Η. Μονογιός: Ένα ατύχημα στην Αβέρωφ και η διακομιδή του τραυματισμένου κοριτσιού… από το περιπολικό

41
30322

Εχθές κατά τις 9:00 το βράδυ στην Αβέρωφ 30, φρενάρισε ένα αμάξι απότομα και ήταν ένα κορίτσι από πίσω με ηλεκτρικό Scooter το οποίο και τράκαρε πίσω στο αμάξι.

Το κορίτσι χτύπησε την κοιλιά της πάνω στο τιμόνι έπεσε κάτω.

Ανασηκώθηκε μπήκε στον ποδηλατόδρομο και άρχισε να χτυπιέται από τον πόνο που είχε στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα ακόμα και να λιποθυμήσει.

Ήτανε κάτω λιπόθυμη περίπου πέντε λεπτά. Πήραμε τηλέφωνο να έρθει γρήγορα ασθενοφόρο και το ασθενοφόρο δεν ήρθε ποτέ… ήταν λένε αεροδρόμιο.

Τελείως τυχαία ήταν εκεί  ο γιατρός ο Γιάννης Αλευροφάς, ο ουρολόγος ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο κορίτσι.

Άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να συνέρχεται αλλά δεν είχαμε μέσο να το μεταφέρουμε στο νοσοκομείο. Τελικά,  το βάλαμε μέσα στο περιπολικό και το μετέφερε το περιπολικό το κορίτσι στο νοσοκομείο, ξαπλωμένο στο πίσω κάθισμα να σπαράζει και να κλαίει από τους πόνους…

Που θέλω να καταλήξω; Για άλλη μία φορά μπορεί να είναι σοβαρά ένας άνθρωπος, να μην πρέπει να τον κουνήσουμε, να έχει εσωτερικές αιμορραγίες να έχει ότι έχει και… ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί;;

Δεν μπορούν να κάνουν μία, δυο, τρεις προσλήψεις και αν χρειάζεται να συνεισφέρουμε όλοι να πάρουμε ένα ακόμα ασθενοφόρο;;

Πολύ στενοχωρήθηκα εχθές, κρίμα για άλλη μία φορά.

Αισθάνθηκα ότι είμαστε στο έλεος του Θεού…

Ηλίας Μονογυιός

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΜΕ 35.000 ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ,Κ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1.500.000 ΠΕΡΙΠΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Κ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.

    • 35 χιλιαδες ειμασταν οι πριν 5 χρονια…βαλε κανα 10αρακι ακομα με τοσους που μαζευτηκαν.

  2. Εγω δε συνεισφερω τιποτα. Τα λεφτα απ τους φορους μου που με καταληστευουν τα πεταξαν στα καναλια και θα αγορασω και το ασθενοφορο μονος μου; Προτιμω να πεθανω στο πεζοδρομιο να γινει και ντορος μπας και διορθωθει τιποτα. Αν και με τοσα λεφτα που ταιζουν τα ΜΜΕ ειναι ικανοι να σου πουν ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ και γι αυτο! Περαστικα στο κοριτσι…

  3. Κατά τα άλλα… ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ. Άντε να πάει κάτι στραβά και να βρουν το μπελά τους τα οργανα. Άντε να βρουν το δίκιο τους. Να βλέπουν το κοριτσάκι να σφαδαζει και να μην ξέρουν τι να κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιώτες. Άρα ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ? Τι εναλλακτική υπάρχει?

    • ΤΙς ΠΤΑΙΕΙ;ΝΑ ΜΑς ΑΔΕΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΦΑΡΑ ΣΟΥ ΜΠΑς ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥς ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΧΕΙ.

      • Μιλατε εσεις που εχετε ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ το νησι. Και η ΚΑΚΙΑ σας ξεχυλιζει απο ολες τις οπες σας. ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΕΣ…

        • Εφιαλτες παλι βλεπεις??
          χαχαχαχ εισαι για δεσιμο!!
          Βλακακο θα μπορουσε να ημουν και εγω….με προλαβε αλλος..χαχαχαχ!!

  4. Το νησί του Ιπποκράτη και της Ιατρικής που έπρεπε να ήταν πρότυπο παγκοσμίως Τι να πω ντροπή σε όλους μας και λέω ντροπή σε όλους μας γιατί αυτοί που μας κυβερνούν ούτως ή άλλως Δεν ντρέπονται αλλά εμείς τους έχουμε εκεί που τους έχουμε για αυτό λέω ντροπή σε όλους

  5. Είναι να τα πέρνεις στο κρανιο, που λένε.
    Προχθές μπλέξαμε με σαταναδες, διαόλους, μασόνους και άλλα αερικά για την δωρεά ενός οφθαλμολογικου μηχανήματος στο Νοσοκομείο μας!!!
    Φαντάσου τι έχει να γίνει με ένα ασθενοφόρο.
    Κακομοιριά…..

