ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε εορταστική ατμόσφαιρα η αναβίωση του εθίμου με τους μαρμαρίτες & η βασιλόπιτα της ΑΡΓΩ στην Καρδάμαινα

16
4105

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε απόψε στην ενοριακή αίθουσα Καρδάμαινας η αναβίωση του εθίμου των μαρμαριτών και η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρδάμαινας » Η ΑΡΓΩ».

Την πίτα του συλλόγου ευλόγησε και έκοψε ο π. Ηλίας από την Αγ. Τριάδα Αντιμάχειας, μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κω, Γ. Κυρίτσης ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί  σύμβουλοι και πολλά μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού συλλόγου.

Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά ο Κυριάκος Παππούλης κι ο Νικολιός Χατζηνικολάου στο βιολί και το λαούτο αντίστοιχα.

(Οι φωτό είναι από το άλμπουμ του Πολιτιστικού συλλόγου ΑΡΓΩ)

Βίντεο από dhras.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μες την καλή χαρά ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, μαργαρίτες, λουκουμάδες, μπακλαβάς με πολύ χαρά και ευτυχία...

    Προς τιμήν του ο μύλος γύριζε και έβγαλε αλεύρι για χυλόπιτες… Ηρέμησε Γιωργάκη γιατί θα φας μαύρο…

  2. Με τα μυαλά που κουβαλάς Δήμαρχε θα μείνεις στην ιστορία σαν ο δήμαρχος του γλεντιού, του χορού και του χαλουβά.

    Μια φορά τα κατέβασες, άρπαξες και μερικές ψηλές από τον Αλέκο και έγινες ο Θωμάς Κουρελάκης ή ο Φάκκος μόνο για δημόσιες σχέσεις, για φρουφρού και αρώματα.

  3. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΣΤΕΣ[ΕΔΩΣΑΝ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ]

  4. Καλά, που ήταν κρυμμένα αυτά τα ωραία παιδιά, ανεβαίνω Καρδάμαινα να κάνω πρόταση γάμου…………..

  5. Η Πατρίδα δεν είναι για τα μουσεία, αλλά για τους ανθρώπους της. Αν κάποιοι θεωρούν πως η Ελληνική σημαία είναι ένα παλιόπανο που δικαιούνται από την πρόσκαιρη θέση τους και την παροδική ζωή τους να υποστέλλουν ή να καίνε, για μας είναι το σύμβολο του Έθνους που απάνω του μάτωσαν οι Σαλαμινομάχοι, ο Κολοκοτρώνης, ο Παλληκαρίδης, ο Σολωμού, ο Βλαχάκος, ο Φουντούλης. Αναιδείς Ελλαδίτες και Κύπριοι, εμείς οι Έλληνες, εμείς οι Εθνικιστές, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στο Κρητικό, στην Θράκη, στην Ρούμελη και τον Μωριά, δεν θα υποστείλουμε καμία σημαία, δεν θα πετάξουμε κανένα σημάδι της ελληνικότητάς μας, στον κάδο της λήθης. Αγκάθι θα είμαστε στο πλευρό σας, που θα τρέφεται από τις σάρκες σας ώσπου να σας καταπιεί. Κι αν το τίμημα, ώσπου Κύπρος και Ελλάδα να πέσουν η μια στην αγκαλιά της άλλης, είναι να μείνει σκλαβωμένη η Κύπρος, ας μείνει σκλάβα, με τα παιδιά της να ξέρουν πως έχουν χρέος να την ελευθερώσουν, μα κανένα δικαίωμα να την προδώσουν.

  6. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.ΜΠΟΧΑΛΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΗΣΙ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΚΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΤΩΡΑ.

  7. ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ!! ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ 1ο ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 45 ΛΕΠΤΑ!!! ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ! ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ!

  8. Μπουτάρης: «Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» - Και οι Έλληνες ντρέπονται που είσαι δήμαρχος!

    Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του γνωστού… πνευματώδους δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε μία εκδήλωση για σύσταση κόμματος από παλιά ρετάλια του Πασόκ (στην ουσία διάσπαση της εγκληματικής οργανώσεως), όπου είπε:
    «Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας γιατί όταν πάω στο εξωτερικό με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό».
    Πριν αναφερθούμε στην συνέχεια της δήλωσής του, απλά να του πούμε ότι και οι θεσσαλονικείς ντρέπονται που έφτασε να είναι δήμαρχος αντί απλώς ένα λούμπεν γραφικό αξιοθέατο της πόλης τους, αλλά… αυτά έχει η ζωή.
    Τουλάχιστον αυτός έχει την επιλογή να απαλλαγεί της ιθαγενείας και να μεταναστεύσει στο Αμέρικα ή στο τουρκεστάν άμα δεν του αρέσει εδώ πέρα.

