Ν. Μυλωνάς: : Η δεύτερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κω ‘’ως τραγωδία’’ της πρώτης!

17
1046

 Η δεύτερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κω ‘’ως  τραγωδία’’ της πρώτης!

Η χθεσινή επίσκεψη στο νησί μας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βουλής των Ελλήνων κ. Τσίπρα ούτε τυχαία είναι ούτε ανάξια σχολιασμού.

—Από την πρόταξη της επίσκεψης στην 80 ΑΔΤΕΧ, τις δηλώσεις του και την παρουσίαση του θέματος στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύεται πως κύριος στόχος της ήταν τα εθνικά θέματα.  Η δήλωση ότι ‘’μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου‘’ μας θύμισε τις ρήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου της εποχής 1980-90. Μόνο που από τότε το γειτονικό κράτος έχει επιτύχει την θεμελίωση πολλών νέων διεκδικήσεων, στηριγμένο στα λάθη και τις διαχειριστικές ανικανότητες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έμειναν ασχολίαστες. Η δήλωση του κ. Τσίπρα προφανώς εξυπηρετεί την επίσημη κρατική πολιτική που θέλει την κάθε κυβέρνηση λογική και συγκρατημένη και την κάθε αντιπολίτευση αρνητική στην σχεδιαζόμενη υποχώρηση και τον συμβιβασμό!

—Οι δηλώσεις του για τα οικονομικά προβλήματα της Κω και των νησιών μας λόγω της κακής κατάστασης στον τουρισμό, ήταν στα πλαίσια της κυριαρχούσας πολιτικής αντιπαράθεσης του νέου δικομματισμού που έχει εμπεδωθεί στην Χώρα μας, μετά την ‘’υποχώρηση του 2015’’ του ΣΥΡΙΖΑ και την ενσωμάτωση του στην μνημονική φιλο-κεφαλαιοκρατική ευρωπαϊκή πολιτική. Μας είπε απλά ότι: την ίδια οικονομική πολιτική που θα υπηρετούσαμε και μείς αν ήμασταν κυβέρνηση αλλά θα το κάναμε ωραία: ‘’πιο ήπια και πιο φιλολαϊκά!’’ μη αμφισβητώντας το μοντέλο των πολιτικών που εφαρμόζονται. Η ενσωμάτωση του Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ  στην mainstream πολιτική, στο κατεστημένο όπως θα έλεγε ο Α. Παπανδρέου, αποδεικνύεται από την απουσία αναφοράς του στο τοπικό μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης (επιχειρηματικός γιγαντισμός, μονοκαλλιέργεια τουρισμού, συγκεντροποίηση κερδών μονοπωλιακών επιχειρήσεων και αφελληνισμός συνδυαζόμενος με την χωρίς περιορισμούς περιβαλλοντική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του νησιού, κλπ.), όπως έκανε μερικά χρόνια πριν!

— Θυμόμαστε τον τότε πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου από το μπαλκόνι του Δημαρχείου να μας λέει ¨το νέο νοσοκομείο είναι οφειλή της πολιτείας στο νησί σας’’! παίζοντας και δημιουργώντας  τοπικές ψευδαισθήσεις! Συμπατριώτης μας που ζει στην Αυστραλία, μέλος του Εργατικού Κόμματος και υποστηρικτής του σπουδαίου ηγέτη του E. G. Whitlam που ήταν παρών στην συγκέντρωση σχολίασε πικρόχολα και προφητικά την εύκολη πρωθυπουργική υπόσχεση ‘’μπερδέψατε φίλε μου! λόγια του αέρα!’’ και συμπλήρωσε: ‘’δεν σχολιάζω τα περί ιατρικής σχολής!‘’

—Πολλά χρόνια μετά! Τoo many years later! στα …νεοελληνικά, ο κ. Τσίπρας μας μιλά για το νοσοκομείο! Μα! Ήταν κυβέρνηση την περίοδο 2015-19 στην όποια έγιναν τεράστιες επενδύσεις  στο νησί μας στον τουρισμό. Στα μωβ χρόνια 2010-2020 έχουν γίνει στην Κω επενδύσεις σε 20 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και έχουν δοθεί επιδοτήσεις 200 εκ ευρώ. Μόνο η επένδυση του IKOS που έγινε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργία Τσίπρα ήταν 110 εκ., όπως διαφημίστηκε, και η επιδότηση του ήταν 35 εκ.! Γιατί ‘’σύντροφοι’’ δεν προτάξατε την χρηματοδότηση των νησιωτικών υπηρεσιών υγείας (και κατ επέκταση του αναγκαίου νέου  νοσοκομείου Κω) σταματώντας τις επιδοτήσεις ή έστω μειώνοντας τες, ας πούμε στο 50%,  όταν ψηφίζατε τον δικό σας αναπτυξιακό νόμο, ώστε να χρηματοδοτήσετε μια τόσο αναγκαία κοινωνική και παραγωγική κρατική υποδομή; Ήταν πιο αναγκαία η λειτουργία μονάδας 3000 κλινών;

