ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η. Σιφάκης – Ν. Σβύνου: Η Κως επανέκαμψε ενωμένη – Αισιοδοξία για τα εντυπωσιακά στοιχεία κρατήσεων & προβληματισμός για το που θέλουμε να πάμε & αν θα υπάρξει αντιστοίχιση εισπρακτικά

39
1967

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Γ. Κιάρης – Ξ. Αγρέλλη

Το πολύ αισιόδοξο μήνυμα ότι η Κως με ενωμένες της δυνάμεις της κατόρθωσε να «επανακάμψει» πάρα πολύ γρήγορα  έπειτα από ένα «βιασμό» (όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Ν. Σβύνου) έδωσαν στην σημερινή Συνέντευξη τύπου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Η. Σιφάκης με την Πρόεδρο της Έν. Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου τοπικής γαστρονομίας «Ασκληπιός» Μιχάλη Ποταμούση και τον διακεκριμένο αθλητή ποδηλασίας Δημήτρη Καπατσώρη (ο οποίος είχε και την επιμέλεια του πολύ χρηστικού εντύπου για τον ποδηλατικό τουρισμό – φωτό) απαριθμώντας τις συντονισμένες κινήσεις που έγιναν από τον δήμο, την Ένωση Ξενοδόχων και τους φορείς σε συνεργασία με το ΕΒΕΔ, την Περιφέρεια και τον ΕΟΤ.

Παράλληλα όμως από την Πρόεδρο της Έν. Ξενοδόχων μπήκε και ως κυρίαρχος προβληματισμός το «που πάμε» μιας και το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έχει φτάσει προς το τέλος του δίνοντας λαβές στη συνέχεια στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το αν είναι στόχος μόνο η αύξηση των αφίξεων και αν θα υπάρξει αντιστοίχηση εισπρακτικά (γιατί τι να το κάνουμε να έχουμε αύξηση πχ 20-30% και εισπρακτικά η τοπική κοινωνία να υπολείπεται…)

Τέθηκαν επίσης αρκετά ερωτήματα με αφορμή τις τοποθετήσεις του Προέδρου του συλλόγου τοπικής γαστρονομίας σεφ Μ. Ποταμούση και του διακεκριμένου αθλητή ποδηλασίας για τις εκπληκτικές δυνατότητες της Κω σε ότι αφορά την ανάπτυξη γαστρονομικού και ποδηλατικού τουρισμού.

Ο κ. Ποταμούσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο γαστρονομικός πλούτος της Κω που έχει καταγραφεί από τον σύλλογο είναι τεράστιος και θα πρέπει να αναδειχθεί σιγά-σιγά (φέρνοντας ως παράδειγμα το γνωστό σε όλους Ιταλικό προσούτο το οποίος το έχουν «κλέψει» ως συνταγή από την Κω, από το  αρχαίο «ωμοτάραχο» και τόσα άλλα).

Σε ότι αφορά την ποδηλασία ως γνωστόν στο νησί μας μετά το επιτυχημένο διεθνές event mountainbike με στόχο να καθιερωθεί κάθε Οκτώβριο, τέλη Απριλίου θα διοργανωθεί στην Κω και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας και έπεται συνέχεια. Ενώ πολύ σημαντική είναι η καταγραφή των πλούσιων ορεινών διαδρομών της Κω σε ένα πολύ περιεκτικό και χρηστικό έντυπο (οι διαδρομές έχουν ανέβει ήδη και διαδικτυακά μέσα από το kos.gr αλλά και στις πιο γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες ορεινής ποδηλασίας).

Σημαντική και η επισήμανση της συναδέλφου Ξ. Αγρέλλη για τον θρησκευτικό τουρισμό (και το σχετικό έντυπο της Ι. Μητροπόλεως) που όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Η. Σιφάκης είναι προς την ίδια κατεύθυνση «να βγει ο κόσμος από τα ξενοδοχεία» με καλύτερες υποδομές και συγκοινωνίες για τις οποίες φροντίζει ο δήμος, την διοργάνωση εκδηλώσεων κλπ.

Ακόμη κατατέθηκαν ερωτήματα για τον νέο φορέα Τουρισμού η στρατηγικοί και οι στόχοι του οποίου θα συνδιαμορφωθούν σε συνεργασία με τους φορείς για τις εταιρείες χαμηλού κόστους που με την επανάκαμψη της Κω αρχίζουν να δείχνουν και πάλι ενδιαφέρον όπως τόνισε ο Η. Σιφάκης  δίνοντας έμφαση και στη σύνδεση Κω – Αθήνα. Αλλά και σε θέματα αεροδρομίου καθώς στις συζητήσεις με τη Fraport αυτό που προκύπτει είναι ότι φέτος δεν προλαβαίνουν για οποιαδήποτε παρέμβαση οπότε αυτό που προέχει είναι να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα, όμως όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας κοινός στόχος είναι ο διπλασιασμός των αφίξεων (μιας και το κέρδος τους προκύπτει από την αύξηση του πτητικού έργου).

Σε ότι αφορά τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς για το μεγάλο ποσοστό του all inclusive στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, ειπώθηκε ότι είναι μια κυριάρχη τάση της αγορά που διαμορφώνεται από αυτήν και είναι δύσκολο έως αδύνατο να επιβληθούν νέα πακέτα (πχ 3 μέρες στο ξενοδοχείο και δύο μέρες σε συμβεβλημένα εστιατόρια εκτός ξενοδοχείου, όπως η πρόταση που έκανε ο κ. Κουρουμπλής στην πρόσφατη σύσκεψη στο Επαρχείο).

