθε ζώο. Η πτυχιούχος Κτηνιατρικής Marion Jarvis θα αξιολογεί κάθε περιστατικό ανάλογα με την περίσταση και θα συναποφασίζει με τους υπόλοιπους κτηνιάτρους που συνεργαζόμαστε, ποια ζώα χρειάζονται βοήθεια και άμεση περίθαλψη.

 

Όπως και στη ζωή γενικότερα, ο καθένας από εμάς μπορεί να φέρει την αλλαγή. Έτσι, ο κάθε πολίτης  μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα για τα ζώα. Θυμηθείτε:

 

  1. Ακολουθήστε τον νόμο και τσιπάρετε το κατοικίδιό σας.
  2. Η σχέση με το κατοικίδιό μας δεν είναι εφήμερη, μα διαρκεί για όλη μας τη ζωή.
  3. Επισκέπτεστε τακτικά τον κτηνίατρό σας για λεπτομερή εξέταση της υγείας του ζώου σας.
  4. Φροντίστε τα ζώα εκτροφής ( αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες, άλογα κλπ) να έχουν διαρκή πρόσβαση σε σκιά και καθαρό νερό. (Αναλογιστείτε καταρχήν, πόσο υποφέρει το ίδιο το ζώο, καθώς και πόσο βλάπτει  τον τουρισμό μια εικόνα ενός ζώου να στέκεται όλη μέρα διψασμένο κάτω από τον καυτό ήλιο.)
  5. Στειρώστε το κατοικίδιό σας.

 

 

Αν χρειαστείτε βοήθεια ή συμβουλές, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της GASAH είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 10πμ-11πμ, ( από 15 Μαΐου κι έπειτα μας βρίσκετε και το απόγευμα 5μμ-6μμ). Η ιστοσελίδα μας: [email protected]

Σε περίπτωση ανάγκης, παρακαλώ καλέστε  κτηνίατρο.

 

 

 

 

Ο Δήμος Κω και η GASAH θα εργαστούν σκληρά ώστε να στειρωθούν όσο περισσότερα ζώα είναι δυνατό.

Ευελπιστούμε να συνεργαστεί κάθε πολίτης για το κοινό καλό.

 

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

Μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην άσχημη μεταχείριση, την ταλαιπωρία και τον πόνο των ζώων.

Σήμερα είναι μια πολύ χαρούμενη μέρα για τα ζώα της Κω!

 

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αλά και οι ντόπιοι δεν έχουν τα προς το ζειν,και τους έχετε βάλει στο περιθωριο.Μην πάρετε τα μούτρα σας να ζητήσετε τους ψήφους από αυτούς τους ανθρώπους.Πισω έχει η αχλάδα την ουρά.

    • Ρε γιατί να είστε τόσο μικροψυχοι? Τι χούι είναι αυτό? Αν υποθέσουμε ότι έβγαινε ο Δήμος και ανακοίνωνε ότι το χι-ψι ποσό θα διατεθεί σε καποιες οικογένειες ΠΆΛΙ θα γραφατε ότι υπάρχουν και άλλες, πάλι θα γραφατε ότι γίνεται επιλεκτικά, πάλι θα βρίσκατε να πείτε χίλια δύο. Κερδιθηκε ένα κονδύλι που αφορά συγκεκριμένο σκοπό. Δεν είναι ένα ποσό που τίθεται στην διαχειριστική διάθεση του Δήμου και επιλέχθηκε να διατεθεί στην προστασία των αδέσποτων αντί για κάτι άλλο. Τόση μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για να το καταλάβει κανείς? Τόσο ΖΏΑ είμαστε πια? Αν είναι να πούμε κακό, είμαστε πρώτοι! Μη πει κανείς καλή κουβέντα, θα ψακωθει. Μπράβο στον Δήμο! Επιτέλους σημάδια πολιτισμού.

    • Το «από αυτούς» τα λέει όλα, όχι «από μάς»…
      Αυτοί έχουν το πρόβλημα με το οποίο έχω λόγους να ασχολούμαι…ΧΩΡΙΣ να προτείνω
      καμιά λύση, ούτε να το λύνω με δικά μου έξοδα.
      Μόνο να ρεζιλεύω συνάνθρωπο δήμαρχο εν προκειμένω, γιατί μού στέρησε μια τετραετία
      (και ποιός ξέρει) να συνεχίσω να τιμωρώ ανυποψίαστους πολίτες…
      Άκουσον τώρα. Θα περιμένει μια τετραετία για να ικανοποιηθεί (αυτοϊκανοποίηση…) τιμωρώντας με μαύρη ψήφο…
      Ωχουου….σκιάχτηκα!!

    • Το συστημα ειναι ετσι καλως η κακως. Πρεπει να χασουμε και αυτα τα χρηματα για οιονδηποτε λογο? Κατι σαν εσενα παραπλανουνε την κοινη γνωμη. Οσο για τις ψηφους ΑΚΥΡΟ και ΑΚΑΙΡΟ. ΠΡΟΣΕΧΕ λοιπον τι γραφεις γιατι εκτιθεσαι.