—Ο κ. Τσίπρας ξαναήρθε στην Κω το 2012 . Τότε ήταν φορέας ιδεών και πολίτικων αλλαγής!  Τότε ο κόσμος προσέβλεπε σε αυτόν και στην μικρή του ομάδα! ελπίδα έρχεται’’! θεμελιωμένη στην παγκόσμια απαίτηση ‘’ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός’’! Ένας ολόκληρος Λαός ακούμπησε πάνω του! Ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο κίνημα συμπαράταξης για την αλλαγή των συντηρητικών πολιτικών! ‘’κάντο όπως ο Τσίπας’’ έγραφαν στους τοίχους από το Μοντεβιδέο μέχρι την Κωνσταντινούπολη!   Στο Παρίσι υπερασπιζόμενος την αλλαγή αποκαλούσε τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό ‘’Ανδρέου’’ σαρκάζοντας την υποχώρηση και τον συμβιβασμό του τότε πολλά υποσχόμενου σοσιαλιστή πρωθυπουργού Φ. Ολάντ!  Ο κόσμος της Κω και της Δωδεκανήσου έδωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες με το υψηλότερο στο δημοψήφισμα του 2015. Η διάψευση οδήγησε στην απογοήτευση και την αποπολιτικοποίηση. Σήμερα ο Τσίπρας υπάρχει μόνον ως ‘’Τσιπρανδρέου’’! που περιφέρεται στα ερείπια της κοινωνικής καταστροφής και την διάλυση ενός παγκόσμιου κινήματος αλλαγής που ο ίδιος συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη του.

— κ. Δήμαρχε γιατί δεν θέσατε το θέμα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων ΣΥΡΙΖΑ περί παραχώρησης κτηρίων του δημοσίου στο Δήμο μας, όπως (σωστά) έκαναν σε άλλους Δήμους;

Ν. Μυλωνάς

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. .. αντίστοιχη όχι Επιδαυρικών παραστάσεων , αλλά θεάτρου σκιών..και πρωταγωνιστές τον Χαζαντζάρη και Νιόνιο των ΜΚΟ.

  2. Μια ζωή στο περιθώριο. Με λάθος επιλογές. Πάει πολύ η κριτική στον Τσίπρα. Δουλικα του πρωην

  3. Πέντε χρόνια τι κάνατε στην θέση που σας εμπιστεύθηκε ο λαός της Κω. Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν να μην συνεργαστεί ο Δήμος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τολμάτε και μιλάτε. Ντροπή σας

  4. ΟΛΑ τα «μωρα» στην πιστα !!! Χονδρος,μυλωνας, χρυσαυγητες,»ψιτ» κλπ για να ΞΑΝΑ σωσουν την Ελλαδα που …χρεοκοπησε ο «προδοτης» -«κολοτουμπας» Τσιπρας !!!! Σ’ αυτη την γελοια προσπαθεια το μονο ευχαριστο ειναι η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ των αποψεων και των φορεων τους…Οι «τιποτα» …..καταγγελουν τονΤσιπρα με επιχειρηματα στυλ σουβλακομαχων,πορτοσαλτε ,αδωνη και λαφαζανη ΟΛΟΙ στον ΙΕΡΟ (και χρυσοπληρωμενο) ΑΓΩΝΑ κατα του ΠΡΟΔΟΤΗ και υπερ του ΜΕΓΑΛΟΥ τηλεοπτικου αστερα Κουλη το γενος μητσοτακη !!!!!

    • Εχεις δικιο Ανωνυμε συντροφε….
      Τελικα ο συντροφος Καρανικας βρηκε την διαφορα
      μεταξυ Αρκα και Αρακα….??????

