Έντονη ανησυχία για το μέλλον της ιαματικής πηγής στα «Θερμά» | Υποχρεωτική εκχώρηση των ιαματικών πηγών στην υπό σύσταση «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – ΙΠΕ Α.Ε.» | Κάθετη αντίθεση Δημάρχου Κω

73
3333

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της ιαματικής πηγής στα «Θερμά» και την πλήρη αντίθεσή του σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς με επιστολή του στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, στους Βουλευτές Δωδεκανήσου, στην ΚΕΔΕ και στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκει κάθετα αντίθετο το Δήμαρχο Κω, προβλέπει την υποχρεωτική εκχώρηση των ιαματικών πηγών στην υπό σύσταση Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – ΙΠΕ Α.Ε.».

Ο Θεοδόσης Νικηταράς τονίζει ότι «πρόκειται ουσιαστικά για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και όχι συνεργασία για την αξιοποίησή τους, αφού μεταφέρει τον πλούτο περιοχών της χώρας μας, σε συγκεντρωτικά, υδροκέφαλα, σχήματα, δίχως κανένα λόγο στις τοπικές κοινωνίες.»

Παράλληλα τονίζει ότι ο Δήμος Κω είναι «…ένα βήμα πριν την ολοκληρωμένη επανάχρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας του Δήμου μας και την αξιοποίηση της πηγής, είναι ανοιχτός σε συνεργασία με ιδιώτες, με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχει την ευθύνη διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.»

 

Παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά:

«Αξιότιμε Υπουργέ,

στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, σημαντικό μέρος του αφορά στην υπό δημιουργία Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – ΙΠΕ Α.Ε.» (ΜΕΡΟΣ Β, ΑΡΘΡΑ 7 – 14).

Η πρόβλεψη για τον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας της ουσιαστικά μηδενίζει το ρόλο κάθε Δήμου που διαθέτει ιαματική πηγή.

Η υποχρεωτική μεταφορά στην ΙΠΕ Α.Ε. όλων των πηγών, ακυρώνει την ουσία ύπαρξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον αναπτυξιακό ρόλο της και τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών.

Πρόκειται ουσιαστικά για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και όχι συνεργασία για την αξιοποίησή τους, αφού μεταφέρει τον πλούτο περιοχών της χώρας μας, σε συγκεντρωτικά, υδροκέφαλα, σχήματα, δίχως κανένα λόγο στις τοπικές κοινωνίες.

Μια τέτοια εξέλιξη ζήσαμε έντονα  στην περίοδο των μνημονίων και των δεσμεύσεων της χώρας μας έναντι των δανειστών μας, όταν εν μία νυκτί δημιουργήθηκαν υπερταμεία και μεταφέρθηκαν περιουσιακά στοιχεία, που αποτελούσαν διαχρονικά πλούτο των τοπικών κοινωνιών.

Σήμερα όμως, που δεν υπάρχουν μνημονιακές δεσμεύσεις, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή ως πολιτική επιλογή.

Πρόκειται για λάθος κατεύθυνση η οποία σαφώς και πρέπει να επαναπροσδιορισθεί. .

Τώρα που οι Δήμοι, όπως και ο Δήμος Κω, συγκροτούν Αναπτυξιακούς Οργανισμούς για να στηρίξουν τον αναπτυξιακό ρόλο τους, να αξιοποιήσουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και να δημιουργήσουν πλούτο για τις τοπικές κοινωνίες, δεν μπορεί να έρχεται το ίδιο το Κράτος να ακυρώνει αυτή την προσπάθεια (πού το ίδιο πριν λίγους μήνες για το σκοπό αυτό τους θεσμοθέτησε) και να αφαιρεί πλουτοπαραγωγικές πηγές, δίχως τη σύμφωνη γνώμη μας.

Κατανοώ τη στόχευση της κυβέρνησης, για την αξιοποίηση των παραγωγικών πόρων της χώρας, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με αμέτοχη και δίχως όφελος την τοπική κοινωνία.

