Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Πούτιν – Κρεμλίνο: Μοναδικό μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς η Αγιά Σοφιά | Bild: «H Μέρκελ απέτρεψε μια σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»

27
909

Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον ορθόδοξο κόσμο – Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για τη συνομιλία τους – ΓΕΕΘΑ: Ίδια η κατάσταση στο Αιγαίο – Αποκλιμάκωση «βλέπουν» οι Γερμανοί

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον ορθόδοξο κόσμο.

Η κίνηση της Αθήνας απέναντι στο Κρεμλίνο έχει ξεχωριστή πολιτική σημασία, καθώς είναι γνωστό ότι η ρωισκή πλευρά μπορεί να ασκήσει πιέσεις προς την Άγκυρα, προκειμένου να «καταλαγιάσει» η τουρκική επιθετικότητα, που δείχνει να εντείνεται τόσο με τη NAVTEX όσο και με την προκλητική απόφαση να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τέμενος. Και αυτό, παρά τις πρόσφατες ανιστόρητες και «εμπρηστικές» δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε ότι οι… Ρώσοι τουρίστες θα επωφεληθούν από τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, επειδή η είσοδος θα είναι δωρεάν!

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ο συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου εν όψει και της αυριανής επίσκεψης του κ. Αναστασιάδη στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα.

Τι λέει το Κρεμλίνο για την επικοινωνία Πούτιν – Μητσοτάκη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα έδωσαν έμφαση «στην απαράμιλλη πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική σημασία του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας» και «σημείωσαν τη σημασία της διατήρησής της ως παγκόσμια κληρονομιά και σύμβολο ειρήνης και συνοχής», ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες «εξέτασαν λεπτομερώς τη μελλοντική πρόοδο της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Σημείωσαν την ανάγκη επιτάχυνσης του έργου της κοινής επιτροπής οικονομικής, βιομηχανικής, επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στην επέκταση της νομικής βάσης για μια διμερή σχέση».

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός επίσης συζήτησαν για το «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και για το «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα, που έχει προγραμματιστεί για το 2021, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών στην Ελλάδα για την 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Ίδια η κατάσταση στο Αιγαίο, λέει το ΓΕΕΘΑ – Αποκλιμάκωση «βλέπουν» οι Γερμανοί

Στοιχεία αποκλιμάκωσης διαπιστώνονται πάντως τις τελευταίες ώρες στο Καστελόριζο, μετά το διπλωματικό μπαράζ από την ελληνική πλευρά, αλλά και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε διαδοχικά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, χθες το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και λίγο πριν τα μεχάνυχτα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild: «H Μέρκελ απέτρεψε μια σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

bild

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «BILD», σχεδόν κόντεψε να γίνει θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας χθες το βράδυ με αφορμή τις τουρκικές γεωτρήσεις κοντά στο μικροσκοπικό νησί Καστελόριζο της Μεσογείου.

Η Καγκελάριος Μέρκελ απέτρεψε έναν πιθανό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών του ΝΑΤΟ την τελευταία στιγμή.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στα νότια παράλια της Τουρκίας «θυμίζει τα δραματικά γεγονότα της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962»: Πολεμικά σκάφη εχθρικών χωρών, τα οποία πλησίαζαν μια κόκκινη γραμμή και παραμόνευαν το ένα το άλλο. Αυτή τη φορά οι δυνάμεις δύο εταίρων του ΝΑΤΟ παρατάχθηκαν η μία απέναντι στον άλλη, βρισκόταν σε εξέλιξη μια στρατιωτική κλιμάκωση – την οποία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμπόδισε μάλλον την τελευταία στιγμή».

