Σωτήρης Μαραγκός: Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας

40
2877

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Καλό μεσημέρι σας κοινοποιώ την επιστολή μου,

στον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια

σχετικά με το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Μ ε εκτίμηση

Μαραγκός Ευστάθιος – Σωτήριος

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

 

 

ΠΡΟΣ                                                                                       Κως , 26 Μαΐου 2020

 

Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

Μέγαρο Μαξίμου

Ηρώδου Αττικού 19

10674, Αθήνα

Κοιν: Υπουργείο Υγείας , Υπουργό Υγείας κ.Κικιλιά Βασίλη

 

ΘΕΜΑ: ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ.

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Λαμβάνω το θάρρος να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή, με αφορμή την παγκόσμια διεθνή συγκυρία και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοΐού.

Καταρχήν θέλω να σας συγχαρώ για την διαχείριση της κρίσης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υγειονομικών δομών της  χώρας.

Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που σε ένα χρόνο διακυβέρνησης καταφέρατε να μετατρέψετε την εικόνα της  χώρας  σε παγκόσμιο επίπεδο και από δακτυλοδεικτούμενη να γίνει παράδειγμα  προς μίμηση , θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που σε ένα χρόνο διακυβέρνησης δώσατε πίσω στην χώρα τον παγκόσμιο σεβασμό που της ανήκει και της αξίζει.

Η παγκόσμια κρίση υγείας που βιώνουμε ανέδειξε και μια σειρά από ανάγκες και ζητήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και πολύ  καιρό σε αυτή την χώρα και που είμαι σίγουρος ότι  θα δώσετε όλο σας το βάρος  για να επιλυθούν το επόμενο διάστημα .

Όπως γνωρίζετε ένα μεγάλο αίτημα της κοινωνίας της Κω είναι η δημιουργία του νέου Νοσοκομείου που θα δώσει στο νησί του Ιπποκράτη και τους πολίτες αυτού του νησιού   τις υγειονομικές υπηρεσίες  που δικαιούνται και αξίζουν .

Ένα όμως επίσης σοβαρό αίτημα που αφορά τις υγειονομικές δομές του νησιού και που παραμένει βαλτωμένο εδώ  και 11 χρόνια είναι το Κέντρο Υγείας  Αντιμάχειας .

Στο νησί της Κω κατοικούν 36.000 μόνιμοι κάτοικοι και ο πληθυσμός αυτός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τετραπλασιάζεται. Το υπάρχον νοσοκομείο έχει σοβαρά προβλήματα λόγω ελλείψεων σε χώρους, εξοπλισμό αλλά κυρίως σε προσωπικό.

Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη της Κω και το νοσοκομείο της, στο κέντρο τριών Κοινοτήτων 10 χιλιάδων μονίμων κατοίκων  και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων 40 χιλιάδων κλινών και ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο  « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», κατασκευάστηκε σε χώρο του Δήμου το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, το οποίο 11 χρόνια μετά την αποπεράτωση του παραμένει κλειστό, καθώς δεν έχει στελεχωθεί.

Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Υγείας  που εγκαινιάστηκε το 2009 από τον τότε υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο , η κατασκευή του  και η τοποθέτηση του  σύγχρονου  τότε  εξοπλισμού, κόστισαν  περίπου 3,6 εκατομμύρια € δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα παραμένει στην ουσία κλειστό μιας και χρησιμοποιείται ως αγροτικό ιατρείο .

Βρίσκετε εντός οικοπέδου  έκτασης 3.825,00μ2 και το κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.137,39μ2 ,  αποτελούν ιδιοκτησία του πρώην Δήμου Ηρακλειδών και σήμερα του Δήμου Κω .

Με την  με αριθμό 206/2006 απόφαση του,  το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Ηρακλειδών, παραχώρησε  το πιο πάνω ακίνητο καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο στο αρμόδιο υπουργείο  για την δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, με την δέσμευση ότι αυτό θα λειτουργούσε εντός 3 ετών από την παραχώρηση.

To Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας στην Κω, που αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο υγείας στην Ελλάδα, μπορεί , να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου της Κω, καθώς διαθέτει Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Εργαστήριο, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, 4 θαλάμους νοσηλείας με 7 κλίνες και πληθώρα ειδικών τμημάτων, όπως Παθολογικό, Καρδιολογικό, Γυναικολογικό, Παιδιατρικό και Οδοντιατρικό εάν συμπεριληφθεί σε αυτό η λειτουργία ενός πλήρη εξοπλισμένου και επανδρωμένου επί 24 ώρου βάσεως ασθενοφόρου τότε πραγματικά μιλάμε για την σχεδόν πλήρη στελέχωση των δομών υγείας του νησιού μας .

Όπως αντιλαμβάνεσθε η λειτουργία του αποτελεί άμεση ανάγκη  για το νησί της Κω. Μιας  και με αυτόν  τον τρόπο  επιτυχαίνετε ο στόχος της   παροχής υπηρεσιών υγείας σε μια πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του δήμου μας που σήμερα δυσκολεύονται είτε  λόγω προβλήματος  πρόσβασης είτε λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας του ΓΝ ΚΩ να έχουν έγκαιρα την αναγκαία παροχή υπηρεσιών υγείας .