Για αυτούς τους λόγους σας ζητώ να αλλάξετε το σχέδιο νόμου και να προβλεφθεί η εθελοντική παραχώρηση κάθε ιαματικής πηγής στην ΙΠΕ Α.Ε..

Επιπλέον, οφείλω να επισημάνω ότι ο Δήμος Κω από πολλά χρόνια έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί δημόσια έκταση πέριξ της ιαματικής πηγής που διαθέτει στην περιοχή «Θερμά» ώστε να προχωρήσει στην προστασία και αξιοποίηση της περιοχής.

Δυστυχώς η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας.

Παρόλα αυτά εμείς έχουμε προχωρήσει, έχουμε πάρει σχετικές άδειες και είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωμένη επανάχρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει στην αξιοποίηση της πηγής, είναι ανοιχτός σε συνεργασία με ιδιώτες, με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχει την ευθύνη διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Κάθε τι άλλο μας βρίσκει αντίθετους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε κατ’ ελάχιστον να μπορεί να συμμετάσχει στην ΙΠΕ Α.Ε. όποιος Δήμος αδυνατεί να προχωρήσει αλλά να μην είναι υποχρεωτική η παραχώρηση για όποιον Δήμο μπορεί να προχωρήσει με ίδιες δυνάμεις, όπως ο Δήμος Κω.

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς  

73 ΣΧΟΛΙΑ

 1. μην σταματας να τρεχεις για το καλο του νησιου μας.Ο κοσμος βλεπει και ακουει τα παντα.Ποτε ξανα δεν ειχε το νησι,αυτη την δυναμικη και την ηρεμια.Καταφερες και τους αγκαλιασες ολους.

   • Αντί να πετάς την κάθε βλακεία. Πες μας τι θα έκανες εσύ στην περίπτωση αυτή; Μπορεί να έχεις και καμιά καλή ιδέα.

    • Αναλόγως με το σχόλιο… πάει και η απάντηση…
     Και πολύ καλά σου απαντάει..χαχαχα

    • όποτε υποτίθεται πάει κάτι να προλάβει, μ……..α έχει κάνει!!!

    • Οταν μου απαντησεις απο πότε μπορουν να τρεξουν οι συγκαμενοι..
     τοτε θα σου απαντησω και εγω ποσες φορες την μερα να ουρει ο δικος σου..
     μεσα στην γουρνα,για να παγωνει το νερο!!
     θα κανει τα θερμα…παγωτα!!εργο!!
     μπραβο!!
     ευγε!!

   • Βρε Τριώφλοροι ΤΕΟ ιαματικά λουτρά θέλετε όταν δεν καταφέρνετε να καλύψετε τις λακκούβες στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ;;;;;

    ΜΠΡΟΣΤΆ ΑΠΌ ΤΟ 1ο ΙΠΠΟΚΡΆΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ έχει κάτσει το μπάζωμα στην τομή που είχε ανοίξει ο Δήμος. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΌΝΤΙ 10 εκ. και ΜΟΛΟΝΌΤΙ ΠΕΡΝΆΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ από το σημείο ΑΔΕΙΑΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΊΝΔΥΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΊ ΑΤΎΧΗΜΑ ΜΑΘΗΤΉ. Ξύπνα αδιάφορε ΤΕΟ πριν ΣΥΜΒΕΊ ΚΑΚΟ…

   • Ρε πάρτε με και εμένα να κάνω σχόλια και έχει πλακώσει ανεργία , πέστε του δικού σας θα χρεώνω πιο λίγα απο σας που είστε έμπειροι
    Αλήθεια λέω

    • Κοκοβιε…αλλου αυτα…
     ο δικος σου λογ/σμος ειναι μεσα στα κονδυλια για τα αδεσποτα διποδα..

    • Δεν είσαι ακόμη άνεργος…
     Στις επόμενες εκλογές θα είσαι…
     Απόλαυσε το..

