Εμπρηστικές δηλώσεις Άγκυρας μετά το σόου της Αγίας Σοφίας: Να δουν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδωσαν σημασία στη σημαία μας | «Μήνυμα» ΗΠΑ με το «Αϊζενχάουερ»: Στην Κρήτη θα πλεύσει το αεροπλανοφόρο-γίγας μαζί με 12 πολεμικά πλοία

61
980

«Να δουν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδωσαν σημασία στη σημαία μας» ανέφερε στην προκλητική ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης μετά τη βεβήλωση της Μεγάλης Εκκλησιάς – Την πρώτη προσευχή μετά από 86 χρόνια σφράγισε ο «πορθητής» Ερντογάν

Σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας  μετά το προπαγανδιστικό σόου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία.

Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια, αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και κατηγορεί τη χώρα μας πως τάσσεται κατά του Ισλάμ.

Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά σε περιστατικό καψίματος τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, με τον Ακσόι να λέει ότι αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία.

Άμεση ήταν η απάντηση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όλα αυτά μία μέρα μετά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σφράγισε σαν άλλος πορθητής, με την παρουσία του την πρώτη μουσουλμανική τελετή στην Αγία Σοφία έπειτα από 86 ολόκληρα χρόνια. Μονάχα 14 ημέρες, ύστερα από το πράσινο φως που έδωσε τουρκικό ανώτατο δικαστήριο για την κατάργηση του καθεστώτος που απόλμβανε ως μουσείο και τη μετατροπή της σε τζαμί.

Η όλη προσευχή διήρκησε δυόμιση ολόκληρες ώρες, έχοντας αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή τον ίδιο, σε ένα σόου αντάξιο των νέο οθωμανικών του οραματισμών, το οποίο παρέπεμπε σε καλοστημένη παράσταση. Η κορύφωσή της ήταν η ανάγνωση του κορανίου από τον ίδιο τον Ερντογάν, φορώντας στο κεφάλι τον χαρακτηριστικό λευκό σκουφάκι (τακέ), ενώ δεν έλειψε και η επίσκεψη του «Νέο Σουλτάνου» στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή. Ο Ερντογάν ολοκλήρωσε τον διαχωρισμό του από την κληρονομιά του Κεμάλ Ατατούρκ, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του συνεχιστή του Μωάμεθ.

KONSTADINOUPOLI-AGIA-SOFIA2
KONSTADINOUPOLI-AGIA-SOFIA4
KONSTADINOUPOLI-AGIA-SOFIA1

Η όλη διαδικασία είχε έντονο προπαγανδιστικό χαρακτήρα, με σκοπό να προβληθεί ο Τούρκος πρόεδρος ως ο ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων, αυτός που επιστρέφει στους πιστούς ένα ιστορικό μνημείο, προϊόν κατάκτησης. Η έννοια της κατάκτησης ήταν διάχυτη και στο κήρυγμα που ακολούθησε και στα σύμβολα που επιλέχθηκαν, ενώ για εκείνους που διατηρούσαν αμφιβολίες, ο Ανώτατος Ιμάμης Αλί Ερμπάς απευθύνθηκε στους πιστούς από άμβωνος κρατώντας το οθωμανικό ξίφος και κηρύττοντας το μίσος. Σύμφωνα με την οθωμανική παράδοση, το σπαθί που κρατείται στο δεξί χέρι, όπως έγινε στην περίπτωση αυτή, συμβολίζει αυτό που προκαλεί φόβο στον εχθρό. Ο ιμάμης μίλησε για την εκπλήρωση του ονείρου της κατάκτησης της Αγιάς Σοφιάς. «Η λαχτάρα του έθνους μας που είχε γίνει βαθιά πληγή τελειώνει. Οι πόρτες του τζαμιού της Αγιάς Σοφιάς όπως και στα άλλα τζαμιά της χώρας θα είναι ανοιχτές για όλους τους υπηρέτες του Αλλάχ. Όσοι αγγίζουν τα θεμελιώδη αγαθά και τις αξίες είναι καταραμένοι». Σε άλλο σημείο είπε: «Έχουμε και πόλεμο και ειρήνη. Εσείς διαλέξτε ποιο από τα δυο θέλετε». Στο τέλος κράδαινε το ξίφος στον αέρα, ουρλιάζοντας: «όποιος τολμήσει να αγγίξει αυτό το κτίριο, θα καεί»! Περίοπτη θέση είχαν και τα πράσινα λάβαρα τοποθετημένα στο εσωτερικό του ναού, τα οποία και συμβολίζουν την κατάκτηση της Πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ οι τρεις λευκοί ημισέληνοι στο εσωτερικό τους αντιπροσωπεύουν την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