Με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θα αποσυμφορηθεί το Γ.Ν Κω που σήμερα επωμίζεται το βάρος ολόκληρου του πληθυσμού και των επισκεπτών με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στελέχωσης .

Επιλύεται ένα από τα σοβαρότερα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και είναι η απουσία κάλυψης των επειγόντων ιατρικών προβλημάτων με ασθενοφόρο.

Αξιοποιείτε η περιουσία των πολιτών που σήμερα παραμένει εγκαταλειμμένη και   ανεκμετάλλευτη.

Τέλος στην κρίσιμη στιγμή που ζούμε με τον ανάλογο εξοπλισμό η Κως το νησί του « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», ο 4ος  τουριστικός προορισμός της χώρας,  αυτόματα κατατάσσεται σε ένα ασφαλή προορισμό με ικανοποιητικές  δομές υγείας τόσο για του μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες  και αποκτά ένα σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα στον τουριστικό ευρωπαϊκό χάρτη.

Κύριε πρωθυπουργέ ,

Έχοντας σας απολυτή εμπιστοσύνη,  είμαι σίγουρος ότι θα δείξετε προσωπικό ενδιαφέρον για το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας και ακόμη πιο σίγουρος ότι θα δώσετε άμεση λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού μας και που δεν είναι άλλο από την ΥΓΕΙΑ.

Έχοντας δίπλα σας , Περιφέρεια, Δήμο , Φορείς και πολίτες είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα μείνετε στην ιστορία και ως ο πρωθυπουργός που απέδωσε στην πατρίδα του « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» τις υγειονομικές δομές που τις αρμόζουν.

Μ ε εκτίμηση

Μαραγκός Ευστάθιος – Σωτήριος

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

40 ΣΧΟΛΙΑ

 1. …….Μα να ειμαστε σοβαροι!!
  Τι μπορει να κανει ο Κυριακος οταν οι γιατροι φοβουνται να ερθουν στην Κω μην τους φαμε??

  • Βρε μανία που έπιασε όλους τους χαρούμενους να γράφουν στον Κούλη επιστολές...

   Γράφει ραβασάκια ο Κοψιμιός και πιάνει η ζήλια τον Κεφαλιανό που μια ζωή ονειρεύεται να γίνει ο κουραμπιές Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη….

 2. Συγχαρητήρια Σωτήρη πως πετσόκοψες έτσι οι άλλοι κοιτάνε ακόμα τα γατάκια έπαρχος και ο άλλος από την Καρδάμαινά το ψώνιο πως τους πετσόκοψες έτσι μπράβο Σωτήρη μου

 3. Να γιατί ποτέ δεν θα γινει νέο νοσοκομείο. Γιατί αυτοί που κάποιοι από εμάς ψηφίζουν είτε είναι λαγοί κάποιου, είτε είναι πολιτικοι αβανταδοροι και ωραιοποιουν καταστάσεις είτε δεν καταλαβαίνουν. Κύριε Ευσταθιε και το Κέντρο Υγείας να λειτουργουσε πάλι δεν κατατασσομαστε στους ασφαλεις προορισμούς χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπειας. Τι δεν καταλαβαίνεις; Γι αυτό ασε τα λιβανιστηρια και αλλη φορά όταν σου γράφουν κάτι να το διαβάζεις πρώτα…

 4. Σωτήρη πολύ καλή πρωτοβουλία Αστούς άλλους να σχολούνται με τα κεκ Γεννηματά Τα ψώνια

 5. Τους έστειλες αδιάβαστος και το δήμαρχο και τον έπαρχο Άμα ανοίξει το κέντρο υγείας 40 χρόνια θα έχεις την εξουσία Σωτήρη

 6. Εχθές Καμπάνης κρητικός για τα ΚΕΚ Σήμερα Σωτήρης για το κέντρο υγείας αυτός μένει είναι ο Χαλκιδαίος Τι θα του δώσουν να βγάλει αυτουνού

 7. Ο περιφερειακος συμβουλος αληθεια γιατι δεν λεει οτι για το νοσοκομειο αποφασιζει η περιφερεια εαν θα το ενταξει στα περιφερειακα αναπτυξιακα προγραμματα και οχι ο Πρωθυπουργος της χωρας μας, γιατι ολο αυτο το show επικοινωνιας οταν τοσα χρονια κανενας δεν πιεσε την περιφερεια να ενταξει στα μεγαλα εργα το νεο νοσοκομειο της Κω? Σωτηρη μπορει οι αγραματοι να σε πιστευουν οτι παραγεις εργο αλλα στην ουσια παραιτεισε της υποχρεωσης σου να το φερεις το θεμα στο περιφερειακο συμβουλιο για το ποτε θα μπορει να ενταχθει το νεο νοσοκομειο της Κω στα αναπτυξιακα περιφερειακα εργα, εισαστε μια γενια με τοσα πυροτεχνηματα και μηδεν ουσια για τον τοπο ενα εργο μα ενα εργο πες οτι κανατε…κριμα και παλι κριμα για το θεατρο σκιων που παιζεται εις βαρος του νησιου κουβεντα ο Πρωθυπουργος του Νοτιου Αιγαιου που ειναι ο καθ υλην αρμοδιως Περιφερειαρχης…αραγε γιατι τοση βουβαμαρα ???!!!

