Διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει – Τι θα ανακοινώσει για το lockdown

35
1271

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη. Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM» – Ο Πρωθυπουργός νωρίτερα κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση του lockdown, το οποίο εκπνέει τυπικά στις 6 το πρωί της επόμενης Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, «ο πρωθυπουργός συλλέγει τα στοιχεία από τους επιστήμονες και αναμένεται να τοποθετηθεί προς το τέλος της εβδομάδας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 7 Δεκεμβρίου. Τότε θα είναι πιο ξεκάθαρο σε όλους, ποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, από πότε και με ποιους κανόνες. Όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι πρώτη φορά που έχουμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας: Είναι τα εμβόλια που θα έρθουν στην ώρα τους. Μέχρι όμως ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί, θα πρέπει όλοι να εξακολουθούμε να τηρούμε τους κανόνες με προσοχή. Είναι κάπως θετικά τα στοιχεία, ότι πέφτουν τα κρούσματα, πέφτει ο ρυθμός μετάδοσης παντού σε όλη την Ελλάδα, αλλά με πιο αργό ρυθμό, από ό,τι θα περίμενε κανείς. Και αυτό γιατί υπάρχει μια κόπωση του πληθυσμού, μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο εχθρό, τον κορονοϊό, η οποία οδηγεί και σε μια πιο βραδεία πτώση των κρουσμάτων».

Μητσοτάκης: Nα σταματήσει η συζήτηση για τις ημερομηνίες

Ξεκάθαρος για μία ακόμη φορά ήταν ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πως δεν έχουν κλειδώσει ακόμα οι ημερομηνίες για την άρση του lockdown.

Κάνοντας λόγο για «δύσκολες ημέρες» ο Πρωθυπουργός άφησε κενές τις σελίδες του ημερολογίου προσώρας, επισημαίνοντας πώς «δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα» στην εισαγωγική του τοποθέτηση, επιβραδύνοντας τους όποιους σχεδιασμούς υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες για την άμεση επανεκκίνησης της αγοράς και της εκπαίδευσης. «Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πώς ο δρόμος αυτός «πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση του lockdown, το οποίο εκπνέει τυπικά στις 6 το πρωί της επόμενης Δευτέρας.

Από τις παραπάνω αναφορές του πρωθυπουργού καταδεικνύεται πως ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για τον χρόνο και τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και πως κρίσιμο παράγοντα αποτελεί η επιδημιολογική εικόνα και πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει. Θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα. Αυτά καθορίζουν την πολιτική μας. Το πιο σημαντικό δεδομένο το οποίο πρέπει να αξιολογούμε σε αυτή τη συγκυρία είναι οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και δεν είναι καθόλου τυχαία η παραπάνω αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ήθελε να στείλει το μήνυμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στην κοινωνία πως την απόφαση για να αρθεί το lockdοwn, θα την λάβει ο ίδιος, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των ειδικών.

Οπότε η συζήτηση που έχει ανάψει τελευταία για τις ημερομηνίες θα πρέπει να σταματήσει, δεδομένου πως δεν υπάρχει τίποτε σίγουρο μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, καθώς εκτός από τη μείωση στα κρούσματα υπάρχουν και οι πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα. Να τονίσω ακόμα μία φορά ότι η καλύτερη συμπαράσταση όλων μας στο μεγάλο αγώνα τον οποίο δίνουν οι υγειονομικοί μας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι να κάνουμε το προφανές, να συνεχίσουμε με απόλυτη προσήλωση να ακούμε τις εντολές των ειδικών», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αnαφερόμενος στην ατομική ευθύνη τόνισε πως είναι ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας. «Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Αυτές τις κατευθύνσεις καλούμαστε να υπηρετήσουμε και εμείς και εσείς στα Υπουργεία σας, στους εποπτευόμενους Οργανισμούς, σε κάθε τομέα της δράσης μας, αλλά και με το καθημερινό μας παράδειγμα», σημείωσε.

«Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός..

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

«Έχουμε μια πολύ πλούσια ημερήσια διάταξη του τακτικού μας Υπουργικού Συμβουλίου και γι’ αυτό και αποφάσισα, για να μην αδικούνται θέματα τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά αυτή τη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου να διεξαχθεί σε δύο συνεδριάσεις. Θα καλύψουμε, λοιπόν, σήμερα, τη μισή ημερήσια διάταξη, την προγραμματισμένη, και την επόμενη Δευτέρα, την ίδια ώρα, την άλλη μισή. Θα υπάρξει ένα ακόμα Υπουργικό Συμβούλιο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα για να καλύψουμε τις εκκρεμότητες του Δεκεμβρίου.

