ΑΓΩΝΙΑ για τον συμπατριώτη μας Θεοδόση Διακογιάννη – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Νοσοκομείο των Αθηνών (Θρίλερ με την αεροδιακομιδή του)

3
4346

Κρίσιμα τα επόμενα επόμενα εικοσιτετράωρα για τη ζωή του γνωστού και ιδιαίτερα αγαπητού συμπατριώτη μας ποιητή- συγγραφέα και γραμματέα του ΠΟΚ Ο ΦΙΛΗΤΑΣ, Θεοδόση Διακογιάννη ο οποίος διακομίσθηκε τελικά τα μεσάνυχτα (έπειτα από μια διαδικασία «θρίλερ», όπως την περιέγραψε ο γιος του Νικήτας) στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα, έπειτα από πνευμονική εμβολή.

Ο αγαπητός Θ. Διακογιάννης έπειτα από μια ξαφνική αδιαθεσία διακομίσθηκε χτες το πρωί στο Νοσοκομείο Κω και γύρω στις 12:30 αποφασίσθηκε να κληθεί το ΕΚΑΒ (το οποίο όμως έκρινε ότι μπορούσε να παραμείνει για λίγες ώρες ακόμη στο Νοσοκομείο Κω, σύμφωνα με τις περιγραφές κι έτσι ο ασθενής διακομίσθηκε τελικά τα μεσάνυχτα από Κω για Αθήνα).

Σύμφωνα με δηλώσεις των παιδιών του ο κ. Θεοδόσης παραμένει στην εντατική του Πνευμονολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του.

Με τις ευχές όλων μας να πάνε όλα καλά και να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας!!!

Το σχετικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος έπειτα από σχετική κινητοποίηση του γιου του, Νικήτα:

Θρίλερ με αεροδιακομιδή ηλικιωμένου από την Κω στην Αθήνα

Σε ένα απόλυτο θρίλερ με γερές δόσεις αγωνίας έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες η ζωή των συγγενών ενός 76χρονου στην Κω.

Κι αυτό γιατί, αν και η κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου άνδρα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο κρίνεται σοβαρή, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται να μην δίνουν το πράσινο φως για την αεροδιακομιδή του στην Αθήνα και να ρίχνουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, όταν ο Θεοδόσης Διακογιάννης που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Κω μετά από μια επέμβαση συνδέσμων που υποβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, έπαθε πνευμονική εμβολή.

«Ένιωσε μια ζαλάδα και κρυάδες. Αμέσως οι γιατροί του έκαναν αξονική τομογραφία και διαπίστωσαν ότι παρουσίασε πνευμονική εμβολή. Το ιατρικό προσωπικό μου ανέφερε ότι ο πατέρας μου θα έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα ή στη Ρόδο, καθώς στο νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό» λέει στο protothema.gr  ο γιος του ασθενή, Νικήτας Διακογιάννης και  προσθέτει:

«Οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι επικοινώνησαν με το ΕΚΑΒ και τους ανέφεραν ότι είναι επείγον να μεταφερθεί ο πατέρας μου. Όπως μου είπαν η απάντηση που πήραν στα τηλεφωνήματα που έκαναν, σε ένα από τα οποία μάλιστα ήμουν κι εγώ παρών, ήταν ότι κρίνουν πως ο πατέρας μου θα πρέπει να παραμείνει ακόμα 24 ώρες στην Κω για να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του και σε περίπτωση που επιδεινωθεί τότε θα αποφασιστεί η αεροδιακομιδή του»

Την ίδια ώρα που οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Κω, όπως αναφέρει ο Νικήτας Διακογιάννης έχουν κρίνει επιβεβλημένη την άμεση αεροδιακομιδή του πατέρα του κι ενημέρωσαν του υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για την κατάσταση της υγείας του, οι υπεύθυνοι του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας δηλώνουν στο protothema.gr ότι η απόφαση να κρατηθεί ο 76χρονος άνδρας στο νοσοκομείο της Κω, ήταν του ιατρικού προσωπικού του Ιπποκράτειου.

«Οι γιατροί μας είπαν ότι θα κρατήσουν τον ασθενή στην Κω μέχρι να συντρέξει ο βαθμός επικινδυνότητας που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδη. Όλα γίνονται όπως αναφέρουν τα πρωτόκολλα».

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Θεοδόσης, είναι παλικάρι αλλά για κάθε ενδεχόμενο ένα σακουλάκι βότανα λόγω έλλειψης φαρμάκων στα νοσοκομεία του Πολάκη.

    Μέχρι τώρα είχαμε στα νησιά έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών, υλικών και φαρμάκων. Τώρα διαπιστώνουν όλοι ότι με την κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η αεροδιακομιδή από τα νησιά έχει ξεμείνει από πετρέλαιο…

  2. Θα τα καταφέρει ο Θεοδόσης, όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα μας περιγράψει την περιπέτεια του με στίχους.

    Δυστυχώς όλοι οι νησιώτες καταντήσαμε να κάθε πρόβλημα στην υγεία μας να κάνουμε ευχέλαιο περιμένοντας τους γιατρούς και νοσηλευτές που χάνουν τον δρόμο για τα νησιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