      • Καλε μου «ψιτ»καλες οι χαριτομενιες στυλ …Καρανικας κλπ. αλλα αμα τις λενε οι υπαλληλοι του …»ΕΜΠΟΡΟΥ» η’ οι οπαδοι του Κυριτση ή ο ιδιος ο Κυριτσης .η οι χρυσαυγιτες ΤΟΤΕ δεν ειναι ,,,χαριτομενιες αλλα σκετες ΑΗΔΙΕΣ !!!! (και χρυσοπληρωμενες και καταστροφικες για τη Δημοκρατια μας ( την οποια βρηκατε ετοιμη απο αλλους που αγωνιστηκαν κατα των φιλων σας συνταγματαρχων) Αδωνηδες .ε Αδωνηδες ΔΕΝ δκαιουστε δια να ομιλειτε !!!!!

    • Να εισαι πυροσβεστης η να εισαι κατοικος Μανης η να εισαι κατοικος Κυθηρων
      και να ακους τον πρωην αρχηγο της πυροσβεστικης να λεει οτι επιτηδες αφεθηκε το σπιτι σου να καει….δεν χωρανε λογια
      Ομως οπως θα πειτε τα καναλια φταινε.
      Δεν ματαπερασε απο τη χωρα τετοια συμμορια…

  5. Μπραβο Νικο.Σιγα μην χαλάσει την…ωραια ατμοσφαιρα ο Δημαρχος και λοιποι συγγενεις.

  6. Εσυ «ψιτ» ΑΔΙΚΑ διαβαζεις τις οποιες συνεντευξεις ‘η αποψεις που προερχονται απο τον Συριζα του Αλεξη …εχεις την περιφημη…»ανοσια της αγελης» για την….. Αριστερα (made in SKAI )… Αλλα λεει η Περιστερα …αλλα (δικα σας) καταλαβαινεις εσυ. !!!! Εισαι (στην καλυτερη περιπτωση) ενα …υποπροιον μιας απιστευτης προπαγανδιστικης καταιγιδας που κραταει χρονια τωρα απο την ΝΔ, την ΕΕ και τα (τελειως) ξεφτιλισμενα και ( χρυσοπληρωμενα) ΜΜΕ. Ενα ΤΕΙΧΟΣ απιστευτης ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ υπερ των συμφεροντων της Δεξιας και των Ισχυρων οικονομκωνσυμφεροντων. Ενα ΤΕΙΧΟΣ απιστευτης ΝΤΡΟΠΗΣ οχι απλα αδικιας αλλα ΝΤΡΟΠΗΣ πλεον. εσυ ψιτεισαιμερος αυτης της ντροπης.

    • Ανωνυμε μπουρδες και υβρεις….
      ολα γαργαρα και μαυρη προπαγανδα….
      παντα ετσι…μια ζωη μιζερια….και παντα ο ευατουλης….
      συμφεροντα-δεξιες-ψευτοαριστερες συνιστωσες-και
      τυπους σαν και του λογου σου…χρονια τους εχω γραμμενους..
      εκει που δεν πιανει μελανι….
      Υ.Γ.Εχασες Σκαι δεν βλεπω…Ειμαι φαν του Οπεν…περιμενα Καλογριτσα αλλα δεν εκατσε…
      διαβασω Αυγη…Ντοκουμεντο…Εφημ Συντακτων..χαχαχα

      • Εισαι ακριβως αυτο που περιγραφεις…ενα ανοητο «χαριτωμενο» φασισταριο με ωροσκοπο…. ΚΙΝΑΛ (ξερεις ,εχουν εμφανιστει αρκετοι σαν και εσενα πρωην ΠΑΣΟΚΟΙ πιο φασιστες απο τους …επισημους) και ολοι …ΔΕΝ βλεπουν ΣΚΑΙ (αμα τους ρωτησεις)…ΑΠΛΑ ειστε … ο ΣΚΑΙ !!!!!!!!! και απλα ειστε φασιστες …σαν τον αδωνη.

        • Συνεχιζω και λεω….
          Ζαιοι κακομοιροι…
          Καλη ανταμωση στα κοτερα..
          Καλη ανταμωση με πουρα…..
          Καλη ανταμωση στις εργολαβιες κ μπιζνες των Αριστερων-Τσιπραιων με την χουντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Νικο και συ δεν ησουν αριστερος του πασοκ του κκε του συνασπισμου της συμπαραταξης και δε ξερω τι αλλο; πες μας σημερα τινος αριστερος εισαι;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