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι η επικαιρότητα εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να καθορίζεται από τις εξελίξεις στη μάχη κατά του COVID-19. Γνωρίζετε ότι το Σάββατο μαζί με τον Υπουργό Υγείας βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα. Αυτά καθορίζουν την πολιτική μας. Το πιο σημαντικό δεδομένο το οποίο πρέπει να αξιολογούμε σε αυτή τη συγκυρία είναι οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κατά συνέπεια, οφείλω να τονίσω ότι στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα. Να τονίσω ακόμα μία φορά ότι η καλύτερη συμπαράσταση όλων μας στο μεγάλο αγώνα τον οποίο δίνουν οι υγειονομικοί μας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι να κάνουμε το προφανές, να συνεχίσουμε με απόλυτη προσήλωση να ακούμε τις εντολές των ειδικών.

Η ατομική ευθύνη, η ατομική υπευθυνότητα δεν αποτελεί πλέον επίκληση, είναι ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Αυτές τις κατευθύνσεις καλούμαστε να υπηρετήσουμε και εμείς και εσείς στα Υπουργεία σας, στους εποπτευόμενους Οργανισμούς, σε κάθε τομέα της δράσης μας, αλλά και με το καθημερινό μας παράδειγμα.

Γνωρίζετε ότι το Υπουργείο έχει ήδη εκπονήσει ένα πολύ αναλυτικό σχεδιασμό για τη διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού. Θα υπάρξει μια πολύ εμπεριστατωμένη εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Το εμβόλιο, όπως έχουμε πει πολλές φορές, θα είναι δωρεάν. Ο εμβολιασμός προφανώς δεν θα είναι υποχρεωτικός, γι’ αυτό όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τη μάχη στην κοινή γνώμη, για το πόσο απαραίτητο είναι να εμβολιαστούμε όλοι, πάντα υπακούοντας τις κατευθύνσεις και τις εντολές που θα μας υποδείξει η Επιτροπή Εμβολιασμού. Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους.

Δυο κουβέντες για τη σημερινή μας συνεδρίαση. Τα θέματα, τα οποία θα συζητήσουμε δηλώνουν αυτή την επιλογή την οποία έχουμε υπερασπιστεί πολλές φορές: να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την περαιτέρω απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Θα συζητήσουμε και άλλα, όμως, πολύ σημαντικά θέματα, όπως δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας που αφορούν κύρωση συμβάσεων δωρεάς προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πόσο σημαντική είναι αυτή η Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα, με την Κοινωνία των Πολιτών, ώστε όλοι μαζί να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα συζητήσουμε το κρίσιμο πλάνο μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος θα μας παρουσιάσει το φιλόδοξο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, με σκοπό να αναδασώσουμε παραπάνω από 500.000 στρέμματα την επόμενη πενταετία. Και βέβαια θα γίνει και από τον κ. Πιερρακάκη η παρουσίαση της Βίβλου του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ένα πολύ σημαντικό κείμενο, το οποίο δεν περιορίζεται απλά σε γενικές διατυπώσεις και σε αφηρημένους στόχους, αλλά προσδιορίζει με απόλυτη σαφήνεια τα κρίσιμα εκείνα έργα τα οποία θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοτζάμ πρωθυπουργός και περιμένει να εξαγγείλει μέτρα και προτάσεις ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ για να του κλέψει τις ιδέες!!!! χαχααχα μας βλέπω να φυτεύουμε ελιές για να βράζουμε τα φύλα και να πίνουμε το ζουμί.

  2. «Γνωστος τραγουδιστης πιαστηκε…»
    «Γνωστη παρουσιαστρια…»
    «Γιος επιχειρηματια…»
    «Γνωστος ηθοποιος..»
    «Κορη γνωστου πολιτικου..»
    «Πασιγνωστη τηλεπερσονα..»
    ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟ
    -το καρφί είναι ευφανεστατο

  3. Το νεοχουντικό υβρίδιο, που τα εγχώρια ζόμπι ανακήρυξαν πρωθυπουργό, ψοφάει για τηλεοπτικό φακό και αυτο-θεοποίηση..
    Εγώ, Εγώ, Εγώ, Εγώ..