  • Διαβαζω καλα?…Μην τα γραφεις ετσι αποτομα…εχουμε και μια ηλικια…
   Ποια δυναμικη και ποια ηρεμια???
   Μεθυσμενος εισαι???χαχαχαχ
   Μην μου θυμιζεις παλι τα βλεμματα τους!!!!
   Και τα απιστευτα λογια τους!!!
   Για μενα ειναι μπροστινος…

   • Ρε Αχ Βαχ είσαι 60αρης και δεν βάζεις μυαλό και στον Ψιτ? ΓΡΑΦΙΚΟΙ & προς ΛΥΠΗΣΗ.

    • Το εαυτο σου να λυπασαι αστροπελεκι …που….
     …τοσο καιρο δεν εχεις ιδεα με ποιον μιλας…και θες και σχολια….
     Ονειρευτηκες χθες οτι ειμαι τετοια ηλικια???
     Φτυσε με …
     μη με ματιασεις!!!
     Ουστ αρουραιε…

   • Εγινε κιαυτο γραφει η μαιμουνα ψιτ… ενα σχολιο, και απαντα ,η ζαρωμενη, το αχ νησακι!!! Αντι να κανουν τιποτα αλλο, τοριξαν στο πληκτρολογιο!!! Αυτο τους εμεινε!!! Ολα τα αλλα ταχουν ξεχασει!!! Δυστυχια…..

    • χαχαχαχ..ενω εσυ ολα τα αλλα τα κανεις με την …….απο τα lidl?
     Δεν καταλαβες τι σου λεγαμε για ..ΠΣΚ???
     Θα καταλαβεις..θες δε θες…νωρις ειναι ακομη…

   • Τι εγινε αχ νησακι??? Τοριξες τωρα στις απειλες??? Θα σου απαντησω λαικα!!! ΄΄΄΄΄΄΄΄ οι πεθαμενοι???

    • χαχχαχ…ρε πανιβλακα…ποια ειναι η απειλη???
     Που θα χασεις τα μισθα???
     Απειλη ειναι αυτο???
     Με τι ατομα συζητω…..
     Θα σου απαντουσα και εγω λαικα…αλλα δεν μου το επιτρεπει το ηθος μου….
     Το πανθομολογουμενο…χαχαχ

 2. Το μονο σιγουρο ειναι οταν φυγει ο Νικηταρας ,το μονο που θα εχει αφησει πισω του θα ειναι οι …..ελιές.

 3. Μην ανησυχείτε, ο άβουλος ΤΕΟ θα τα κάνει όλα στα ΘΡΜΑ ΤΡΙΏΡΟΦΑ...

  Όλοι σας, οι τωρινοί και οι προηγούμενοι ΑΝΙΚΑΝΟΙ…. Μόνο ένα λάκκο στην θάλασσα κατάφεραν τα 55 χρόνια που πέρασαν… Καλύτερα να τα αναλάβει ιδιώτης χωρίς καμιά εμπλοκή των λαϊκισμού στον Δήμο.

 4. Δήμαρχε, για όσο καιρό βρίσκεται στην Κυβέρνηση η Ν. Δημοκρατία, οι » Α.Ε.», θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Από ότι αντιλαμβάνεσαι, δευτέρωσε το κακό. Τρώγοντας, έρχεται η όρεξη, κατά που λέει, και ο λαός μας. Είναι η Ν. Δημοκρατία, η οποία μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε τις ΔΕΚΟ, τίς οποίες θεωρούσε εστίες διαφθοράς, διαπλοκής, ρουσφετιών για την εξυπηρέτηση κολλητών της εξουσίας, και πάει λέγοντας. Και πριν Αλέκτωρ φωνήσαι τρείς, ο βασιλιάς αποκαλύπτεται γυμνός!!! ‘Ετσι βλέπεις, αντιλαμβάνεται το επιτελικό κράτος η Ν. Δημοκρατία, και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και μέσω αυτής των τοπικών Κοινωνιών!!!

