ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Καθηλωτική η Τελετή απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου με τους Αριστεύσαντες Ιατρικής από Ελλάδα & Κύπρο στο ΔΙΙΚ

9
2081

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Αριστεύσαντες Ιατρικής από Ελλάδα και Κύπρο, μέλη του ΠΙΣ, εκπρόσωποι των Ιατρικών σχολών Πανεπιστημιακοί ιατροί βρίσκονται στην Κω αυτό το διήμερο για την καθιερωμένη τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά το ΔΙΙΚω (φέτος με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου).

Το μεσημέρι στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε η Τελετή αποδόσης του Όρκου του Ιπποκράτους, από τους Πρωτεύσαντες Αριστούχους των επτά
Ιατρικών Σχολών της χώρας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου,
παρουσία των μελών του ΔΣ του ΔΙΙΚ, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και του Ιατρικού κόσμου της Κω.

Στην τελετή απαγγελίας του Ιπποκρατικού Όρκου καθηλωτική η ερμηνεία του Μηνά Χατζηαντωνίου.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ , ΝΙΩΘΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΖΩ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!
  ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ, ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΕΘΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ «ΠΑΤΕΡΑ» ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ!!!!!!!!!!!!!!

  • Τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Η προώθηση των φοιτητών στην σύγχρονη άποψη περί ιάσεως ΑΦΟΥ επέλθει η ασθένεια (έλλειψη σθένους) λόγω ασθενούς ανοσοποιητικού κυρίως και όχι ΠΡΟΒΛΕΨΗ όπως έλεγε ο Ιπποκράτης. Η καλύτερη ίαση είναι η αντίσταση στην φθορά.Οπως καταλαβαίνετε αντιβαίνει ριζικά στην νεοφιλοσοφία της Ιατρικής ως ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗΣ παροχής υπηρεσιών. Για όλα υπάρχει ίαση, πληρώνεις τα δέοντα; Αν ανοίξει στην Κω Ιατρική σχολή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αλλάξει η φιλοσοφία περι ιάσεως…
   Ασε που θα μειωθεί ο μέσος όρος θνησιμότητας…Πόσο να αντέξει πια η κακομοίρα η Αφρική; AIDS, ελονοσία, φτώχεια, ακόμα κρατάνε οι 7 πληγές τού Φαραώ. Με λίγα λόγια, για να ανοίξει Ιατρική στην Κω πρέπει να αλλάξει παγκοσμίως η Ιατρική θεώρηση των πραγμάτων. Οσο τριφύλλι και να φάει ο Μάης…δύσκολο.

 2. Όλοι οι Τουριστικοί προορισμοί έχουν κάτι να αναδείξουν και να προσελκύσουν επισκέπτες σε όλον το κόσμο.
  Πολλοί την Ιστορική κληρονομιά τους π.χ. Ελλάδα, Αίγυπτος, Ιταλία κ.λ.π. Πολλοί το φυσικό κάλος και περιβάλλον. Άλλοι τις παραλίες και τα νησιά τους, Ελλάδα, Καραϊβική, κ.λ.π.
  Η Ελλάδα πέρα από την Ιστορική κληρονομιά μας, φυσικό κάλος στεριάς και θάλασσας, τα νησιά, έχει και το μοναδικό παγκόσμιο BRAND NAME, τον Ιπποκράτη.
  Η μεγάλη τιμή για τον τόπο μας και γεννέτειρα αυτού του μοναδικού ανθρώπου, τόσο ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ τις μέρες που όλοι ζούμε, θα έπρεπε να γνωρίσουμε παγκόμια.
  Με λύπη μου (εμπειρία μου τα 20 χρόνια στο νησί), απουσιάζει από το λεξιλόγιο των περισσοτέρων επισκεπτών με ελάχιστες εξαιρέσεις.
  Παρακαλώ την Υπηρεσία που διαχειρίζεται τον χώρο του Ασκληπιείου να μας γνωρήσει τον αριθμό των εισητηρίων που κόπηκαν το 2019, 2018, κ.λ.π. χρονιές με εκατομμύριο και βάλε επισκέπτες.
  Δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, τα ΑΙ Ξενοδοχεία, τα μπαράκια, το ηλιοβασίλεμα.
  Να κάνουμε κάτι όλοι μας.

 3. Γιατί δεν λέτε πουθενά ότι τον Ιπποκράτη των έδιωξαν από τη Κω οι πρόγονοι σας και πήγε στη Λάρισα που και πέθανε;Τυχαίο ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένα άγαλμα του στο νησί ούτε υπάρχει;Έχετε βάλει ένα άγαλμα στο μουσείο που δεν είναι αυτός.Ακομα και το Ασκληπιείο δεν είναι γνήσιο αλλά αναπαράσταση όπως τη φαντάστηκε ένας Γερμανός;Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναγνωρίζεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ.Καλα τα παραμύθια αλλά όλα έχουν ένα μέτρο.

 4. ΠΟΣΟΙ ΚΩΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΕΙΣΤΑΙ ΒΛΑΚΕΣ.

 5. ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ.ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟΙΧΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.

 6. ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ.ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟΙΧΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