KONSTADINOUPOLI-AGIA-SOFIA5_2
KONSTADINOUPOLI-AGIA-SOFIA3_2
KONSTADINOUPOLI-AGIA-SOFIA_3_2

Η κατάκτηση ήταν συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης ιστορίας. Οι Δυτικοί επιδόθηκαν σε κατακτήσεις, συχνά αιματηρές. Υποτίθεται, όμως, ότι η ανθρωπότητα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Ακόμα και όσοι προβαίνουν σε ενέργειες που παραπέμπουν σε κατάκτηση, αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν στον όρο αυτό, ο οποίος ισοδυναμεί με βαρβαρότητα. Μοναδική εξαίρεση στις ημέρες μας φαίνεται να είναι ο Ερντογάν και η νέο Οθωμανική Τουρκία του. Πράγματι «νέο Οθωμανική», αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιγράφει την Οθωμανική ιδεολογία και πρακτική. Για τους Οθωμανούς, η παραγωγή πλούτου δεν πήγαζε από την Οικονομία, αλλά από την κατάκτηση. Για αυτό και όταν η αυτοκρατορία σταμάτησε να κατακτά άρχισε η παρακμή της. Ο Ερντογάν με όλη αυτή τη φιέστα ξανασηκώνει το σύμβολο της κατάκτησης, αναγορεύοντας αυτό τον όρο σε ιδεολόγημα κλειδί. Κατά μία έννοια, όλος αυτός ο συμβολισμός αντανακλά και τις πολιτικές προθέσεις του στο σημερινό πραγματικό κόσμο.

Για τον Ερντογάν και τους οπαδούς του, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί ένα ορόσημο που δεν περιορίζεται στην επιστροφή της μουσουλμανικής λατρείας στο μνημείο. Προβάλλει όχι μόνο την Τουρκία ως  ισχυρό μουσουλμανικό έθνος και το κέντρο του μετα-οθωμανικού χώρου, αλλά και τον ίδιο ηγέτη του σουνιτικού Ισλάμ. Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινής γνώμης και της Δύσης, με την οποία οι σχέσεις του δεν είναι στο καλύτερο σημείο τους, ο Τούρκος πρόεδρος χτίζει το αφήγημα του, ως απάντηση στη λαβωμένη δημοφιλία του. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τα ποσοστά αποδοχής του. Τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος να έχει φτάσει στο 30%.

agia-sofia2_2
KONSTADINOUPOLI-AGIA-SOFIA_2
KONSTADINOUPOLI-AGIA-SOFIA

Αυτό δεν τον εμποδίσει να κηρύξει ένα σύγχρονο, συμβολικό θρησκευτικό πόλεμο. Και ποιο άραγε μπορεί να λειτουργήσει ως θρησκευτικό σημείο αναφοράς των απανταχού Μουσουλμάνων. Χρησιμοποιεί ως όχημα την Αγία Σοφία και την μετατροπή της σε τζαμί για να συμβολίσει την έννοια της κατάκτησης. Πώς το συμβολικό κέντρο του Χριστιανισμού μετατρέπεται σε «δικό μας ιερό». Αυτό ήταν και το μήνυμα που πρωταγωνίστησε στα προπαγανδιστικά ψηφιακά βίντεο που κυριαρχούν το Διαδίκτυο και προβάλλονται διαρκώς από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια, υπενθυμίζοντας τη συντριβή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους Οθωμανούς. Μένει να δούμε αν ο αραβικός κόσμος θα ανταποκριθεί, πέραν των παραδοσιακών συμμάχων του. Προς το παρόν, αν κρίνει κανείς από την παρθενική εμφάνιση, απουσίαζαν οι ξένοι ηγέτες, παρά το κάλεσμά που τους απηύθυνε ο Ερντογάν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει μεγάλες βλέψεις για κάποιον που κουβαλά έναν μεγάλο ασθενή: μία Τουρκία στα πρόθυρα της πτώχευσης.

erdgoan_main5

Διεθνής κατακραυγή για την προπαγανδιστική φιέστα του Ερντογάν και τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας

«Μήνυμα» ΗΠΑ με το «Αϊζενχάουερ»: Στην Κρήτη θα πλεύσει το αεροπλανοφόρο-γίγας μαζί με 12 πολεμικά πλοία

Eisenhower-usa-ship-defence-create-greece--arthrou

Κατά το πέρασμα του αεροπλανοφόρου νοτίως της Κρήτης θα υπάρξουν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, γεγονός που αποκτά ξεχωριστή σημασία, εν μέσω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων

Τη διώρυγα του Σουέζ θα περάσει από αύριο Σάββατο το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», το οποίο αναμένεται να βρεθεί και στην Κρήτη.