 5. Δήμαρχε, Για όσο καιρό στην Κυβέρνηση θα βρίσκεται η Ν. Δημοκρατία, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, οι » Α.Ε.», θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Απ΄ότι, βλέπεις, δευτέρωσε το κακό. Και αυτό γίνεται, γιατί, τρώγοντας έρχεται η όρεξη, όπως λέει και ο σοφός λαός μας. Είναι βλέπεις το κόμμα του Κου Μητσοτάκη, η Ν. Δημοκρατία, που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε τις ΔΕΚΟ (οι οποίες τι άλλο ήταν από αυτό που προτείνει σήμερα), σαν εστίες διαπλοκής, διαφθοράς, ρουσφετιού και βολέματος των κολλητών της Κυβερνητικής εξουσίας, κακοδιαχείριση, και πάει λέγοντας. Και επειδή βλέπεις, η υποκρισία και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, σε ελάχιστο χρόνο, ο Βασιλιάς αποκαλύπτεται γυμνός!!!

 6. Γιατι ο δημαρχος δεν κανει κατι και για το παρκιν της λεσχης που το καλοκαορι δεν θα πατα πελατις σε μαγαζια και μικροξενοδοχεια της περιοχης

  • Η λεσχη αξιωματικων καιρος ειναι να ΦΥΓΕΙ απο το συγκεκριμενο μερος…
   και να εγκατασταθει στην ταξιαρχια…..μυαλο θελει???

   • Ρε ποντιακι που θα τρώνε οι άνθρωποι? Στο βουνο ψηλά εκεί? Κάπου που θέλει εύκολη πρόσβαση. Εκτός αν κάνετε εσείς συσσιτια στα γραφεία του ΤΕΩΣ. (και ΤΕΩΣ θα μείνει).

    • Πονοψυχε βλακακο παρτους στο σπιτι σου…
     η λεσχη ΠΡΕΠΕΙ να φυγει απο εκει…

 7. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΓΑΛΑ,ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΞΕΙ ΟΛΟ ΚΑΤΩ ΜΟΝΟΜΙΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ. ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ «ΤΟ ΛΑΘΟΣ» ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

  • Καμια αποδοχη δεν υπαρχει για τη σημερινη πορεια της κυβερνησης. Ακομα και τωρα να γινοντουσαν εκλογες ΔΕΝ θα ξαναεβγαιναν. Αν κανουν κι αυτο ακομα χειροτερα.

    • ΡΕ χαζούλη… εγώ είμαι 60 χρόνων κατά τα λεγόμενα σου… θα έχω χοληστερίνη λογικά…
     Μήπως καλύτερα να τα δώσω σε ένα γνωστό μου…και δικό σου γνωστό .. να στα δώσει αυτοπροσώπως;;;;

 8. Κύριε Δήμαρχε ,το νομοσχέδιο της Ν.Δ.-Υπ. Τουρισμού θα το φέρει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή.Μή-
  πως ξεχνάτε ότι σας συνέδραμε,βοήθησε, σας στήριξε με κάθε μέσο για την εκλογή σας (βλ.Κώστας Χόνδρος
  Πρόεδρος της Τ.Ε. της Ν.Δ.) η Ν.Δ?..Καλά ξεμπερδέματα….κάποια καρέκλα …τρίζει εκκωφαντικά!!!!Πάντως
  ο Κυρ’ιτσης δεν έχει κανένα πολιτικό γραμμάτιο να αποπληρώσει για κανένα πολιτικό κόμμα….και αυτό
  είναι το πανίσχυρο όπλο της σίγουρης επανεκλογής του!!!!

  • ε μπας να ρωτήσεις όλο το νησι για τον πολιτικά ασθενή που υποστηριζεις.Βρε αγαθοβιολη,μαθε βρε αγραμματε,οτι το 99% του νησιού τον περιμενει στην γωνια.Και κάτι που πρέπει να ξέρεις,αλός θα κατέβει στις επομενες,γιατί τον ασθενή σου δεν τον θέλουν οι περισσότεροι από αυτούς που τον ακολουθησαν.Βλεπα ηλια στις επόμενες για επικεφαλη.

   • Κοκοβιε..ειδες που σε πονανε και αλλοι?
    χεχεχε..δεν εχετε ιδεα τι λενε οι δημοτες!!
    νυχτα θα κοψετε παλι….πηγαδια βρηκατε?

