ΑΝΤΙΔΡΑ ο Δήμος Κω στην δήμευση της πλουτοπαραγωγικής Ιαματικής πηγής ένα βήμα πριν την επανάχρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων στα Θερμά

17
2685

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Την απόλυτη αντίθεση του εκφράζει ο Δήμος Κω στο σκέλος υπό κατάθεση νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο δημεύονται πλουτοπαραγωγικές πηγές των Δήμων, όπως οι ιαματικές πηγές, δίχως λόγο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον τρόπο αξιοποίησής τους και δίχως όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Η σχετική πρόβλεψη, στο σχέδιο νόμου, αναφέρεται στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας, ελεγχόμενης από το Κράτος κατά 80%, με υποχρεωτική μεταφορά σε αυτή όλων των ιαματικών πηγών.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς ζήτησε από τον Πρόεδρο Ιωάννη Καλλούδη, να συγκαλέσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο, για αυτό το θέμα, αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Κω άμεσα εξέφρασε την αντίθεσή του, μόλις γνωστοποιήθηκαν προ ημερών οι προθέσεις του Υπουργείου Τουρισμού, κάνοντας λόγο για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των τοπικών κοινωνιών και μεταφορά πλούτου σε συγκεντρωτικά σχήματα, τύπου υπερταμείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε εισήγησή του ως Πρόεδρος στην Τοπική Ένωση Δήμων Δωδεκανήσου, που συζήτησε αυτό το θέμα, όσο και στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων με Ιαματικές Πηγές, την περασμένη Παρασκευή, επισήμανε το οξύμωρο της υπόθεσης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, από τη μια να δίνεται στους Δήμους δυνατότητα συγκρότησης Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμού, για την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητάς τους, και από την άλλη να τους αφαιρούνται μείζονος σημασίας πλουτοπαραγωγικές πηγές για την τουριστική ανάπτυξή τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ημέρες μετά, αφότου έγιναν γνωστές οι προθέσεις του Υπουργείου, κορυφώνονται χωρίς καμία εξαίρεση οι αντιδράσεις των Δήμων που διαθέτουν ιαματικές πηγές όσο και των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος μας αντιδρά σε όλες τις κατευθύνσεις και με όλα τα μέσα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν προχωρήσει στο έργο συντήρησης και επανάχρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων στα «Θερμά», που ανήκει όπως και η ιαματική πηγή στην ιδιοκτησία του.

 

Γραφείο Τύπου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 19.00,

ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, σύμφωνα με τις διατάξεις των  67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87/2010), όπως αντικαταστάθηκε με το αρθρ. 74 παρ. 5 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α’ 133/2018) και τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. 426/13-11-2020 Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. (Α.Π.:77233/13-11-2020 ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6) «Ενημέρωση για την Οργάνωση και Λειτουργία των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας» αντίστοιχα,

με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη:

 • Έκφραση θέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα στο μέρος Β’ (αρθρ. 7 έως 14) με το οποίο μεταφέρονται υποχρεωτικά οι ιαματικές πηγές των Δήμων της Χώρας σε Ανώνυμη Εταιρεία « Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – Ι.Π.Ε. Α.Ε.» ελεγχόμενης από το Κράτος, δίχως όφελος για την τοπική Κοινωνία.

 

Γραφείο Τύπου

 

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ …
  ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ……. ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο ΛΟΛΟΣ……. ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΕ.
  ΜΗ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ…..ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙ ΕΤΟΙΜΗ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ……
  ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ…

  • ΤΡΙΩΡΟΦΕΣ άρες μάρες ΧΑΖΟΜΆΡΕΣ.... Τι έγιναν τα 200 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΖΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΑ;;;;

   Ποτέ δεν μάθαμε την τύχη του Πράσισου Πασοκο-Παρά που η Σουρωμένη Δημαρχία κατασπατάλησε…. Που πήγε το παραδάκι Κωστούκο με τα οποία ένας ιδιώτης με όραμα θα είχε φτιάξει μια σύγχρονη εγκατάσταση που θα παρήγαγε χρήμα για τον Δήμο και τους Δημότες;;;; Τώρα οι ξαλοθρεμμένοι <> του Κοψιμιού ξεφουρνίζουν διαμαρτυρίες…. Η κακή Κυβέρνηση δεν θα αφήσει Ανίκανους να μπαλώσουν με μερεμέτια ένα ερείπιο που κάνει μόνο για καφενές…. για να ταΐζει ο δήμαρχος την παρεούλα του.

