Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει από αύριο η Π.Ε. Κω (συνολικά 110 κρούσματα), μαζί με Ρόδο, Κάλυμνο και Λέρο | Τα μέτρα στις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

63
14157

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μπαίνει από αύριο το πρωί και η Κως, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κω (που περιλαμβάνει και το νησί της Νισύρου) έχουν τριπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα αφού από 31 Μαρτίου ανέβηκαν στα 110.

Αντίθετα από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Αστυπάλαια καθώς τα κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί (24 μόλις σε 1).

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν η Ρόδος, η Κάλυμνος και η Λέρος.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά από αύριο Σάββατο 10 Απριλίου 2021:

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινο) από αύριο το πρωί (Σάββατο 10 Απριλίου 2021) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Κω, καθώς και του Δήμου Ήλιδας της Π.Ε. Ηλείας.

Κατεβαίνουν από το Βαθύ κόκκινο – Πολύ αυξημένου κινδύνου στο Κόκκινο επίπεδο -αυξημένου κινδύνου και εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα 12/4/2021 η Π.Ε. Αιτ/νίας, Π.Ε.Αργολίδας, μέρος της Π.Ε. Φθιώτιδας (παραμένουν στο βαθύ κόκκινο οι Δ.Λαμιαίων και Δ.Λοκρών), Δ.Μαντουδίου Δ.Αγίας Άννας και Ιστιαίας της Π.Ε.Ευβοίας, ο Δ.Κατερίνης της Π.Ε.Πιερίας, ο Δ.Αστυπάλαιας και ο Δ.Σκιάθου.

Ο Χάρτης της Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας διαμορφώνεται ως εξής :

Επίπεδο πολύ Αυξημένου κινδύνου – Βαθύ Κόκκινο

 • Περιφέρεια Αττικής
 • Π.Ε.Αχαίας
 • Π.Ε.Βιωτίας
 • Π.Ε.Εύβοιας (Πλην Δ.Μαντουδίου Δ.Αγίας Άννας και Ιστιαίας)
 • Π.Ε.Ευρυτανίας
 • Π.Ε.Αρκαδίας
 • Π.Ε.Κορινθίας
 • Π.Ε.Θεσσαλονίκης
 • Π.Ε.Χαλκιδικής
 • Π.Ε.Κιλκίς
 • Π.Ε.Πέλλας
 • Π.Ε.Κοζάνης
 • Π.Ε.Λέσβου
 • Π.Ε.Ζακύνθου
 • Π.Ε.Μυκόνου
 • Π.Ε.Κώ
 • Δ.Καλυμνίων
 • Δ.Λέρου
 • Δ.Ρόδου
 • Δ.Χίου
 • Δ.Ανωγίων
 • Δ.Χανίων
 • Δ.Ιωαννιτών
 • Δ.Κόνιτσας
 • Δ.Αμφίπολης
 • Δ.Βέροιας
 • Δ.Σερρών
 • Δ.Καρδίτσας
 • Δ.Καστοριάς
 • Δ.Ορεστίδος
 • Δ.Γρεβενών
 • Δ.Κ.Γαλατινής Βοίου Κοζάνης
 • Δ.Λαμιαίων
 • Δ.Λοκρών
 • Δ.Ήλιδας Ηλείας

Οι υπόλοιπες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – κόκκινο.

 

Λιανεμπόριο

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ με εξαίρεση των 92.0.0.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και του ΚΑΔ 92.0.0.12 που αφορά στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

Το λιανικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί με click away και clik inside αίρεται όμως το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού-εμβαδού έχει ως εξής : – για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ. και για κάθε 100 τ.μ. επιπλέον των 500 τ.μ. επιτρέπεται ένας πελάτης.

Επίσης αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στις Π.Ε.Αχαίας με clik inshop και clik away και Θεσσαλονίκης αλλά μόνο με clik away.

Στην Π.Ε.Κοζάνης το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ- ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από αύριο, Κυριακή 11 Απριλίου 2021 ανοίγουν όλοι οι Ιεροί Ναοί με συνολικά 20 άτομα.