Τονίστηκε ακόμη (χωρίς καμία διάθεση να μην αναγνωριστεί η αναβάθμιση των καταστημάτων εστίασης συνολικά στο νησί τα τελευταία χρόνια ότι χρειάζεται να δοθεί ακόμη περισσότερο βάρος στην ποιότητα και στην πραγματική αντιστοίχιση τιμής-ποιότητας).

Τέλος, με αφορμή ερώτημα για το ότι οικογένειες ξενοδοχοϋπαλλήλων αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με την μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος ανεργίας, η Πρόεδρος της Έν. Ξενοδόχων δεσμεύθηκε να το κοιτάξει και να παρέμβει αν χρειαστεί στα κεντρικά του ΟΑΕΔ. Σε ερώτημα αν υπήρξε συζήτηση με το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ότι αφορά τη διάθεση ξενοδοχείων για τη φιλοξενία προσφύγων/μεταναστών η Πρόεδρος της Έν. Ξενοδόχων δήλωσε ότι δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση αλλά η θέση της Ένωσης Ξενοδόχων είναι ότι είμαστε τουριστικό νησί και τα ξενοδοχεία διατίθενται μόνο για τουρίστες για τους πρόσφυγες/μετανάστες υπάρχουν οι σχετικές δομές φιλοξενίας. Σε ότι αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων τόνισε ότι δεν έχει επιβληθεί καμία αύξηση αλλά η προτροπή προς τα μέλη τους είναι να σταματήσουν τις ειδικές προσφορές που είχαν κάνει λόγω του μεταναστευτικού.

Για δε την προσφυγή κατά της αύξησης στα δημοτικά τέλη (μετά την πρώτη απόρριψη) η κ. Σβύνου απάντησε ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης είναι να συνεχίσουν και για αυτό το σκοπό θα έχει συνάντηση σήμερα με τους νομικούς της Ένωσης ώστε να υπάρξει συνέχεια θεωρώντας την επιβολή τελών στην δύσκολη συγκυρία που πέρασαν άδικη και επιζήμια.

Η Εισήγηση του Αντιδημάρχου Τουρισμού Ηλία Σιφάκη:

Κυρίες και Κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Από τις βασικές ένοιες που μαθαίνει κανένας στον τουρισμό είναι ότι τα έσοδα που προκύπτουν από την ενασχόληση με το τουριστικό προϊόν κατατάσσονται στους «Άδηλους Πόρους».

Πόρους δηλαδή που δεν είναι ούτε φανεροί αλλά ούτε και προβλέψιμοι.

Ο τουρισμός ως οικονομική δραστηριότητα επηρεάζεται όχι μόνο από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας υποδοχής τουριστών, αλλά και από τις αντίστοιχες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή, όταν αυτές επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Στην δίνη μιας τέτοιας κατάστασης βρέθηκε η Κως τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Με την έκρηξη της μεταναστευτικής ροής από την Ασία προς στην Ευρώπη και την άφιξη χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, το σοκ για την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη (βασική τροφοδότρια τουριστών για το νησί μας), ήταν μεγάλο και η αντίδραση άμεση.

Την προηγούμενη περίοδο, όλοι γίναμε μάρτυρες της κατακόρυφης πτώσης των κρατήσεων για το νησί μας, ενώ χάνοντας συγκεκριμένες αγορές (όπως η Ολλανδική), οι επιπτώσεις στην τοπική αγορά ήταν δραματικές.

Ο Δήμος της Κω, από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησε μια γιγαντιαία προσπάθεια επαγγελματικής προσέγγισησης αναστροφής του κλίματος εστιάζοντας όχι στην διαφήμιση αλλά στην επικοινωνία για την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται το νησί σε σχέση με το προσφυγικό, αφού όλοι οι επικοινωνιολόγοι που συνεργαστήκαμε συνέκλιναν σε αυτήν την άποψη.

Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν να δημιουργήσουμε συμμαχίες, ώστε μέσα από την συνεργασία Υπουργείου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επαγγελματικών φορέων, αλλά και ιδιωτών μεμονωμένα, να καταφέρουμε το μέγιστο και γρηγορότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν, συμμετείχαμε σε όλες τις συκέψεις που έλαβαν χώρα στο υπουργείο Τουρισμού για την αντιμετώπιστη της κρίσης, παρά το γεγονός ότι η αρχική αντιμετώπιση του Υπουργείου στην κρίση της Κω, ήταν χλιαρή και αρκετά υποτονική.

Συνεργαστήκαμε στενά με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου ακόμη και με τις όποιες πιθανές διαφορές είχαμε σε συγκεκριμένα ζητήματα, καταφέραμε να συνεργαστούμε αρμονικά σε όλα τα επίπεδα για την ανάκαμψη των κρατήσεων, ενώ μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρίας επικοινωνίας του ΣΕΤΕ, την Marketing Greece, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε επαγγελματική προσέγγιση στην επικοινωνία της Κω με τις Ευρωπαϊκές Αγορές.

Πέρα από τις όποιες συνεργασίες όμως, ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις οργάνωσε μια εκστρατεία επικοινωνίας με μπροστάρη τον Δήμαρχο, ώστε η πληροφόρηση στα ΜΜΕ να δίνεται από την υψηλότερη βαθμίδα του Δήμου, προσδίδοντας το απαραίτητο κύρος και αξιοπιστία.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες Εκθέσεις Τουρισμού:

 1. Διεθνή έκθεση της Ουτρέχτης.

