ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κεκλεισμένων των θυρών για 1η (ελπίζουμε και τελευταία) φορά ο εορτασμός του Ασωμάτου στο Ασφενδιού

3
2097

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Κεκλεισμένων των θυρών και με άδεια στασίδια για πρώτη (ελπίζουμε και τελευταία) φορά πραγματοποιήθηκε φέτος ο διήμερος εορτασμός του Ασωμάτου στο Ασφενδιού της Κω.

Ο ιστορικός ιερός ναός του Ασωμάτου που χρονολογείται από το 1790 (ίσως και παλαιότερα) ήταν από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις της Κω με πολλούς προσκυνητές από την Κάλυμνο και άλλα γειτονικά νησιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου χοροστάτησε χθες στον πανηγυρικό εσπερινό και σήμερα το πρωί προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία λειτουργία, με συλλειτουργούς τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά και τον εφημέριο του Ιερού ναού π. Σακελλάριο.

Με ιεροψάλτες, χτες, τον Μιχάλη Δανελλάκη και σήμερα τον ιατρό Γιώργο Σανιδά.

Η Θεία λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Οι ελάχιστοι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την μεγάλη εικόνα του Ασωμάτου αφιέρωμα των αποδήμων μας από την Αυστραλία στην αυλή του ΙΝ και να ανάψουν κερί στην είσοδο, ενώ με το που τελείωσε η Θ. Λειτουργία παρέλαβαν ένας ένας και τηρώντας τις αποστάσεις αντίδωρο και άρτο.

Μεταξύ των ελάχιστων προσκυνητών και ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς καθώς και ο εορτάζων Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής, αλλά και ποδηλάτες της Κω με τις στολές τους. Συγκινητικό τέλος το τηλεφώνημα του αγαπητού συμπολίτη μας Δημήτρη Κουσπακίδη από την Αυστραλία που έστειλε σε όλους τις ευχές του λέγοντας πως η καρδιά και το μυαλό του παραμένουν πάντα εδώ.

Θ. Νικηταράς, Μ. Γιωργαλλής και Σ. Παρβέρης στην παλιά βρύση, στο γεφύρι προς την «πέρα γειτονιά», όπως αναδείχθηκε πρόσφατα από την Κοινότητα

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Υπουργος Πολιτικης πραστασιας ειπε…¨Οποιος δεν τηρει τα μετρα ..σκαβει ταφους¨
    Καμαρωστε τους υπευθυνους πολιτικης προστασιας!!!!

    οτι ναναι…
    Επιμενειδιος υπνος!!!!

  2. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο κ ειδικά σε όλους τους εορτάζοντες. Φέτος ήταν η πρώτη φορά και ελπίζουμε κ η τελευταία που δεν μπορέσαμε να χαρούμε από κοντά τον εορτασμό της αγαπημένης μας Εκκλησίας, του Ασωματου μας.Ευχομαστε του χρόνου πια να είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες ώστε να γιορτάσουμε την Χάρη Του με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο. Τις πιο θερμές ευχές στον Παπά μας και ο ΑΣΩΜΑΤΟΣ να του χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και δύναμη ώστε να συνεχίσει το Θεάρεστο έργο του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