Επίσης, το ίδιο θα ισχύει την Τετάρτη 14, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Εκδόθηκε το ΦΕΚ που θα έχει ισχύ μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 και στο οποία αναφέρεται ότι την Κυριακή 11 Απριλίου, την Τετάρτη 14 Απριλίου, την Παρασκευή 16 Απριλίου -Ημέρα που τελείται η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας τηρείται η αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 20 άτομα ανεξαρτήτως επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής.

Τα μέτρα στις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με σημερινή ημερομηνία 10 Απριλίου 2021 η απόφαση για τα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00

Τα μέτρα παραμένουν τα ίδια που ίσχυαν μέχρι τώρα με μόνη  κύρια αλλαγή το άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα. Επίσης υπάρχουν διαφοροποιήσεις στη λειτουργία των εκκλησιών σε ημέρες που καθορίζονται,ενώ επαναλειτουργούν πρακτορεία ΟΠΑΠ με λήψη μέτρων

Παραθέτουμε σε γενικές γραμμές τα μέτρα που θα ισχύουν και τις κύριες δραστηριότητες :

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),

γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο

Μετακινήσεις εκτός των ορίων του Δήμου

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των ορίων του Δήμου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

α) από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών

Εκπαίδευση (Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές)

Συνέχιση αναστολής δια ζώσης εκπαιδευτικήε λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης και διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) πλην

1.Σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων

2. Λυκείων

Στα Λύκεια

Διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των λυκείων ημερησίων και εσπερινών (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)

Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, διοικητικού και κοινού προσωπικού των σχολικών μονάδων των ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ.

Εκκλησίες

Τέλεση θρησκευτικών τελετών αποκλειστικά και μόνο από ιερέα και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων (κεκλεισμένων των θυρών)

Εξαιρετικώς την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 ,την Τετάρτη 14 Απριλίου , την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 16 ,17 και 18 Απριλίου 2021 σε όλους ανεξαιρέτως τους Ναούς επιτρέπεται επιπλέον  η τέλεση λειτουργίας με αναλογία 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς.

 Εστίαση

Αναστολή λειτουργίας .Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) διανομής προϊόντων (deliveri) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στο εσωτερικό ή στον εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων.

Καταστήματα τροφίμων-Φαρμακεία-Πρατήρια καυσίμων-Καθαριστήρια-καταστήματα πώλησης καπνικών προϊόντων

Τα καταστήματα τροφίμων ( σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι,κρεοπωλεία,ιχθυοπωλεία,ζαχαροπλαστεία ) , pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα καπνικών προϊόντων  λειτουργούν έως τις 20:30.

– 1 Άτομο για κάθε 25 τμ

-Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων

-Στα καταστήματα τροφίμων απόσταση 2 μέτρων κστά την σναμονή στα ταμεία.

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Λιανεμπόριο

Επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away), με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (3 ώρες).

Συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ψωνίσουν θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Επίσης παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Πλανόδιο –Υπαίθριο Εμπόριο

Μόνο το στάσιμο όπως μέχρι τώρα.

ΤΑΧΙ

Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.

Κομμωτήρια, κουρεία

Επιτρέπονται οι δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και  κέντρων περιποίησης άκρων/ΚΑΔ 96.02 από τη Δευτέρα το πρωί με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Τέσσερα(4) άτομα έως 100τμ και ένα (1) άτομο για κάθε 25 τμ επιπλέον.

-Απόσταση δύο(2) μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας

-Οι πελάτες προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων

-Απαγορεύεται η αναμονή πελατών στον χώρο.

-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με ραντεβού των πελατών ,ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Ειδικώς για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμό νυχιών ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

-Προαιρετικά ( διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 έως τις 20.30

Υπηρεσίες Τεχνικού ελέγχου οχημάτων, συνεργεία αυτοκινήτων

Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων

Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών

Λειτουργία των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων (Πρακτορεία ΟΠΑΠ) και υπηρεσιών παιχνιδιών με μηχανήματα με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-1 άτομο ανά 25τμ

-Απαγόρευση καθημένων.

-Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των ατόμων.

-Διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των 3 ατόμων

– Διασφάλιση εξαερισμού των χώρων

Επίσης επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας με τα πόδια ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα σε περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, είτε το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους

63 ΣΧΟΛΙΑ

  • Δεν υπήρχε ο περιορισμός έως 3 άτομα, Τώρα η αστυνομία την ώρα που θα αθλούμαστε και καλά πάνω από τρία άτομα παρέα δηλαδή θα έχει δικαίωμα να ρίξει πρόστιμο.

   • Τι??? έχετε να πείτε εκεί στον δήμο τώρα;;;;;Γιατί δεν ενημερωνατε τον κόσμο,παρα μονο λεγατε, οτι ολά ειναι καλα.Γιατι σε όλες τις υπηρεσίες του δημου δεν φοραγανε μασκα!!!!!! βλέπε ΔΕΥΑΚ,δημαρχεια,πρασινο,εργοταξιο,και πάει λέγοντας.Οταν σας λενε οτι ειστε ψευτες,δεν έχουν άδικο.Αντε τωρα βγειτε να με διαψευσετε.Απογοητευσατε ανθρωπους που σας ψηφισαν.Σε δυο χρονάκια θα δείτε για καλά την αληθια.

    • Μια και είσαι γριούλα,δικαιολογεισαι. Η άνοια σου χτύπησε την πόρτα, εσύ της άνοιξες και η β….έγινε από Αρμένικη, Μόνιμη. Αυτούς που είδες (στη φαντασία σου μήπως?) χωρίς μάσκα μέσα σε δημόσια υπηρεσία γιατί δεν τους ανέφερες? Γριούλα πράμα, πότε και γιατί επισκεφτηκες τόσες υπηρεσίες? Καλά η ΔΕΥΑΚ, στο εργοτάξιο τί έψαχνες? Δεν χρειάζεται κανείς να σε διαψεύσει,πονηρογρια. Τα καταφέρνεις μια χαρά και μόνη σου, βλήμα.

    • Αχ νησακι το καταλαβες οτι εισαι γριουλα? Και τοπαιζες τζοβενο.
     Φαινεται βρηκες την κρεμα ξεζαρωματος που σου ειπα!!!

    • Μία γριούλα στα μυαλά και προφανώς υπερδραστήρια! Τόσες επισκέψεις, ΔΕΥΑΚ, Δήμος, Υπηρεσία Πρασίνου και φυσικά το εργοτάξιο, γιατί αν μια γριά δεν πάει στο εργοτάξιο του Δήμου δεν είναι γριά ενημερωμένη. Όταν σε πουν ψεύτρα σίγουρα δεν θα έχουν άδικο. Αφού λοιπόν στην (κατά φαντασίαν) περιήγηση σου σε όλες αυτές τις υπηρεσίες είδες όλους τους υπαλλήλους χωρίς μάσκα γιατί δεν έβγαζες καμία φωτογραφία σαν καλή τουρίστρια -επισκεπτης και γιατί δεν το κατηγγειλες στους αρμόδιους? Οι επόμενες εκλογές σε μαραναν. Δεν ευθύνονται οι πολιτικοί παράγοντες για την προσωπική ανευθυνότητα του καθενός. Είτε είναι υπάλληλοι είτε είναι δημότες.

    • Κοίτα τι μπορεί να πάθει κανείς στα γεράματα! Να περιφέρεται σε δημόσιες υπηρεσίες με το Πι και να μετρά φανταστικούς εχθρούς της Δημόσιας υγείας και να μην βρίσκεται κανείς να πει σε αυτή την σούπερ γιαγιά ότι αυτή αποτελεί το νούμερο 1. Νούμερο γενικά θα έλεγα..η μακακια χρόνια δεν κοιτά μηδέ και φύλλο,στα νιάτα σαν σε καβαλα ποτέ της δεν σ’αφήνει. Γιαγιουλα, το χαμομηλακι σου και τα παραμύθια σου αλλού.