 2. Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΕΜΙΤΤ 2016» στην Κωνσταντινούπολη

28-31/01/2016.

 1. Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

 2. «Grekland Panorama», που διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την North Event, στην Στοκχόλμη.

 3. Διοργάνωση παρουσιάσεων της Κω (Business to Business) σε Πωλητές – tour operator στη Σκανδιναβία τον Απρίλιο του 2016.

 4. Έκθεση WTM στο Λονδίνο 07-09/11/2016.

 5. Συμμετοχή του Δήμου Κω στο Workshop στη Βυρηττό στις 21 Οκτωβρίου.

 6. Έκθεση Τουρισμού στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

 7. Διεθνή Έκθεση “Philoxenia” στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο 2016

 8. Έκθεση “ Greek Tourism Expo” στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2016.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος, παραβρέθηκε στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις, όπου είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους του τύπου, ενώ μαζί με τον αντιδήμαρχο τουρισμού συμμετείχε σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “SALON DES VACANCES” τον Φεβρουάριο του 2016, η οποία απευθυνόταν σε 500 περίπου επαγγελματίες του τουρισμού, πράκτορες και πωλητές, με θέμα τον εξερχόμενο τουρισμό των Κάτω Χωρών (Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία από την παγκόσμια κρίση τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στα θέματα τρομοκρατίας.

Σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων αλλά και τον μεγάλο τουριστικό Οργανισμό Ολλανδίας Corendon, οργανώσαμε ειδική συνέντευξη τύπου στο Άμστερνταμ στις 18 Φεβρουαρίου με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης σε συνάρτηση με τον τουρισμό.

Μεγάλη βαρύτητα όμως είχαν τα δημοσιογραφικά ταξίδια που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Ένωση Ξενοδόχων που στις περισσότερες περιπτώσεις προσέφερε διαμονή για τους καλεσμένους, ώστε να αναστραφεί η λαθεμένη εικόνα που είχε η Κοινή γνώμη για την κατάσταση που επικρατούσε στην Κω σε σχέση με το προσφυγικό.

Έτσι λοιπόν Ολοκληρώσαμε:

 1. Πολυσέλιδο αφιέρωμα για την Κω στο Ισπανικό περιοδικό InStyle, σε συνέχεια και της φωτογράφισης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο με συμμετοχή της γνωστού ηθοποιού Nerea Barros. Ενέργεια που έγινε με πρωτοβουλία της Marketing Greece μέσα από την συνεργασία της με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 1. Eπίσκεψη Ολλανδού δημοσιογράφου διαχειριστή της ιστοσελίδας www.nextdestination.nl 

 2. Δημοσιογραφικό ταξίδι με Γερμανίδες δημοσιογράφους, (www.looping-magazin.de)

 1. Δημοσιογραφικό ταξίδι με 5 διακεκριμένους Γάλλους bloggers στην Κω

1. Emanuelle Cleret – http://www.hedilya-worldtour.com

2. Marion Castel -http://bambiaparis.unblog.fr

3. Sélim Niederhoffer – http://www.selimniederhoffer.com

4. Isabelle Aprile – http://www.chauxmelemonde.com/

5. Claudia Le Baroudeures – http://lesbaroudeurs.fr .

 1. Δημοσιογραφικό ταξίδι από 26-30/05/2016 με 11 δημοσιογράφους από Αυστρία και εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Austrian Airlines

 1. Δημοσιογραφικό ταξίδι Τούρκου Blogger.

 1. Fam Trip αντιπροσώπων από τα μεγαλύτερα Βελγικά πρακτορεία Jetair, Reisbureau Flandria, CIC Travel, De Reisspecialist Lier, JPP Voyages Olivier.

 2. Ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων bloggers από 26-29/6/2016 για προβολή της Κω.

 3. Συμμετοχή στο FVW WORKOSHOP που πραγματοποιήθηκε στην Κω με την συμμετοχή Γερμανών δημοσιογράφων και Πωλητών Τουριστικών Πακέτων.

 1. Διεξαγωγή της δεκάτης εβδόμης (17ης) επίσημης Συνόδου του Συμποσίου της Σύμης που πραγματοποιήθηκε στην Κω με την συμμετοχή πολλών σημαντικών προσώπων από την διεθνή πολιτική, οικονομική και δημοσιογραφική σκηνή.

 1. Δημοσιογραφικό ταξίδι Ισραηλινών δημοσιογράφων με την συμμετοχή της κρατικής τηλεόρασης του Ισραήλ, του δημοσιογράφου-εκδότη του μεγαλύτερου τουριστικού Portal του Ισραήλ MASSA ACHER και του  Tour Operator “Kaytours”.

 1. Επίσκεψη και ολοκλήρωση της τουριστικής εκπομπής «Happy Traveller» με τον κ. Μπλέτσα που προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ.

 1. Προβολή της Κω στην εκπομπή «Πάμε Ελλάδα» που προβάλλεται από το Channel 9 Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και από διάφορα περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα.

 1. Ταξίδι εξοικείωσης έξι (6) βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων, του Τour Operator Olympic Holidays κaι ενός βρετανού δημοσιογράφου του travel trade.

 1. Δημοσιογραφικό ταξίδι Δανής δημοσιογράφου με σκοπό την αρθογραφία, στις εφημερίδες  B.T – ηλεκτρονική έκδοση  bt.dt  και  Berlingke – ηλεκτρονική έκδοση b.dk.

 1. Δημοσιογραφικό ταξίδι Κινέζων δημοσιογράφων του περιοδικού In Flight, της China Eastern Connections.