 8. Μόνος σου τα έγραψες όλα αυτά Σωτηράκη ? ! Μάλλον έχεις προσλάβει γραμματέα απ΄οτι βλέπω….. Αυτά που γράφει τα διάβασες πριν το στείλεις ή την υπογραφή σου έβαλες μονάχα ! Το Επαρχιλίκι ξέχασε το όπως θα ξεχάσει σε λίγο και όλη η Ελλάδα τον Κούλη σου και την συμμορία του !

 9. Σωτηρη αν εμειναν τιποτα λουκχουμαδες, απο τότε που μοιραζες που βγήκες λεει πρωτος, δωσε μερικους στους πικραμμενους φιλους σου.

 10. Σωτηρη κοιτα το κτελ και τη συγκοινωνια στο νησι που ειναι ειναι ενα κλειστο ΦΕΟΥΔΟ και αφησε τα υπολοιπα στο Δημαρχο

 11. Μπράβο κ Σωτήρη πολυ καλή πρωτοβουλία πραγματικά είσαι ο μόνος που ασχοληθηκες μαυτο το κέντρο υγείας…χίλια μπράβο…..

 12. Δεν ξέρω τι και πως αλλά το θέμα με το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ είναι από τα πιο σοβαρά. Μακάρι να έδειχναν το ίδιο ενδιαφέρον με τον κ.Μαραγκό όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και μακάρι να μπορούσε από σήμερα να είναι το βασικό μας αίτημα. Για ποιο νέο νοσοκομείο συζητάμε όταν έχουμε το μεγαλύτερο κέντρο υγείας στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να λειτουργήσει. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΑΓΚΟ

 13. Συγχαρητήρια κ. Μαραγκέ,ηπρωτοβουλία θετική.Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για Κ.Υ.ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ και επάνδρωση του καθώς και για διορισμούς στο νοσοκομείο.Μακάρι να συνεργαστούν οι αρμόδιοι και για νέο Νοσοκομείο!!!Οκορονοιος και οι υπολυποι κορονοιοι που θα ερθουν πρεπει να μας βρουν σε πλήρη ετοιμότητα!Ο κ. Μαραγκός έκανε την αρχή!!!

 14. ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΑΓΚΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ??? ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ!!

 15. Αντι εσυ να περίμενεις την μονάδα εντατικής που δεν προκειται να γινει για ναρθουν τουρίστες δεν πιέζετε να γίνει το ΚΥ Αντιμάχειας για ντόπιους και τουρίστες;δικιο έχει ο Σωτήρης μην τον αδειάζετε για να κάνετε ταχαμου τους γνώστες τρομάρα σας

 16. καλα που το καταλαβεσ οτι οι αλλοι σωτηρεσ ειναι αλλα και αλλα ….να σταματησεισ να τουσ γλιφεισ

 17. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΦΤΑΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΩΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΉ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
  ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…..
  ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ………
  ΕΑΥΤΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ

 18. Ας γίνει κάτι στο κέντρο υγείας να στελεχωθεί σωστά να φύγουν οι κομπογιαννίτες που το παίζουν εξουσία και ξερολες!!!

 19. Σωτήρη πολύ καλά έκανες και έστειλες την επιστολή γιατί αν πειμένεις τονΚαμπανή και Νικηταρά χαιρετίσματα. Ο Καμπανής μετά απο την ανάδειξη πιθανών λειτουργικών και υγειονομικών προβλημάτων του Νησιού και Ξενοδοχχείων από άρθρο επώνυμου πολίτη της Κω, κίνησε για τα μάτια του κόσμου την διαδικασία εκπαίδευσης προσωπικού των ξενοδοχείων. Αστους να λένε Σωτήρη , εσύ έρεπε να ήσουν Επαρχος.

 20. ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΧΕΙ ΛΙΛΙ
  ΠΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΧΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ…….

 21. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ . ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ .
  ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ

 22. Επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό , αλλά και επιστολή που θα φτάσει στον πρωθυπουργό οι φωτογραφίες άλλωστε μαρτυρούν την σχέση και την διαδρομή έστω και έτσι κ.ΜΑΡΑΓΚΈ φροντίστε να φτάσει στον πρωθυπουργό πρέπει να ξέρει και ίσως έτσι να πετύχετε τον στόχο η ΚΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 23. Επρεπε προ πολλου να ηταν ετοιμο, οχι να αποτελει μηλο της εριδος …
  Απαραιτητη μοναδα νοσηλειας για το νησι μας.
  Ομως, ας μεριμνησουμε και για το βασικο μας νοσοκομειο, το ταλαιπωρο…

 24. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ,ΕΝΝΟΩ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ,ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΡΟΠΑΡΙΟ.ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΑ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ.Α ΡΕ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΦΑΣΙΝΑ ΜΕ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…………ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ……
  ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ …..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