35-40 εκ. ευρώ το κόστος του νέου Νοσοκομείου Κω 110 κλινών & 10χιλ τμ από το Ταμείο Ανάκαμψης – Ι. Παππάς: Δίνω υπόσχεση στους Κώους – καθοριστικό το επόμενο τρίμηνο

27
10053

Ιωάννης Παππάς: «Μετά από τόσα χρόνια, πρέπει επί τέλους ο Ιπποκράτης ο Κώος, να δικαιωθεί συμβολικά και ουσιαστικά στο νησί του »

Το σημείο που σύντομα θα αναγερθεί το Νέο, υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Κω, επισκέφθηκε  ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς, συνοδευόμενος, από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, το Διοικητή του Νοσοκομείου Σταμάτη Βασιλειάδη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Σταμάτη Πης και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ασφενδιού, Μιχάλη Γιωργαλλή και Πυλίου, Αναστάσιο Κεφαλιανό.

Προηγήθηκε σχετική σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Κω, όπου η Δημοτική Αρχή, μέσω του κ. Παππά, συνομίλησε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΤΥΠ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και το Διοικητή 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλο.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τα δύο πιθανά σημεία ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου Κω, όπου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς  δήλωσε μεταξύ άλλων: «Διαπίστωσα από κοντά την αγωνία του Δημάρχου  Κω, του Διοικητή του Νοσοκομείου και των τοπικών φορέων, να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο της Κω και να δικαιωθεί η γενέτειρα του  μεγάλου γιατρού της αρχαιότητας Ιπποκράτη του Κώου και πατέρα της σύγχρονης ιατρικής.  Αφουγκραζόμενος το δίκαιο αίτημα της Κωακής κοινωνίας,  μετέφερα στον Πρωθυπουργό μας κ. Κ. Μητσοτάκη, την ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου στο νησί,.  Εκτιμώ ότι, είναι πλέον θέμα χρόνου  το ξεκίνημα του μεγαλόπνοου  αυτού έργου, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην υγειονομική περίθαλψη ντόπιων της Κω και των γύρω νησιών και επισκεπτών. Εξετάζονται τα περισσότερα πλεονεκτήματα που αφορούν στους δύο πιθανούς χώρους, στην περιοχή Λινοπότι.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και ενεργειακό κτίριο επιφάνειας 10.000 τ.μ. δυναμικότητας 110 κλινών με προοπτικές επέκτασης και ανάπτυξης, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον.  Τα σχέδια ήδη υπάρχουν και βελτιώνονται με τις προτάσεις του δήμου.

Η χρηματοδότηση που συζητείται ήδη και πιθανότατα θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα φθάσει περίπου τα 35-40 εκ. ευρώ και μέσα στο επόμενο τρίμηνο, οι εξελίξεις για το έργο, θα είναι καθοριστικές. Δίνω υπόσχεση στους αγαπητούς μου Κώους, ότι θα καταβάλω προσπάθειες, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, το νησί να κοσμεί αυτός ο υπέροχος , δυναμικός  και υπερσύγχρονος χώρος υγείας».

Αναφορικά με την επίσκεψη και τις προσπάθειες του κ. Παππά στο θέμα ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου,  ο Δήμαρχος Κω,Θεοδόσης Νικηταράς, τόνισε: «χαίρομαι, που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι κατανοώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, προσπάθησαν και έφεραν στο σημείο αυτό τις εξελίξεις για την κατασκευή του Νοσοκομείου στο νησί μας. Ένα  έργο μακράς πνοής,  ομόθυμο αίτημα της κοινωνίας και του δήμου, παίρνει σάρκα και οστά, αφού ήδη ξεκινήσαμε να συζητούμε για τεχνικά θέματα και προχωρούμε στα θέματα χρηματοδότησης. Αφού η τοπική κοινωνία το ζητά και όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Παππάς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι φορείς δείχνουν ότι η πολιτική βούληση υπάρχει, εκτιμώ ότι, το επόμενο βήμα, το να πάρει το έργο σάρκα και οστά, είναι ζήτημα χρόνου».

Τέλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, δήλωσε: «ο κύβος ερρίφθη για το νέο Νοσοκομείο και πιστεύω ότι με τις ενέργειες του κ. Παππά, πολύ σύντομα, η κοινωνία της Κω θα απολαύσει τα οφέλη αυτού του μέγιστου έργου για το νησί».

 

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο κύριος Παπάς που είναι τα τόσα χρόνια που πολιτεύεται να διεκδικήσει το νέπ νοσοκομείο; Μόνο τώρα που ωρίμασε το έργο ήρθε για μερικά ψηφαλάκια στην Κω…
  Το νοσοκομείο να γίνει! Ιατρούς , νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό θα έχει ή θα έχει την κατάληξη του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας? Λοιπόν κύριοι Βουλευτές ,δήμαρχοι ,πρόεδροι κά,λιγότερες φωτογραφίες κ περισσότερα έργα!!!Ο κόσμος θα κρίνει από τα έργα! Επίσης διαλέχτε οι βουλευτές της ΝΔ ποιος κάνει τι, γιατί μπερδεύστε και γράφετετα ίδια ..όπως με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο ,το παρπυσίασε ο Παπάς καιη Ιατρίδη…εκλογές έρχονται..