  • Ας ανατρέξουμε νοερά (εκτός αν θέλει το σάιτ να βγάλει τις φωτογραφιες) στην συγκέντρωση των αρνητών τότε που κάνανε συγκέντρωση πριν μερικούς μήνες στην πλατεία. Γονείς ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ χωρίς ίχνος μυαλού και «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ». Τώρα για να δούμε ποιες μανουλες θα κλάψουνε. Εύχομαι ο ΘΕΟΣ να μας βάλει μυαλό πριν είναι πολύ αργα. Γιατί δεν φταίνε σε τίποτα οι ΝΟΗΜΩΝΕΣ να την πληρώσουνε για τους ΑΝΟΗΤΟΥΣ.

 1. Έχω μια απορία!όταν μπήκε η Καλυμνος σε βαθυ κοκκινο και αλλες περιοχες πως ηταν ολα κλειστά και απαγορευση απ τις 6?

  • Αν θες κυρά μου να κάτσεις σπίτι σου κάτσε δεν σου τα απαγορεύει κάνεις… ΑΜΆΝ ΜΕ ΤΗΣ ΜΑ… ΕΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΤΕ ΠΡΉΞΕΙ ΠΆΤΕ ΚΑΙ ΚΆΝΕΤΕ ΤΕΣΤ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΤΕ ΠΑΝΟΎΚΛΑ ΟΠΟΊΟ ΈΧΟΥΝ ΚΆΝΕΙ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΒΓΉΚΑΝ ΘΕΤΙΚΉ ΠΆΘΑΝΕ ΤΊΠΟΤΑ Η ΕΊΧΑΝ ΤΊΠΟΤΑ?

 2. Συγχαρητήρια!!!Βαθυ κόκκινο μεσα σε δεκα μερες αυξηση 110 κρουσματα και τα παντα ανοιχτα μαγαζια κομμωτήρια κέντρα αισθητικης και λύκεια.

 3. Βρε πατριώτες αφου κάποιοι κάνουν οτι θέλουν λες και ολα μια χαρα ειναι. Ειμαι μαστορας σημερα ειχα παει στην//////// τι ειδα;;;; Μερικά άτομα γύρναγαν χωρίς μασκα!!!! Άλλοι ηταν μεσα σε καφε κανονικά σαν να μην συμβαίνει τιποτα!!! Μα ετσι λογικο να εχουμε αύξηση και διασπορά. Η αστυνομία άφαντη. Στην πόλη της ΚΩ αυτα δεν γίνονται

  • Συγγνώμη αλλά κάνετε λάθος, την Κυριακή που πέρασε είχε τόσο πολυ κόσμο που περπατούσε στο λιμάνι από ΔΕΗ έως Μαρίνα… Λαοθάλασσα!!!
   Κάνανε λοξά τους ώμους για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους!!!
   Είχα σκοπό να περπατήσω αλλά με όλη αυτή την εικόνα εννοείται πως όπως τους είδα με το αυτοκίνητο απλά έφυγα.
   Ενώ όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι συνέχιζαν να περπατανε σε ένα τσούρμο όλοι μαζί χωρίς μάσκες ενός ποσοστου 30%, με πασαρελα μπροστά από το κεντρικό Αστυνομικό τμήμα του νησιού!!!
   Ουτε μία συσταση!!! Έλεος!!!

 4. Τί αλλάζει βρε παιδιά από πριν….στο βαθύ κόκκινο λέει…. πάλι αυτά που ήταν ανοικτά… είναι πάλι… κυκλοφορία μέχρι τις 9… Ποια η διαφορά επομένως….

 5. Έλα να καθαρίσουμε πριν έρθει η TUI λέμε. Εν το κάνουμε βαθύ μωβ πάντως που παίζουν και μουσικαρες.

 6. Κανονικά θα έπρεπε να τά κλείσουν όλα
  Πιά η διαφορά
  Άς ξυπνήσουμε επιτέλους
  Έχουμε μία σεζόν μπροστά μάς πρέπει να προσέξουμε πολύ
  Κλείσιμο τά πάντα θέλει τουλάχιστον Για 3 εβδομάδες!!!!

 7. Κάποιο λάθος έγινε…στο βαθύ κόκκινο η κυκλοφορία σταματαει στις 7 το απόγευμα με 5 το πρωί….