   • Παιδι μου εχεις υποστει βλαβη???
    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ειναι επικεφαλης….τρεμεις και ουτε να το σκεφτεις
    δε θελεις!!!
    Η παραταξη του ειναι ενωμενη…..
    Σβησε το φως να κοιμηθεις τωρα!
    Οι εφιαλτες σου θα υπαρχουν μονο οταν εισαι ξυπνιος..χχαχα

    • Ρε αλήθεια σας λέω είμαι άνεργος
     Θα γράφω και εγω πολύ ωραία
     Πάρτε με μαζί σας

    • Ο Γιώργος ο Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ? Εκεί καταντησατε ΚΟΠΑΝΙΑ?

 9. ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ……….
  ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΟΥΤΕ ΝΙΑΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
  ……………….. ΜΗ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΥΜΑΣΤΕ…. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ………ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ …… ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΔΩ ΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΙΑ………
  Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ………… ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ………….ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΟΔΕΥΕΙ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΤΟΙΜΗ…………

  • Mακαρι να ησουν λολος…
   ελα ΠΟΥ δεν εισαι ομως..και αυτα που γραφεις ειναι η μαυρη αληθεια…
   το θεμα ειναι σε ποιον τα λες..στους κοψιμιους μηπως??τωρα κονομησες!!!

 10. που ειχε δωσει ο Κωσταντης για την αξιοποιηση τους οταν ηταν υπουργος τα φαγανε αλλου κι αλλου

 11. Για να καταλαβω και εγώ τοσα χρόνια γιατί ολοι οι δήμαρχοι που έχουν περάσει δεν έκαναν κάτι να αξιοποιήσουν την περιοχη εκεί στα θερμά και να αναβαθμιστεί ακομα περισσότερο τουριστικα ο τοπος..

 12. Δηλαδή θέλει ο δήμος συνεργασία με ιδιώτες. Να βάλει ο ιδιώτης τα κεφάλαια που χρειάζονται αλλά η διαχείριση θα γίνεται από το δήμο χαχαχα. Σοβαρά τωρα ποιος θα βάλει τα κεφάλαια και θα ειναι παρατηρητης χωρίς να έχει λόγο στην διαχείριση για πες μας δημαρχε..

 13. Καλα να πάθουν 4 Δήμαρχοι πέρασαν και τους παρακαλάμε να κάνουν κάτι και τόσα χρόνια δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ ,επιτέλους ας το πάρει το κράτος να το ζωντανέψει, πάμε με τις τσάπες μας να ανοίγουμε τον χειμώνα λακούβα για να μπαίνουμε ,Ενώ αν το εκμεταλλευτούν σωστά θα έχουμε τουρίστες όλο τον χρόνο.

 14. στον ΕΟΤ και στο ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ ψάχνουν για Τούρκο επενδυτή. Άμα είσαστε μάγκες ούτε την Αλυκή θα χάνατε με την Ελληνικές Αλυκές ΑΕ. Μείνατε στο γλείψιμο της Μιμής και του κουμπάρου της!

 15. Πρις ψιτ.. Οι δημότες ξέρουμε τι λένε.. Ότι γλύτωσαν από τον αυταρχικό αυτοκράτορα

  Η Κως απέκτησε ηρεμία, γαλήνη, ΑΥΤΌ ΛΈΝΕ.. Και αυτό θα πει και στις εκλογές με ψήφο και πάλι.. Απλά εσευ από τα πολλά χάπια έχεις παραισθησεις, Ο ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ ΟΛΟΙ,, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΆΝΤΑ ΜΕ ΣΚΥΦΤΌ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΤΎΣΙΜΟ.. Οι ξεπουλητες.. Ο ξεβρ…. Ο δημιουργός του χοτσποτ, ο αυτοκρατωρ

  • Απο γραφομενα σου…φαινεται..οτι εισαι υπο την επηρεια φαρμακων…
   δεν εχεις ιδεα…κοκοβιε….
   το νησι..ειναι στα χαμενα…
   οι ευθυνες του κοψιμιου τεραστιες…παλι θα βρει παρηγορια στο πηγαδι..

