Κορωνοϊός: 2.512 κρούσματα – 4 στην ΠΕ Κω-23 στην ΠΕ Καλύμνου- 3 στην ΠΕ Ρόδου-546 διασωληνωμένοι-52 θάνατοι

15
3307

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 52 ασθενείς και 546 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν 332 κρούσματα και στον Πειραιά 182

Άλλα 2.512 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 1.180 στην Αττική, 264 στη Θεσσαλονίκη και 105 στην Αχαΐα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα και πάλι στο κέντρο της Αθήνας, με 332 νέα κρούσματα. Στην ανατολική Αττική διαπιστώθηκαν 141 νέες μολύνσεις, ενώ στον Πειραιά 182.

Το τελευταίο 24ωρο 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της Covid-19, με το σύνολο των θυμάτων στους 7.038, ενώ 545 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έγιναν επίσης 444 εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε: 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.512, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 219.521 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.082 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

1krousmata

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.038 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

2krousmata

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 545 (67.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.482 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 444 (ημερήσια μεταβολή -4.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 430 ασθενείς.

3krousmata

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.910.466 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.927.329 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 43.331 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

«Αγκαλιάστε ένα πρόβατο»: Η πρόταση γερμανικής φάρμας σε όσους νιώθουν μοναξιά

Αγρόκτημα στη Γερμανία προσφέρει τη λύση σε όσους λείπει μια αγκαλιά – Τους δίνει την ευκαιρία να… αγκαλιάσουν ένα πρόβατο

Η γεωγραφική κατανομή των 2512 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

141 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

129 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

165 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

67 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

332 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

134 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

182 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

30 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

264 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

20 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

7 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

105 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

76 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

5 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

4 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

3 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

18 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

58 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

23 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

23 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

11 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

7 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

38 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

38 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

81 κρούσματα στην Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

27 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης

3 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

3 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

14 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

57 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

25 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε.Χίου

55 κρούσματα υπό διερεύνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

    • Τι γίνεται με αυτούς που έρχονται μετά από διακοπές από το βόρειο όμορο κράτος? Την ίδια μέρα έρχονται και κυκλοφορούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Έλεγχος υπάρχει? η θα γεμίσουμε με κρούσματα ελλείψει αστυνόμευσης και αυστηρών μέτρων? Ήδη έχουμε πικραν εμπειρία από κρούσματα προερχόμενα έξωθεν. Για να δούμε.

  1. Την Τετάρτη να δω πόσα θα έχει η Κως . Ήρθε πολύς κόσμος από Αθήνα και από παντού χωρίς να τους έχουν κάνει τεστ . Κυκλοφορούν και χωρίς μάσκες . Άντε γεια θα πούμε από εβδομάδα

    • Γιατί συγκεκριμένα Τετάρτη; κ εννοείτε πως εχουν έρθει φοιτητές;;; ςγω πάντως απορω πως δεν έχουμε μπρι στο βαθύ κόκκινο ακόμα

    • Αυτά που λέμε, να δεις πόσοι έφυγαν με άδειες και θα έρθουν Τρίτη

      Απ την ‘σημαία’ Οι άδειες ,ποιος να ελέγξει τις εξουσίες? οι συνάδελφοι μήπως? ακόμα και τα τοπικά ΜΜΕ έχουν πιει το αμίλητο νερό, αφήνουν να αιωρούνται αόριστα αλληλοκατηγορίες μεταξύ των ντόπιων κοινωνικών ομάδων και ας μπαίνουν μολυσμένοι με έμπολα και εθνόσημο.