 1. Ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων με ιστιοπλοϊκό σκάφος

Αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων, αλλά και όλων των δράσεων που ο Δήμος έλαβε μέρος υποστηρικτικά ή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους επαγγλεματικούς φορείς, είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη και άμεση ανάκαμψη των κρατήσεων για το νησί μας.

Ενδεικτική είναι άλλωστε η εξέλιξη όπως παρουσιάζεται από τα νούμερα.

-60% Ξεκινούσε η τουριστική περίοδος του 2016, -11% κατέληγε στο τέλος της περιόδου, ενώ όλα τα μηνύματα για την ερχόμενη τουριστική περίοδο μιλούν για πλήρη επιστροφή της Κω στον τουριστικό χάρτη με αυξήσεις που πλησιάζουν το 200 και 300% ενώ σε πολλές περιπτώσεις Tour Operators καταγράφονται αυξήσεις ακόμη και σε σχέση με το 2014.

Ήδη σύμφωνα με την TUI η προσφορά για την Κω έχει διευρυνθεί κατά 40% και το πρόγραμμά της έχει επεκταθεί ως και το τέλος του φθινοπώρου, με τις κρατήσεις συνολικά από Γερμανία να είναι αυξημένες κατά 182%!

Επιπλέον, η TUI Αυστρίας ανακοίνωσε στο ειδικό πρόγραμμά της για το 2017 δύο νέες πτήσεις για την Κω. Ενώ, νέες πτήσεις για την Κω έχουν δρομολογηθεί ήδη από Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και Βασιλεία (Ελβετία). Από τη μεριά τους και οι Thomas Cook και Neckermann Reisen ανακοίνωσαν την διεύρυνση των προγραμμάτων τους για την Κω ως και το Νοέμβριο. Και η βρετανική Jet2 Holidays ανακοίνωσε την αύξηση του πτητικού έργου (+53%) και των πακέτων διακοπών (+80%) στο νησί μας για το 2017, ενώ και από την Ολλανδική Αγορά τα νέα είναι πέραν αυτού που θα λέγαμε ενθαρρυντικά αφού στους Ολλανδικούς Tour Operators η αύξηση ξεκινά από το 100% και μπορεί να φτάσει και εξωπραγματικά νούμερα.

Ενδεικτικό της πλήρους αναστροφής όμως του κλίματος είναι και οι διαδοχικές ανακοινώσεις από εταιρίες χαμηλού κόστους για έναρξη πτήσεων στην Κω για το καλοκαίρι του 2017 όπως πρόσφατα έκανε η S7 από την Μόσχα αλλά και η Tus Airways από την Λάρνακα της Κύπρου, ενώ ήδη οι εταιρίες που επιχειρούν στην Κω ανακοινώνουν νέους προορισμούς και αύξηση των πτήσεών τους.

Ο Δήμος της Κω, όπως πολλές φορές έχει δηλώσει, επικοινωνεί, συζητά και θα συζητά με όλες τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους με στόχο την διεύρυνση του πτητικού τους έργου για το νησί μας.

Σημαντικότερο όμως, όλων είναι ότι η αύξηση αυτή, επανατοποθετεί την Κω στους ασφαλείς προορισμούς αφού βάσει ερευνών, πολύ μεγάλο ποσοστό των Ευρωπαίων που ολοκληρώνουν τις κρατήσεις διακοπών τους, θέτουν ως μέγα ζητούμενο την ασφάλεια του προορισμού.

Όλη αυτή η ευφορία όμως δεν μας καθησυχάζει αλλά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά.

Ο Δήμος της Κω θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όσους μπορούν να βοηθήσουν σε μια κατεύθυνση εξωστρέφειας του νησιού και βεβαίως με όλους τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού αλλά και ιδιώτες επαγγελματίες που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στο νησί που τους στηρίζει.

Μία πολύ καλή αρχή έγινε για την έκθεση της Ουτρέχτης με την πολύτιμη συνεργασία της Ένωσης ξενοδόχων αλλά και την πολύτιμη βοήθεια του φίλου και αθλητή ποδηλάτου Δημήτρη Καπατσιώρη.

Στόχος μας στην έκθεση της Ουτρέχτης, για μία πολύ σημαντική αγορά την Κω , την Ολλανδική, ήταν η προώθηση 2 μορφών τουρισμού.

Η πρώτη ήταν οι ποδηλατικές διαδρομές (δρόμου και εκτός δρόμου) και δημιουργήσαμε τον έντυπο των ποδηλάτικών διαδρομών με την πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Καπατσιώρη.

Σκοπός του εντύπου είναι να προτείνουμε στον επισκέπτη συγκεκριμένες ποδηλατικές διαδρομές κατά μήκος όλου του νησιού και να παρέχουμε όλη την δυνατή πληροφόρηση που θα χρειαστεί, όπως το ύψος της διαδρομής, η απόσταση, ο βαθμός δυσκολίας, μία σύντομη περιγραφή των διαδρομών αλλά και με την βοήθεια της τεχνολογίας και την δημιουργία QR CODES, ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να περιπλανηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Strava.com και να συλλέξει όλες τις απαραίτητητες πληροφορίες για τους ποδηλάτες αλλά και να ανταλλάξει τις εμπειρίες τους με άλλους ποδηλάτες που έχουν ήδη τρέξει την διαδρομή.

Με πρωτοβουλία του Δήμου, το έντυπο ήδη επικοινωνείται στους Ξενοδόχους μας ώστε να μπορέσουν αν το αναπαράγουν με τα λογότυπά τους για τους πελάτες τους.