Το «Αϊζενχάουερ», το οποίο συνοδεύται από 12 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, θα διασχίσει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο για περίπου δύο ημέρες.

Κατά το πέρασμά του  νοτίως της Κρήτης θα υπάρξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος ελληνικά F-16 από το αεροδρόμιο της Σούδας και F-18 του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν μέσω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων.

Το USS Dwight D. Eisenhower φέρει περίπου 90 πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έχει  πλήρωμα 5.600 άτομα.

«Μήνυμα» ΗΠΑ με το «Αϊζενχάουερ»: Στην Κρήτη θα πλεύσει το αεροπλανοφόρο-γίγας μαζί με 12 πολεμικά πλοία

61 ΣΧΟΛΙΑ

  • αν δεν ήταν θέλημα θεού δε θα την έπαιρναν οι Τούρκοι. Γιατί πάτε κόντρα στο θέλημα του θεού;

   • Μήπως σε βολεύει αυτό που λες ;φυσικά κ είναι θέλημα θεού ,αλλά έχει το σχέδιο του ο θεός αυτό που έκανε ο βάρβαρος Ερτογαν είναι η αφορμή για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ήταν το κερασάκι στην τούρτα ,ε πόσο πια να τους αντέξει κ ο θεός;

   • Εσύ πρόσεχε πως μιλάς για έναν Άγιο που αποδεδειγμένα έχει αποδείξει κ εν ζωή κ μετά θάνατο την αλήθεια πια αλήθεια ; Αυτήν που έπρεπε να γνωρίζεις ως ορθόδοξος αλλιώς διάβασε να μάθεις.

    • όξω από την πατρίδα μου χριστιανέ βοθρόδοξε. εδώ είναι του διός το σπίτι όχι των εβραίων θεών σας

  • Ανευλαβής προτροπή προς τον, εν λόγω, Ιμάμη
   Κορυφαίε Ιμάμη, το οθωμανικόν ξίφος, που κρατάτε στον άμβωνα της Αγίας Σοφίας, μπορείτε να το οπισθωθήσετε στην υφαλοτρυπίδα σας (politically correct, έκφραση), η χυδαϊστί, όπως σας αρμόζει με τα χυδαία που επιτελείτε εντός της Αγίας Σοφίας, να το βάλετε……
   Άλλωστε, αρέσκεσθε εις το «οθωμανικόν».

   • ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙς ΠΟΛΥΞΕΡΟς ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟς ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΡΙΩΡΟΦΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙς ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ.ΜΥΑΛΟ ΝΤΟΜΑΤΑς ΝΑ ΣΟΥΜΕ.

 1. Άγιος Παισιος προέβλεψε ότι θα γίνει κ πάλι τζαμί η Αγία Σοφία ,αλλά μετά από αυτήν την ανατρη πράξη των Τούρκων θα αρχίσουν τα μεγάλα γεγονότα κ θα θρηνήσουν πολλούς νεκρούς οι οι Τούρκοι.

 2. Ακόμα και με τη σημαία τους οι Τούρκοι δείχνουν το πόσο κτηνοι είναι, η νύχτα γίνεται κόκκινη με το αίμα που σφάξανε τους αμάχους οι δειλοί

 3. Δεν μας ειπαν το ποτε μας κερδισαν στην θαλασσα!!
  Θεωρουν την γενοκτονια στην Σμυρνη νικη στην θαλασσα???
  χχαχα
  Κοψτε τον μπαφο μεμετακια….!!

  • έχουμε την κωσταντινούπολη σου, την εκκλησία σου την κάναμε τζαμί, σε διώξαμε με τις κλωτσιές από το σπίτι σου το 1927, σου πήραμε την μισή κύπρο και γενικά όπου σε βρούμε σε έχουμε στη φάπα. Επαναστάτη του πληκτρολογίου

   • Εάν δεν είσαι τρολ ή κανένας προβοκάτορας, απορώ γιατί ζεις ακόμα στην Ελλάδα;!!
    Πήγαινε απέναντι στη γείτονα χώρα και ζήσε!!

   • ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕς ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΤΟΥς ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥς ΤΟΥΡΚΟΥς ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕς ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟς ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΝΙΩΣΕΙ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΠΡΟΔΩΘΗΚΑΝ.ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΟΥς ΤΟΥΡΚΟΥς.

    • Παραμύθια σου είπανε. Με τις κλωτσίες σας διώξαμε, τρέχατε πανικόβλητοι.

   • Ετοθμασθητε τώρα γιατί έφτασε η ώρα της δικαιώσεις για όσους σφαξατε διώξατε βιασατε κάψατε κ κλέψατε περιουσίες ,όλοι αυτοί ζητάνε δικαιώσει.

 4. γκρεμίστε την εκκλησία και το τζαμί. ναόσ του απόλλωνα ήτανε δεν θέλουμε χριστιανούς βοθρόδοξους στο ναό μας

  • Ναός του Απόλλωνα; Δεν μας διευκρίνισες, του Απόλλων Καλαμαριάς ή του Απόλλων Σμύρνης (Απόλλων Αθηνών);

    • Εκείνη η κοπελιά η Δάφνη, κρίμα να μεταμορφωθεί σε δέντρο, μα και αυτός πια ο Απόλλωνας δεν την άφηνε σε ησυχία. Μιλάμε ο Απόλλωνας ήταν ο Γκουσγκούνης της Αρχαίας εποχής εκείνης…χαχαχα

 5. την δειλια σας και την ανδρεια σας την δειχνετε μονο με μαχαιρια στα παιδια και στον αμαχο πλυθησμο.δεν ξερετε οτι εισαστε μια ομαδα γυφτων που ηλθε απο τα βαθη της μικρας ασιας.δεν εχετε και δεν μπορειτε να προσφερετε τιποτα στην ανθρωποτητα ουτε ιστορια ουτε επιστημονες.η ελλαδα ομως εδωσε τα φωτα της σε ολο τον κοσμο.πατε να φατε το πιλαφακι σας και δεν σας φοβαται κανεις.κουνηθητε και να δειτε αυτην την φορα πιοι θα πεσουν στην θαλασσα σκουπιδια του συμπαντος

 6. Αγράμματοι Τούρκοι φανατικοί μουσουλμάνοι με λίγα λόγια βόδια πού ζουν στην δεκαετία του 20 η του 30. Μόνο που βλέπεις τής φάτσες τους καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται και έναν δικτάτορα πού σπρώχνει την χώρα του στα σ…α αυτή είναι η σημερινή Τουρκία.

  • Καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Σαφώς ο Ισλαμικός φονταμενταλισμός του Ερντογάν πάει την Τουρκία εκατοντάδες χρόνια πίσω, όμως καλό θα είναι να μην τσουβαλιάζουμε όλους τους Τούρκους το ίδιο!
   Στη γείτονα χώρα υπάρχουν και υγιείς σκεπτόμενοι άνθρωποι. Σαφώς υπάρχουν και πολλοί Τούρκοι που είναι εναντίον της απόφασης του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, αλλά τι να κάνουν; …αν αντιδράσουν, μιλάμε ο τρελός ο Ερντογάν είναι ικανός να τους κλείσει σε κανένα μπουντρούμι, και να κινδυνεύουν να μην ξαναδούν το φως του ήλιου!! Δυστυχώς, ο Θρησκευτικός φανατισμός απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι επικίνδυνος!!

 7. Όταν ένας πολίτης σκέφτεται και αδημονεί το ξεκοίλιασμα και σκότωμα αμέτρητων ανθρώπων, χαρακτηρίζεται κοινωνιοπαθής, ψυχοπαθής, κατά συρροή δολοφόνος (και τιμωρείται από τους νόμους). Όταν στην ίδια κοινωνία αυτά τα σκέφτεται και τα παραδέχεται επίσημα ένας πολίτης που αυτοαποκαλείται «πατριώτης», γιατί δεν κάνουμε τίποτα;

  Ο φανατισμός και η ψυχοπάθεια φαίνεται δεν καταλαβαίνουν από σύνορα και θρησκείες.