   • Πανιβλακα Ψιτ μας έχεις πρήξει ότι όλοι παίρνουμε φάρμακα. Ενώ εσύ με ένα υποθετο δίνεις λύση στο πρόβλημα σου.

    • Και μη ξεχνας καθε βραδυ να κανεις την προσευχη σου…..
     Για οσο ακομα πληρωνεσαι…

 16. Υπάρχει ατζέντα ιδιωτικοποιησης των νερών από τους παγκοσμοιητες .

  Το νερο ιδιωτικοποιειται και αυτό συνεπάγεται αγορά, εκμετάλλευση κάθε πηγής, καθε ιαμτικου νερού,.. Στο τέλος θα πινουνε νερό πηγής από το βουνα και αυτα με χλώριο..

 17. ΑΚΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΨΙΤ ………
  ΤΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΩΡΑ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΟΚΟΥΣΕΣ ΠΡΙΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΕς ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ …………Η ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΩ……….

  • Τι λες ρε μπαγλαμα?Μηπως μπερδεψες την κοκα(κολα)με το πετρελαιο??
   και τον πισινο σου να βγαλεις δημοσια στην φορα….δεκαρα δεν δινω…
   εξαλλου σας γνωριζω ολους σας…..
   φτωχομπ…. και βρ@μο….ειστε…!!χεχεε

 18. Απορια.Ποια ακριβώς είναι η πρόταση του δημάρχου;Καλύτερα να σωθούν ίσως τα φτιάξουν και τα αξιωποιησουν για το καλό του νησιού,των κατοίκων,εσόδων και αύξηση απασχόλησης .Το να βάζουμε κάθε χρόνο το φορτοτη να ανοίγει το δρόμο και να στήνονται καλύβες του καραγκιοζη δεν είναι λύση

 19. Σώπα ρε μεγάλε δήμαρχε που ανησυχείς.Τι ακριβώς έχεις κάνει μέχρι τώρα εκεί;Εστηλες μια μπουλντόζα περσυ και βγάλατε φωτογραφίες.Τελικά έχουν δίκιο όταν λένε ότι είστε μόνο για επιστολές και φωτογραφίες.Ξέχασα μην σας αδικήσω να φυτεύετε και ελιές.

 20. Ιαματικά Λουτρά,Νεο Νοσοκομείο,Πανεπιστημιακή Σχολή,Μολος για Κρουαζιερόπλοια.
  Ολα αυτα με τον ίδιο κοινό παρανομαστή.ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ χρονια αμετρητα.Νιος ημουν και γερασα.
  Ανάξιοι, Ανίκανοι όλα αυτα τα χρόνια οι τοπικοί ηγετες που θεωρητικά ασχοληθηκαν με αυτα τα θέματα.
  Σχεδια επι σχεδίων χωρις αποτελέσμα για την τοπικη κοινωνια.Μηπως τελικα με την επέμβαση του κράτους γίνει κάτι?Αφου σαν τοπική κοινωνια ειμαστε ανάξιοι απο μονοι μας να συμφωνησουμε για κανουμε κάτι ας το κάνει όποιος ναναι φτανει να γινει.Δεν ειναι δυνατον να ονομαζουμε την χαβουζα ιαματικα λουτρα, να μην κανουμε τιποτα μεχρι τωρα παρα μονο λογια και ζωγραφιες , και οταν παει να κανει καποιος αλλος κατι να ξεσηκωνόμαστε.Αληθεια τι γινεται με την ΑΒΙΚΩ,ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ,ΤΗΝ 80ΑΔΤΕΑ? Ποτε θα ξεσηκωθουμε και γιά αυτα?Μολις παει καποιος ξενος να κανει κατι??????

 21. είναι ντροπή να λέτε για εγκαταστάσεις και κτίριο, παρεκτός

  αν έχετε σύμβουλο τη γλάστρα …. και τεχνικά ανεπαρκή!