Η Δεύτερη μορφή τουρισμού που παρουσιάσαμε στην Ολλανδία και σε ειδική εκδήλωση όπου παραθέσαμε γεύμα σε Ολλανδούς δημοσιογράφους, ήταν η Γαστρονομική Κως μέσα από τις γεύσεις του Ιπποκράτη σε μια ιδιαίτερη γκουρμέ παρουσίαση από τους Σεφ μας Μιχάλη Ποταμούση και Δημήτρη Κουλλιά αλλά και η παρουσίαση των Ιπποκρατικών βοτάνων της Κω σε καθημερινή εκδήλωση σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ολλανδίας κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα τοπικά προιόντα, (τυρί, λάδι, μέλι, κρασί) αλλά και μια ιδιαίτερη κουζίνα πέρα από τα παραδοσιακά Ελληνικά και για τα οποία θα μιλήσει ο Σεφ μας Κος. Ποταμούσης.

Τέλος, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2017 όπως παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σε πλήρη ανάπτυξη, οι πρώτοι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το νομότυπο του προϋπολογισμού του Δήμου και περιλαμβάνει μεγάλη Διαδικτυακή Καμπάνια με κύριο εργαλείο τα social Media και την δημιουργία ψηφιακού υλικού.

Στο σημείο αυτό και παραδίδοντας στην φίλη πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, θα ήθελα να ευχαρηστήσω πρωτίστως την Ντίνα Σβύνου για την άψογη συνεργασία μας, τον Δημήτρη Καπατσιώρη για την ιδιαίτερα πολύτιμη βοήθειά του στην δημιουργία του εντύπου, τους Σεφ μας Μιχάλη Ποταμούση και Δημήτρη Κουλλιά, που υπερέβαλλαν εαυτούς για ένα καταπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα, τον Γαστρονομικό Σύλλογο «Ασκληπειό», το ΕΒΕΔ για την οικονομική του Συνδρομή αλλά και όλους όσους προσέφεραν τα προϊόντα τους για αυτήν την εκδήλωση (αναφορά στους επιχειρηματίες).

Επειδή όμως το αποτέλεσμα που πετύχαμε ως νησί έχει βασιστεί στην αρμονική συνεργασία, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους στάθηκαν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ένωση Ξενοδόχων, Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Ένωση Ταξί Κω, ΣΕΠΕ, Πράκτορες, Ένωση Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, Ξεναγοί, αλλά και μεμονωμένοι επιχειρηματίες που στήριξαν τις προσπάθειές μας, διευκόλυναν το έργο μας και συνέβαλαν στην διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος, αποδεικνύοντας ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλούς και δύσκολους στόχους.

39 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ

  ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  • ΤΙ ΛΕΗ ΙΣΥ ΑΠΟ ΠΑΝΗ,ΕΓΚΩ ΚΛΙΣΤΟ ΧΟΥΤ,ΠΟΣΤ.ΟΓΚΙ.ΕΓΚΩ ΤΕΛΕΙ ΝΑ ΠΗΓΚΑΙΝΩ ΛΙΜΑΝΙΑ,ΚΑΣΤΡΙ,ΚΑΤΗΡΗΣΩ ΧΕΣΗ,ΛΕΥΤΕΡΑ.ΙΣΥ ΜΗΝ ΓΚΑΝΑΓΡΑΨΗ ΓΚΑΓΚΑ ΛΟΓΚΙΑ,ΓΙΑ ΠΑΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΓΚΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΕΝΑ.ΑΝΤΙ ΑΠΟ ΝΤΩ.εγκω τωρα ελινα.εγκει ντικαιομα.ισυ φυγκη απο ελαντα.λατρομεταναστη.

   • Εσυ ΟΧΙ παιστανο αλλα κατι πραγματικα κτηνωδες…Χρυσο αυγο.!!! Για εσας. κ.Σιφακη και Κυριτση ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ δια να ομιλειτε περι των ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ σας γιατι ειναι ΝΤΡΟΠΗ. Με τις ηλιθιες,μα παντελως ηλιθιες . ενεργειες σας ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ το 2015 την εικονα της Κω με την στειρα, αντιτουριστικη και τελικα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ αντιμετωπιση ενος ΞΑΦΝΙΚΟΥ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ κινδυνου οπως ητανε η ΜΑΖΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ αφιξη ΧΙΛΙΑΔΩΝ απελπισμενων ανθρωπων απο την Τουρκια. Μπροστα στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ εσεις με τις ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ σας ΩΘΗΣΑΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τα πραγματα στα ακρα. Αντι να ΚΑΛΥΨΕΤΕ την κατασταση για να γινει ΛΙΓΩΤΕΡΟ αντιληπτη απο τους ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΣΠΡΩΞΑΤΕ ..αντιθετα τους απελπισμενους ανθρωπους να ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΟΥΝ μεσα στους ..Τουριστες!!!! ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ χυδαιοτατα οποιους προσπαθουσαν να βρουν μια καποια ΛΥΣΗ.. Ειστε ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του 2015.!! Οτι εγινε αργοτερα και ΣΩΘΗΚΕ η Κως εγινε απο ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ σε ΕΣΑΣ !! Κανατε τα παντα για να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ γιατι ετσι θα …πολεμουσατε την Κυβερνηση του Συριζα!!!!. Ηλιθια ανθρωπακια με λεφτα και με κοστουμια !!!