    Εγώ ο Νέρων, Εγώ ο Καλιγούλας….

    Όξω @@@@@ από την παράγκα!

      • αφέντη σου, που στην Μπουρζουαζία που ζει κάνει ότι θέλει, βγάζει σελφι χωρίς μάσκα με πλήθος, κάνει ποδηλαταδες και μοτορ κρος με την Μαρία Αντουανετα Γκραμποφσκι, χωρίς ίχνος τσίπας που την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν ή παλεύουν με τον κορωναιο και τα χρυσοπληρωνενα κανάλια ΤΟΥ, δεν λένε λέξη. Αυτά τα ζόμπι έχουν το πάνω χέρι στην Δημοκρατία της Μπανανίας, φανατικός οπαδός και άρρωστο κομματόσκυλο της οποίας είσαι ΕΣΥ. Τις εξυπνάδες σου λοιπόν , να τις λες στα χτυπημένα από την γαλάζια πανούκλα κομματόσκυλα ομοϊδεάτες σου.

        • Αν ο μαλθακός κούλης αποδείχθηκε ανεύθυνος, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε και οι υπόλοιποι.

          Εσείς όμως δε φωνάζετε για τα «χουντικά» μέτρα που θέλετε να καταργηθούν, ενώ οι ίδιοι ευθύνεστε για τις μολύνσεις και τους θανάτους, από την αρχή της πανδημίας, επειδή απλά δεν τα τηρείτε; Κάτι θα ξέρετε εσείς για απατεώνες, που αναφέρεστε σ’ αυτούς τόσο συχνά.

          Ρωτήστε όμως και τη γνώμη της χρυσής σας μάνας, τώρα που οι υπόλοιποι είναι στη στενή. Όλο ξεχνάτε και αποφεύγετε την μάνα – πανούκλα, αλλά μάνα:
          https://www.ethnos.gr/ellada/129243_antidraseis-gia-ti-mitera-toy-iliopoyloy-poy-katharizei-karampines-me-fonto-ti

        • Μερικά ούγκανα σαν εσένα ακόμα προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι οι πολίτες ευθύνονται για τις μολύνσεις και τους θανάτους. Αυτά να τα πεις στον Κούλη εμείς δε μασάμε πια από ενοχές. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει!!!!

  4. Ετοιμαζετε τον λαουμτζικο να ακουσει τον …Σωτηρα του !!!;;;;;; Τι να μας πει το ανικανο ///// ;;;

  5. δίνοντας το παράδειγμα στους υπηκόους του, εεε, πολίτες εννοώ, την ώρα της ποδηλαταδας του, ναι εκεί που φωτογραφίζονταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς μάσκα, ενώ η Αυτοκράτειρα Γκραμποφσκι έκανε moto cross!!!
    Κι εσείς κάθεστε και σκάτε που πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι και ζείτε με τον φόβο του θανάτου ή της ανεργίας και της φτώχειας!! Το παιδί του Λαού, η πρωθυπουργαρα μας Λουδοβίκος ο 16ος, σφύριξε την λήξη του πένθους, του φόβου, της ανέχειας!! Όλοι μαζί αδέρφια, ξεμάσκωτοι, στα ποδήλατα, τα πατίνια μας κι οτι μπορεί κανείς, να βρεθούμε στα δάση και στις ακρογιαλιές!! Lockdown τέλος!! Στον έβδομο ουρανό αδέρφια!!

    (Ελπίζω να αναρτηθεί ένα άρθρο κι εδώ μέσα, για την ελεεινή συμπεριφορά με την ανέμελη ποδηλαταδα, αυτού που μας κουνάει συνεχώς το δάκτυλο και ρίχνει την ευθύνη σε εμάς ως ανεύθυνους κρετινους)..
    Καλή λευτεριά στους σκεπτόμενους Έλληνες…

    • είναι ήδη στον έβδομο ουρανό:
      https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU&ab_channel=EllinofreneiaOfficial

      ορίστε και η μάνα του σκεπτόμενου Έλληνα (όχι του ανεύθυνου κρετίνου):
      https://www.ethnos.gr/ellada/129243_antidraseis-gia-ti-mitera-toy-iliopoyloy-poy-katharizei-karampines-me-fonto-ti

      (μπράβο που πανηγυρίζετε – αφού ουρλιάζατε τόσους μήνες για τα «χουντικά» μέτρα και τις καραντίνες)