 8. Για μερικούς ανευθυνους «συμπολιτες»την πληρωνουμε όλοι… τους γνωρίζετε ολοι και τους υποστηρίζετε αντί να τους βάλετε στο περιθώριο έτσι ώστε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με την δημόσια υγεία..μόνο ηλιθιότητα και ανευθυνότητα βλέπω το τελευταίο δίμηνο δυστυχώς…

 9. Ποια η διαφορά έλεος γιατί όλα ανοιχτά? Βαθυ κόκκινο σημαίνει κλείσιμο τα παντα όπως με την Κάλυμνο, Λερο τι έχει παιχτει εδώ? Κάτι βρωμάει.

  • Ειλικρινά ,τώρα, ήμαστε κράτος που περιμένει από πολιτικούς (= συμφέροντα προσωπικά)
   να πάρουν σωστές, αντικειμενικές και ιδανικές κατά περίπτωση αποφάσεις για την υγεία;
   Μονο με εκφοβισμό της μάζας μέσω δολοφονιών…γνωστών αθώων.

 10. Διαβάζω με προσοχή όλα τα σχόλια σας και μου ανεβάσατε την πίεση!!!! Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος εδώ μέσα ;;;; Σας νοιάζει μόνο η TUI και ο τουρισμός ;;;; Δηλαδή οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει ; Οι συντοπίτες σας οι Κωοι που έχουν πρόβλημα υγείας δε σας ενδιαφέρει ;;; Το απαρχαιωμένο σύστημα υγείας τους νησιού δε σας τρομάζει ;;;; Αν αυξηθεί η ανάγκη για εισαγωγές και κατεπεκταση η διασωληνωση δεν σας ανυσηχει;;;; Δείτε το λιγάκι πιο σοβαρά είναι κρίμα ρε οι γονείς και οι ηλικιωμένοι! Δε ζήσατε και δε νιώσατε στι πετσί σας τι ακριβώς είναι ο κορονοιος και βαλθήκατε να το ζήσετε ;;;; Προσοχή ρε παιδιά… Μαζευτείτε επιτέλους

 11. Οι ηλίθιοι της Κυβέρνησης με τους ηλίθιους στην Κω, το έκαναν τελικά το θαύμα τους!

 12. Διαβάζοντας λίγο πιο προσεχτικά τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο ουσιαστικά το μόνο που αλλάζει είναι ότι κλείνουν οι εκκλησίες ακόμη και για αυτούς τους 9 πιστούς. Διότι πλησιάζει και το Πάσχα μην το ξεχνάμε αυτό! Η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι την 9 μ.μ., καταστήματα εστίασης, super market κλπ ισχύουν τα ίδια!!! Οπότε μην τρώτε σανό και ας μην χωρίζεται η κοινωνία σε υπεύθυνους και ανεύθυνους. Είναι όλα δρομολογημένα μέχρι τα μέσα Μαϊου. Καληνύχτα.

 13. Τι Ρεζιλίκια ειναι αυτα..;;; τι σχόλια ντροπης… μονο λογια καφενείου και κριτικής που δεν ευσταθεί… κανένας λόγος για την υγεια μας, για τους δικους μας ανθρώπους που μπορει κ να πεθάνουν… γαϊδούρια… ντρεπομαι που ανήκω στο ανθρωπινο ειδος αν ειναι έτσι…
  Μια φορα να ενωθουμε σαν νησί κ να παλεψουμε ολοι για το κοινό καλο του τόπου μας… μια φορα ρε σεις… ΈΛΕΟΣ… οι συζητήσεις που γίνονται μέσω σχολίων ανωνύμων κιόλας ειναι απαράδεκτες…
  Είμαστε ολοι κάτοικοι ενος ΤΟΠΟΥ αμα βουλιαξει ολοι θα πνιγούμε… καταλαβετε το επιτέλους… και σταματηστε να ειστε καφενέδες…..
  Σας δινετε η δυνατότητα ελευθερης γνώμης και το ξεφτιλιζετε…
  Ντροπη ντροπη ντροπη…☹☹☹

  • Αν κόψεις την τηλεόραση και κυρίως τις «ενημερωτικές» εκπομπές θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι όπως σου τα λένε στην τηλεόραση. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους ώστε να χάσεις εσύ την δικιά σου.

