Σύλλογος γονέων 1ου Γυμνασίου: Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην συστέγαση του 3ου γυμνασίου στο 1ο – Κάθε άλλο από προσωρινή θα είναι

5
1180

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ,κύριε Πρόεδρε των Σχολικών Επιτροπών,αγαπητοί γονείς και μαθητές,

 

Με χαρά πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ του νησιού ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η ίδρυση 3ου Γυμνασίου ,που τόσο πολύ το έχει ανάγκη το νησί της Κω.Όμως τον ενθουσιασμό, που έφερε ο τίτλος της είδησης αυτής ,η απογοήτευση και η ανησυχία  πήραν την θέση του για άλλη μια φορά.

Ο λόγος ανησυχίας και προβληματισμού είναι το γεγονός ότι το 3ο Γυμνάσιο θα συστεγαστεί με το 1ο Γυμνάσιο «προσωρινά».Αντί να ακούσουμε την θεμελίωση του 3ου Γυμνάσιου μαθαίνουμε για την κατακρεούργηση του ταλαιπωρημένου 1ου.Σε ένα κτίριο ήδη υπερφορτωμένο που για να φιλοξενήσει φέτος τους μαθητές,χρησιμοποιήθηκαν , η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ευαγόρα Παλληκαριδη ,η βιβλιοθήκη και 2 προκατ στον αύλειο χώρο, προστίθεται μια δεύτερη διοίκηση.Αναρωτιόμαστε σαν γονείς για ποιό λόγο γίνεται αυτό.Από την στιγμή που δεν έχουμε αίθουσες για την διδασκαλία των παιδιών θα βρούμε ξαφνικά χώρους για γραφείο καθηγητών, γραφείο διευθυντή, υποδιευθυντή και γραμματειακής υποστήριξης;Και αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμα το ΦΕΚ για την ίδρυση του 3ου Γυμνάσιου ,γιατί προβαίνετε σε ανακοινώσεις που μόνο αναστάτωση φέρνουν στην σχολική κοινότητα;Και μας πάει χρόνια πίσω στην εποχή που συστεγαζόταν το 1ο Γυμνάσιο με το 2ο .Αυτό που ζητήσαμε , γονείς και παιδιά, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η νέα  Δημοτική Αρχή ,ήταν η δημιουργία, το «χτίσιμο» δηλαδή ενός νέου κτιρίου,όχι η ίδρυση 3ου γυμνασίου στα «χαρτιά».

Σαν Σύλλογος έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στον καλλωπισμό και τον εξοπλισμό του σχολείου, αφού όπως ξέρετε με τον σεισμό του 2017 καταστράφηκαν πολλά από αυτά που έκαναν το περιβάλλον του σχολείου φιλικό και ευχάριστο για τους μαθητές και δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφούν ξανά για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς και ανάγκες,εκτός από αυτές της ψυχικής ηρεμίας των παιδιών.Ο αριθμός των μαθητών θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο αφού διοικητικά θα υφίσταται το 3ο γυμνάσιο.Οι κτιριακές ανάγκες και τα  προβλήματα στέγασης που υπάρχουν αυτή την στιγμή, θα αυξηθούν αφού θα χρειαστούν επιπλέον εργαστήρια πληροφορικής ,φυσικής, τεχνολογίας και τουαλέτες.

Έπειτα έχουμε ζητήσει ,από την Δημοτική αρχή και μας έχει υποσχεθεί ότι μέχρι να υλοποιηθεί το τρίτο γυμνάσιο θα φτιαχτούν δυο αίθουσες στην προέκταση του γυμνασίου για άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης των 550 μαθητών και αναμένουμε.

Τέλος, επειδή τίποτα δεν είναι μονιμότερο του προσωρινού,εκφράζουμε την αντίθεση μας στην συστέγαση του 3ου γυμνασίου στο 1ο αφού κάθε άλλο από προσωρινή θα είναι αυτή η λύση.

 

Μετά τιμής

το Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κω.

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!! ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ!!ΓΥΡΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 1990 !!!!!

  2. Μήπως την ανακοίνωση του συλλόγου την έγραψε ο κ Ζερβος Μανωλης , ο τ.προεδρος της σχολικής επιτροπής; Το λέω καλοπροαίρετα , είχα παρακολουθήσει την τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο και ταυτιζόταν απόλυτα με την ανακοίνωση σας.

  3. Είπα καλοπροαίρετα … ταυτίζομαι πλήρως με την ανακοίνωση του συλλόγου και του κ. Ζερβου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