  • Ξεκοιλιασμα δεν ονειρεύεται κανένας αν αυτό είδες εσύ δικαιε αδικε ,ας πρόσεχαν γιατί υπάρχει Θεός που έδωσε εντολές στον κόσμο οποίος λαός η άνθρωπος γενικότερα δεν τους τηρεί πληρώνει το τίμημα της ίδιας κακής του πράξης.Τωρα η αδιαφορία η απάθεια κ ο κάθε άπατρις που δεν υπερασπίζεται θρησκεία κ πατρίδα πως τον λένε ; Θα φτάσει σε σημείο να δώσει ακόμα κ την οικογένεια του για να μην ξεβολευτει ,πόσα ακόμα θέλεις να δεις για να πάρεις χαμπάρι ;Αν δεν αντιδράσουμε σε αυτούς που η σημαία τους είναι κατακόκκινη σαν το αίμα θα θρηνήσουμε εμείς δικούς μας ανθρώπους .

   • έσφαξαν σε τζαμί μέσα, προσευχόμενους.. διάβασε το ένθετο του πρώτου θέματος χθες να μάθεις για το μίσος των εξισλαμισμένων Μογγόλων ,πως έσφαξαν στην Αγ.Σοφία,στο Μεσολόγγι,κ.λ.π.σιγά μην συγκρίνεις και κλίμακες βαρβαρότητας.. ακόμα και στην Κύπρο τα εγκλήματα πολέμου, έχουν αναφερθεί από πολλούς Τούρκους συγγραφείς..το ποιος είναι επικίνδυνος ας το κρίνει το φόρουμ.

   • (δικές μας και των συμμάχων μας) έχουν σωθεί μέχρι τώρα οι οικογένειές μας και η Ελλάδα μας. Αν πάμε αμέσως στον πόλεμο, χωρίς καμία από τις παραπάνω προσπάθειες – όπως επιθυμείτε με τόσο μένος, να δείτε πόσους θα θρηνήσουμε (αν ζήσουμε) και πού θα καταλήξει η χώρα. «αδιαφορία, απάθεια και προδοσία» είπε ο βάρβαρος που περιμένει εντολή από πάνω, σαν τη Ζαν Νταρκ, για να αιματοκυλίσει τη χώρα μας για να ικανοποιηθούν οι ορμές του.

    • Εσύ μη φοβάσαι τόσο πολύ σίγουρα είσαι Έλληνας; Η χώρα μας δεν θα μπει σε πόλεμο αν αυτό φοβάσαι ,αλλά πρέπει όμως να δείχνει κ την ισχύ της τον θρασύδειλο Τούρκο για να μην νομίζει ότι δεν μπορούμε να την υπερασπιστούμε ,εξαλουμε την διπλωματία τόσα χρόνια τι άλλαξε ;χάσαμε τρεις στα Ίμια άλλους τρεις στον αέρα ,κ θα χάσουμε από καρδιά τους γονείς κ παππούδες με τα αεροπλα να τους που πετούν πολύ χαμηλά κ σπάνε τα τζάμια .Στο Καστελλόριζο κ στην Ρόδο ειμουνα μάρτυρας κ το είδα όλο αυτό με τα μάτια μου.Αλλα εσύ τον φραπέ σου!!!! Καμία αντίδραση δεν θέλεις ξέρεις να έχει μπέσα ο Τούρκος; Πριν λίγους μήνες έλεγε ότι δεν θα κάνει τζαμί την Αγία Σοφία κ όμως δεν κράτησε τον λόγο του με ποιους να κάνεις διάλογο με ψεύτες κλέφτες δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας.

    • Πολύ καλά κάναμε και στείλαμε το στόλο και σε συνδυασμό με τη διπλωματία και τους συμμάχους μας (εκτός του Πούτιν σας φυσικά, να μην ξεχνιόμαστε) έληξε το επεισόδιο. Στον ομοϊδεάτη σας να τα πείτε που περιμένει, λέει, εντολή από τον θεό, για να δράσει. Όσο για τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τους γονείς μας, πάλι στους ομοϊδεάτες σας να κάνετε παρατηρήσεις που θεωρούν τον ιό ανύπαρκτο, νοητό νεοταξικό κατασκεύασμα, και παρακινούν τον κόσμο να μη φοράει μάσκες και να μην τηρεί τα μέτρα των επιστημόνων. Βλέπετε, η εγκληματική συμπεριφορά και η τρέλα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του Σουλτάνου.