    • Βρε ασχετε αυτα τα λεφτα ειναι απο προγραμματα, για τα αδεσποτα. Τι δεν καταλαβαινεις, σφυριτσακι? Σαν και σας που αδιαφορουσατε για τα παντα? Μονο στα τελη και στα νερα εκανατε αυξηση 150%. Και τωρα το παιζετε φιλευσπλαχνοι? Αρπαχτικα ε αρπαχτικα!!!

  2. Ειμαι πολυ ευτυχισμενη! Οι ανθρωποι στον οργανισμο αυτο εχουν κανει πολλες προσπαθειες εδω και παρα πολλα χρονια!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΧΕΙ ΨΑΞΕΙ. Προσωπικα, με βοηθησαν να στειρωσω αδεσποτα στη γειτονια…καθε μερα 6 ηωρα ηταν εκει με τα κλουβια και περιμεναν. Τα στειρωσαν τα εμβολιασαν τα ξαναεφεραν….δωρεαν. Ανταποκρίθηκαν αμεσα σε αντιθεση με καποιους αλλους που μαζευουν δωρεες και κανουν τον κινεζο. Ξερουν πολλα και παλευουν γιατι αγαπουν πραγματικα τα ζωα. Ευχομαι τα καλυτερα και ευελπιστω να γινει κατι και με τα ζωα οπως αγελαδες κτλ Ειναι νροπη 2021 και να ειμαστε τοσο πισω! Ειναι τρομακτικο και γιατι ετσι γινεται και με το κινυγι! Παρατουν ή και σκοτωνουν τα σκυλια που δεν τους κανουν. Τι να πρωτο πω!

  3. Καταρχήν τα κονδύλια αυτά δεν έχουν σχέση με ενίσχυση απόρων . είναι ειδικά για τα ζώα. Πρέπει να συγχαρούμε και να στηρίξουμε αυτή την κίνηση. Αντί να βλέπουμε σκοτωμένες αδέσποτες γάτες και σκυλιά στους δρόμους και αγελάδες διψασμένες κάτω από το λιοπύρι. Έχουν δικαίωμα και τα ζώα να ζήσουν σένα περιβάλλον χωρίς να υποφέρουν

    • Για πια ζώα;Μην μπερδευτούμε μόνο.Κάποια ζώα ζουν από τα ζώα.Οποίος κατάλαβε καταλαβε

  4. Κοίτα ρε με τι ασχολούνται εκεί στο Δημο ο κόσμος υποφέρει και αυτοί ασχολούνται με τους σκύλους κ τις γάτες τις αδέσποτες..
    Θα έγραφα τίποτα ποιό χοντρό για τα αδέσποτα τώρα αλλά επειδή δεν θα περάσει το σχόλιο το αφήνω μεχρι εδω……

    • Είσαι πολύ τυχερός. Αν ήσουν σε άλλο κράτος θα σε είχε πάρει ο ΜΠΟΓΙΑΣ. Μήπως είσαι από αυτούς που κρεμάνε τα σκυλιά στα δένδρα? Η μήπως ΦΟΛΙΑΖΟΥΝ τις γάτες? Κάτι σαν και σένα κάνουν ΡΕΖΙΛΙ την ΕΛΛΑΔΑ μας σε όλον τον κόσμο. ΕΛΕΕΙΝΕ.

  5. Χίλια μπράβο για την κίνηση σας αυτή. Ειδικά για τα ζώα εκτροφής τα οποία υποφέρουν, υποσιτισμένα και ταλαιπωρημένα το καλοκαίρι κάτω από τον καυτό ήλιο.

  6. Μπράβο! Επιτέλους να γίνει κάτι για τα αδέσποτα και για αλλά ζώα που είναι δεμένα μέρα νύχτα. Συγχαρητήρια!

  7. Τεράστιας σημασίας γεγονός,που έπρεπε να το αγκαλιάσουν όλοι

    αποφεύγοντας αντιπολιτευτικούς λόγους για παιδάκια.Όχι δεν παίρνουν πόρους που θα πήγαιναν σε άστεγους συμπολίτες μας ,ΑΛΛΟΥ θα πρέπει να φωνάξουν για την μεταναστευτική πολιτική,που είναι άδικη με τα δικαιώματα και επιδόματα που προσφέρει σε κάθε τυχοδιώκτη, ο οποίος αντί να πει ευχαριστώ για τις παροχές αυτές ,δείχνει την ευγνωμοσύνη του βγάζοντας τον αναπνευστήρα από διπλανό του διασωληνωμένο , επειδή τον ενοχλούσε ο Θόρυβος .Ένα περιστατικό που ακούστηκε παντού και σήκωσε θύελλα.
    Θα κερδίσει πολλούς πόντους μ αυτήν την κίνηση ο Δήμαρχος και το Νησί θα ακουστεί σε χώρες με μεγάλη ευαισθησία.Ρωτήστε τους Κτηνίατρους πόσα υιοθετούν οι Ξένοι κάθε χρόνο και τα παίρνουν στις πατρίδες τους.

    • στο πλοίο,οι γάτες και τα αδέσποτα γεννήθηκαν εδώ και θέλουν μια φούχτα τροφή,ούτε βιάζουν,ούτε παίρνουν τις δουλειές ,ούτε βγάζουν τα κέρδη στις πατρίδες τους με την western union….δεν είναι αυτά τα άμοιρα το πρόβλημα του νησιού… ούτε που έχουν μερίδιο στην πτώχευση μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