Κάλυμνος – Έπαρχος: Ποιος αρραβώνας; Συνωμοσιολόγοι και αρνητές κορονοϊού μας έφεραν εδώ

36
4701
Ο Μανώλης Μουσελλής μιλάει αποκλειστικά στο ethnos.gr για το πώς ξεκίνησε το πρόβλημα με την διασπορά του ιού σε δύο γειτονιές του νησιού και για το πώς αντιμετωπίζουν στο νησί την πανδημία

Την πραγματική διάσταση του προβλήματος για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί της Καλύμνου δίνει ο έπαρχος του νησιού Μανώλης Μουσελλής. Μιλώντας στο ethnos.gr διατυπώνει αμφιβολίες σχετικά με το ότι η διασπορά οφείλεται σε αρραβώνα, αποκαλύπτει πως το πρώτο κρούσμα στο νησί καταγράφηκε στα τέλη Νοεμβρίου και τονίζει πως η πλειοψηφία των κατοίκων δεν έχουν πάρει στα σοβαρά την πανδημία και δεν λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, ενώ ακόμα και σήμερα δεν πιστεύουν πως υπάρχει κορονοϊός.

«Εγώ και ο δήμαρχος ήμασταν οι γραφικοί»

«Ηταν θέμα χρόνου να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η πλειοψηφία των 16.000 κατοίκων του νησιού δεν πιστεύει πως υπάρχει κορονοϊός αλλά και όσοι πιστεύουν πως υπάρχει δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας. Όλοι λένε πως «κανείς από όσους νόσησαν δεν έπαθε τίποτα¨ επομένως δεν πιστεύουν στην σοβαρότητα της κατάστασης. Μακάρι να ήταν έτσι ιδανική η κατάσταση αλλά δυστυχώς δεν είναι. Δυστυχώς μόνο εγώ και ο δήμαρχος φοράγαμε μάσκα τις προηγούμενες ημέρες και κοντεύαμε να γίνουμε γραφικοί. Ούτε μάσκες φορούσαν ούτε έλεγχοι γίνονταν. Τώρα τα ψέμματα τελείωσαν».

«Μόλις ξεκίνησαν οι έλεγχοι φάνηκε το πρόβλημα»

Όπως είπε ο Μανώλης Μουσελλής το πρόβλημα αναδείχτηκε μόλις ξεκίνησαν οι εντατικοί έλεγχοι: «Συζητούσαμε με τον δήμαρχο και λέγαμε: Δεν είναι δυνατόν να έχουν κρούσματα η Πάτμος, η Λέρος, η Κως και εμείς να είμαστε το καθαρό νησί. Ζητήσαμε την εντατικοποίηση και την αύξηση των ελέγχων και εκεί εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα ασυμπτωματικών. Χθες φτάσαμε στους 200 ελέγχους ημερησίως. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει πολύ δουλειά. Ερχονται πλέον μόνοι τους οι πολίτες για να κάνουν το τεστ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν ελάχιστοι έλεγχοι».

120649440_10158724698939670_4381738800493596215_n.jpg
Ο Μανώλης Μουσελλής με το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΔΥ και του νοσοκομείου Καλύμνου/ φωτογραφία ethnos.gr

«Είχαμε κρούσματα αλλά ήταν ασυμπτωματικοί»

Σχετικά με το πως ξεκίνησε η διασπορά και το ποιες γειτονιές έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο έπαρχος Καλύμνου είπε: «Μέχρι και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου έχουμε 37 κρούσματα. Τα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στη συνοικία Προδρόμου της Χώρας Καλύμνου και στην Πόθια. Στον Πρόδρομο διατηρούνται όλα τα στοιχεία της παλιάς γειτονιάς όπου οι κάτοικοι θα βρεθούν μέσα στη μέρα, θα χαιρετηθούν, θα συνομιλήσουν και έτσι υπήρξε διασπορά. Δεν είμαι βέβαιος εάν ξεκίνησε η διασπορά από αρραβώνα. Το πρώτο κρούσμα το είχαμε τέλος Νοεμβρίου αλλά ούτε εντατικοί έλεγχοι γίνονταν, ούτε και κάποιος δήλωσε πως έχει έντονα τα συμπτώματα του κορονοϊού. Πιστεύω πως υπήρχαν κρούσματα όλο τον Δεκέμβριο αλλά δεν τα είχαμε εντοπίσει γιατί ευτυχώς όλοι ήταν ασυμπτωματικοί».