   • Ο ΣΚΑΝΑΛΙΔΗΣ ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΈΝΑ ΈΛΕΓΧΟ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ, Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΚΑΝΕ..$%¥£$.....

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΤΗΝ Σ@ΥΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΆΤΕΙΟ ΊΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΏΝ Η ΤΥΧΗ ΑΓΝΟΕΊΤΑΙ….

    • ….. ηταν μονο για ταβλι. Ο καισαρλης εκανε εργα για το νησι.

  • Με την μεταγραφή του κτηματολογίου τι θα γίνει;??????? Είμαστε δεκάδες ιδιοκτήτες που περιμένουμε να γραφτούν οι περιουσίες μας στο κτηματολόγιο .Τι στο καλό ποια τόσο δύσκολο είναι; Κουράστηκα με να περιμένουμε τόσα χρόνια έλεος .

  • Παιδάκια ειμασταν κ γερασαμε κ ακόμα να γίνει η περιβόητη μεταγραφή ,ούτε επί Καισερλη έγινε τόσα χρόνια ούτε επί Κυρίτση ούτε βλέπω κ επί Νικηταρά .Κ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ,δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι περιουσίες μας είναι στον αέρα ,κ κανένας δεν διαμαρτύρεται τι λιθαργος θεέ μου ? Ενώ θα έπρεπε να μαζευτούμε κάτω από το δημαρχείο κ να φωνάζουμε κάθε μέρα ,να βάλουμε επίσης δικηγόρους να βρούμε το δίκιο μας επιτέλους αντιδράσετε όσοι έχετε περιουσίες στην επέκταση του σχεδίου ,γιατί όλοι εμείς τις αποκτήσαμε με υδρωτα κ αίμα ,πόσο ακόμα να περιμένουμε?????

 2. Φαινεται οτι τα χρηματα για τα θερμα πηγαν εκει που θα συναντηθουν και αυτα που πανε απο την αγωγη…..
  το εχω ξαναπει το βελγιο ειναι μεγαλη χωρα αλλα συναμα και πολυ μικρη………

 3. Τοσα χρονια τα χετε παρατημενα βρε ακαματηδες και τωρα σας επιασε ο πονος. Αχρηστοι ολοι

 4. ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΕΙΛΑ ΜΟΥ……….
  ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΤΑΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΙΔΙ…………..ΜΑΙΔΙ……..

 5. Μήπως τα θερμά είναι στάχτη στα μάτια και τελικά μας πάρουν και τα αυγά και τα πασχάλια;
  Εδώ που τα λέμε η κατάσταση στα θερμά είναι απαράδεκτη και ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι μικρο-επιχειρηματίες (ομπρέλες – καντίνα) που κάπως ενδιαφέρονται και συντηρούν το μέρος.

 6. Πάντως και εγώ θα ηθελα να έχω κολλητό έναν υπουργό και νσ πάρω με το έτσι θέλω τα θερμά όλης της Ελλάδας!! Χωρίς ανταγωνισμό, επενδύοντας με χρήματα των Ελλήνων και χωρίς αντάλλαγμα!!! Από την άλλη τι κάναμε εμείς 25 χρόνια τώρα? ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. και τώρα κλαιγόμαστε σαν τα κοριτσάκια για ακόμη μια φορά.. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου… Είναι να βάζεις τα κλάματα από τα νεύρα σου ρε φίλε..

 7. 2 αβικω εφόσον δεν το αξιοποιήσαμε τόσα χρόνια ήρθε η στιγμή που θα πουληθεί σε ιδιώτη.
  Πάντως το καλό με τον ιδιώτη είναι ότι θα τελειώσει γρήγορα η επένδυση και θα δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο χειμώνα καλοκαίρι.

 8. Ακου ενα βημα πριν την επανάχρηση!
  Ρε ουτε το λάκκο δεν κρατούσατε ανοικτό!
  Επανάχρηση! Χα χα
  Ευθυμήσαμε πάλι!

 9. Τις ίδιες μπούρδες ακούγαμε και για την παραχώρηση του αεροδρομίου στους κακούς καπιταλιστές….τώρα που έγινε αεροδρόμιο κόσμημα εξαφανίστηκαν και οι αρουραίοι..!! Το ίδιο θα γίνει και με τα Θερμά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.