ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο & την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων η εορτή της Αναλήψεως | κ. Ναθαναήλ: Ο Χριστιανός έχει υποχρέωση το κακό να το κάνει καλό, ας κρατήσουμε τα θετικά…

9
3649

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με αρκετούς προσκυνητές και με την τήρηση όλων των μέτρων για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε απόψε ο εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στο Ζηπάρι, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Αρχικά έγινε σύμφωνα με το τελετουργικό της εκκλησίας μας στον πρόναο η παράδοση της εικόνας της Αναστάσεως όπου ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς που τον πλαισίωναν (ο εφημέριος του ΙΝ της Αναλήψεως και οι Ιερείς της περιοχής του Ασφενδιού: π. Ευτύχιος, π. Ιωάννης και π. Κωνσταντίνος, έψαλλαν για τελευταία φορά το Χριστός Ανέστη για να ξεκινήσει ο εσπερινός της Αναλήψεως.

Στον χορό των ιεροψαλτών ήταν οι πρωτοψάλτες: Τρύφων Καβαθάς και Ηλίας Σαράγιας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ότι η εορτή της Αναλήψεως μας μίλησε για τη

σημασία της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής και το μυστήριο της της θείας οικονομίας, το οποίο  είναι όσα έκαμε και κάνει η ανερμήνευτη βουλή του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου

Ο Κύριος Αναλήφθηκε, όταν με τη διδασκαλία του, με τα θαύματα του, με το σταυρικό θάνατο και την Ανάστασή του, τέλειωσε το έργο της θείας οικονομίας για τη σωτηρία του κόσμου. Αναλήφθηκε με δόξα, έδωσε την υπόσχεση πως θα στείλει το Άγιο Πνεύμα και βεβαίωσε πως πάντα είναι μαζί μας, όταν τον πιστεύουμε και τον αγαπάμε.

Ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος, χωρίς να πάψει να είναι Θεός, πήρε πάνω του την ανθρώπινη φύση κι έγινε Θεός και άνθρωπος, Θεάνθρωπος, και ως Θεάνθρωπος αναλήφθηκε στους ουρανούς. Η ανάληψη δηλαδή είναι το ανέβασμα του ανθρώπου στους ουρανούς.

Εκεί τώρα ο Θεάνθρωπος Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου κάθεται στα δεξιά του Θεού Πατέρα και «εντυγχάνει υπέρ ημών», δηλαδή είναι κοντά και μαζί με όλους, που τον πιστεύουν και τον αγαπούν. Και ευλογεί όλους εμάς, όπως τον είδαν οι Απόστολοι να τους ευλογεί και να αναλαμβάνεται στους ουρανούς.

Μίλησε ακόμα για το έθιμο που υπήρχε παλιά στην Κω τα παιδιά να ανάβουν στις αυλές τους το βράδυ της Αναλήψεως τις λαμπάδες του Πάσχα («Αναλήφθηκε ο Χριστός αναλήφθηκα κι εγώ»).

Τέλος, τόνισε ότι πολλούς στενοχωρεί αυτή η κατάσταση με τα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό (γι’ αυτό το λόγο δεν έγινε και η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας), όμως ο Χριστιανός έχει υποχρέωση το κακό να το κάνει καλό προσθέτοντας ότι μέσα από αυτά ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την υπακοή και την τήρηση της τάξης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς με αντιδημάρχους & συνεργάτες του, ο Πρόεδρος του ΔΣ Γ. Καλλούδης, ο πρ. Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλής με τους συνεργάτες του τοπικούς συμβούλους, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών κ.α.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Η Ανάληψη να μας προστατεύει όλους. Ιδιαίτερες ευχές στον Παπα- Γιάννη μας,στην Εκκλησιαστική επιτροπή και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά κοντά στην Εκκλησία και βοηθούν.