Οι δύο εστίες των τελευταίων ημερών

Για τις δύο εστίες που ιχνηλατήθηκαν τις τελευταίες ημέρες είπε: «Η πρώτη εστία ξεκίνησε από έναν καρδιοπαθή συμπολίτη μας ο οποίος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ο άνθρωπος έχει κάνει πρόσφατα εγχείρηση ανοικτής καρδιάς αλλά ευτυχώς για την ώρα δεν έχει επιπλοκές. Η δεύτερη εστία ξεκίνησε από δύο νέους οι οποίοι επίσης είναι καλά. Όπως σας είπα όμως πιστεύω πως υπήρχαν κρούσματα από το τέλος Νοεμβρίου».

Μάθημα σε πολίτες, αστυνομία και εκκλησία

Ο Μανώλης Μουσελλής τόνισε πως το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους στο νησί και εξήγησε: «Εχουμε το κακό νέο με τα 37 κρούσματα αλλά και το καλό νέο που δεν έχουμε καμία απώλεια ζωής. Αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα σε όλους. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να λάβουν τα μέτρα τους και να βάλουν μάσκες, ο ΕΟΔΥ να κάνει πιο εντατικούς ελέγχους και η αστυνομία να έχει προστατευτικό και συμβουλευτικό ρόλο και όχι να κόβει πρόστιμα. Επίσης και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Προσωπικά έχω ανεπτυγμένο θρησκευτικό φρόνημα αλλά η πίστη μου και η επικοινωνία μου με τον Χριστό και την Παναγία δεν γίνεται μόνο στην εκκλησία αλλά κάθε ώρα της ημέρας».

«Ενωμένοι να αποφύγουμε τα χειρότερα»

Και ο έπαρχος Καλύμνου καταλήγει: «Όλοι ενωμένοι, με θετική σκέψη, καλή διάθεση και αλληλοκατανόηση θα λύσουμε και αυτό το πρόβλημα στην κοινότητα μας γιατί εάν ξεφύγει η κατάσταση και περάσει ο ιός σε ηλικιωμένους και ευάλωτους θα έχουμε άσχημες καταστάσεις και δυστυχώς το νησί δεν διαθέτει υγειονομικές υποδομές. Εχουμε μόνο τέσσερα κρεβάτια σε θάλαμο που έχει τα χαρακτηριστικά Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Διαφορετικά θα χρειαστεί να γίνουν αεροδιακομιδές στη Ρόδο ή στην Αθήνα. Ελπίζω όμως πως όλοι θα αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης και θα πάρουν σοβαρά την πανδημία».

πηγή: ethnos.gr

Συναγερμός» στην Κάλυμνο από τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA: «Συναγερμός» στην Κάλυμνο από τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

«Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Καλύμνου, μετά τον εντοπισμό 39 κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης μιλώντας με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μέχρι τα Χριστούγεννα το νησί ήταν Covid-free, όμως κατά τη διάρκεια των γιορτών υπήρχαν παραπάνω συναντήσεις από το επιτρεπόμενο με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί ο ιός.

«Σίγουρα κάτι πήγε στραβά. Το θετικό είναι ότι έχουμε εντοπίσει 4 εστίες που έχουν εκδηλωθεί τα κρούσματα» πρόσθεσε ο κ. Διακομιχάλης, τονίζοντας ότι δύο οικογένειες διοργάνωσαν τραπέζι για τα Χριστούγεννα με αρκετά άτομα, πάνω από το όριο των 9 ατόμων που επιτρέπεται.

«Το νησί κινδυνεύει με lockdown» υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλύμνου, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν τις εντολές των ειδικών.

Ο κ. Διακομιχάλης υπογράμμισε πως το θετικό είναι ότι όλα τα κρούσματα είναι ελαφριάς μορφής, ενώ σημείωσε πως γίνονται καθημερινά rapid test από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο νησί.