  • Και το δικό σου σχόλιο είναι το μόνο σοβαρό ( μαζι με κάποιο δευτερο που εγραψες παραπάνω);;

   Τόσους μήνες φωνάζουμε. Τώρα αφυπνιστηκες εσύ;; Πώς την φαντάζεσαι την ενότητα; Αγκαλιά με τους ξεμασκωτους κι αυτούς που έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα πάντα, και εσένα και εμενα; Υπάρχουν πολλοί σοβαρότεροι λόγοι, να…. μην θέλει κανείς να ανήκει στο ανθρώπινο είδος, από τα..σχόλια κάποιων εδώ μέσα. Να το κοιτάξεις.

 14. Καλά κάνεις και ντρέπεσαι για το ανθρώπινο γένος στο οποίο ανήκεις διότι ΚΑΙ ΕΣΥ σχολιάζεις ανώνυμα… Καταλαβαίνεις λοιπόν που ανήκεις ΚΑΙ ΕΣΥ!!!

 15. Σας προτείνω λύσεις με βάση τα σχόλια όλων και με βάση την επικινδυνότητα του ιού και τα όσα μας λένε οι ειδικοί!!! Όλα μα όλα τελείως κλειστά.. Και τα σουπερμάρκετ μόνο το προσωπικό το οποίο θα ετοιμάζει παραγγελίες για το σπίτι του κάθε πολίτη/καταναλωτή. Βόλτες κομμένες!! Όλοι υποχρεωτικά εμβολιασμό, από το νεογέννητο μέχρι τον ετοιμοθάνατο ηλικιωμένο. Όλοι. Τριπλές μάσκες όλοι, εμβολιασμένοι και μή. Καράβια, αεροπλάνα, τρένα, μετρό, μόνο όσα άτομα δικαιολογούν τα τετραγωνικά τους και μόνο εμβολιασμένοι.. Οι εκπομπές Του τύπου στην Υγειά μας ρε παιδιά κλπ, κομμένες.. Εγείρουν σε ανυπακοή. Δεν τηρείται ΤΙΠΟΤΑ σε αυτές τις εκπομπές.. Έχουν λέει κάνει το τεστ και είναι αρνητικό;;; Και ποιός Νόμος, ΚΥΑ, ΠΝΠ λέει ότι με αυτή την δικαιολογία μπορούν 30 και βάλε άτομα να μην τηρούν αποστάσεις, σε κλειστό χώρο, χωρίς μάσκες; Σε ΒΑΘΥ ΚΌΚΚΙΝΟ περιοχή όπως ήταν τόσο καιρό η Αττική… Κορόιδα!!!

 16. Ερώτηση!!! 110 περιστατικά;; 110 «κρούσματα»;; 110 θετικοί;;; Γιατί από τα λίγα που όλοι πλέον έχουμε διαβάσει πάνω από 1 χρόνο τώρα έχουμε γίνει πανεπιστήμονες, βάζω και τον εαυτό μου μέσα για να σας προλάβω, και από όσο ξέρω έχουν μια κάποια διαφορά οι 3 παραπάνω λέξεις και στο πως ακούγονται και στη σημασία τους….
  Ερώτηση 2η: Rapid test 60% αξιόπιστο; με επαναληπτικό πάλι rapid;; Και στη συνέχεια μοριακό;; Μοριακό πάνω από 30 κύκλους;;; Λέω τώρα εγώ… Γιατί σαν κάτι πήρε το μάτι μου να γράφει τελευταία ο ΠΟΥ για τον αριθμό των κύκλων των PCR… Να μας τα εξηγήσει κάποιος ειδικός αυτά;; Και πώς γίνεται να κάνω 1 rapid και να μου έρχονται 2 μηνύματα την ημέρα που το έκανα και άλλα 2 την επομένη, ευτυχώς αρνητικός.. Αλλά αν ήμουν θετικός;; Πόσα θετικά θα κατέγραφε ο ΕΟΔΥ;; Όποιος απαντήσει τεκμηριωμένα χωρίς ύβρεις παρακαλώ..