  • Αν νομίζεις φίλε μου ότι σε αυτόν το κόσμο που ο ισχυρός
   πατάει στον λαιμό τον αδύνατο κ εμείς πρέπει να κάνουμε τουμπεκί κ να μην αντιδρούμε επισημενωντας τα λάθη του είσαι γελασμενος κ κρατά την άποψη για τον εαυτό σου.Κανεις δεν θέλει το κακό κανενός ,αλλά κ δεν θα κρατήσει για πάντα το κακό στο τέλος πάντα νικάει το καλό ,τώρα αυτός που πάτησε επί πτωμάτων Ελλήνων κ όχι μόνο για να κλέψει την έτοιμη φτιαγμένει πόλη από μεγάλο Κωνσταντίνο την Κύπρο τον Πόντο αυτόν τον σφαγέα Τούρκο λες να τον αφήσει έτσι ατιμώρητο ο θεός; Μα τότε θα ήταν άδικο ξ ο θεός είναι παρά πάνω από δίκαιος ,οι κακές τους πράξεις βασικά θα πέσουν πάνω στα κεφάλια τους σαν κατάρα κ θα τους αφανίσουν ,ότι κ να λέω εγώ δεν έχει σημασία αλλά αυτά είναι γραμμένα από χέρια Αγίων οπότε δεν αποφασίζω εγώ για την μοίρα των Τούρκων αλλά ο θεός.

   • με φανατικούς αλλόθρησκους που πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο θεός τους και για όλα αυτός αποφασίζει, έτσι και ο διάλογος μαζί σας είναι μάταιος.

    • Μα δεν θέλει κανείς να κάνει διάλογο μαζί σου όπως βλέπεις .

    • "Μα δεν θέλει κανείς να κάνει διάλογο μαζί σου όπως βλέπεις"...

     συνέχισε το διάλογο πανέξυπνα, καμαρώνοντας, και δίχως ίχνος ειρωνείας ο αξιαγάπητος Ανώνυμος.

 8. Δεν αναφέρθηκες σ άλλες μορφές βίας, όπως η ασύμμετρη,η ψυχολογική βία με ιταμές απειλές και προκλήσεις που επιδίδεται κάθε χρόνο η γειτονας ..ξερεις πόσα θύματα υπήρχαν στις αρχές Μαρτίου στον Έβρο,δικοί μας συνάνθρωποι,με εγκάυματα, αϋπνία, υπερκόπωση,κρυολογήματα κ. λ.π. Πέρασε να κάνεις και συ ένα τσεκ απ σε κάποιον ψυχαναλυτή να σου πει από τι υποφέρεις..η ανθελληνική ανοσία που κυριαρχεί στο μυαλό σου, είναι εξίσου επικίνδυνη

 9. Έχεις υπόψη σου,σε πόσες γενοκτονίες ,πόσες εθνοτικές εκκαθαρίσεις, έχει συμμετάσχει το Απέναντι έθνος;πως προσπαθούσε να εξαφανίσει,λαούς,πολιτισμού,να σβήσει τα ίχνη τους, απ’ τις κατακτηθείσες περιοχές;έχεις ασχοληθεί με ξένη βιβλιογραφία, έχει ακούσει σχετικά από κάποιους Τούρκους ιστορικούς συγγραφείς,που καταγράφουν και καταδικάζουν σφαγές στο όνομα του Ισλάμ?θα μπορούσα να σου προτείνω ξένους (το επαναλαμβάνω) ιστορικούς, αλλά τέτοια κολλήματα, χρίζουν ψυχομελέτης ,γι αυτό τις ταμπλέτες με το πλαστικό όλες μαζί!!!!!!

  • Χριστιανέ, άνθρωπε της αγάπης και της ειρήνης, πολυδιαβασμένε ιστορικέ,

   αμνέ της θρησκείας που σέβεται τις ζωές των άλλων: και βέβαια ξέρουμε για τα εγκλήματα των Τούρκων. Ποιος, και πού, τα αμφισβήτησε; Το θέμα είναι ότι οι μοντέρνοι εθνικιστές χριστιανοί (οι εκλεκτοί του θεού, οι άνθρωποι της αγάπης) ονειρεύονται να πράξουν τα ίδια για να πάρουν εκδίκηση, κατακρίνοντας οποιαδήποτε διπλωματική προσπάθεια για την αποφυγή πολέμου. Να κάνετε διατριβή με την εκτεταμένη βιβλιογραφία σας και να τη στείλετε στον Πούτιν, μήπως και του αλλάξετε γνώμη για τον φίλο του Ερτογάν, μήπως γίνει και αυτός σύμμαχός μας – όπως ο υπόλοιπος Δυτικός κόσμος. Να μη χαραμίζονται άδικα η εξειδίκευση και η εντρύφηση.