36 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κανένας δεν φορούσε μάσκα, κανένας δεν είχε συμπτώματα, κανένας δεν πήγε στο νοσοκομείο, κανένας δεν πέθανε. Το πρόβλημα που τώρα φάνηκε ποιό είναι;

  • Πάρε να χεις τώρα το ολικό lockdown σου και ευχομαι να μην υπάρξουν θάνατοι από τα κρουσματα για να καταλάβεις καλύτερα ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΟΗΤΕ

   • Ολικό lockdown λόγω κρουσμάτων χωρίς συμπτώματα. Αν έκαναν και στην Κω τεστ όπως κάνουν στην Κάλυμνο μπορεί να είχες και εσύ και εγώ Covid, αλλά τώρα γυρνάμε στους δρόμους χωρίς να το ξέρουμε. Το ότι φοράμε ένα πανί κάτω από τη μύτη μας, όπως τουλάχιστον κάνει όλος ο κόσμος που βλέπω να περπατάει στους δρόμους και να δουλεύει στα μαγαζιά, εννοείται πως δεν είναι προστασία. Αν τώρα εσύ είσαι ο γραφικός που τηρεί όλα τα μέτρα μπράβο σου. Θα σωθείς !!!

    • Θα ήθελα να πάρω πίσω τον σχολιασμό «ανόητε» γιατί έκανα λάθος!!
     Θεώρησα πως είσαι ένας ακόμη λόγιος των αρνητών-ψεκασμένων.
     Σε ότι αφορά την γραφικότητα που αναφέρεις θεωρώ πως προσάπτεται καλύτερα σε αυτούς που περιγράφεις πιο πάνω και όχι σε αυτούς που ευλαβικά τηρούν τα μέτρα προστασίας
     Υ.Γ. Ευχαριστώ για το μπράβο γιατί εγώ ΝΑΙ θα σωθώ.

    • Γραφικός επειδή τηρεί όλα τα μέτρα; Τι άλλο θα ακούσουμε στο βασίλειο της μπανανίας.

  • Το πρόβλημα είναι ότι τα πρόβατα ακολουθούν αυτό που επιτάσσει η μασονοεβραϊκή παγκοσμιοποίηση…

 2. Ψεκασμένοι, δηλαδή. Στείλτους όλους αυτούς στα Λέβιθα ή κάπου πιο ερημικά για λίγους μήνες, μπας και συνειδητοποιήσουν ότι η Γη δεν είναι επίπεδη.

 3. Δυστυχώς ….υπάρχει πολλυ κόσμος που αρνείται την ύπαρξη του κορονοϊού ακόμα και νέοι άνθρωποι ακόμα και μορφωμένοι άνθρωποι ,δλδ τι πρέπει να γίνει να γεμίσουν τα νοσοκομεία στα νησιά για να καταλάβουν ορισμένοι ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος μετάδοσης του ιού !!!

  • Δεν αρνητε κανεις τον κορονοιο,απλα ειναι καποιοι που δεν εχουν καμια σχεση με την κοινονια.Οι γνωστοι παρτακιδες.Μονο την παρτυ τους.Σου λεει ειμαι νεος δεν κυνδινευω οποτε τι μενοιαζει και αν πεθανουν καποιοι μεγαλοι και αρρωστοι.Μιλαμε για τετοιου ειδους «ανθρωπους».

  • Βλέπω εμφανίζεσαι τέτοια ώρα…που ήσουν πριν αρουραιε;;;
   Έχουμε καλύτερα υποθέτα να σου δώσουμε…σου κάνουν ταυτόχρονα και αποτρίχωση!!!!
   Πίπη μου!!!

 4. Αυτα παθαίνεις οταν σταματάει η αστυνόμευση!!! Τωρα αμα παει κλιμάκιο απο κω παλι τι θα πει ο ΔημαεχοςΚαλυμνου;; θα βγει να κατηγορήσει την αστυνομία ;;;

 5. Υπάρχει περίπτωση κάποιος Καλύμνιος να έφαγε καμιά νυχτερίδα και να κόλλησε τον ιό όπως οι Κινέζοι?

