Δήμαρχος Κω: Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. στην Κω για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών

6
848

 

Να σταματήσει η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της Κω, που καλούνται να μετακινηθούν στη Ρόδο, προκειμένου να ελεγχθούν στις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., ζητάει ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς με επιστολή του στο Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. Χρήστο Χάλαρη.

Ο Δήμαρχος Κω προτείνει να λυθεί το πρόβλημα με τακτική λειτουργία Υγειονομικής Επιτροπής στην Κω, ανά δίμηνο ή έστω τρίμηνο, η οποία μπορεί να καλύψει και τους κατοίκους των άλλων νησιών της Βόρειας Δωδεκανήσου.

 

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά:

 

Κύριε Χάλαρη,

είναι ίσως προσβλητική για κάθε νησιώτη, η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλει ο Ε.Φ.Κ.Α. στους πολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) και κατοικούν σε ακριτικά νησιά, όπως η Κως.

Ο Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, που οι ίδιοι χρηματοδοτούν με τις ασφαλιστικές εισφορές τους, αντί να τους διευκολύνει τους καταπονεί.

Αναφέρομαι στις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., οι οποίες τα τελευταία χρόνια συνεδριάζουν σχεδόν αποκλειστικά στη Ρόδο, υποχρεώνοντας φτωχούς συμπολίτες μας, που συνήθως ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να μετακινούνται οι ίδιοι και σε πολλές περιπτώσεις συνοδός τους, με σοβαρό οικονομικό κόστος.

Πρόκειται για εκατοντάδες πολίτες της Κω και άλλων νησιών, που έχουν ανάγκη τον έλεγχο των σχετικών επιτροπών, προκειμένου να τους καθοριστεί ποσοστό αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας ή άλλες κοινωνικές και οικονομικές παροχές που δικαιούνται (προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ κ.α.).

Η τελευταία περίοδος που λειτούργησε τέτοια Επιτροπή στην Κω ήταν τον Ιούνιο του 2020, έκτοτε συνεχίζονται οι μετακινήσεις στη Ρόδο.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εύκολα με τακτική λειτουργία Υγειονομικής Επιτροπής στην Κω, ανά δίμηνο ή έστω τρίμηνο, η οποία μπορεί να καλύψει και τους κατοίκους των άλλων νησιών της Βόρειας Δωδεκανήσου.

Στην Κω υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στο κτίριο του Ε.Φ.Κ.Α., τόσο από άποψη χώρου όσο και διαθέσιμου διοικητικού προσωπικού να στηρίξει τη λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών.

 

Κύριε Χάλαρη,

προσδοκώ ότι θα δείτε αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με τη δέουσα ευαισθησία και θα δώσετε λύση.

Είναι αδιανόητο να υφίστανται τέτοια μεταχείριση ανήμποροι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη φροντίδας και όχι ταλαιπωρίας.

 

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ…..

  2. Θεοδόση κρίμα τα χωριά τα ξέχασες να το θυμάστε θα σας γυρίσουν την πλάτη είδη το προσωπικό 1:00σχολασμενο και το ρουσφέτι πάει σύννεφο ντροπή δεν γίνεται τίποτα είδη άρχισαν η τρικικλοποδιες.

  3. Επιτέλους!Ορθά και δίκαια έπραξε ο δήμαρχος ζητώντας με την επιστολή του την παρουσία των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ στο νησί μας.Εκατοντάδες είναι οι συμπολίτες μας που αδυνατούν να μεταβαίνουν τακτικά στη Ρόδο για μια απλή εξέταση, συναποκομίζοντες και όλα τα απαιτούμενα ιατρικά τους έγγραφα, ενώ η εξέταση αυτή μπορεί να γίνει και στο ΙΚΑ Κω από τους απεσταλμένους του Υπουργείου γιατρούς.Λίγος σεβασμός και εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και των ατόμων με χρόνια προβλήματα επιβάλλεται από την Πολιτεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.