    • Το νησι καταστραφηκε απο κυρίτση-μαραγκο.Οι ανθρωποι αυτοι δεν εχουν ιδεα τι θα πει τουρισμος,και μας κατεστρεψαν στο μεταναστευτικο.Τι δουλεια εχετε και βαζετε εναν ανθρωπο απο το χωριο να κουμανταρει την πολη του νησιου.Ειστε απιστευτοι.Για την καρεκλα και μονο που δωσατε στον μαραγκο..Που θα καταληξουμε μονο ο θεος γνωριζει.Πρεπει να ντρεπεστε εκει στο δημο για το καταντημα του νησιου μας.

   • Πακιστανος εισαι εσυ ή τον Πακιστανο κανεις?
    Αν εισαι ελα να με βρεις το απογευμα στο Λαγουδι στις 5…
    θα περιμενω εξω

  • ευτυχώς που η κυβέρνηση δεν άκουσε τον Κυρίτση και τους ακροδεξιούς της ΝΔ κι έσωσε τον τουρισμό μας.

   • Άρπα τον περιηγητή Σιφάκη και βάρα τον στην «ψηλή» που Ψοφάει για στρατόπεδα, οικονομικά βολεύτηκε με ενοίκια και μεταφράσεις...

    Θα πουλήσουν μούρη ότι κατόπιν ενεργειών τους θα έχουμε ανάκαμψη στον τουρισμό… Πόσα θα μείνουν στο τέλος στις επιχειρήσεις;;;; Προσοχή όμως, αυξάνετε αισθητά ο αριθμός των ΛΑΘΡΟ που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη και στον επαρχιακό.

   • Τι υπονοούσε ο δήμαρχος όταν αναφερόμενος στην πρόεδρος των ξενοδόχων ΣΤΟ Δ.Σ. είπε ότι ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ;;;

    Υπονοούσε την ενοικίαση και τους μισθούς μεταφραστών;;;; Μήπως κάποιες άλλες συναλλαγές που εμείς οι κοινοί θνητοί αγνοούμε, για κατευθυνόμενους υπεύθυνους των ΜΚΟ που είναι δεκάδες και διαμένουν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία της πόλης που τα οικονομάνε χοντρά από το προσφυγικό;;; ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

   • ΚΥΡΙΤΣΗ, η ανικανότητα σου να επιλύσεις το θέμα Ryan Air παρά τα όσα έταζες πριν τις εκλογές με το Σιφάκη θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος.

    Έταξες ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

   • Ότι έσπειρε η Ντίνα με επιλογή αντίθετη με τον κλάδο θερίζουν οι μικροί ξενοδόχοι στην πόλης και των χωριών.....

    Αυτή και οι γκάου του ΕΒΕΔ, ο ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ, ο ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ, ο ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ και μερικοί άλλοι στήριξαν τις επιλογές ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το HOT SPOT στο ΑΜΑΝΙΟΥ που έγινε ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΨΥΧΩΝ και θα δούμε τι θα λένε μετά την πρώτη εξέγερση των 2.500 ΛΑΘΡΟ και ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ… Σας εξαπάτησε ο ΣφΥΡΙΖΑ το κόμμα της ψευτιάς και του λαϊκισμού εσάς που το παίζετε ΝΔ και κοντοί υποψήφιοι ή μερικές προτίμησαν το βόλεμα και τα παραδάκι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με μισθούς και ενοίκια;;;; ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ σαλεμένη ΡΟΥΦΑ … Αυτή τουλάχιστον ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ….

  • ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ. ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ. ΕΧΕΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

   • Σ.......μεγάλος ο πόνος σου για τον ΚΥΡΙΤΣΗ που γίνεσαι γελοίος, λιβανίζεις εσύ ο δεξιός τον γιαλατζί αριστερό..

    Όλα τα σχόλια με κεφαλαία του σαλεμένου με την μπιγιαντίνη στην κούφια του κεφάλα

  • ΟΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΛΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΖΑΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ (ΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

 2. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΚΑΙ ΜΟΛΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΤΟΥ 2015.

  • Τι να μας πει το φερέφωνο κυριτση που απο τη μια αφήσανε την Κω να γεμίσει μετανάστες να βρωμίσει ολη η πόλη που το παίζανε τζάμπα μάγκες και κάνανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και από τη άλλη έβγαιναν στα ΜΜΕ και λέγανε ναι στο χοτ σποτ;

 3. μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια

  απο τα ξενοδοχεια.ολοι οι αλλοι επαγγελματιες θα κλαινε λογω λαθραιων που θα κυκλοφορουν ελευθερα.οι τουριστες λογω φοβου και διαλυμενης δεας θα μενουν μεσα στα ξενοδοχεια .

 4. ΤΖΑΠΑ Ο ΚΟΠΟΣ ΣΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟ 14 ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΜΑΡΑΓΚΟΣ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΩΜΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΥΓΑΝΙΑΣ,ΤΗΣ ΙΡΑΚΙΑΣ,ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΣΤΟ 0%. ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΡΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

 5. Άρπα τον περιηγητή Σιφάκη και βάρα τον στην «ψηλή» που Ψοφάει για στρατόπεδα, οικονομικά βολεύτηκε με ενοίκια και μεταφράσεις...

  Θα πουλήσουν μούρη ότι κατόπιν ενεργειών τους θα έχουμε ανάκαμψη στον τουρισμό… Πόσα θα μείνουν στο τέλος στις επιχειρήσεις;;;; Προσοχή όμως, αυξάνετε αισθητά ο αριθμός των ΛΑΘΡΟ που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη και στον επαρχιακό.

