Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζητεί στα νησιά, δωμάτια ξενοδοχείων, για την στέγαση προσφύγων για χρονικό διάστημα 3 μηνών

49
2553

Την ενοικίαση ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο και προσφύγων, που διαμένουν σε νησιά, προκήρυξε χθες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σκοπός η άμεση στέγαση και μέχρι τη μεταφορά τους σε δομές ή σε διαμερίσματα στο εσωτερικό της Ελλάδας, όλων αυτών που σήμερα ζουν σε καταυλισμούς και ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες. Οι οποίοι και πλήττονται άμεσα από την πανδημία του κορονοϊού covid 19 σε περίπτωση επέκτασης της νόσου μέσα στους καταυλισμούς.

Στην προκήρυξη ζητούνται οικονομικές προσφορές από τους ιδιοκτήτες κλειστών σήμερα επιχειρήσεων φιλοξενίας (ξενοδοχεία, ξενώνες, απλά καταλύματα με πρωινό, ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλες επιχειρήσεις φιλοξενίας) που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού ή άλλη αρμόδια αρχή, στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Λέρο αλλά και στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Η διαθεσιμότητα των χώρων που θα προσφερθούν πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και η διάρκεια ενοικίασης θα είναι τριών μηνών.

Το αντικείμενο της προσφοράς

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) πρόκειται να αναθέσει συμβάσεις σε προμηθευτές οι οποίοι συμμορφώνονται με τις Τεχνικές Προδιαγραφές και προσφέρουν την καλύτερη δυνατή τιμή, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Οι χρεώσεις στέγασης διαμορφώνονται βάσει του κανόνα πληρότητας (για τον συνολικό αριθμό κρεβατιών που έχουν καταληφθεί).

– Οι χρεώσεις διατροφής (φαγητό / γεύματα) διαμορφώνονται βάσει του πραγματικού αριθμού των ενοίκων άνω των 2 ετών που διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ο προμηθευτής προσφέρει 15 κλίνες στη σύμβαση της Υ.Α. και σε δεδομένη χρονική περίοδο υπάρχουν 10 αιτούντες άσυλο ή πρόσφυγες ηλικίας άνω των 2 ετών που διαμένουν στο ξενοδοχείο, η Υ.Α. θα πληρώσει για τα δωμάτια και τη διατροφή που προβλέπονται στη συμφωνίας μας, στο πλαίσιο της οικονομικής προσφοράς που υποβλήθηκε βάσει του παρόντος, μόνο για τα 10 άτομα που πραγματικά διαμένουν στο ξενοδοχείο και που τους προσφέρεται διατροφή.

– Η σύνθεση του πληθυσμού που θα φιλοξενηθεί ενδέχεται να ποικίλει, από οικογένειες, μητέρες που είναι μόνες τους ή και άνδρες που είναι μόνοι τους, ενώ στο μέτρο του δυνατού, δεν θα πρέπει να στεγάζονται στο ίδιο δωμάτιο άτομα διαφορετικού φύλου που δεν έχουν οικογενειακό δεσμό μεταξύ τους. Η κατανομή των ατόμων στα δωμάτια θα πραγματοποιηθεί από την Υ.Α. ή από ΜΚΟ εταίρους της Υ.Α., σε συνεργασία με τον προμηθευτή.

– Η Υ.Α. θα διασφαλίσει την περιορισμένη και συνεπή παρουσία κοινωνικού λειτουργού και διερμηνέων μέσω των ΜΚΟ εταίρων της, προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία με τους δικαιούχους και να παρεμβαίνουν όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

– Στις τιμές μονάδας δεν πρέπει να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, δεδομένου ότι η Υ.Α. χαίρει απαλλαγής. Η καταβολή του ΦΠΑ θα γίνει από την Υ.Α. σε δεύτερη φάση, μετά την καταβολή του καθαρού ποσού κάθε τιμολογίου.

– Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, ο φόρος ανά δωμάτιο θα πρέπει να αναφέρεται στην προσφορά του προμηθευτή.