    • Όπως είστε πιστός στους φυλακισμένους, δολοφόνους αρχηγούς σας, έτσι παραμένεις πιστός και στις απόψεις σας – και αμετακίνητος. Μπράβο βρε χρυσαυγιτάρα, που ήσουν εδώ μέσα ο μόνος που κορόιδευε αυτούς που μιλούσαν για «χούντες, φασισμό, χίλτερ και πινοσέτ» λόγω των μέτρων, που ζητούσε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, περισσότερες και πιο περιοριστικές καραντίνες, υποχρεωτικές μάσκες στους πολίτες και στους παπάδες, και άμεσες τιμωρίες των ανεύθυνων. Και τώρα που ακυρώνουν και αυτά τα λίγα και αναποτελεσματικά χουντομέτρα που είχαν, έχετε απελπιστεί. Μπράβο βρε σκεπτόμενη χρυσαυγιτάρα.

  6. Τελικα μας αγαπαει ο Θεος.Φανταστητε να ειχαμε μεινει με τον Αλεξη και τον Πολακη σε τετοια φουρτουνα.

    • Συνέχισε να τρως το σανό σου. Αυτές οι ατάκες δεν πειθουν πια κανέναν! Με Υπουργό Υγείας έναν…. μπασκετμπολίστα!! και Πρωθυπουργό έναν εγωπαθή επαγγελματία ψεύτη, που θεωρεί κληρονομική ιδιοκτησία του την Ελλάδα, πιο πάτο δεν μπορεί να φτάσει κανείς άλλος αυτήν την χώρα..!

    • Αν ήταν αυτοί στην εξουσία, τα αγορασμένα -εδώ και χρονια- από τον Δικτάτορα ΜΜΕ

      θα ωρύονταν επι εβδομάδες, για κάθε ένα νεκρό, με αναφορές στα μικρά τους ονόματα, το προσωπικό τους δράμα, των συγγενών τους, των συγγενών των συγγενών τους κλπ…
      Τώρα χιλιάδες νεκροί και ασθενείς, διαλυμένο το ΕΣΥ, παντού διαφθορά και εξαγορά και βολεματα των …αρίστων ημετέρων και αντιλαϊκά μέτρα και οι Τούρκοι να οργώνουν το Αιγαίο και την Κύπρο και στα Δελτία ειδήσεων κουβέντα. Αυτή είναι η κατάντια της Δημοκρατίας…
      Και είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΟΛΑ τα γαλάζια κομματόσκυλα.

      • Χρυσά παιδιά, ομοϊδεάτες σας εδώ μέσα, από την αρχή της πανδημίας:

        Δεν υπάρχουν παγκόσμια ιός και πανδημία.
        Υπάρχουν, αλλά όχι στην Ελλάδα.
        Υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ο Έλληνας δε μολύνεται.
        Υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ο Έλληνα Χριστιανός δεν μολύνεται γιατί ψεκάζεται.
        Υπάρχουν έξω, αλλά στις εκκλησίες δεν υπάρχει.
        Υπάρχουν στις εκκλησίες, αλλά παπάδες, μοναχοί, παπαδιές, πιστοί κλπ δεν μολύνονται.
        Υπάρχουν στις εκκλησίες, στα μοναστήρια, στο Άγιο όρος, και μολύνονται όλοι, αλλά τον φέρνουν τουρίστες.
        Υπάρχουν στις εκκλησίες, στα μοναστήρια, στο Άγιο Όρος, αλλά δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία.
        Υπάρχουν παντού, και αν είναι να πεθάνουμε οι ορθόδοξοι από αυτόν θα είναι θέλημα θεού.
        Υπάρχουν παντού, και είναι κόλπο των Εβραίων για να κατακτήσουν τον κόσμο.
        Υπάρχουν αλλά παράξενα τρομακτικά μας έκρυψαν (με τη μάσκα) τα χαμόγελα, αλλά τί να κάνουμε όλα για την υγεια μας βρε παιδιά.
        Υπάρχουν αλλά πεθαίνουν οι άνω των 79 ετών, και τί έγινε;
        Υπάρχουν αλλά η Ελλάδα πουλάει τη χώρα με την αγορά του αμερικανικού εμβολίου και όχι του ρωσικού
        Υπάρχουν αλλά δεν ευθυνόμαστε επειδή δεν τηρούμε τα μέτρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