ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η εις Διάκονο χειροτονία του Περικλή Πουλέντση από τον Σεβασμιώτατο, Κυριακή Προ της Χριστού Γεννήσεως στον Ασώματο Ασφενδιού Κω

4
15507

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Τελέστηκε με κατάνυξη σήμερα Κυριακή 20η Δεκεμβρίου 2020, «κεκλεισμένων των θυρών» στον ιστορικό Ιερό Ναό Ασωμάτου Ασφενδιού Κω υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιουμένου υπό του Αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Παριάρου και του εφημερίου π. Σακελλαρίου Ζουλουφού, η εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβούς νέου π. Περικλή Πουλέντση.

Την συμμαρτυρία του πνευματικού πατρός του νέου Διακόνου Αρχιμ. π. Δημητρίου Τζιαφά ανέγνωσε ο π. Διονύσιος με αναφορά στον Ιερέα πατέρα του, π. Αθανάσιο Πουλέντση.

Ο νέος Διάκονος προσφώνησε με συγκίνηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, το Ιερό πρεσβυτέριο, τον πνευματικό του πατέρα Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριο Τζιαφά, τον γέροντα π. Δαμασκηνό και τους πατέρες της Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, τους γονείς του, τον Ιερέα πατέρα του π. Αθανάσιο στην Μηλαία Αλμωπίας του νομού Πέλλης και την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μηλιώτισσας επικαλούμενος τη μεσιτεία της (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ), την μητέρα τα αδέλφια και όλους τους οικείους του.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικά εξάροντας την άρτια προσλαλιά που συνέγραψε ο νέος Διάκονος συνιστώντας του να την διαβάζει «εφτά φορές την ημέρα» για να την εμπεδώσει.
Τόνισε την αξία της Ιερωσύνης και πως πρέπει ο λειτουργός του Υψίστου να στέκεται ενώπιον του Θυσιαστηρίου με ταπείνωση και δοξολογία, αλλά και να θεωρήσει ως ευλογία όλες τις επιθέσεις που θα δεχτεί από ανθρώπους κατά το πρότυπο του Ιησού Χριστού «Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν». Του συνέστησε μάλιστα να μνημονεύει τα ονόματά τους με αγάπη στην προσευχή του κι έτσι με μυστικό τρόπο θα μιλήσει στα αυτιά τους ο Άγγελός τους ώστε να συμφιλιωθούν μαζί του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εφημέριος π. Σακελλάριος η τελευταία χειροτονία Διακόνου στον Ασώματο είχε γίνει πριν 73 χρόνια (το 1947 επί Εμμανουήλ Αρχιερέως) και ήταν του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Δημητρίου Γρύλλη.

Α Ξ Ι Ο Σ!

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