«Χθες το πρωί η Τουρκία έκανε γνωστό ότι θέλει να αναζητήσει αέριο νοτίως του μικρού ελληνικού νησιού Καστελόριζο. Το νησί βρίσκεται μόνο τρία χιλιόμετρα από τις νότιες ακτές της Τουρκίας και τόσο η Άγκυρα όσο και η Αθήνα θεωρούν δική τους ΑΟΖ τα γύρω ύδατα και τον πιθανόν πλούσιο σε κοιτάσματα θαλάσσιο πυθμένα. Γι’ αυτόν το λόγο η Ελλάδα επιδιώκει να αποτρέψει με κάθε κόστος την Τουρκία από την εκμετάλλευση του “δικού της” φυσικού αερίου στην περιοχή», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Το πρωί, αναφέρει η Bild, δύο μαχητικά F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο και η Ελλάδα απάντησε στέλνοντας μαχητικά.

«Το μεσημέρι, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κήρυξε κατάσταση συναγερμού. Όλες οι καλοκαιρινές διακοπές των στρατιωτών ανεστάλησαν», επισημαίνεται, ενώ επέστρεψε εσπευσμένα από την Κύπρο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλώρος, «λόγω της στρατιωτικής δραστηριότητας γύρω από την τουρκική ναυτική βάση Ακσάζ», γράφει η εφημερίδα.

«Αλλά μετά ήρθε η Μέρκελ»

«Το βράδυ κατέστη σαφές: 18 τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνθηκαν προς το Καστελόριζο, όπως πληροφορήθηκε η “Bild” από ελληνικούς στρατιωτικούς κύκλους. Αλλά και ελληνικά πολεμικά πλοία έπλευσαν προς το νησί. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει ανά πάσα στιγμή σε κλιμάκωση μεταξύ των δύο χωρών του ΝΑΤΟ», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Αλλά μετά ήρθε η Μέρκελ, τηλεφώνησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Bild”, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο βαριά οπλισμένων και έτοιμων για καβγά. Με επιτυχία! Ο τουρκικός πολεμικός στόλος άλλαξε πορεία και έπλευσε προς την αντίθετη κατεύθυνση, οι εντάσεις για την ώρα υποχώρησαν!», γράφει η γερμανική εφημερίδα, η οποία παραθέτει και απόσπασμα των χθεσινών δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας από την Αθήνα, ότι χρειάζεται ανοιχτός διάλογος «χωρίς προκλήσεις».

Η δήλωση, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκάλεσε την τουρκική κυβέρνηση. «Μόνο η θαρραλέα παρέμβαση της καγκελάριου το απόγευμα πέτυχε την εξομάλυνση της κατάστασης -τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τετάρτης», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητη η κατάσταση στις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκπρόσωπος γερμανικού ΥΠΕΞ: Δεν επιθυμούμε καμία κλιμάκωση 

«Δεν επιθυμούμε καμία κλιμάκωση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά «αντιθέτως, θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χθεσινή δήλωση του υπουργού εξωτερικών Χάικο Μάας από την Αθήνα, ότι «θέλουμε πρόοδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αλλά αυτή είναι δυνατή μόνο εφόσον η Άγκυρα εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Ασφαλώς δεν θέλουμε καμία κλιμάκωση. Αντιθέτως, θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος και για αυτόν το λόγο ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θέλουμε πρόοδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αλλά αυτή είναι δυνατή μόνο εφόσον η Άγκυρα εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Μπούργκερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η Γερμανία ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ, σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά της καγκελαρίας, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί τηλεφωνικής συνομιλίας της Άνγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία της με τον κ. Ερντογάν, δήλωσε ότι έγινε χθες το βράδυ και στο πλαίσιό της «συζητήθηκαν διάφορα θέματα, ιδιαίτερα η κατάσταση στην Λιβύη και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και διάφορα διμερή ζητήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι τουρκικές γεωτρήσεις αποτέλεσαν θέμα της συνομιλίας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, η κ. Ντέμερ δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θέμα ήταν η Ανατολική Μεσόγειος. Η θέση μας επί της αρχής σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις, για το θέμα των θαλασσίων συνόρων και την εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γνωστή. Υπάρχει και απόφαση για κυρώσεις από την ΕΕ».

Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψε και πάλι στις δηλώσεις του κ. Μάας από την Αθήνα: Ο υπουργός «επανέλαβε τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι πρέπει να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο και ότι πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας θα είναι εφικτή μόνο εάν η Τουρκία εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα βλέπουμε στην ΕΕ την αναγκαιότητα για έναν διάλογο με την Τουρκία, διότι η Τουρκία είναι μια στρατηγικά σημαντική χώρα», δήλωσε ο κ. Μπούργκερ και υπενθύμισε ότι κατά το τελευταίο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία «ήταν πολύ ψηλά στην ημερήσια διάταξη». Ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα «θα εξακολουθήσει να αποτελεί θέμα το οποίο θα χειριζόμαστε κατά προτεραιότητα κατά την προεδρία μας στην ΕΕ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κουλη Χρυσε μου θα μας πεις καποτε τι σου ειπε η θεια Μερκελ??
    Κουλη Χρυσε μου μουγκα στον Τραμπαριφα που ειδε την ελληνικη ΑΟΖ σαν ….αμφισβητουμενη!!!!!
    Κουλης και ΤσιπραΑ6 τα ιδια……

    • Πες μας και για τους δικούς σου (ΠΑΣΟΚους), τότε στα Ιμια!! ‘Ευχαριστώ τους Αμερικάνους’ και ‘Τη Σημαία την πήρε ο αέρας’! …τα θυμάσαι; ή θυμάσαι ότι σε συμφέρει;!! Άιντε Ψιψίνα…

        • Έχεις καταντήσει ο πιο γραφικός σχολιαστής στην aegeanews!!

        • χαχα πονεσες Χρυσε μου??Μπα??Ενω εσεις??
          Τονους λασπης χρονια τωρα…με πολλα ονοματα και συμφεροντα…
          Οταν σας σγιγγουμε λιγακι ειμαστε ..γραφικοι…
          μαθατε στην ασυδοσια…..
          Τιποτα….εμπλοκη χωρις κανενα ελεος…
          Ελα Χρυσε μου…περιμενω…τακα-τακα…
          εισαι αυθεντια….
          ζητω η αγια οικογενεια που αρμεγει πανω απο εναν αιωνα τον ελληνικο λαο!!

        • Άιντε Ψιψίνα…’από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα’. Για ποια συμφέροντα και για ποιους τόνους λάσπης μιλάς; Εγώ απευθύνομαι σε σένα ρε ταλαίπωρε!! …γιατί έχεις καταντήσει πιο γραφικός και απ’ τα Ζαγοροχώρια.

      • Αντε ρε χαμενε…με τα χιλια ονοματα…για εσενα
        και το σιναφι σου λεω..που αντιπολιτευση ειναι ο Κυριτσης
        και τον βριζετε…τοσο πολυ τον φοβαστε???
        Ξερεις και τα Ζαγοροχωρια αχρηστε…με δανεικα απο το ΠΑΣΟΚ
        πηγες…και τωρα βριζεις…οτι το στομα σου οτι ο κ@λ@ς σου!!!
        χεχεχε!!

        • Μην με μπερδεύεις με άλλους, τον Κυρίτση δεν τον έβρισα, γιατί να τον βρίσω; …δεν μου έκανε τίποτα κακό. Δεν βλέπεις ότι το αρχικό μου σχόλιο (απάντηση σε σένα), δεν είχε καμία σχέση με τα τοπικά πολιτικά του νησιού μας; Μου φαίνεται ότι, άλλα σου γράφω εγώ, άλλα καταλαβαίνεις εσύ!! Με λίγα λόγια, κατηγορείς τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη και αφήνεις απέξω τους Πασόκους που τόσα χρόνια ‘αλώνιζαν’!! Για ποια δανεικά μου μιλάς; …από ότι κατάλαβα θα πρέπει να ήσουν κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ (δεν εξηγείται τόση εμμονή με το ΠΑΣΟΚ), και από ότι φαίνεται έτρωγες καλά…έτσι; Τώρα που δεν ξαναβγαίνει στην εξουσία, έχεις χάσει τα αυγά και τα καλάθια!!
          Το ποιος βρίζει εδώ μέσα στην aegeanews φαίνεται ξεκάθαρα…