Προϋποθέσεις:

Άδεια λειτουργίας από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού ή την αντίστοιχη αρμόδια αρχή.

Άμεση διαθεσιμότητα και περίοδος έναρξης για μια σύμβαση διάρκειας 3 μηνών.

Γενικές υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης των χώρων, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των υπνοδωματίων κάθε εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων των λευκών ειδών) ή όταν απαιτείται άμεση αλλαγή των ενοίκων, – παροχή χαρτιού υγείας.

Διαθέσιμες επιλογές θέρμανσης και ψύξης,

Πρόσβαση σε βασικές εγκαταστάσεις για πλύσιμο ρούχων, παρέχοντας τουλάχιστον τη δυνατότητα για πλύσιμο στο χέρι και στέγνωμα των ρούχων, καθώς και διαθέσιμο απορρυπαντικό (σκόνη).

Το προσωπικό της Υ.Α. ή το ορισθέν προσωπικό των εταίρων της Υ.Α. πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις όποτε απαιτείται, προκειμένου να έρχονται σε επαφή με τους ενοίκους, να παρέχουν πληροφορίες, να διεξάγουν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να παρέχουν συμβουλευτική καθοδήγηση και οποιαδήποτε άλλα σχετική βοήθεια.

Συμπεριλαμβάνεται το φαγητό / γεύματα (3 θρεπτικά γεύματα ημερησίως – πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο), λαμβάνοντας υπόψη το πολιτισμικό υπόβαθρο και τις διατροφικές ιδιαιτερότητες των ενοίκων, που απορρέουν από τη θρησκεία, τη χρονική περίοδο και την ώρα που γευματίζουν. Επιπλέον, θα εκτιμηθεί εαν ο πλειοδότης μπορεί να διαθέσει: Προϊόντα βρεφικής διατροφής (γάλα, βρεφική φόρμουλα σε μορφή σκόνης, φρούτα και / ή συνδυασμό με στερεά τροφή) όταν είναι απαραίτητο.

– Πηγή: money-tourism.gr

49 ΣΧΟΛΙΑ

  • Και όμως θα βρεθούν αρκετοί Νενέκοι στο νησί μας όπως και παλιότερα....

   Για το παραδάκι να μην ξεχνάμε όροφοι ολόκληροι έγιναν τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και δικοί της εισέπραξαν μπόλικο παραδάκι σαν μεταφραστές …. Ήταν αυτοί που στήριξαν τουν φασιστοαριστερούς της κυβέρνησης ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην δημιουργία του ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟΥ ΜΌΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΉΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ…

   • Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα , και έχουν και το ΘΡΑΣΟΣ να βγαίνουν και να μιλούν στα κανάλια οι ήρωες ΝΤΡΟΠΗΗΗΗ δεν υπάρχει πια.

    • Αυτοί που ψήφισαν τέτοιους εκπροσώπους και τους άφησαν χωρίς κανένα έλεγχο να παζαρεύουν με τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ και τον Περιφερειάρχη;;;;;

     Μήπως αντί για μυαλό έχουν άχυρα και χαλουβά στο κεφάλι;

 1. Να πάνε πίσω Τουρκία να τους βρουν σπίτια..
  Δεν φτάνει που δεν θα έχουμε τουρισμό…θα έχουμε αυτούς τι λένε. Τους δίνουν σπίτια. ..

 2. Τώρα που με τον ιό θα έρθουν λιγότεροι τουρίστες θα τα γεμίσουμε με λαθρομετανάστες. Οι μάσκες πέφτουν σιγά σιγά και φαίνεται ποιοι είναι πίσω από την δήθεν πανδημία που έχει σκοτώσει λιγότερους από την γρίπη.

  • 650,000 νεκροί κάθε χρόνο από τη κοινή γρίπη (περίπου 4,000 κάθε μέρα). Πολλούς από αυτούς τους θανάτους είμαι σίγουρος μας τους πασάρουν σαν θύματα του κουκουρούκου ιού… Στόχοι τους είναι οικονομική κατάρευση, κοινωνική αναταραχή, παγκόσμια σύρραξη, και θα τα πετύχουν!