      • Φιλαράκι Ανώνυμε/η ή κάτι τέτοιο.
        Αν ήσουν υπάλληλος εργαζόμενος σαν κι εμένα, ξέχνατο. Μάπα το καρπούζι.
        Αν το κατέχεις, το χρήμα εννοώ, κάνε καμιά δωρεά στο νησι (όχι όλα στο σεντούκι) και ας σε φωνάζουν Μασόνο.

        • Αγαπητε επειδη σε διαβαζω..και με ενδιαφερει η αποψη σου…
          θα σου πω φιλικα οτι τα πραγματα με τους Μασονους…δεν ειναι τοσο απλα..
          οσο τα περιγραφεις!!!!

    • \ΜΑΝΩΛΗ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ; ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ,ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ,ΔΙΑΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

  6. Σωστά τα λέτε, αλλα για να έρθουν νοσοκομειακή υπάλληλοι τον 800€-1000€ κ να μενουν στην ωραία κ κοσμοπολίτικη κω με 300εως 550€ ενοίκια
    κ Όλα 10λεπτα με 2€ στην καθημερινότητα του τραπεζιού, απλά δεν έρχεται κάνεις… με 500€ κάθονται στον τοπο τους..
    Το ιδιο ισχύει κ για τους γιατρους.

    • Έχει και χειρότερα.
      Δες Μύκονο και Σαντορίνη. Επίκουροι γιατροί και δάσκαλοι κοιμούνται στα αυτοκίνητα τους!!!
      Τους ζητούν για ενοίκια 600 και βάλε τον μήνα για ένα κοτέτσι, βέβαια μόνο από Νοέμβριο με Απρίλιο. Μετά έρχεται η σαιζόν…..
      Όσο για το νησί μας, με λίγη καλή θέληση κάποιοι μπορούν να δώσουν μια γκαρσονιέρα με ένα μικρό τίμημα (ο Δήμος να συνδραμει). Το Κράτος να διαθέτει δωρεάν μετακίνηση. Και βέβαια ένα αξιοπρεπή μισθό.

  7. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΧΤΙΣΑΝ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΔΕΑΚΑΕΤΙΑΕΣ!!!!

  8. Πια 1000€ και πράσινα άλογα?

    Για ρωτήστε σωστα να μάθετε πόσα παίρνει ένας επικουρικός γιατρός με τις εφημερίες , επίδομα έδρας,επίδομα μετακίνησης κτλ… 4500€ για την πλάκα!

    Δεν είναι το μισθολογικό το πρόβλημα αλλά το ότι η μοριοδοτηση τους μετράει δίπλα οπότε μετά από 3 χρονακια γεια σας και πάνε στα αστικά κέντρα.

    Εφόσον τα έχουμε ρίξει όλα στον τουρισμό ποιος ο λόγος να έρθει κάποιος που εδώ?

    Όσον για το ασθενοφόρο… Υπάρχουν κανονικά 5 σε όλο το νησί. Που είναι τα ίδιωτικα? Που είναι ο δήμος που μόνο νέα νοσοκομεία ο ονειρεύεται αντί να τρέξει για το τωρινό…. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

  9. Ναιι να δώσουνεε 50 μιρια, για την επέκταση του χοτ σποτ, το νησί του Ιπποκράτη, ως τέταρτος τουριστικός προορισμός δεν θέλει ουτε δεύτερο ασθενοφόρο, αλλα ούτε νέο νοσοκομείο!Προταιρεοτιτα τα μεγάλα συμφέροντα πάντα!

  10. περιπολικα και τοσο λιγα ασθενοφορα φαινεται τι εχει σημασια για ολους αυτους που μας κυβερνανε…

    • Σωστα καταλαβες. Προτεραιοτητα ειναι να σε σαπισουν στο ξυλο και να σου πεταξουν χημικα με την πρωτη ευκαιρια.

  11. και κασόνια στο τέλος…να μπαίνει ο ασθενής μόνος του μέσα, βέβαια θα έχουν το φαντεζί γαλάζιο χρώμα της Νησιωτικότητας…

  12. Το κορίτσι ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι στον δρόμο με το ηλεκτρικό ποδήλατο !!! Περαστικά
    Ατέλειωτα χρόνια ακούω για ασθενοφόρο , νοσοκομείο , γιατρούς , δεν είδα όμως μια φορά όλο μα πραγματικά ΟΛΟ το νησί να κατεβάσει ρολά και να απαιτήσει άμεση λύση.