  • με τα τέλη που επέβαλε ο ηθικός και ειλικρινής δήμαρχός σου σίγουρα δεν θα μείνουν κέρδη

   Τουλάχιστον Σιφάκης και Σβύνου προσπαθούν να ψέλνουν κόσμο και χρήμα. Ο Κυριτσης κάνει αφαίμαξη.

  • Πούλησε τον αγώνα ο δημαρχος της κω,τωρα σιωπά και ρίχνει τα κατηγορώ του άλλου μηπως και αποφύγει το γιουχα

 6. Στο τέλος ο ανύπαρκτος Σιφάκης θα μας πουλήσει την προσωρινή ανάκαμψη σε όλη την Ελλάδα σαν δική του επιτυχία.

  Ετοιμάζεται ο Ηλίας για την χειμερινή του εξόρμηση με πάμπολλα ταξίδια αναψυχής, δήθεν σε εκθέσεις που τα έξοδα της καλοπέρασης του τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα.

 7. ΚΥΡΙΤΣΗ, η ανικανότητα σου να επιλύσεις το θέμα Ryan Air παρά τα όσα έταζες πριν τις εκλογές με το Σιφάκη θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος.

  Έταξες ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

 8. Φυσικά το μέλλον του νησιού με το προσφυγικό είναι μια διαρκής βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να σκάσει, υπεύθυνοι όσοι ήθελαν HOT SPOT..

  Τώρα που μετατρέπετε σε ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΥΛΑΚΗ τύπου ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στον Περιφερειάρχη ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΑ που φροντίζει μόνο για την διαφήμιση της Ρόδου, το ΕΒΕΔ που μαζί με τη «πρόεδρο» των ξενοδόχων πούλησαν την κοινή προσπάθεια των Κώων για την μη δημιουργία HOT SPOT ΛΑΘΡΟ στο νησί όπως κατάφεραν οι Ροδίτες. Πίστεψαν τον ΣφΥΡΙΖΑ και τους «ξεγέλασε», η παραμονή των 72 ωρών έγινε μόνιμη και η χωρητικότητα των 1.000 ατόμων έχει φτάσει τους 2.000 που με την νέα του επέκταση θα γίνει για 2.500 και είναι φυσικό οι εγκλωβισμένοι για μήνες στο νησί πολύ γρήγορα να εξεγερθούν όπως στην Μόρια της Λέσβου, στην Χίο και την Σάμο καίγοντας τα στρατόπεδα… καταλαμβάνοντας την πόλη και τα χωριά…

  • ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ,ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ,ΣΤΟ ΓΙΑΛΙΖΗ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΗ,ΣΕ ΒΡΑΚΙΔΗ,ΣΕ ΑΒΡΙΘΗ, ΣΕ ΣΒΗΝΟΥ,ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ,ΣΕ ΕΠΑΡΧΟ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ.

 9. Τι υπονοούσε ο δήμαρχος όταν αναφερόμενος στην πρόεδρος των ξενοδόχων ΣΤΟ Δ.Σ. είπε ότι ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ;;;

  Υπονοούσε την ενοικίαση και τους μισθούς μεταφραστών;;;; Μήπως κάποιες άλλες συναλλαγές που εμείς οι κοινοί θνητοί αγνοούμε, για κατευθυνόμενους υπεύθυνους των ΜΚΟ που είναι δεκάδες και διαμένουν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία της πόλης που τα οικονομάνε χοντρά από το προσφυγικό;;; ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Το αληθινό του πρόσωπο και τις πραγματικές του σκέψεις εξέφρασε ο Κυριτσης

   Οτι η χριστοδουλοπουλου και ο Τσίπρας τα ίδια και ο κυριτσης. Ο απαράδεκτος που αύξησε τα τέλη τα δημοτικά που επέβαλε τουριστικο φόρο εχει κατακρεουργήσει φορολογικά τον κόσμο. Τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα με φτηνές δικαιολογίες

 10. Ότι έσπειρε η Ντίνα με επιλογή αντίθετη με τον κλάδο θερίζουν οι μικροί ξενοδόχοι στην πόλης και των χωριών.....

  Αυτή και οι ουαου του ΕΒΕΔ, ο ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ, ο ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ, ο ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ και μερικοί άλλοι στήριξαν τις επιλογές ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το HOT SPOT στο ΑΜΑΝΙΟΥ που έγινε ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΨΥΧΩΝ και θα δούμε τι θα λένε μετά την πρώτη εξέγερση των 2.500 ΛΑΘΡΟ και ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ… Σας εξαπάτησε ο ΣφΥΡΙΖΑ το κόμμα της ψευτιάς και του λαϊκισμού εσάς που το παίζετε ΝΔ και κοντοί υποψήφιοι ή μερικές προτίμησαν το βόλεμα και τα παραδάκι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με μισθούς και ενοίκια;;;; ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ σαλεμένη ΡΟΥΦΑ … Αυτή τουλάχιστον ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ….

 11. ΉΘΕΛΕ ΤΟ ΗΟΤ ΣΠΟΤ η πρόεδρος των ξενοδόχων για οικονομικούς λόγους που τώρα όλοι κατάλαβαν, για ενοίκια και μισθούς δικών της...