 2. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑ.
  ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ………
  …..
  ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΗΜΟ ΜΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ………
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ Ο ΜΗ ΓΕΝΗΤΩ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΟΥΜΑΙ.
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ …………….. Η ΖΩΗ ΜΑΣ Η ………..Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ .
  ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΕΙΚΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ…… ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ……….

 3. Ερώτηση για 110 κλίνες θέλει 35 με 40 εκατομμύρια μου φαίνεται κάποιος μας δουλεύει δηλαδή περίπου 55 δίκλινα δωμάτια στοιχίζουν γύρω στα 750.000.
  Και το Ωνάσειο να χτίζαμε ποιο φτηνά θα μας έβγαινε.
  Εάν ήταν έτσι έπρεπε να αγοράσουν ένα παλιό ξενοδοχείο και να το εξοπλίσουν ποιο φτηνά θα έβγαινε.

  • Σιγά μην αγοράζεις και τον Ευαγγελισμό…. τι γράφεις και τι συγκρίνεις χριστιανε μου ελεος…. στο 1980 έμεινες;;;

  • ΠΑΙΔΑΡΑ ΜΟΥ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΧΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ. Μετά ρώτησα και μου είπαν ότι αυτό που κοστίζει πολύ σε ένα νοσοκομείο και δυ σύγχρονο δεν είναι η κτιριακή εγκατάσταση , αλλά τα ιατρικά μηχανήματα ,οι ειδικοί θάλαμοι και όλα τα παρελκόμενα.
   Βέβαια έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό που λες. Διότι και 10 νοσοκομεία να σηκώσουν σαν τον Ευαγγελισμό αν δεν υπάρχουν μηχανήματα νοσιλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν βγαίνει τίποτα.
   ΑΧΧ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ!

 4. εκλογες στον οριζοντα και πολυ κοντα μαλιστα. το επομενο τριμηνο θα ειναι καθοριστικο το λεει και ο παπας

 5. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να έχει πρόβλημα με ένα νέο, σύγχρονο νοσοκομείο σε καλύτερη τοποθεσία. Αλλά… το μεγάλο πρόβλημα ήταν πάντα η έλλειψη γιατρών και δεν νομίζω να λυθεί με ένα νέο νοσοκομείο.

 6. Μπράβο μπράβο μπράβο θεοδωση και κύριε παπά θα η σε ο δήμαρχο της κω για πολλά χρονια .Και η Κως Κύριε παπά δεν θα σε ξεχάσει . Να που βρέθηκε βουλευτή από Ρόδο να μας κάνει νοσοκομείο Αχρηστη καρεκλαδες θα το δητε και δεν θα το πηστευετε . Και Ολλα γίνονται .Στο χοριομου λένε του χάριζαν το γάιδαρος τον ήθελε και μαι το σαμάρι . Αχρηστη καρεκλαδες δήμαρχεη και βολευτες . Προχορα θεοδοση και ο κόσμος βλέπει και ακούει . Και θα ψηφίζετε Ροδίτες για να πάμε μπροστά .Και όταν ερχόντουσαν η εκλογές όλη ηστοριε και φανφάρες να μας ξανάρθετε και τα λέμε . Μπράβο θεοδοση μπράβο .Αφτος είναι δήμαρχο δεν σας αρεση να το ακούτε

 7. Μια απλη ερωτηση ανθρωπου με μεσο ορο iq.Βαση ποιας μελετης βγηκε αυτο το κοστος;Υπαρχει μελετη για κατι που δεν υπαρχει ακομα πουθενα μερος που θα γινει ;

 8. Δευτερη ερωση ανθρωπου με μεσο ορι iq.Δηλαδη αν γινει το νοσοκομειο στο λινοποτη οι γιατροι που τωρα δεν πατανε στη Κω θα τρεχουν να ερθουν;

 9. Παρακολουθώντας τον κύριο Παπα μου ήρθε στο μυαλό ο Αβραμόπουλος , μας έστειλε τότε οδηγίες στο δήμο Ηρακλειδων για το πως ήθελε να οργανώσουμε τα εγκαίνια που ήθελε να έρθει να κάνει ( ξηροκάρπια , ποτά , αναψυκτικά κτλ) όταν τον ρωτήσαμε για την στελέχωση μας είπε να τη κάνουμε εμείς .. μέχρι ποτέ θα μας παίζουν τον Παπα οι Αβραμοπουλοι ;;;

 10. Κυριε ΠΑΠΑ.
  Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου να λυθει το υπαιθμον ΕΝΑ προβλημα του νησιου.
  Για να σε πιστεψω ομως, φροντισε:
  Πρωτον να μεταγραφει το ακινητο.
  Τα τοπογραφικα ειναι ετοιμα στα χερια των υπουργων.
  Δευτερον να βρει χρηματοδοτηση το υπουργειο . Αυτα τα δυο θα δειχνουν οτι πραγματικα κατι κινειται.
  Γιατι θα γνωριζεις ασφαλως οτι στην πολιτικη, μετραει το αποτελεσμα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.