 3. Οι προμηθευτές μένει να παρέχουν με σκύψιμο αναλόγως τις εθιμικές καταβολες των φιλοξενουμενων. Άντε να χαθείτε ελεεινοί.

 4. Όσοι δώσουν τα ξενοδοχεία τους θέλουν κρέμασμα !!!! Και εγώ ξενοδοχείο έχω και δεν ξέρω πως θα τα βγάλω πέρα ειλικρινά καρδιοχτύπι καθημερινό αλλά προτιμώ να πείνασω παρά να βαλω τα χέρια μου κ να βγάλω τα μάτια μου ,για το καλό όλων μας ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ!!!!

  • Οπως και οι μαιμουδες και οι πατρεχαμενοι του κοψιμιου!!!χαχαχαΟΥΣΤ λασπες,,ακομα περιμενω κοτες λειρατες!!

   • Τι περιμένεις ρε παραπληγικέ του αμίαντου? Φάπες? Σε γλεντάμε κάθε μερα. Φατούρο? Από τις εκλογές τρώς ακόμα να συνέλθεις.

    • …. νομιζεις βλακα οτι γλεντας γελοιε,που εχεις το θρασος να χλευαζεις εναν συμπολιτη μας με ειδικες αναγκες.Εισαι σ….ψυχος ευχομαι ο Θεος να σε ανταμειψει για αυτα που κρυβεις στην βρωμικη ψυχη σου!!

 5. Θα φροντισει στην δυσκολη ο «μπαμπακας» μαζι με τον καπτεν-ναυαγιο,και απο πισω ο ατολμος ΤΕΟ!!

 6. Κι άλλα χοτ σποτ θέλουν; Αλλού και απέναντι οι Ευρωπαίοι κι εδώ…Ποιοι δαχτυλοιίδι είναι αυτοί που θέλουν να θάψουν το νησια

 7. Ποιοι είναι Αυτοί που θέλουν να θάψουν το νησί; Αλλού και απέναντι οι Ευρωπαίοι κι εδώ…..έλεος. Να πάνε αλλού να κάνουν κι άλλα χοτ σποτ.Τωρα θέλουν και ξενοδοχεία .Τι άλλο; Να σκύψουμε;;;;

 8. Αυτοί που φωνάζουν και βρίζουν τους πρόσφυγες, αυτοί που απειλούν και τρομοκρατούν, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που θα τρέξουν να κάνουν αίτηση.
  Τό χουμε ξαναδεί ο έργο! Με τη μαύρη εργασία των πακιστανών στα χωράφια τους, τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια στη ζούλα και κυρίως στο δουλεμπόριο! ΠΡΏΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ!
  Απειλούν ανώνυμα για να μην υπάρχουν πολλές αιτήσεις και να πάρουν τη δουλειά.
  Τα μάθαμε τα κόλπα. Όλοι με κουρσάρες τα τελευταία χρόνια!!! Προδότες της Ελλάδας, Πατριδοκάπηλοι, ΑΠΛΥΤΟΙ!

  • Διαίρει και Βασίλευε.Πετά έτσι τη λασπούλα να βρωσίμει και αστοθς να τρώγονται να κονομάμε εμείς.

 9. Κι άλλα χοτ σποτ; Να πάνε απέναντι.Ποιος δάκτυλος μισεί την Κω; Σας αρέσει η κατάσταση στο Πυλί ;

 10. Γιατί δεν τους πάτε στην Τουρκία που είναι και πιο φθηνά αλλά ξέχασα εκεί είναι επενδυτής η Γερμανία.αποθηκη λαθροεισβολων είναι μόνον η Ελλαδίτσα καλά οργανωμένο όλο το σχεδια από τις αρχές του 80 θα έλεγα

 11. Αν είναι αλήθεια αυτό είναι ή απόλυτη ξεφτίλα ever. Θα γεμίσει το νησί αραπαδες Αφγανούς και κάθε λαμόγιο 5 αστέρων..