      • Ρασπουτιν εσυ????
        χαχαχχ πες μας ποσα ονοματα εχεις και αλλαζεις και μετα συζηταμε…
        αυτα σε αλλους Πσιτ..τοσα ονοματα ουτε καταζητουμενος…
        κομματοσκυλο εγω ???χαχαχ γελουν αυτοι που με γνωριζουν…!!
        Το δικο σου νικ αποδεικνυει τι κουμασι εισαι…
        αυτα Χρυσε μου…και παντα στην διαθεση σου,…
        χεχεχε το τακα-τακ ποτε θα μας το πεις???

      • Σου εχα θεσει μερικα ερωτημα αλλα μουγκα…
        -υπουργοι οικονομικων της νδουλας
        -καποιοι Παπαθανασιου-Δουκας(γαμπρος Εβερτ ελεγχετε για παιδεραστια)
        -απογραφη Αλογομουρη..
        -δομημενα ομολογα διαχειριστης ασχετος ταγματαρχης στρατου…
        -ΠΟΙΟΣ εχει ευθυνες???
        -ο Ραφηνατος -Κωστακης??
        ας μην παμε στον Σαμαρα…
        αντι αυτου λες για κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ..
        περιμενω δεξιουλη…
        παντα στην διαθεση σου…

        • Πότε μου έκανες αυτές τις ερωτήσεις; Καλά λέω εγώ ότι με μπερδεύεις με άλλον!! Ούτε Δεξιός είμαι ούτε Αριστερός, απλά δεν μπορώ να ακούω Πασόκους να βγάζουν την ουρά τους απέξω, και να βγαίνουν πάντα ‘λάδι’!!
          Όσο για το nickname…αυτό σε πείραξε; …το ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από Σοσιαλιστικό κόμμα και στην πορεία κατέληξε να γίνει πιο Δεξιό και από τη Νέα Δημοκρατία,…αυτό δεν σε πείραξε καθόλου; Το τι κάνουν αυτοί που σε γνωρίζουν, δεν με ενδιαφέρει καθόλου!! Ένας που δεν σε ξέρει, και μόνο που βλέπει τα σχόλιά σου στην aegeanews, καταλαβαίνει αμέσως ότι είσαι η γραφική ατραξιόν της aegeanews!! Το ‘πάντα στην διάθεση σου’ άστο καλύτερα…αυτό που προέχει για σένα είναι το ‘get a life’!!

      • Καμμια απαντηση,,αντε να παιξεις με το κουβαδακι σου…
        που θες να κανεις σχολια και να εχεις αποψη ..παραμυθακια..

        • Και ποιος είσαι εσύ που θα πεις, ποιος θα κάνει σχόλια και ποιος όχι;
          Πολύ ‘Δημοκράτη’ και ‘Ανθρωπιστή’ σε βλέπω!!…ρε μπας και είσαι χρυσαύγουλο;
          Άντε από κει πέρα…

        • ‘Δημοκράτη’ και ‘Ανθρωπιστή’, την διάβασες την απάντησή μου;
          Τι λες; …να συνεχίζω να σχολιάζω ή να περιμένω την έγκρισή σου;

