ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με παρέλαση αλόγων (χωρίς κόσμο) μπροστά από την εκκλησία αναβίωσε το έθιμο των Ιπποδρομιών του Αγίου Γεωργίου στο Πυλί

37
3399

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καμιά απαγόρευση δεν ήταν δυνατόν να σταματήσει το μακραίωνο έθιμο των ιπποδρομιών του Αγίου Γεωργίου στο Πυλί.

Έτσι σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι, αφού είχε ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου, περίπου 15 άλογα με τους αναβάτες τους, με την επίβλεψη της επιτροπής ιπποδρομιών και της αστυνομίας, παρουσία του Δημάρχου Κω Θ. Νικηταρά, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου Θ. Πάχου και του Αντιδημάρχου Στ. Καμπουράκη, παρέλασαν μπροστά από τον Ιερό Ναό του καβαλάρη Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου παρέμειναν στα σπίτια και τις αυλές τους χειροκροτώντας τους αναβάτες με δέος και συγκίνηση.

Κανείς δεν περίμενε ποτέ ότι τέτοια μέρα που η περιοχή έσφυζε από κόσμο οι δρόμοι θα ήταν άδειοι… Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τη χρονιά που απαγόρευσαν το έθιμο οι Ιταλοί (1933) έγινε ο μεγάλος σεισμός, ενώ σε αντίστοιχη επιχειρούμενη απαγόρευση επί χούντας -όπως θυμάται ο φίλος Νίκος Βερούτας (παλιός αναβάτης)- έπιασε κακοκαιρία με ομίχλη, σκοτεινιά και δυνατή βροχή. Και μόλις πέρασαν τα άλογα μπροστά από το ναό αμέσως η μέρα άνοιξε…

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το έθιμο να το τηρήσουμε, το μόνο που μας νοιάζει είναι μήπως δεν μας πούνε και την ημερομηνία γέννησης του εκάστου κρούσματος στην Κω για να εχουμε να κουτσομπολευουμε. Τσοπαναδιες

    • Χάθηκε ο κόσμος να βγάλετε μια ομαδική όλα τα ζωντανά μαζί;;;;;;

    • Η γη γυριζει και το κεφαλι σου σβουντουριζει απο την π…. των εκλογων γατακι…και πουστε ακομα..σας γλεντα ο νικηταρας γιατι αγαπα τους πολιτες και τον αγαπουν και αυτοι

        • Ο κρυπτομενος στο πηγαδι κοψιμιος οπως λετε γατακια του σφυριτση, σας πηρε απο τα αποδυτηρια με 65%! Χρησιμοποιεισε ομως βρε ψιτ καμια δικια σου κουβεντα εκτος απο αυτες που λεει το αφεντικο σου..
          Α, και που εισαι… ρωτα τον ηια το χαμενο…
          Που πηγε το χαμενο?
          Πως πεταξε ?
          Red bull ηπιε????
          Εδω σε θελω…
          Και πες το μετα και στους πολιτες…
          Γατακια…μ@γ@κια…

        • Anipoferte παιξε λίγο με το π…….ι γιατί σε εχει φαει η Α……..α, ρουφ ρουφ τωρα!!!

      • Ασε το παραμυθι.Μην σκεπαζεις τα χαμενα αυστραλεζικα δολλαρια της βιλλας!
        Τα συνεργεια πληρωθηκαν?
        Οι υποχρεωσεις προς δημοσιο μερια??

      • Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΧΟΜΠΙ ΣΟΥ.ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑ ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ.ΑΝΤΕ ΧΑΖΟΒΙΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΑΥΓΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΕΡΓΟ.
        ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΨΙΜΙΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΣΕ
        ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.

        • Δημαρχος δεν θα γινεις ποτε χαχαχα!100 χρονια μιζων θα εισαι!!!!

    • Βλεπω καλη συνεργασια νικηταρα και παχου. Καλο αυτο και για τωρα και για μετα. Ειναι και οι δυο καλα ατομα .