 6. Και πώς δεν ειναι βεβαιος οτι ξεκινησε η αυξηση των κρουσματων απο τον αρραβωνα; Εκανε αναδρομικη μελετη ή απο …διαισθηση;

 7. Κρούσματα ασυμπτωματικών!!!!!!!! Θα τρελαθώ!!!! Και είναι Έπαρχος αυτός;;;; Θα τρελαθώ τελείως με αυτήν την «πανδημία». Κάτι όπως το 32% θετικότητα στη Θεσσαλονίκη!!! Καλά συγγνώμη, τόσο καιρό φωνάζουν ιατροί και ειδικοί, όχι οι «ψεκασμένοι» της Κυβέρνησης, οι όντως ειδικοί, ότι ο θετικός στο τέστ δεν είναι κρούσμα!!!! Βρέθηκαν λέει 37 κρούσματα ασυμπτωματικών!!! 37 στα 37 δηλαδή χωρίς συμπτώματα… Μπράβο στην Κάλυμνο;;; Πώς το καταφέρατε αυτό γιατί στην Θεσσαλονίκη γέμισε η συμπρωτεύουσα με τάφους!!! Δηλαδή έτσι απλά για να το καταλάβω: Εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Επάρχου θα κυλούσε η ζωή κανονικά εκεί στην Κάλυμνο αλλά όπως είπε μόνο αυτός και ο Δήμαρχος φορούσαν μάσκα!!! Καημός εε;;; Εμείς μόνο γιατί είμαστε οι «άρχοντες» του νησιού τούτου φοράμε κε Δήμαρχε!!! Μήπως ήρθε η ώρα να φορέσουν και οι υπόλοιποι;;;»

 8. Κρούσματα ασυμπτωματικών!!!!!!!! Θα τρελαθώ!!!! Και είναι Έπαρχος αυτός;;;; Θα τρελαθώ τελείως με αυτήν την «πανδημία». Κάτι όπως το 32% θετικότητα στη Θεσσαλονίκη!!! Καλά συγγνώμη, τόσο καιρό φωνάζουν ιατροί και ειδικοί, όχι οι «ψεκασμένοι» της Κυβέρνησης, οι όντως ειδικοί, ότι ο θετικός στο τέστ δεν είναι κρούσμα!!!! Βρέθηκαν λέει 37 κρούσματα ασυμπτωματικών!!! 37 στα 37 δηλαδή χωρίς συμπτώματα… Μπράβο στην Κάλυμνο;;; Πώς το καταφέρατε αυτό γιατί στην Θεσσαλονίκη γέμισε η συμπρωτεύουσα με τάφους!!! Δηλαδή έτσι απλά για να το καταλάβω: Εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Επάρχου θα κυλούσε η ζωή κανονικά εκεί στην Κάλυμνο αλλά όπως είπε μόνο αυτός και ο Δήμαρχος φορούσαν μάσκα!!! Καημός εε;;; Εμείς μόνο, γιατί είμαστε οι «άρχοντες» του νησιού τούτου φοράμε κε Δήμαρχε!!! Μήπως ήρθε η ώρα να φορέσουν και οι υπόλοιποι;;;» Ελάτε τώρα… Κε Έπαρχε της Κω τι περιμένετε;; «Σφραγίστε» και μας…

 9. Υ.Γ. Οι Εισαγγελείς της χώρας που είναι να κινηθούν αυτεπάγγελτα στο πρόσωπο του Προθυπουργού της Ελλάδος που βγήκε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΆ ενώπιον 10 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς μάσκα την ώρα που έχει βγει παγανιά ο «φονικότερος» ιός όλων των εποχών;;;; ΥΓ2: Κορωνοϊός υπάρχει δεν αμφιβάλλω.. Αλλά…..