  2. Κατασυγκινηθήκαμε για τη συνομιλία Μητσοτάκη-Πούτιν. Ο «Χριστιανός Ορθόδοξος» Βλαδίμηρος Πούτιν οφείλει να αποβάλει τη θρησκευτική ιδιότητα του Ορθόδοξου, αφού συμφωνεί με όσα κάνει ο φίλος του Ερντογάν για την Αγία Σοφία, θεωρώντας ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα των Τούρκων ο υπέρλαμπρος αυτός ναός των Ορθοδόξων να μπορεί να γίνει τζαμί.Τα περί διατήρησης της παγκόσμιας κληρονομιάς του μνημείου που ισχυρίζεται τώρα το Κρεμλίνο φαντάζουν «έπεα πτερόεντα» και χρύσωμα της κουβέντας για αποκοίμιση των πολιτικών μας και όχι του Ορθόδοξου Ελληνικού Λαού και των άλλων Ορθόδοξων Λαών.

  3. Κατασυγκινηθήκαμε για τη συνομιλία Μητσοτάκη-Πούτιν. Ο «Χριστιανός Ορθόδοξος» Βλαδίμηρος Πούτιν οφείλει να αποβάλει τη θρησκευτική ιδιότητα του Ορθόδοξου, αφού συμφωνεί με όσα κάνει ο φίλος του Ερντογάν για την Αγία Σοφία, θεωρώντας ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα των Τούρκων ο υπέρλαμπρος αυτός ναός των Ορθοδόξων να μπορεί να γίνει τζαμί.Τα περί διατήρησης της παγκόσμιας κληρονομιάς του μνημείου που ισχυρίζεται τώρα το Κρεμλίνο φαντάζουν «έπεα πτερόεντα» και χρύσωμα της κουβέντας για αποκοίμιση των πολιτικών μας και όχι του Ορθόδοξου Ελληνικού Λαού και των άλλων Ορθόδοξων Λαών της Βαλκανικής.

  4. Κούλη διώξε τους Γερμανούς και όσους μας τον παίζουν σωτήρες!δώσε εντολή και θα πάμε δίχως αύριο!κούρασε η κατάσταση με τα μεμετια!

  5. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΡΟΦΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ? Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΟΠΩς ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΤΑΝ ΕΚΛΙΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΥΤΕΡΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ

  6. Δεν έπρεπε να εκκενωθεί το νησί απ τους μαύρους, τώρα που η χώρα είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη; αντιθέτως βλέπουμε όλοι ότι τους επιτρέπουν να πηγαίνουν παραλίες τα ξημερώματα κατά ομάδες και να μαστουρώνουν.Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια…ας μουζοκάτσουν στα επιδοτούμενα διαμερίσματα και να μην προκαλούν τέτοιες ώρες.. έπρεπε το λιμενικό να τσεκάρει τα κ…σκυλα,που γυρίζουν σαν τις άδικες κατάρες και κατουρούν όπου βρουν.. εγώ αν ειμουν ξένος…δεν..θα κυκλοφορούσα βλέποντας τέτοια κοπάδια.. χτυπάει άσχημα.. παίρνουν μπουκάλια από μίνι μάρκετ και μπεκροπίνουν μέχρι να βγει ο ήλιος

    • Τα παραπονα σε αυτους που ανοιξαν τα συνορα…..και σε αυτους που συνεχιζουν να θελουν τα χοτ σποτ!!

  7. μερικοι ειναι και ηλιθιοι και ανιστορητοι και επικυνδυνοι αν δεν ειναι βαλτοι.Αληθεια ξερετε τους αδεσμευτους ανεξαρτυτηους και το κινημα τους που ηθελε καποτε ο Ανδρας να μας βαλει κοντρα στην Ε.Ε.;Για οσους δεν ξερουν.Λυβιη,Συρια,Ιρακ,Γιουγκοσλαβια,Νικαραγουα.Ποιανου την τυχη απο αυτους ζηλευετε;καποτε μας ειχαν ζαλισει οι «προοδευτικοι» του τοπου για ποσο καλα περναγε ο κοσμος εκει και ποσο ασχημα θα ηταν στην ευρωπη και με το ΝΑΤΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