 17. Φωνάζαμε κλείστε αεροδρόμιο και λιμάνι να σταματήσουν τα ανούσια σούρτα φέρτα και οι μίνι αποδράσεις… Καμία απαγορευση μετακίνησης , Κανένας έλεγχος στις πύλες εισόδου καλοφαομένα τα χοιρινά τώρα… Θα βγει και η βρώμα παρά έξω από τα σύνορα θα χρησιμοποιηθεί για διάφορους λόγους δυσφήμισης του νησιού και άντε γεια…

 18. Πάμε για ανοσία της αγέλης. Τι ξέρουν οι επιστήμονες? Η ζωή μαθαίνεται στο πεζοδρόμιο! Και εμείς με τέτοια μυαλά μόνο για δουλειές του πεζοδρομίου είμαστε… Και αν θέλουμε δουλεύουμε… Και μπράβο μας!

 19. Οπως ηταν πριν,ειναι κ τωρα με μικροεξαιρεσεις,στον αριθμο πιστων,συναθροισεων κλπ.απλα δεν ξερω,ποτε θα βγει ο κοσμος στους δρομους κ θα γινει της κακομοιρας,κ μετα μαζεψτε τους.

 20. ΠΗΓΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΩ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΑΓΟΝΙ, ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΗ ΒΑΖΕΙ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ ΕΝΤΕΛΩΣ , ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ , ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ.

 21. Αυτά είναι αναμενόμενο….μην βάζετε μάσκα βγείτε έξω άσκοπα κλπ αυτα καταφέρατε βράζουμε σαν καζάνι και υπάρχουν άτομα που δεν πιστεύουν τον ιό …Δευτέρα σχολεία …πόσο γελιοι …τουρισμός φέτος δεν θα υπάρχει αυτοί είστε βλέπω πλατείες παντού παιδιά έξω χωρίς μάσκες γονείς το ίδιο που νομίζετε ότι βρίσκεστε ..περαστικά νησί …

 22. Τι δεν καταλαβατε? Κηδειες, παρτυ, μασκες κατω απο το πηγουνι, συναντησεις σε σπιτια, παρεες σε καφε δηθεν κλειστα, φουντωσε το κακο!!! Ολοι κανουμε τον μαγκα, τον ξερολα, και δεν καταλαβαινουμε οτι ειμαστε ηλιθιοι με περικεφαλαια!!!! Η ανευθυνοτητα και η βλακεια μας, ειναι τα βασικα αιτια της εξαπλωσης. Ερχετσι και η κυβερνηση τωρα που μπηκαμε στο κοκκινο, και ανοιγει τα σχολεια. Μετα απο αυτο το σιγουρο ειναι οτι θα κολλησουν ολα τα παιδια, οι γονεις οι γιαγιαδες, οι παππουδες, οι καθηγητες, και θα αναρρωτιομαστε γιατι. Γιατι το συμπαν μπορει ναχει ορια η ΒΛΑΚΕΙΑ ομως δεν εχει!!!!

 23. Επειδή ένα απ τα ζητούμενα είναι να φαγωθούμε
  μεταξύ μας και να μείνουμε ηληθιοι!!!αν κρίνω από τα σχόλια…ο στόχος επιτεύχθηκε!!!!μπαβο λοιπό Ν!!!

 24. αν το τεστ(ΤΟ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ) βγει θετικό, μπαίνεις στο νοσοκομείο.. Και εκεί θα Σε ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΣΕ ΛΊΓΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΣ..και αν δεν πεθάνεις.. ακολουθώντας με τηνσαθρη διαδικασία.. Την λεγόμενη » πρωτοκόλλου του θανάτου. » όπως το ονόμασε μια καταξιωμένη γιατρος…σιγουρα θα αρρωστήσει
  Τα 4ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τεστ τον μήνα για τους εργαζόμενους είναι ΤΟΣΑ ΏΣΤΕ .. Αν την πρώτη, δεύτερη,τριτη.10η…βγει αρνητικό, θα γίνουν όσα χρειαστεί μέχρι να βγει…. θετικό…δεν πάτε …..να ησυχάσουμε.. Λέω εγω.. ///ριολογοι.