 22. Ο δημαρχος βγαινει και λεει: δεν θελουμε να πανε σε μια εταιρεια τα ιαματικα χωρις λογο και ελεγχο της τοπικης κοινωνιας, αλλα να μεινουν στο δημο, και να δοθει και μια δημοσια εκταση γυρω απο τα λουτρα στον δημο. Εσεις ψιτακο, αχ νησακι κλπ γιατι σκουζετε? Τι θελετε? Να ξεπουληθουν και αυτα οπως ξεπουληθηκαν τα 70 στρεμματα και η ΑΒΙΚΩ; Ξεχνατε οτι ο δημος απεκτησε δημοτικη αρχη, που υπερασπιζεται τα συμφεροντα του δημου και των πολιτων του, και δεν το ριχνει στις κρουαζιερες, και συμφωνιες ξεπουληματος κατω απο το τραπεζι??? Την ωρα που η δημοτικη αρχη μαχεται, βγαινουν τα καρακολια των κοπανατζηδων, και αρχιζουν, την μιζερη επιθεση, το κλαμα την ειρωνεια, και καθε ειδους χυδαια αντιδραση, μονο και μονο, για να κανουν ζημια στον ΝΙΚΗΤΑΡΑ, αδιαφορωντας για το καλο του νησιου, οπως εκαναν μια ζωη!!! Ο κοσμος ομως εχει ματια και βλεπει, μυαλο και καταλαβαινει. Ποιοι ρημαξαν το νησι με τις επιλογες τους και την απουσια τους, και ποιοι αγωνιζονται μερα νυχτα, να ανασυνταξουν, να κανουν πιο ομορφο και πιο ελκυστικο το νησι μας!!! Γιαυτο ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ θα μεινει για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!

  • Αψου….
   -Γειτσες…
   -Πες ενα νουμερο…
   -Κοτης…
   «……..1)…Υπερασπιζεστε τα συμφεροντα του Δημου και των πολιτων….Το ειδα και το καταλαβα…ποιον πηγατε να υπερασπιστειτε με την μεταπτυχιακη σχολη!..ΟΥΣΤ..
   2)…ξεπουληματα…κατω απο το τραπεζι….Να σας πω τι θα γινει πανω απο το τραπεζι με τον Αναπτυξιακο οργανισμο….ξερω πριν καν δω….Ουστ!
   3)Τα καρακολια(ετσι να λες τους ομοιους σου γιδι..)…κανουν ζημια στον ΚΟΨΙΜΙΟ?
   Οι ανωνυμοι σχολιαστες?Μας διαβαζει μηπως??..Φορεστ..κοψε… οσο πιο νωρις τοσο το καλυτερο!!!….
   4)Αγωνιζεστε νυχτα μερα???Εδω γελαμε…Τι κανατε ρε Κοτη…εκτος απο το να μας γελοιοποιειτε.. σαν νησι…και εμεις να σας πληρωνουμε??Ουστ!
   Το νησι θα γινει ομορφο και ελκυστικο με τις μουρες σας??Μπρρρρρρ…
   Οποιος εχει μυαλο βεβαιως καταλαβαινει….και οποιος σας ΞΕΡΕΙ….καταλαβαινει ακομα πιο πολλα!!!
   Ολα αυτα λοιπον στην στανη σου με τον γητευτοτσοπανη σου….

   • αχ νησακι δε σε βλεπω να ξεζαρωνεις.καθε μερα ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ, σας κανει γυμναστικη στα δακτυλα. αυτος δουλευει για το νησι, και σεις βαρατε στον υπολογιστη…. αυτο σας εμεινε. κομμενες οι αρπαχτες, κομμενα τα κυνηγητα των αντιπαλων. σας εμεινε το βρισιμο στο πληκτρολογιο… εκει θα μαρενεστε και θα ζαρωνετε. μονο οι κηραλοιφες του βελοπουλου θα σας σωσουν….

 23. Ειναι αληθεια!!! Ο πρωην ψαχνει για υποψηφιοτητα στις βουλευτικες εκλογες. Ψαχνει κομμα. Και δε θελω ου!!!

  • Κάνε μπεεεεε!!!!
   Ο μπροστινός τι θα κάνει;;;
   Σε ενημέρωσε;;;
   Ο γητευτής τι αποφάσισε σε ενημέρωσε;;;
   ΟΥΣΤ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.