 2. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡΩΝΙΟΥ...ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ

  .ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ φανε γαλοπουλα το ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ…και θα σουβλισουμε αρνι με κουλουρακια τα επομενα χριστουγενα -ΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ -ναμστε καλα ευχομαι το 2021-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 3. Ο Χριστιανός έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΕΙ,ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΤΑΙ,ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  οποτε πρεπει και το νιωθει ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ….ΙΣΩς ΑΝ παρουν την ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ,ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΩΝΙΑ,,ΝΑ αποκτησουν και αντισωματα κιολας στον κορωνοιο.ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ,ΙΣΩΣ ΠΑΘΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ,ΟΠΩΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ….γιαυτο την φοβουνται!!γιατι ειναι οι ιδιοι μασωνοι-σαταναδες !και τρεμουν …ΑΥΤΗ ΣΩΝΕΙ ,δεν μολυνει…την ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ..Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ

 4. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ

 5. Η υπακοή δεν μπορεί να είναι άκριτη μέσα στα πλαίσια της εκκλησίας - Δ. Τσελεγγίδης

  Σεβασμιώτατε , με όλο τον σεβασμό στην Ιεροσύνη , στην ομιλία σας λέτε » ότι μέσα από αυτά ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την υπακοή και την τήρηση της τάξης» !!!! Δηλαδή, αν δεν κάνω λάθος μας συμβουλεύετε να κάνουμε υπακοή στους ανορθόδοξους Νόμους του Κράτους , στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και όχι στο Νόμο του Θεού δηλαδή το Ευαγγέλιο ! Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ
  Ο Θεός να ελεήσει πάντας ημάς και υμάς
  https://www.youtube.com/watch?v=c-c-p_guz7M&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1hW4mXcmHvKs_umhs_y_fJuvJnXf6BPvjZAz7Y6RJMJP0oDrTaevO8auw

  • Επιτρεψτε μου μια λεπτομερεια στα παραπάνω και στο βίντεο με τον κύριο καθηγητή και στα πολύ ωραια που διάβασα και άκουσα. Γνωρίζοντας ότι θα βάλει καιρό και θεωρώντας οτι θα προλάβει βγήκε ο καπετάνιος με το καΐκι. Εγώ κάποια στιγμή διακρινω το καΐκι στ’ανοιχτά μεσα στον καιρό. Δεν θα κρίνω τον καπετάνιο ούτε για τις γνώσεις του που έχει φάει τη θάλασσα με το κουτάλι ούτε για κατι επι προσωπικού κτλ.Και ποιος ειμαι εγώ αλωστε. Απλά διακρινω ενα πρόβλημα και εύχομαι γρήγορα να ξεπεραστεί γιατί γνωριζαμε όλοι από πριν για τον καιρό και σίγουρα δεν θα πηγαινα μαζι.Έχω ενα μαγνητακι στο ψυγείο και λέει ο Άγιος Νήφων:ο Θεός δεν κρίνει το Χριστιανό επειδή αμαρτάνει, αλλά επειδή δεν μετανοεί.

 6. Ο Χριστιανός Ορθόδοξος έχει την υποχρέωση και το απόλυτο δικαίωμα να μην συμβιβάζεται ,να μην συνηγορεί και να μην υποχωρεί σε οτι έχει να κάνει με την πίστη του στον Τριαδικό Θεό στα μυστήρια και τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας.Οτι άλλο δεν ισχύει και δεν διαπραγματεύεται.Τα άγια λείψανα,οι λειψανοθήκες, οι αγιες εικόνες, ακόμη και το χέρι του παπά στο αντίδωρο ευωδιαζουν και δεν χρηζουν απολυμανσης για να ασπαστεί ο ορθόδοξος χριστιανός. Ο ιερός ναος ειναι χώρος λατρείας αγιασμενος και δεν χρειάζονται απαγορευτικές κορδέλες στα στασίδια και όποιοι άλλοι περιορισμοί. Η Θεία κοινωνία είναι ο ιδιος ο Χριστός η ζωή.Στο κατηχητικό ένα παιδάκι θα στα πει αν το ρωτήσεις τώρα στα κοντά. Εύχομαι να δώσει ο Θεός γρήγορη λήξη της καραντινας που βρίσκεται ακόμα η ορθοδοξία.Καλή δύναμη σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.