  9. Αν είναι δυνατόν! πακιστανοί στο Μενίδι εξέτρεφαν, έσφαζαν και έτρωγαν σκυλάκια !!!!!!!!!!!

    Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να διέθεταν το κρέας στην αγορά
    Μια ομάδα πακιστανών συνελήφθη στο Μενίδι μετά από καταγγελία ότι εξέτρεφαν σκυλιά τα έσφαζαν και τα έτρωγαν. Μάλιστα, όταν οι άνδρες της ΟΠΚΕ μπήκαν στο χώρο όπου διέμεναν ανατρίχιασαν ανοίγοντας το ψυγείο το οποίο βρισκόταν στην αυτή. Μέσα υπήρχαν κομμάτια κρέατος και κόκαλα τα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής προσέρχονται από σκύλο. Όπως θα δείτε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star, το σημείο θυμίζει χωματερή.
    Παντού υπάρχουν πετάμενα αντικείμενα, σκουπίδια και διάσπαρτοι νεκροί αρουραίοι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρκετά ζωντανά σκυλιά τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές καταφύγιο από μέλη φιλοζωικής οργάνωσης. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι εθελοντές, τα τρομοκρατημένα ζωάκια μπήκαν από μόνα τους μέσα στο τζιπάκι τους. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο χώρο οι πακιστανοί ενέχεται να φύλαγαν τα σκυλιά.
    Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  10. Η μεγάλη μπίζνα του «ανθρωπισμού»: 2.500 αργομισθίες σε ΜΚΟ και hot spot μόνο για συριζαίους!!!!!!!!

    Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελία που έγινε στο κοινοβούλιο από βουλευτές του Σύριζα (προφανώς γιατί δεν τους ειδοποίησαν να διορίσουν και τους δικούς τους), έχουν ήδη γίνει 2.500 προσλήψεις σε προγράμματα ΜΚΟ σε συνεργασία με δήμους, οι οποίοι πληρώνονται για να κάθονται.
    Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.523.136 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.951.960 ευρώ προέρχονται από συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα 6.571.176 ευρώ από πόρους του ΟΑΕΔ.
    Τι συμβαίνει τώρα με αυτούς τους ανθρώπους; Εκ των 2500 που προσελήφθησαν για να προσφέρουν έργο στα hot spot, οι περισσότεροι εξ αυτών είτε είναι εξαφανισμένοι και απλώς πληρώνονται, είτε βρίσκονται στους δήμους, απασχολούμενοι σε άλλες εργασίες. Κοινώς οι συριζαίοι βρήκαν έναν καινούργιο τρόπο για διορισμούς στο δημόσιο, που δεν είχαν σκεφτεί προηγουμένως οι πασόκοι και οι νεοδημοκράτες.
    Το πελατειακό κράτος έχει, όντως,… συνέχεια!

  11. ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

    Κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Ηλείας, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής, οι γονείς των μαθητών, λόγω της κοροϊδίας των «αρμοδίων» για την παρουσία «προσφυγόπουλων» στο σχολείο των παιδιών τους.Δήλωσε σχετικά στην τοπική εφημερίδα Πρωινή, ο πρόεδρος του Νεοχωρίου Βασίλης Τσάκος: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπαμε τα δημοσιεύματα για την μεταφορά των προσφυγόπουλων στο Νιοχώρι για να πάνε σχολείο. Επειδή δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση ως τοπική κοινωνία, ρωτήσαμε το δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ, που μας έλεγε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παράλληλα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χάρδας δήλωνε άγνοια. Τελικά ήταν αλήθεια αλλά μας κορόιδευαν…».Σύμφωνα με τους «υπευθύνους» του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, υπήρξε ενημέρωση… στην αρχή του σχολικού έτους, ότι κάποια στιγμή θα πάνε εκεί τα «προσφυγόπουλα»…
    (ΥΓ): Πρώτα να πάνε «προσφυγόπουλα» στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά των Τσίπρα και Καμμένου -για να δοθεί το… καλό παράδειγμα- και μετά ας πάνε και στα σχολεία των παιδιών μας! Εντάξει, συντρόφια;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