 10. ΥΓ3 Α!! Και κάτι ακόμα.. Εσείς οι «Όντως ψεκασμένοι» τα μάθατε;; Έχουν διενεργηθεί 2 νεκροψίες με Εισαγγελική εντολή ύστερα από πολύ βάσιμες υποψίες των » ψεκασμένων» συγγενών τους ότι οι άνθρωποί τους, οι οποίοι by the way, εισήχθησαν σε κλινικές Covid μετά από 6 και 8 ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΕΣΤ!!! Και ναι…. σωστά μαντέψατε ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ από κορωνοϊό!!!! Εσείς οι «ψαγμένοι, υπεύθυνοι, όντως ψεκασμένοι» το γνωρίζετε αυτό;;; Αφήστε να μαντέψω…Δεν το έχει κάνει ρεπορτάζ ο Ευαγγελάτος!!!

  • Εσενα ποιος τα ειπε αυτα;Ειναι τοσο εγκυρος;Απο τηνμια κανεις τον εξυπνο και δεν πιστευεις αρχηγους κρατων ,επιστημωνες και απο την αλλη πιστευεις την κυρα κατινα που εκανε copy paste απο καποιον αλλο κατι.Ελεος.

 11. Οι πουλημένοι δοσίλογοι σε έφεραν ως εδώ Μανώλη με τα ξενόφερτα μέτρα τους!
  Μας είπαν ότι αυτός ο ιός θα φέρει το τέλος του κόσμου και πρέπει να τους πιστέψουμε.
  Πού ήσουνα όταν η γρίπη αποδεκάτιζε τους συμπολίτες μας όλα αυτά τα χρόνια; Θυμήσου!
  Όταν μας φέρουν τον έμπολα τότε θα έχεις δίκιο!

 12. Τι κανει εκει η αστυνομία;;; γιατι δεν κανει εντατικούς ελέγχους ;;; μια σταλιά ειναι η Καλυμνος!!

 13. Όταν η τοπική αστυνομία(πολύ κατώτερη των περιστάσεων) δεν κάνει τίποτα αυτά είναι τα αποτελέσματα .. Το καλοκαιρι στην Κάλυμνο δεν καταλαβαίνες αν υπάρχει κορωνοιος ενώ σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν μέτρα ..ας ευχόμαστε τουλάχιστον να μην έχουμε και νεκρούς .

 14. Ελεγκτικοί μηχανισμοί αστυνομία δεν υπάρχει στο νησί η είναι μόνο για βόλτα και δημόσιες σχέσεις ..όπως κάποιος προείπε η τοπική αστυνομία κατώτερη των περιστάσεων

 15. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΕΤΖΙΑΝ, ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΗΡΑΝ: ΣΥΡΙΖΑ 35% ,ΝΔ 28%, ΚΙΝΑΛ 7% ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 7%, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ 5% , ΚΚΕ 2.5%,ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 24,5%. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ????? ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800. ΛΕΤΕ ΝΑΧΟΥΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ?????

  • Καλα δεν εχεις παρει ειδηση οτι ο τσιπρας ξαναρχεται; ο λαουτζικος την εφαγε με το μητσοτακη.

   • Τα υπόλοιπα είναι 6%. Η χρυσή αυγή -που τη θυμήθηκες- έσβησε και στην Κω. Διψήφιο ποσοστό είναι το κανένα δηλαδή οι αναποφάσιστοι οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι οι δυσαρεστημένοι της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως από το κομμάτι της εκκλησίας

  • χαχαχα…εδω ψηφισαν κοψιμιογητευτες..
   .δεν θα πρωτοπορουσε ο Συριζα???
   Εμεις δεν χασαμε κυβερνηση κοινης αποδοχης….θησαυρο χασαμε!!!
   Απο αυτους εδω στην Κω…ποτε θα ξεμπλεξουμε….
   Και τωρα που το ξανασκεφτομαι…δεν υπαρχει μεγαλυτερη κατρακυλα!!!

 16. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει άμεσα ….. Μάγκες, το Καφέ της Χαράς το βλέπατε? Τη δασκάλα τη θυμάστε που είχε καεί λίγο στις άκρες ? Θυμάστε που στο τέλος τη φόρτωσαν πάνω σε ένα γαϊδούρι κι έφευγε από το χωριό και τους χαιρετάνε ντυμένη νύφη ?????
  Αγοράστε ένα νυφικό για καλό και για κακό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.