 10. που κρύβεστε βλάσφημα πίσω από τις ταμπέλες «χριστιανός» και «πατριώτης», αντί να χαίρεστε που όλος ο κόσμος είναι με το μέρος μας (εκτός από τον Πούτιν σας, που τόσο τυφλά αγαπάτε), και αγνοείτε κάθε πολιτισμένη, ειρηνική και διπλωματική κίνηση, ενώ ονειρεύεστε ποτάμια αίματος και θανάτους εκατομμυρίων.

  Ναι, σφαγές στο όνομα του Ισλάμ έχουν κάνει αντίστοιχοι βλάσφημοι ψυχοπαθείς. Συνεχίστε λοιπόν και εσείς να ονειρεύεστε το ξεκοίλιασμα όλων των Τούρκων με σύμμαχό σας τον άτριχο και γυμνόστηθο καβαλάρη, και ας ελπίσουμε ότι η συμμαχία της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο δε θα αφήσει να γίνουν πραγματικότητα τα δικά σας όνειρα (και αυτά των αντίστοιχων Τούρκων σας).

  • Το ξεκοιλιασμα το βλέπεις εσύ κ μόνο εσύ ,εγώ προσωπικά χαίρομαι που θα σωθούν οι περισσότεροι ,απλά θα καθαρίσει αυτό το έθνος από κάποιους βρωμερους απογόνους απομεινάρια του Τζένκινς Χαν του σφαγέα ,κ κάποιων αρρώστων τζιχαντιστών.Σε συμβουλεύω να μην είσαι τόσο δήθεν λες κ θέλει κάνεις πολέμους κ αιματοχυσίες πρωτα η δική μας θρησκεία στην πρώτη εντολή της λέει όυ φονεύσεις ,προφανος εσύ νομίζεις ότι σε αυτόν τον κόσμο μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει χωρίς τιμωρία ,όταν υπάρχει έγκλημα υπάρχει κ τιμωρία αυτό θέλω μόνο να περάσω κ όχι ότι ονειρεύομαι ξεκοιλιασματα όπως λες.

  • Την εντολή όταν έρθει η ώρα να κατέβει ο άτριχος όπως τον λες ,δεν θα την δώσουμε εμείς αλλά θα έρθει άνωθεν ,γιατί όμως εσύ φοβάσαι τόσο; Δεν φταιμε εμείς για για ότι γίνει είναι αποφάσεις του Θεού ,εξάλλου οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα δεν θα πάθουν τίποτα άσε λοιπόν τον Θεό να ενεργήσει όπως εκείνος ξέρει.

  • Αρρώστια επίσης είναι η αδράνεια η αδυναμία να παλέψεις για το εθνικό δίκιο ,κ να ζεις σε λιθαργο κ να το παίζεις δήθεν ανθρωπιστής ,να μην σε νοιάζει το μαχαίρι που κάρφωναν στον λαιμό των Ελλήνων ,θέλεις οπωσδήποτε να μην θυμάσαι .Γιατί προφανώς σε βολεύει γνωρίζεις πολύ καλά ότι εμείς ως Έλληνες δεν είμαστε βάρβαροι ούτε πολεμοχαρείς κ πότε δεν θα κάνουμε αντίποινα ,δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε όσα έκαναν οι Τούρκοι να είμαστε σε ετοιμότητα ξ σε εγρήγορση ,γιατί ποτέ δεν θα πάψουν να μας ενοχλούν.Ειμαστε πολιτισμένοι ναι αλλά ως εδώ με τις διεκδικήσεις τους ,αυτά εσένα σε αγγίζουν ; Η μόνο επιλεκτικά λιπασε ανθρώπους;