      • Μεασανυχτα εχεις εσυ βρεε γλυφτει!Το μονο που ξερεις ειναι να ριχνεις λασπη πισω απο αυτο που μονο ξέρεις να κανεις!!!Κ@λοτουμπα, γλυφτη, οπιος ειναι Δημοτικη αρχη, γλυψ γλυψ!!!Ααα και αυτο ξερεις να κανεις!!!Σε καιει εεε,που τρέχει ο ανθρωπος!!!Σε ενημερώνω ρουφιανακι, επιδη βλεπω οτι καιγεσαι!Επαγγελμα δεν πρόκειται να το κανει αυτι!!!Οπως κανουν τα φιλαρακια σου!!!

        • ΟΚ μνμ εληφθη προεδρε κ@λ@τουμπα,για να ξερουμε
          τι λεμε και τι κανουμε.Χαμενος χρονος εισαι ,νομιζοντας οτι
          κατι κανεις.Κανενας δεν σε υπολογιζει, και δεν σε στηριζει
          γιατι απλα εισαι πολυ λιγος!!Κριμα για το χωριο σου!!

  2. ηταν τετοιο το θρησκευτικο δεος και τοσο αυθορμητο που ο κοψιμιος πηγε με τη δημοτικη τηλεοραση

  3. Ντροπή σας η ημέρα που είναι,αν δεν πήγαινε πάλι θα βρίσκετε αφορμή για να γράψετε,ότι κάνει ο δήμαρχος το αντιπολιτευεστε,δεν τον αφήνετε ήσυχο τον ανθρωπο

    • Καλύτερα να ασχολούνται μαζί σου παρά να μην σε βλέπουν για τίποτα. Ασχολούνται με κάποιον όταν είναι άξιος και κάνει τα πάντα σωστά. Οι ανάξιοι είναι αυτοί που προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, βρίζοντας και λοιδοροντας, να υποβαθμίσουν το έργο των αξιών που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.

  4. Χρονια πολλα σε ολους !!! Βοηθεια μας ο Αγιος Γεωργιος !!! Ευχαριστουμε πολυ κυριε Κιαρη για την παρουσια σας ! Να ειστε καλα γεματος υγεια !!!!Το εθιμο εγινε χωρις κοσμο το βλεπουμε μεσα απο την ενημερωτικη σας σελιδα μεγαλη συγκηνιση !!! Μπραβο και στους αναβατες να ειναι καλα να τιμουν το εθιμο του Αγιου !!! Ευχες για οτι καλυτερο στις οικογενειες σας και προσωπικη ευτυχια ξεχωριστα στον καθενα !!! Και τουχρονου !!! Χριστος Ανεστη !!!!!

  5. Εχω και φάρμα που μεγαλώνω κουρκουβιαλους και μπορούν να έρχονται μεγάλοι και μικροί να βγάζουν φωτογραφίες με τα ζωντανά αλλά με κυνηγάνε οι φιλοζωικες….

    • Κουρκούφκιαλλλλους έχεις. Οι κουρκούβιαλοι κόψασι, ήφυαν, ενν ήρτανενε, φύασι, πήγανενενε αλλλλλού.

    • Δηλαδη ρε ψιτ… ο δικος σου θα το κοψει το εθιμο; πες του να το βγαλει απο το κεφαλι του. Φαινεται πως το 63% τον τρελλανε και δε ξερει τι λεει και τι κανει. Ας παει να ξεκουραστει το κακομοιρο…

  6. Βρεε βλέπω κατι ωραία σχόλια για κάποιους ανθρωπους, βλέπω επισης καπιους που την μαγκιά τους την δειχνουν εδω μεσα μονο κρυπτωμενοι να βγαζουν κακια για καποους ανθρωπους!Αφήστε τον άνθρωπο να κανει την δουλειά του!Εχουμε εναν αξιο άνθρωπο που τρέχει και διεκδικεί!Ενοχλεί καπιους τι να κανουμε!

  7. Παιδιά χρόνια πολλά με υγεία…εγώ συνχαιρω τον πολίτη …. για την εύστοχη παρατήρηση του…να είμαστε δίκαιοι..πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά του χρόνου..θα δούμε αγώνα..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