Απέραντη θλίψη: «Έφυγε» ο Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Σωτήρης Μαραγκός – Ένας σπουδαίος και χαρισματικός Άνθρωπος και πολιτικός

28
15057

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία και σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας η είδηση του θανάτου του Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρη Μαραγκού, έπειτα από άνιση μάχη με ανίατη ασθένεια την οποία υπέμεινε γενναία, σιωπηλά και με καρτερία το τελευταίο τρίμηνο.

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα, παραμονή του Ευαγγελισμού, στις 9πμ σε νοσοκομείο της Αθήνας σε ηλικία 73 ετών.

Ο Σωτήρης Μαραγκός ήταν ένας ιδιαίτερα χαρισματικός και αγαπητός άνθρωπος που ξεχώριζε σε πολλά πράγματα.

Εξαιρετικός οικογενειάρχης, σύζυγος της αγαπητής Ευαγγελίας και πατέρας δύο εξίσου αξιόλογων παιδιών: του Αριστείδη (που συνεχίζει το έργο του στον τομέα των οικογενειακών επιχειρήσεων) και της Μαρίας (Αξιωματικός του Λιμενικού σώματος).

Η ανθρωπιά, η απλότητα, η ευγένεια, η προσήνεια, η ταπεινότητα,  η εργατικότητα, η δοτικότητά του και πολλές άλλες αρετές που στόλιζαν τον χαρακτήρα του σε κέρδιζαν από την πρώτη στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο ότι όχι μόνο οι συντοπίτες του Κεφαλιανοί, αλλά και ολόκληρο το νησί της Κω, όπως και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου τον τίμησαν με την ψήφο τους αλλεπάλληλες φορές σε διάφορες θέσεις αυτοδιοικητικές, κομματικές κλπ.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Κεφάλου, 2003-2006.

Ωστόσο, πάντοτε «Πρόεδρε», είχαμε συνηθίσει να τον φωνάζουμε, καθώς η θέση του Προέδρου τον συνόδευε επίσης και για την ενασχόληση του με τα κομματικά ως επί σειρά ετών στελέχους των τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας (Κέφαλος-Ενότητα Ηρακλειδών – Δήμου Κω), όπως και της Νομαρχιακής επιτροπής Δωδεκανήσου.

Πρόεδρος των επιτυχιών υπήρξε επίσης επί σειρά ετών (10 χρόνια) για την αγαπημένη ομάδα του χωριού του, τον ΑΣ ΝΙΚΑΓΟΡΑΣ Κεφάλου, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο ως Πρόεδρος της ΚΤΕΛ Κω ΑΕ.

Η πολιτική του καριέρα:

1975-78, 1979-82 διετέλεσε Κοινοτικός σύμβουλος

1991-98 Αντιπρόεδρος Κοινότητας Κεφάλου, 1999-2002 Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ηρακλειδών.

2003-2006 Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου

2007-10 Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ηρακλειδών

2011-14 Αντιδήμαρχος Δήμου Κω

2015-19 Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κω

2019-21 Περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου, Πρόεδρος Περιφερειακού Φυτωρίου ΑΕ και από τον Ιανουάριο του 2021 Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Γνωστός και αγαπητός ήταν από τον πιο απλό πολίτη της Κεφάλου και της Κω (έχοντας βοηθήσει πολύ κόσμο με κάθε τρόπο, καθώς ήταν πάντα άνθρωπος της προσφοράς και χωρίς να το διατυμπανίζει), μέχρι τον Περιφερειάρχη (του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης), τους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό.

«Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου» – Του απονεμήθηκε ο Χρυσούς Σταυρός της Εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Ύψιστη τιμή επίσης η αναγνώριση της προσφοράς και του έργου του από την εκκλησία και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος με επιστολή του την οποία ανέγνωσε από του Ιερού βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ την Πρωοχρονιά του 2020 στον ΙΝ των Εισοδίων της Θεοτόκου Κεφάλου, του απονέμεται ο Χρυσούς Σταυρός της Εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού θρόνου «για τον σεβασμό και την εν γένει προσφορά του στην τοπική εκκλησία και την τοπική κοινωνία κατά την 45ετή θητεία του σε διάφορες θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού»

Σε προσωπικό επίπεδο θα είχαμε να γράψουμε πάρα πολλά για τον άνθρωπο και φίλο Σωτήρη Μαραγκό, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη θερμή του χειραψία και τον ασπασμό (την προ covid-19 περίοδο) για όλο τον κόσμο (ακόμα και για αυτούς που τον κατηγορούσαν), την συμπονετικότητα και την (κρυφή) βοήθειά του σε πολύ κόσμο και την αγάπη του για την εκκλησία, στην οποία επίσης πρόσφερε πάρα πολλά.

Αγαπητέ Πρόεδρε και Φίλε Σωτήρη, θα μείνεις δικαιωματικά για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κεφαλιανής γης που θα σε σκεπάσει.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένειά του.

 

 

 

 

 

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απέραντη θλίψη για τον Σωτήρη είχα την τιμή να σε γνωρίσω μέσω ποδόσφαιρου αλλά ακόμα και στην μονάδα μου εισουν δίπλα μας καλό παράδεισο Σωτήρη

  2. Καλό ταξίδι πρόεδρε, συλλυπητήρια στην οικογένειά, τα λόγια είναι περιττά η Κεφαλος και η Κως έχασε έναν υπέροχο άνθρωπο

  3. ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΝΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.

  4. Κ. Σωτήρη καλό παράδεισο.Θα σε θυμόμαστε για πάντα και σε ευχαριστούμε για όλα !!! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

  5. ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ ΓΙΑΤΊ ΕΧΑΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ. ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΆΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

  6. ΚΆΛΟ ΤΑΞΊΔΙ ΠΡΌΕΔΡΕ!
    ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΌΛΑ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΈΧΕΙΣ ΑΠΌ ΚΕΙ ΨΗΛΆ!
    ΘΕΡΜΆ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΣΟΥ !
    ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΆΝΤΑ!
    ΑΙΏΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΉΜΗ!

  7. Θερμα συλλυπητηρια στους οικειους του,για τον απροσδοκητο χαμο του ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΣΩΤΗΡΗ.ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.

  8. Χάσαμε ένα εξαιρετικό άνθρωπο και φίλο.
    Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
    Ο θεός ας ανάπαυση την ψυχή του.

  9. Πρόεδρε καλό ταξίδι θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας , τα θερμά μου συλλυπητήριά μου και καλό κουράγιο στην οικογένεια.

  10. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΣΩΤΗΡΗ. ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ! ΗΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ. ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

  11. Σωτήρη μου καλό παράδεισο σε χαιρετά η γειτονιά σου, εύχομαι κουράγιο και δύναμη Ευαγγελία, Αριστείδη και Μαρία

  12. Καλό ταξίδι αγαπητέ μας φίλε Σωτήρη ο Θεός να σε αναπαύσει εν ειρήνη ήσουν αυθεντικός σωστός πολίτης με προσφορά σε όλο τον κόσμο όταν το χρειαζόταν
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια

  13. Καλό ταξίδι κύριε Σωτήρη. Η μνήμη σας θα είναι ζωντανή σε όσους πραγματικά σας αγάπησαν. Καλό παράδεισο.

  14. Φίλε και συνάδελφε Σωτήρη…τι θλίψη!Αγαπητή μου Βαγγελίτσα τα θερμά μου κ ειλικρινή συλλυπητήρια,τόσο σε εσένα όσο και στα αξιόλογα παιδιά σας.Να είστε καλά να το θυμάστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