 12. Οσοι απο τους ξενοδόχους άλουν αυτούς τους λαθρομετανάστες θα αποκλειτουν απο μελλοντική συνεργασία με τους tour operators. Αντε λοιπόν κανονείστε λοιπόν να αποκλειστείτε όσοι δεχτουν.

 13. Να μην ανησυχουν λοιπον οι Κωοι για τον τουρισμο.
  Θα εχουμε τουριστες για τρεις μηνες.
  Μας νοιαζονται και αγαπουν το νησι μας….
  Χαρα που θα εχουν ολοι οι οπαδοι της θειτσας απο την Μυτιληνη που εχασε και το Νομπελ μεσα απο τα χερια της….
  Θα βοηθησουν ολοι αυτοι που υπαρχουν στην δημοτικη αρχη να υποθεσω…

 14. Ο μόνος τρόπος για να φύγουν απ’ το Πυλί. Αυτό δεν θέλουμε;
  Και μάλιστα χωρίς να πληρώνει η Ελλάδα τίποτα. Τα πληρώνει η Ευρώπη. Και η Κως εισπράττει. Γιατί τα λεφτά αυτά έρχονται στην Κω χωρίς να τα περιμένει. Και θα πάνε σε προμηθευτές, ξενοδοχοϋπάλληλους, εργάτες, καθαριστήρια, κλπ. Και θα κινηθούν και άλλα μινι μαρκετ.
  Αλλά φαίνεται, αυτό δεν αρέσει σε όλους.
  Ε, βέβαια! Κάποιοι θα χάσουν τα σίγουρα. Πώς θα ανεβαίνουν τώρα οι Πακιστανοί στα χωράφια;
  Κάποιοι ζητούν να τους διώξουμε από την Ελλάδα.
  Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν γίνεται. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
  Θέλουν να μη βρεθούν ξενοδοχεία και να μείνουν τα πράγματα όπως είναι. Γιατί έτσι βολεύονται κάποιοι. Λιγούρια, ε λιγούρια!!!

 15. Οσοι τολμησουν να δωσουν καταλυματα για τους γεματους ιο φιλοξενουμενους ….να ξερουν οτι θα μας βρουνε μπροστα τους…θα ειναι συνενοχοι στο να κλησουν ολοι στο νησι τον ιο….μην τολμησετε ουτε ενας να δωσετε καταλυματα ειναι γεματοι ιους και ειναι αυτοι που τους εχουν ενημερωσει οτι θα μπουκαρουν με εμπορικα απο την Τουρκια ολοι ειναι γεματοι ιους…τον νου σας προσκυνημενοι νενεκοι…

  • Βέβαια, δεν πήγαν από τους αγίους τόπους να πάρουν ευλογία και έτσι μας φέρνουν ιούς οι αλλοθρησκοι

  • Ο κορονοιος θερίζει στην Ιταλία που δεν άφησε πρόσφυγες και μετανάστες να μπουν
   Η Αφρική έχει μηδενικά ποσοστά.
   Ο ιός του ρατσισμού στην Ελλάδα δεν λέει να φύγει.
   Λιμασμένοι καραγκιόζηδες προσπαθούν να βγάλουν φράγκα κάνοντας τους Έλληνες. Όσο είναι παράνομοι οι πρόσφυγες και μετανάστες τόσο θα μπορούν αυτοί να εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

 16. ‘Αμα δεν δώσετε δωμάτια θα τα πάρουμε με το ζόρι, θα //// τις κόρες σας και θα τις κάνουμε μουσουλμάνες με μπούργκα. Ούτως η αλλιώς οι ντόπιοι είναι κότες, εμείς βγαίνουμε έξω κάνουμε ότι γουστάρουμε και αυτοί τρώνε πρόστιμα και ξεφτύλισμα από τους αστυνομικούς τους συμπατριώτες τους.

 17. ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟ ΚΟΥΜΠΟΥΡΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΜΑΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΔΩΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΚΛΠ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑ!!! ΤΟ 2015 ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ 7 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ…ΤΙ ΟΧΙ? ΔΕΙΤΕ ΠΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΓΕΝΑΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΓΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.