ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία της γερόντισσας Μαριάμ στον Άγιο Νεκτάριο Κω

1
7499

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 το μεσημέρι, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία της προς Κύριον μεταστάσης Καθηγουμένης Μαριάμ Μοναχής.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου και του Αρχιμανδρίτου π. Νικήτα.

Εντός του ιερού ναού παρευρίσκονταν μόνο οι μοναχές της Ιεράς μονής, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων.

Ο Σεβασμιώτατος με έκδηλη συγκίνηση (καθ’ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας) μίλησε για  το πλούσιο πνευματικό έργο που άφησε παρακατηθήκη η μακαριστή γερόντισσα.

Αναφέρθηκε στα αμέτρητα τηλεφωνήματα που έλαβε από πνευματικά της παιδιά, Μητροπολίτες, Καθηγουμένους, μοναχούς, κληρικούς και λαϊκούς οι οποίοι του τόνισαν ότι χωρίς αυτήν δεν θα ήταν σήμερα αυτοί που είναι και ζήτησαν να βάλει μετάνοια εκ μέρους τους στη μακαριστή γερόντισσα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι πνευματικό τω τρόπω η μακαριστή γερόντισσά θα είναι τώρα πιο κοντά στα πνευματικά της παιδιά όταν την επικαλούνται καθώς ο Θεός δίνει αυτή τη δυνατότητα στους ανθρώπους του που τον υπηρέτησαν πιστά (βίντεο ολόκληρη η ομιλία του Σεβασμιωτάτου).

Ακολούθησε η ταφή της μακαριστής γερόντισας στο υπόγειο ιερό παρεκκλήσιο της Παναγίας Σκιαδενής σε χώρο που είχε επιλέξει η ίδια.

 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Ναθαναήλ του Α’

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