  13. Οχι το νησί αλλά η ντροπή του Ιπποκράτη κατάντησε το νησί. Με 1.500.000 τουρίστες κάθε σαιζόν, και 15.000 μόνιμους κατοίκους και η υγεία είναι κάτω του μηδενός.
    Μπράβο σας και μπράβο σε αυτούς που ψηφίζετε για να σας γράφουν ξανά και ξανά και ξανά στα ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (μην πω τίποτα άλλο)
    Ξαναψηφίστε ωσάν αιγοπρόβατα τους ίδιους κ τους ίδιους.

  14. Σας τοχω ξαναγραψει. Απο τη νεα δημοκρατια μην περιμενετε, νοσοκομεια, σχολεια, κοινωνικη πολιτικη. Να περιμενετε ρουσφετια, και στηριξη των μμε ως μηχανισμων προπαγανδας. Αυτο θελει ο λαος για τη νεα δημοκρατια. ΣΑΝΟΟΟΟ!!!!

  15. Μα τι λετε ρε παιδια!!! Αν δοσουν λεφτα για γιατρους, ασθενοφορα, νοσοκομεια, τι θα παρουν οι κολλητοι μεγαλοκαρχαριες εργολαβοι;

  16. Κάποια στιγμή τα ηλεκτρικά ποδήλατα ανεξάρτητου ισχύος θα πρέπει να θεωρούνται μοτοποδήλατα και να απαιτείται δίπλωμα και ασφάλεια για την κυκλοφορία τους. Κυκλοφορούν μέσα στους δρόμους, μέχρι και στην επαρχιακή οδό. Όταν κάποιο από αυτά τα οχήματα θα είναι υπαίτιο ατυχήματος ή ακόμη και δυστυχήματος ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες και τις αποζημιώσεις. Τα έχουν σκεφτεί αυτά οι γονείς που τα μοιράζουν στα παιδιά τους λες και είναι bmx;

    • απο αλητάκια που προκαλούν, παραβιάζουν ΚΟΚ, προκαλούν και δημιουργούν προβλήματα.. συγκεκριμένα κακο_αναθρεμμένα ανήλικα ή σε μετά-εφηβική ηλικία,που κοροϊδεύουν, χλευάζουν ακόμα και μεγαλύτερους τους.. προχθές πέρασαν δυο,με τρεις ανήλικους αναβάτες το καθε μπροστά απ το Αστυνομικό Όχημα οδηγώντας σε ποδηλατόδρομο και δεν τους σταμάτησε..αυτό γίνεται καθημερινά και οι γονείς τους το προσπερνάνε,το υπογράφω επειδή εχει γνωστοποιηθεί σε κάποιους γονείς..μια βόλτα γύρω απ την παιδική χαρά και έξω από φροντιστήριο ..που καταγράφουν οι κάμερες..αλλαγή θεσμικού πλαισίου ΤΩΡΑ. Αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα,παρανομούν και χωρίς κράνος..και ναι υπάρχουν βίντεο αν θελήσει κάποιος ν ασχοληθεί…την ίδια μέρα έψαχναν για Ρομά,(Παρασκευή) αφήνοντας τους δρόμους στην τύχη τους!!!! Ότι και να γράφουν κάποιοι,εχει μερίδιο ευθύνης οι εφαρμόζοντες τον νόμο.

    • Γιατι με bmx δε μπορει να γινει ατυχημα μας λες; Το θεμα εδω ειναι πρωτιστως το ασθενοφορο. Δεν πρεπει να το καταλαβες

  17. Έχουν περάσει πενήντα βουλευτές και δήμαρχοι από την κω κανένας δεν μπόρεσε να κάνει ένα νοσοκομείο,αν το είχαν αρχίσει κάποια στιγμή θα τελείωνε και θα ήταν και εξοπλισμένο,τώρα μην περιμένετε,έχουν άλλες προτεραιότητες,

  18. Μπραβο φιλε μου καλα εκανες και το ειπες και αυτο δεν ειναι ρουφιανια ειναι ενα μαθημα ……..ελεος

  19. Δυστυχως μας αντιμετωπιζουν ως πολιτες β ακομα κ γ κατηγοριας.οποτε δεν μπορει να γινει τιποτα.ματαιοπονουμε ολοι.εδω εγιναν 2 τμηματα σχολης ΑΕΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