Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 – ΕΠΑΛ: Τα θέματα & οι Απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
867

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ξεκίνημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα Τρίτη (16 Ιουνίου), για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά (ΕΠΑΛ)

 

Ένα άρθρο του Κοσμά Βίδου για τη Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, που είχε δημοσιευθεί στο ΒΗΜΑgazino, στις 22 Μαρτίου 2020, δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ κατά την πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Η επιτροπή εξετάσεων ζήτησε από τους υποψηφίους να γράψουν γιατί είναι σημαντική η καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό, σύμφωνα με το άρθρο που τους δόθηκε. Επίσης τους ζητήθηκε να γράψουν έναν δικό τους τίτλο για το κείμενο που να ευαισθητοποιεί το αναγνωστικό κοινό και να γράψουν μία ομιλία, την οποία θα απευθύνουν στους συμμαθητές τους με θέμα τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο. Ως προς το λογοτεχνικό κείμενο, δόθηκε στους υποψηφίους ένα απόσπασμα από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη.

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς δίνουν τις ενδεικτικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δόθηκαν στους υποψηφίους, τόσο στο λογοτεχνικό όσο και στο μη λογοτεχνικό κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν.

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Βίντεο από Kos TV Δημοτική τηλεόραση :

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Εξετάσεων, στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

epal.jpg

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