Επιστολή Δημάρχου Κω στον Πρωθυπουργό: Άμεση απαγόρευση αεροπορικών πτήσεων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων

12
1197

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

η αίσθηση ότι αποδίδουν τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού επιβάλλει τη λήψη και επιπλέον μέτρων για την προστασία των νησιών.

Ο νησιωτικός χώρος έχει ιδιαιτερότητες που μπορεί να λειτουργήσουν θετικά στην προσπάθεια που γίνεται, έχει όμως και μεγάλες αδυναμίες, κυρίως στις ιατρονοσηλευτικές υποδομές.

Το μέλλον είναι μπροστά μας και θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε, αρκεί να διαχειριστούμε επιτυχώς τα σημερινά γεγονότα.

Αυτή την ώρα ευθύνης για όλους, σας καλώ σε γενναίες αποφάσεις, για τον περιορισμό της κίνησης επιβατών προς τα νησιά.

Στην ορατή περίπτωση εξάπλωσης του κορονοϊού, η συγκέντρωση πληθυσμού στα νησιά θα επιβαρύνει τις νοσοκομειακές υποδομές, όπου υπάρχουν, που και σήμερα αδυνατούν να παράσχουν ολοκληρωμένη φροντίδα.

Ζητάμε περιορισμό της κίνησης διότι νησιά, όπως η Κως, αδυνατούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις.

Είναι αναγκαίο να εξεταστεί άμεσα:

  1. Απαγόρευση αεροπορικών πτήσεων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
  2. Μετακίνηση επιβατών με τα δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων στις περιπτώσεις όπου είναι αναγκαίο, όπως γιατροί, νοσηλευτές, στρατιωτικοί κ.λ.π..
  3. Επιδότηση ακτοπλοϊκών εταιρειών, που αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης λόγω έλλειψης έργου.

 

Εκτιμώ ότι χρειάζεται άμεσα γενναίες αποφάσεις, ή δυνατόν σήμερα, και ψυχικό σθένος από όλους μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της μεγάλης κρίσης.

 

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς 

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2020/03/2020-03-20-Επιστολή-Δημάρχου-Κω-προς-τον-Πρωθυπουργό_για-συγκοινωνιακό-αποκλεισμό-των-νησιών.pdf» title=»2020 03 20 Επιστολή Δημάρχου Κω προς τον Πρωθυπουργό_για συγκοινωνιακό αποκλεισμό των νησιών»]

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παλι αργησες,και αντεγραψες το προγραμμα του Κουλη??Παρε μια γενναια αποφαση και αδειασε μας την γωνιά,στην πρωτη δυσκολια τα εκανες μουσκεμα εισαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ!!

    • Ψιτ ψιψινα η επιστολη πηγε και μετα πηραν την αποφαση αλλα φαινεται ο βλακοιος ειναι ακατανικητος

  2. εχεις δικιο αντεγραψες ρο προγραμμα της Ν.Δ εχοντας και την στηριξη του ΣΥΡΙΖΑ ,
    οποτε αδειαστε μας την γωνια!!

  3. Εϊ Ψιτ …γυρνα δαγκα την ουρα σου, ξυσ τα @ σου και κατσε σπιτι. Κανε και καμια πραξη εκτονωσης…ξερεις εσυ…

    • Ακου Σακαφια δεν σε ρωτησε κανενας νομιζω τι κανεις στον καναπε σου!!Παρε τα υποθετα που ειπαμε πρωι-μεσημερι-βραδυ- και τα λεμε παλι σε λιγες μερες!!Θα πας καλυτερα!!!χαχαχα

  4. αργησεσ δημαρχε…….εδω και λιγεσ μερεσ μεσα απο σχολια το ζητανε οι κωοι….καθε ωρα -οχι μερα-που περναει ειναι εισ βαροσ μασ….κλειστε τα τωρα οχι αυριο……

  5. Μπράβο δήμαρχε.
    Μήπως πρέπει ομως να εξετάσουμε τι πρέπει να γίνει και για τα άτομα που εργάζονται στο Δημόσιο τομεα; και δεν μιλάω μονο για εκεινους που είναι στα γραφεία αλλά και εκείνους που ειναι καθημερινα έξω, εκτεθειμένοι!! Μήπως να πάρει κάποιος μέτρα και για αυτά τα ατομα; έστω να περιοριστούν οι μέρες εργασίας.. έχουν και εκείνοι οικογένειες και φοβούνται..

  6. ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!! ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ-ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΡΑ!!!Τελευταία Ελπίδα:Οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού!!!Καλυμνιές και Καλύμνιοι,οι ώρες είναι κρίσιμες!!!Μην αδρανείτε άλλο όσοι συμφωνείτε με την πρόταση που παραθέτω.ΚΑΜΕΤΕ ΚΑΤΙ!!!Εκφραστείτε εδώ και στηρίξτε.Τηλεφωνείστε στους Δημοτικούς Συμβούλους,στον Δήμαρχο,στον Έπαρχο,στον Περιφερειάρχη,στους Βουλευτές,σε όποιον Κυβερνητικό γνωρίζετε,στο γραφείο του ίδιου του Πρωθυπουργού,στα άλλα κόμματα,όπου μπορείτε.ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ-ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!!!Εκτός από την συμφωνία κάποιων από εσάς εδώ στις αναρτήσεις μου στο FB ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ,ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ του νομού μας δεν εκφράστηκε ούτε έκαμε κάτι.Η πρόταση του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Ρόδου και η απόφαση του ΥΕΝ είναι ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.

  7. ………Αυτο να δω και να πεθανω,Κοψιμιους και Καλυμνιους,να καταθετουν αποψεις!!Φευγω λεμεεε!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