ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ της Κω στο Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι «ARTE Re» | «Επισκέπτες και οικοδεσπότες σε μία επικίνδυνη σεζόν

2
2605

Το 2020 έπρεπε να ήταν μια χρονιά ονειρεμένη για το νησί των διακοπών της Κω – με ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, γεμάτες παραλίες και ξενοδοχεία με πλήρη κράτηση. Αλλά τότε ήρθε ο κορονοϊός. Αν και η Ελλάδα έχει τον έλεγχο του ιού εκπληκτικά, η εγχώρια τουριστική βιομηχανία φοβάται την ύπαρξή του.

Το «ARTE Re:» δείχνει τους επισκέπτες και τους οικοδεσπότες στην αρχή μιας επικίνδυνης σεζόν.

Σε μια ευρωπαϊκή σύγκριση, η Ελλάδα έχει κυριαρχήσει μέχρι στιγμής στην κρίση της κορώνας. Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος έχει πλέον καθοριστική σημασία.

Η βιομηχανία συμβάλλει κατά 30% στην ετήσια οικονομική παραγωγή. Τα ξενοδοχεία σεζόν μπορούν να ανοίξουν ξανά από τις 15 Ιουνίου.
Το νησί διακοπών της Κω ζει από τον οργανωμένο τουρισμό. Υπάρχουν, ωστόσο, ακυρώσεις και πτήσεις που ακυρώνονται λόγω της Corona.

Η Ματίνα Χριστοδουλίδου, ιδιοκτήτρια πολλών ξενοδοχείων, αποφάσισε να ανοίξει τουλάχιστον δύο από τα πέντε σπίτια της. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη, γεμίζει τους κανόνες συμπεριφοράς με τους υπαλλήλους: «Απόσταση, απόσταση, απόσταση!»
Οι επισκέπτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Εξαιτίας της αλληλεγγύης προς τους οικοδεσπότες, πολλοί τακτικοί επισκέπτες έχουν κάνει κράτηση ξανά φέτος. Στο αγαπημένο σας beach bar, η παραγγελία και η πληρωμή είναι πλέον οργανωμένες χωρίς επαφή με μια εφαρμογή. «Δεν θα αφήσουμε τον ιό να χαλάσει τις διακοπές μας.»
Για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δύο εμπορευματοκιβώτια δημιουργήθηκαν στην Κω εκτός από το μικρό νοσοκομείο. Υπάρχει ένα εργαστήριο για γρήγορες δοκιμές και δύο κρεβάτια απομόνωσης. Οι δύσκολες περιπτώσεις πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα.
Δύο ώρες με πλοίο νότια της Κω, στην Τήλο, η κατάσταση είναι ακόμη πιο κρίσιμη: υπάρχει μόνο ένας γιατρός και πολλοί από τους περίπου 500 κατοίκους ανήκουν στην ομάδα κινδύνου. Η Δήμαρχος Μαρία Κάμμα αισθάνεται αμηχανία: «Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία για το νησί μας, αλλά χρειαζόμαστε επίσης τα έσοδα από τον τουρισμό».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ..τα δυο εμπορευματοκιβώτια,που δημιουργήθηκαν, δίπλα στο Νοσοκομείο όπως λέει το άρθρο είναι για ….φέρετρα;οι 500 κάτοικοι της Τήλου σε ποιάν ομάδα κινδύνου ανήκουν ακριβώς;το άλλο με την ιδιοκτήτρια των Ξενοδοχείων,που γεμίζει τους κανόνες συμπεριφοράς με τους υπαλλήλους…. θελει πολύ ανάλυση,μάλλον μαστουρωμένη το έγραψε…πάνω σε μία τοίχος καθότανε μία λαγός..αου φιντερζεν.

  2. Η μετάφραση έγινε από αυτούς που διορίζει η ΝΔ σε θέσεις όπου δεν απαιτείται ούτε καν πτυχίο ΤΕΙ η ΑΕΙ, και κομματική ταυτοτητα. Όπως είναι ο επικεφαλής της ΕΥΠ πρώην σεκιουριτας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.