 25. Συμπατριώτες δεν είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις και αρνητικά σχόλια. Είναι η ώρα του ΕΜΕΙΣ και ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΓΩ!!
  Δεν είναι ώρα για το ποιός ευθύνετε και ποιός έχει δίκιο. Ευθυνόμαστε όλοι και για όλα.
  Είναι η ώρα της υπευθηνότητας απο όλους τους πολίτες και πολιτικούς!!
  Δεν είναι μόνο ο Τουρισμός, αφορά κυρίως την υγεία μας και την υγεία των συνανθρώπων μας.
  Είχα ακούσει κάποιον τουριστικό πράκτωρα πρίν δυο και πλέον μήνες περίπου στην Δημοτική Τηλεόραση με την Σέβη να συστήνει μεγάλη προσοχή να διατηρήσουμε το Νησί σε Covid Free ή σε πολύ χαμηλά κρούσματα και μάλιστα είχ πεί οτι αυτή η προσπάθεια θα είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ πρώτα και κυρίως για την υγεία μας και δευτερευόντως στον τοπικό τουρισμό, καί είχε απόλυτο δίκιο.
  ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΑΣ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΕΥΛΑΥΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

 26. Σκεπάζουμε εδώ και πολύ καιρό το πρόβλημα στην Κω. Όταν πήγαινα στο σουπερμάρκετ και κάνανε έξω το τεστ,οι οικονομικοί μετανάστες των Βαλκανίων εξαφανίζοντας απο φόβο μήπως τους ελέγξουν. Πόσοι οικονομικοί μετανάστες από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Ουκρανία έχουν κάνει τέστ; Πάτε έξω από το νοσοκομείο να δείτε ποιοί είναι για εξέταση κάθε μέρα. Όταν δημιουργείτε το πρόβλημα τότε πηγαίνουν για εξέταση. Όταν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση τους. Και οι ποιό πολλοί δουλεύουν και έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους καθημερινά. Θα πρέπει το Επαρχείο να αναλάβει τον έλεγχο για τέστ σε όλους τους εργαζόμενους σε εταιρίες, οικοδομές,αλλά και σε αυτούς που έχουν στα χωράφια. Όλοι αυτοί είναι χωρίς μάσκες.

 27. Βαθύ κόκκινο σημαίνει,ότι μείναμε μετεξεταστέοι στο μάθημα της τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοιού.Θα μελετήσουμε καλά και θα ξαναδώσουμε το μάθημα στην επόμενη εξεταστική περίοδο.

 28. ΒΑΘΎ ΚΌΚΚΙΝΟ. ???ΕΔΏ ΓΕΛΆΜΕ. .😁😁😁ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΩΣ ΣΤΗΣ 18:00 ΑΥΤΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΆΤΕ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΤΗ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΑ SUPER MARKET …

 29. Είμαστε για γέλια και για κλάματα ,ξεκινώντας από τα μεγάλα κεφάλια .
  1) Πας στο νοσοκομείο , πρέπει να έχεις διπλή μάσκα , να σου πάρουν θερμοκρασία, αλλά πουθενά αντισηπτικό για τα χέρια .
  2 ) Στο νοσοκομείο το 90% που είναι στα γραφεία και είναι με άλλους μαζί μέσα δεν φοράνε μάσκα . Φαίνεται ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στα γραφεία .
  3 ) Στον δρόμο παρέα 3 ηλικιωμένων χωρίς μάσκα και οι δύο εβηχαν σαν τα σταγιερ του στρατού, από δίπλα τους πέρναγε κόσμος και αυτοί στην κοσμαρα τους .
  4 ) Δικαιούμαστε κάθε εβδομάδα ένα ραπίντ τεστ . Θα το κάνουμε μόνοι μας σπίτι . Έχει οδηγίες χρήσης κιόλας λες και είναι τεστ εγκυμοσύνης. Αν βγει θετικό ποιον θα ενημερώνεις για να κάνεις επανάληψη του τεστ ; Ή θα το πετάς στα σκουπίδια σαν να μην τρέχει τίποτα .
  Τώρα που έχουμε περισσότερα κρούσματα από τον προηγούμενο μήνα ανοίγει την αγορά .
  Μου φαίνεται το έκαψαν τέλειος όλοι τους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.