40χιλ αφίξεις τις πρώτες 11 μέρες του Οκτωβρίου – 20 Νοέμβρη κλείνει η σεζόν | Στατιστικά εγγραφών & διαγραφών επιχειρήσεων

3
1885

Στα πλαίσια της ενημέρωσης  των επιχειρηματιών, για την πορεία και την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στο νησί της Κω, μέσα από πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες από την παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού,  η ενημέρωση γίνεται από την πρώτη στιγμή με άψογη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο, το Επιμελητήριο και τους φορείς με στρατηγική και σχεδιασμό.

Φθάνοντας προς το τέλος της τουριστικής σεζόν 2020 σας παραθέτω αναλυτικά τα στοιχεία ως έχουν για τις πρώτες 11 μέρες του Οκτωβρίου.

Αφίξεις και Αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού σύνολο 588 εκ των οποίων οι 2500 επιβάτες είναι από αφίξεις εσωτερικού και 40.000 επιβάτες είναι από αφίξεις εξωτερικού όταν τις πρώτες 11 ημέρες του Οκτωβρίου του 2019 οι αφίξεις εξωτερικού ήταν  64000 χιλιάδες  όπου φαίνεται μια πτώση 37%, όμως τα στοιχεία δείχνουν  ότι με αυτή την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα  που δείχνει η Κως όπως το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, καθώς και το υψηλό επίπεδο παρουσίας και διαχείρισης του αεροδρομίου  Ιπποκράτης  από την FRAPORT, τους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες της Κω φαίνεται να κλείνει η ψαλίδα  συγκριτικά με τον Οκτώβριο  του 2019.

Για τον μήνα Νοέμβριο και μετά, τα μέχρις τώρα στοιχεία των κρατήσεων, όπου δείχνει να κλείνει και η τουριστική σεζόν περίπου στις 20 Νοεμβρίου, Βεβαίως  με καλή σταθερή εικόνα του ιού και καλές καιρικές  συνθήκες, τολμώ με ρίσκο, να πω πως θα έχουμε  έναν  πολύ καλό Νοέμβριο για τα δεδομένα  της εποχής δείχνοντας και το δρόμο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω ότι  η πρόβλεψη για την προβολή  και διαφήμιση των νησιών μας και ειδικά της Κω που έγινε  από  την Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου, η διαφημιστική δεινότητα στα κέντρα αποφάσεων για την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος υπερτερούν κατά πολύ  των υπολοίπων Περιφερειών της Ελλάδας .

Στατιστικά  από 01/01/2020 έως 13/10/2020 από το βιβλίο εγγραφών και διαγραφών επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου  της Δωδεκανήσου:

ΔΗΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΜΕΓΙΣΤΗΣ 2 0
ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ 2 0
ΛΕΙΨΩΝ 1 0
ΧΑΛΚΗΣ 2 0
ΚΑΣΟΥ 1 1
ΤΗΛΟΣ 0 1
ΝΙΣΥΡΟΣ 4 0
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ 5 0
ΚΑΡΠΑΘΟΥ 27 2
ΣΥΜΗΣ 7 3
ΛΕΡΟΥ 16 3
ΠΑΤΜΟΥ 8 1
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 47 12
ΚΩ 112 26
ΡΟΔΟΥ 274 78
ΣΥΝΟΛΑ 508 127

 

Για το 2019 στο σύνολο είχαμε  ΕΓΓΡΑΦΕΣ 683, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 161 .

Η Δωδεκάνησος δηλώνοντας παρών στις πιο δύσκολες στιγμές για την επιχειρηματικότητα λόγω κορωνοϊού αποδεικνύει έμπρακτα ότι κρατά πολύ ψηλά την σημαία του τουρισμού και αφήνει παρακαταθήκη για τις επόμενες τουριστικές περιόδους, αναγνωρίζοντας όλοι το πολύ υψηλό  επίπεδο  υπηρεσιών εντός και εκτός  Ελλάδας. Για αυτό από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο μπράβο, γιατί αποδεικνύεται συνεχώς ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα και γι’αυτό  δεν είναι τυχαίο ό,τι είμαστε η ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού.

 

Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος ΕΒΕΔ

Σαράντης Δημήτρης

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μερικές απ τις χώρες που αφορούν τα συμβόλαια για επίσκεψη στο Νησί μας ,αφορούν χώρες που έχουν καθημερινά 30.000 κρούσματα..ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν ,όταν οι τουρίστες αυτοί έρονται χωρίς τεστ,δεν φορούν μάσκες πουθενά…Αξίζει τέτοιο ρίσκο για επέκταση σαιζόν ?Μήπως τα ανταποδοτικά θα είναι χειρότερα απ τα έσοδα?

  2. Με 29.000 κρούσματα καθημερινά και μεις να αυξάνουμε τις ροές.. έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη ,αν οι πανηγυρισμοί μετατραπούν σε μετάδοση κρουσμάτων … είναι έτοιμος ο μηχανισμός; γιατί στην Βρετανία έκοψαν παμπ, αλκοόλ,κ.λ.π. εμείς τα επικροτούμε;

  3. Οτι και τα τμηματα εχουν…..Προεδρο…δεν το εχω ξαναδει!!!
    Ειναι πιο πιασιαρικο…σου δινει κυρος…
    ειναι μπαναλ-το υπευθυνος…..
    ρε τι τραβαμε με τους καλαμοκαβαλαρηδες….χορηγους του Κοψιμιου..!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