   • ποιος είπε να αδιαφορήσουμε για τις τρέλες του Σουλτάνου ή να παραγραφεί η Ιστορία μας; – δεν τη βαρεθήκατε την κουτοπονηριά; Έχουμε για σύμμαχο ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Ο Πούτιν σας σάς πρόδωσε και έχετε βρεθεί λίγο σε αμηχανία – πολύ σαντενφρόιντε η κατάσταση, το ομολογώ. ‘Δήθεν ανθρωπιστής’ που δε θέλω η χώρα μου να πάει και να καταστραφεί σε πόλεμο; Με διάλογο και διπλωματία έχουν αποτραπεί μέχρι σήμερα πολλά εν δυνάμει καταστροφικά συμβάντα – και όχι με ‘λίθαργο’ πατριώτη. Ευτυχώς δεν είστε εσείς πίσω από τα πιλοτήρια και τους διακόπτες. Κάθε φορά που δημιουργείται επεισόδιο, βγαίνετε και φωνάζετε ‘ήρθε η ώρα τους, θα τους σκοτώσουμε, θα τα ξαναπάρουμε όλα, όλοι είναι φανατικοί, όλοι είναι αγράμματοι, όλοι είναι έτοιμοι να πεθάνουν στο όνομα της θρησκείας’ κλπ κλπ. Να ξέρετε ότι μοιάζετε στους αντίστοιχους Τούρκους.

    Εσείς δολοφονήσατε την ελληνική μέσα σε λίγες γραμμές. Εσάς δηλ. τί πρέπει να σας κάνουμε;

    Όσο για τον πραγματικό λήθαργο, ο άλλος, λέει, περιμένει να του μιλήσει και να δράσει ο Θεός. Εδώ, ναι, παραδίνομαι και σηκώνω τα χέρια ψηλά.

    Κουβέντα για το (2/2) πιο κάτω.

    • Τι σχεση έχει η ορθογραφία ; Είναι τόσο μεγάλο έγκλημα; Κύριε ελέησον τι να μας κάνετε; Επειδή γράφουμε ανορθόγραφα ; Κάνεις Έλληνας όσο φανατισμένος κ να είναι δεν θα μοιάσει ποτέ με Τούρκο ,καλύτερα ανορθόγραφος κ να έχω εθνική συνείδηση .

    • Μην βάζεις τον Θεό στο στόμα σου όταν την άποψη του άλλου την λες αρρώστια ,κ δεν φταίω εγώ αν δεν σου έμαθαν να διαβάζεις θρησκευτικά ,όλα αυτά είναι γραμμένα κ δεν είναι δικά μου λόγια .

    • που έχετε επιστρατεύσει για να προσποιηθείτε πως δεν αντιλαμβάνεστε την ειρωνεία της κατάστασης, είναι ακόμα πιο απολαυστική και από την ίδια τη βλάσφημη και αντιπατριωτική σας κατακρεούργηση της ελληνικής γλώσσας.

    • Η «αρρώστια» ξεκάθαρα αναφέρεται σε αυτούς τους πολεμοχαρείς εθνικιστές που βλάσφημα χρησιμοποιούν (και δειλά κρύβονται πίσω από) τις ταμπέλες «χριστιανός» και «πατριώτης» για να δικαιολογήσουν τις ορμές τους για μαζικές δολοφονίες, για σκοτωμούς, για την απαίτηση άμεσης πολεμικής παρέμβασης και άλλα τέτοια ωραία που χρήζουν, τουλάχιστον, ψυχολογικής ανάλυσης και υποστήριξης.
     Δε φταίω εγώ αν δε σας έμαθαν να διαβάζετε γενικότερα, ούτε αν απλά είστε κουτοπόνηρος.

 11. Και δύο τυχαίες φωτογραφίες, από την Ελλάδα του ’60 και ’70, να ελαφρύνουμε το κλίμα:

  https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2017/11/21/12/4691BF5C00000578-0-image-a-142_1511267769425.jpg

  https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2018/01/04/13/iran-60s.jpg?w968h681

  Λάθος μου. Συγγνώμη. Είναι από το φιλελεύθερο Ιράν, πριν το αναλάβουν οι φανατικοί θρήσκοι εθνικιστές. Όπως και στη σύγχρονη Τουρκία που βγαίνουν στους δρόμους οι γυναίκες, αλλά και γενικότερα το φιλελεύθερο μέρος των Τούρκων, και διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους.

  Όπως και στο πανεπιστήμιο, ο Τούρκος φιλελεύθερος φοιτητής μιλούσε αγανακτισμένος για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, ενώ αρκετοί Έλληνες συμφοιτητές μου για μπουζούκια και καζίνο.

  Ευτυχώς ο κόσμος δεν αποτελείται μόνο από άρρωστα άτομα σαν εσάς. Και αυτό είναι κάπως παρήγορο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.