  2. Ας έρθει αυτοπροσώπως ο…κορωναιός και ας κόβει βόλτες σε όλο το νησί. Αν φοράς μάσκα, κρατάς αποστάσεις, πλένεις τα χέρια σου και γενικά τηρείς τις οδηγίες υγιεινής και προφύλαξης, δεν μπορεί να σου κάνει τίποτε. Άρα, μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την έκρηξη κρουσμάτων στο νησί, αφήστε τα χαζά τοπικιστικά, ότι εμείς είμαστε…αγγελούδια και για οτι στραβό συμβαίνει, εν προκειμένω η διασπορά του ιού, πάντα φταίνε οι άλλοι…
    Μπορεί να φταίνε κάποιοι π.χ. ελεύθερη μετακίνηση από και προς Κάλυμνο, στρατιωτικοί, φοιτητές, χειμερινοί τουρίστες, πρόσφυγες, οι…ξεμασκωτοι οι δικοί μας,
    αλλά περνάει από το χέρι μας να αποφύγουμε την διασπορα.

    • Δεν είναι τόσο απλό. Το να κολλήσεις από το παιδί σου πχ επειδή φάγατε όλοι μαζί στο τραπέζι και επειδή το παδί δεν φορούσε μάσκα στο σχολείο δεν είναι και τόσο απίθανο. Ούτε και κατακριτέο. Οπότε να μην λέμε ότι φταίμε εμείς. Από την στιγμή που υπάρχουν θετικά κρούσματα η αναμετάδοση είναι αναπόφευκτη όσες διπλές και τριπλές μάσκες να βάλουμε.

  3. Ας τρέξουν όλοι να κάνουν τεστάκια να δείτε που θα φθασουν τα νουμεράκια…Νούμερα έ νούμερα. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει απο την προηγούμενη χρονιά όπως στην Γιουχάν και μετά .περιορισμός. Εφέτος η γριπούλα του covid λογικό να έχει εξαπλωθεί, όπως κάθε ίωση. Στα λαγούμια τους όσοι έχουν θέμα, και αφήστε τους πολιτικούς να μας τρελάνουν στο ψέμα. Το παιχνίδι κρατά καλά…αλλά το θύμα ο λαός θα υποφέρει ξανά.

  4. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΝΑΣ.
    ….ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    ΕΤΣΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑΛΑΝΖΙ…..
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΟΜΟΥΝΙΑ…….ΚΑΛΑ ΟΚ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ..

  5. Μόνο οι άλλοι φταίνε εκτός από τους ντόπιους!

    Επίσημη ενημέρωση – Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες κατά την άφιξη τους.

    Πάτε Ιταλία, Αλβανία, Ισπανία κλπ και γυρνάτε και πάτε στις δουλειές και στις βόλτες σας και μετά σας φταίνε οι άλλοι, η αστυνομία, τα εμβόλια, η κυβέρνηση και o Bill Gates!

  6. Εφόσον η Κάλυμνος είναι στο βαθύ κόκκινο,πως επιτρέπουν να έρχονται στην Κώ, να περάσουν το τριήμερο τους ανενόχλητοι να μαζεύονται 12 άτομα στην αυλή διπλά από το σπίτι μας σε(4 μέλη οικογένεια που ήταν θετικοί)……και τώρα κουβάλησαν το μισό τους σόι να κολλήσουμε όλοι

  7. Λίγο αργά,αλλά έστω και τόσο αργά αποδείχθηκε ότι οι υγειονομικές βόμβες ήταν πρωτίστως

    τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που για την περίπτωσή μας είναι τα αεροπλάνα ,πλοία Μέσω αυτού του τρόπου έφτασε και στα μέρη μας,δεν φύτρωσε, μετά τα σχολεία, και τα αναγκαστικά ψώνια .Καραντίνα 6 μηνών δεν μπορεί να αποδώσει, χωρίς αυτούς τους περιορισμούς που δεν παίρνονται για διάφορους λόγους. Άτομα χωρίς ατομική ευθύνη θα έχουμε πάντα, ας πάει μια βόλτα παραλία να δει πόσοι πάνε με αδέσποτα και τα αφήνουν να αφοδεύουν εκεί….Δεν τους νοιάζει καν ο άλλος περιπατητής..ας τα πατήσει.Έχουν μεταλλαχθεί οι ίδιοι σε ζώα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