ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ: Απόδοση ανταποδοτικού τέλους

9
918

Το ζήτημα της απόδοσης του ανταποδοτικού τέλους 1% στους οικιακούς καταναλωτές  από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων επανέφερε η επικεφαλής μας Ρούφα Ιωάννα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Η Ιωάννα με αφορμή την παράταση του συμβολαίου με την  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ Α.Ε. στην Κέφαλο κατέθεσε στοιχεία επισημαίνοντας  ότι δικαιούχοι του τέλους(αρ. 25 του ν.3468/2006) φαίνεται να είναι οι κάτοικοι της Κεφάλου, της Καρδάμενας και του Πυλίου :

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΕΤΑΕΝ και μέχρι το 2017 το συνολικό ποσό της κατανομής στους δικαιούχους ανέρχεται σε 31 εκατομμύρια ευρώ.

 

Από αυτό, διανεμήθηκαν 17,7 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν τη λειτουργία των έργων έως το τέλος του 2014 ενώ έως τον  Ιούνιο του 2017 διανεμήθηκαν άλλα 13,3 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αναφέρθηκε επίσης ενδεικτικά σε στοιχεία της  ΔΕΔΔΗΕ μέχρι το 2017:

 

 • Ο δήμος Καρύστου Ευβοίας εισέπραξε 1,5 εκατ. Ευρώ για τους δημότες του.

 

 • Ο δήμος ΣητείαςΚρήτης 1,1 εκατ. Ευρώ και

 

 • Ο δήμος ΑρριανώνΡοδόπης (1,05 εκατ. ευρώ)

 

Σε ότι αφορά τα ποσά ανά καταναλωτή η Ιωάννα ενημέρωσε επίσης ενδεικτικά:

 

 • Στην κοινότηταΑισύμης Έβρου ο μέσος όρος που έλαβε ο κάθε δικαιούχος καταναλωτής είναι 3.368 ευρώ.

 

 • Στην κοινότηταΚομίτου Ευβοίας ο μέσος όρος ανά δικαιούχο είναι 3.020 ευρώ.

 

 • Στην κοινότητα Κέχρου Ροδόπης ο μέσος όρος ανά δικαιούχο είναι 2.184 ευρώ.

 

 

 

Φαίνεται ότι ο δήμος της Κω εισπράττει το αντίστοιχο τέλους από τα δύο αιολικά πάρκα  επί σειρά ετών αλλά δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το που βρίσκονται αυτά τα χρήματα και αν έχουν αποδοθεί στους δημότες όπως ξεκάθαρα ορίζει η νομοθεσία.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία η απόδοση των ποσών αυτών στους δικαιούχους είναι άμεσα επιβεβλημένη.

Η παράταξη μας θα υποβάλει σχετικό αίτημα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου δεδομένου ότι η δημοτική αρχή στο ερώτημα της Ιωάννας δήλωσε… άγνοια.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρε νάντη η λαίδη... ανακάλυψε σαν την Νικολούλη χαμένα φράγκα.....

  Πάντα τα δημοτικά έργα στο Πυλί ήταν εστία παράνομου πλουτισμού σαν το λατομείο… Τώρα έχουμε ξεπούλημα δημοτικών εκτάσεων στην Κέφαλο που τα φράγκα αγνοούνται και οι ανεμόμυλοι στο Πυλί που σκορπάει ΦΡΆΓΚΑ σε κάθε Δημοτική Αρχή….

 2. Τι σε έπιασα Ιωάννα του Αμανιού, σε πήραξε το μαγαζάκι στον Δήμο που γεννά ΜΠΌΛΙΚΟ ΠΑΡΑΔΆΚΙ;;;;

  Δεν βλέπεις τι γινόταν στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ΜΑΓΑΖΊ και υποκαταστήματα;;;; Γιατί δεν αναφέρεις ονόματα εάν στα Δημοτικά Μαγαζάκια υπάρχουν αρπαχτικά τύπου ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΑΠΑ;;;;

 3. ΚΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥ ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟς ΣΟΥ ΑΡΑΓΕ;ΜΗΠΩς ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΩΡΟΦΟ;ΠΑΝΤΩς ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΧ ΑΝΕΜΕ ΜΕΓΑΛΕ,ΦΥΣΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΑς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.