  Σήμερα λέει ότι την ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ Κυβέρνηση και η Περιφέρεια, όμως δεν ξεχνάμε ότι παρά την εκφρασμένη θέληση της πλειοψηφίας των ξενοδόχων δούλευε παρασκηνιακά για ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. Δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα προσπαθούσε να μεγαλώσει την χωρητικότητα του στρατοπέδου στις 2.500 άτομα ζητώντας προσφορές εξοπλισμού από τους βλάκες ξενοδόχους που την έκανα «ΠΡΟΕΔΡΟ»… Αυτή φυσικά βολεύτηκε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΟΝΟ …… Τώρα όμως που βλέπει ότι αυτά που χάνει από το προσφυγικό που υπέθαλψε ότι είναι πολύ περισσότερα από τα ενοίκια και τους μισθούς διαμαρτύρεται ότι ο Όφης την ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ…. Καταλάβατε συνάδελφοι;

 12. Η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης με αριθμούς: Στην Ελλάδα είχαμε εξαπλασιασμό του μουσουλμανικού πληθυσμού! 1

  Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μουσουλμανικού πληθυσμού έχει αποκτήσει η Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη ελέω των πολιτικών που ακολούθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το Πασόκ.
  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση της θλιβερής αυτής κατάταξης σε απόλυτους αριθμούς, έχοντας – επισήμως και χωρίς να μετράμε τους «πρόσφυγες» – 610.000 μουσουλμάνους στο έδαφός της. Σε ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού βρισκόμαστε στην 7η θέση της κατάταξης με ένα ποσοστό 5,3%, το οποίο είναι εντυπωσιακό.
  Μία απαραίτητη διευκρίνιση που πρέπει να γίνει σε αυτό το σημείο είναι ότι δεν γίνεται ο λόγος για τους Έλληνες πομάκους, βεβαίως. Σύμφωνα με την απογραφή του 1991, ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Θράκη μας ανερχόταν στις 98.000, ενώ τώρα μιλάμε για 610.000!
  Επειδή προφανώς δεν εξαπλασιάστηκε, μέσα σε 3-4 γενιές, ο πληθυσμός των Πομάκων, ο λόγος γίνεται για εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστών λαθρομεταναστών, οι οποίοι έλαβαν την ελληνική «ιθαγένεια», από τη ΝΔ και το Πασόκ με αντιπαροχή την ψήφο τους στο κλεπτοκρατικό κατεστημένο.

 13. Η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης με αριθμούς: Στην Ελλάδα είχαμε εξαπλασιασμό του μουσουλμανικού πληθυσμού! 2

  Η έρευνα αφορά τις εκτιμήσεις για το 2010, συνεπώς μην βγει κανείς «Μπουμπούκος» και αρχίζει και σκούζει ότι ο Σύριζα ισλαμοποιεί την Ελλάδα. Αυτά είναι στοιχεία που αφορούν κυρίως το κόμμα του, είτε μιλήσουμε για την γαλάζια, είτε για την πράσινη πτέρυγα. Απλώς, ο Σύριζα στην αντίστοιχη έρευνα για το 2020, ελπίζει να μας φέρει σε θέση για… μετάλλιο.
  Επανερχόμενοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισλαμικός πληθυσμός γνωρίζει μία σταθερή εκτίναξή του, αφού το ποσοστό του επί του συνολικού πληθυσμού ανεβαίνει κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά δεκαετία! Αυτό σημαίνει ότι το 2030 το ποσοστό των ισλαμιστών επί ευρωπαϊκού εδάφους θα είναι 8%, αν και αυτή η εκτίμηση είναι μετριοπαθής, αφού μετά από ένα συγκεκριμένο ποσοστό αρχίζει ο επιθετικός προσηλυτισμός και επίσης δεν λαμβάνεται υπόψη η έξαρση της τρομοκρατίας και οι εκατόμβες των νεκρών.

  • Ωραια ταξιδια ρε ηλια.Μην ξεχασεις την επομενη να παρεις και τον κυριτση μαζι σου.Του χρειαζετε και του κυριτση κανενα τετοιο ταξιδακι αναψυχης.Μηπως και χαλαρωση

 14. κυριτσης,μαραγκος εσφαξαν το νησι με τις λαθος κινησεις στο μεταναστευτικο……Αλα τι να πουμε ο ενας ειναι απο χωριο και ο αλος απο την νισυρο.Τελειως αντιθετα για τον τουρισμο.Να τους χαιρομαστε…….

 15. Η κυρια αυτη την μια ειναι γουβετσι,και την αλη κοκορετσι.ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.Τους μικροξενοδοχους τους πατωσανε.Αλα που θα παει.ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ………KAI O ΦΤΩΧΟΣ

 16. η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι λογικοί εκπρόσωποι των Φορέων έσωσαν τον τουρισμό της Κω και μπορεί τώρα ο Σιφάκης να μιλά.

 17. 10000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ.ΑΝΑΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΟΡΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΜΑΚΑΚΑ ΤΑΙΖΕ ΤΟΥΣ

 18. Ω ι με και ξανά Ω ι με
  Σιφακη τον Δήμαρχο έπρεπε
  να φέρεις, να τα διαβάσει εκείνος
  για να ήταν εντάξει η κωμωδία.
  Κύρια Σβυνου τώρα τα πράγματα
  ειναι ξεκάθαρα, σαφώς είπατε την
  πάσα αλήθεια και σας πιστεύω.
  Να τους συμπεριφέρεστε ποιό σκληρά
  Για το καλό όλων μας

  Υ.Γ χρυσά αυγά μας τα έχεις πρήξει
  Εύχομαι να έχεις το τέλος του Φύρερ

 19. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΟΤΑΝ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ……
  ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ……
  ΧΩΡΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ,ΧΩΡΙΣ ΓΕΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ , ΠΟΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ????
  ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΙΑΝ ΕΙΡ ???
  ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ…
  ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…
  ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΣΚΕΣΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ…
  ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.