ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Στην Κω ο Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου Π. Μηταράκης | Live η ομιλία του & η συνάντηση με το ΔΣ (Δρακόντεια τα μέτρα στο Δημαρχείο) | «Ανοιχτοί σε άλλη πρόταση της τοπικής κοινωνίας ως προς την τοποθεσία…»

45
2998

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Δρακόντεια τα μέτρα αστυνόμευσης κάτω και μέσα στο Δημαρχείο…

Μικρός αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και περισσότερο εκπροσώπων φορέων. Δεν σημειώθηκε η παραμικρή αντίδραση.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης έφτασε απόψε το βράδυ στην Κω (προερχόμενος από Λέρο).

Γύρω στις 7 και μισή έφτασε στο Δημαρχείο όπου στο γραφείο Δημάρχου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα.

Στην συνέχεια ξεκίνησε η συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, του Επάρχου, των Περιφερειακών Συμβούλων και εκπροσώπων Φορέων.

Ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς περιέγραψε την τραγική κατάσταση αυτή τη στιγμή στο ΚΥΤ Πυλίου με περισσότερους από 4200 φιλοξενούμενους και 1600 στην πόλη.

Ζήτησε, λόγω και της τουριστικής ταυτότητας του νησιού να μην προχωρήσει η κλειστή δομή στην Κω.

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και για την λειτουργία των κλειστών κέντρων αναφέρθηκε  ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως βασική του θέση παραμένει η ίδια, «καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά», ενώ συμφώνησε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η μείωση των ροών, η αποσυμφόρηση των νησιών, οι επιστροφές προς την Τουρκία, η καλύτερη λειτουργία του ασύλου και η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών, σημειώνοντας πως στόχος πρέπει είναι κάθε μέτρο που ανακοινώνεται να βοηθάει στον περιορισμό των ροών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία του κλειστού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών που έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει στην Κω, λέγοντας πως οι κλειστές δομές πρέπει να είναι επαρκείς σε μέγεθος ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τις ροές.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και όποιος μετανάστης εισέρχεται στην χώρα θα κρατείται για 25 ημέρες μέχρι να ταυτοποιηθεί.

Επεσήμανε επίσης πως οι υπηρεσίες Ασύλου και Προσφυγών, θα επιταχύνουν με αποφασιστικότητα την εξέταση εκκρεμών αιτημάτων ασύλου και προσφυγών, ενώ ειδικά στα 5 νησιά που θα λειτουργήσουν τα κλειστά κέντρα, για τις αφίξεις από 1η Ιανουαρίου 2020 ο συνολικός χρόνος εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι λίγες εβδομάδες .

Ο κ. Μηταράκης στην διάρκεια της σύσκεψης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες με ανταποδοτικά μέτρα, ενώ θα υπάρχουν αυτόνομα ιατρικά κέντρα εντός των κλειστών δομών για να μην επιβαρύνεται το τοπικό σύστημα υγείας.

Ο Έπαρχος Κω Γ. Καμπανής αναφέρθηκε σε όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί το μεταναστευτικό, ακόμα και την αλλοίωση πληθυσμού που θα βρουν μπροστά τους οι νέες γενιές. Για δε τα ιατρικά ζητήματα που προκύπτουν ή θα προκύψουν παρέπεμψε στην τοποθέτηση της συναδέλφου του Προέδρου του Ιατρικού συλλόγου. Ζήτησε μάλιστα να προχωρήσει άμεσα το θέμα του νέου Νοσοκομείου.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος Πυλίου Θ. Πάχος ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτηση του τοπικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας του Πυλίου που έχει φτάσει στα όριά της λέγοντας ότι δεν πιστεύει τις όποιες διαβεβαιώσεις του γιατί παρόμοιες διαβεβαιώσεις έδωσαν και οι προηγούμενοι χωρίς να τις τηρήσουν. Τόνισε ότι ο ίδιος και το Τοπικό συμβούλιο θα παραιτηθούν χωρίς αυτό να νοιάζει -όπως είπε- την κυβέρνηση ωστόσο δείχνει ότι οι εκπρόσωποι των τριών διαφορετικών παρατάξεων και σύσσωμη η τοπική κοινωνία συμφωνούν ότι δεν πάει άλλο.

Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της Δύναμης Αλλαγής, Δημ. σύμβουλος Αντ. Κρητικός ο οποίος αναφέρθηκε στην υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων στις πρώτες μαζικές ροές του 2015 από την τοπική κοινωνία. Η απόφαση της τότε επιτροπής Διαβούλευσης και της τότε Δημοτικής αρχής ήταν συνειδητά καμία μόνιμη δομή στην Κω, παρά μόνο δομή για έλεγχο και ταυτοποίηση και σε αυτή τη θέση είχαν συμφωνήσει υπουργοί της τότε κυβέρνησης, αλλά και στελέχη της ΝΔ, καθώς και ο κ. Αβραμόπουλος κατά την εδώ επίσκεψή του με τον κ. Τίμερμανς.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι Γερμανός δήμαρχος είχε αναφέρει στον πρώην Δήμαρχο κ. Κυρίτση ότι δυσκολευόταν να εντάξει στο δήμο του 150 μετανάστες. Φανταστείτε η Κως που έχει να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο αριθμό.

Διερωτήθηκε τέλος με αφορμή την «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο κ. Περιφερειάρχης για δομή στη Ρόδο ρωτώντας να μάθει γιατί δεν ισχύει το ίδιο για την τουριστική Κω.

Η Επικ. της παράταξης Όραμα και Δράση Ιωάννα Ρούφα δικαιολόγησε τη δυσπιστία του Προέδρου της Κοινότητας Πυλίου κ. Πάχου λέγοντας ότι δεν κατανοούμε επαρκώς τις διαβεβαιώσεις του.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το όποιο «ταβάνι» στον αριθμό των φιλοξενουμένων στη δομή θα εξαρτηθεί από τις ροές, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις. Τονίζοντας ότι το θέμα είναι και εθνικό.

Έθεσε δε χαρακτηριστικά ερωτήματα στον κ. Υπουργό για το πως θα λειτουργεί μια κλειστή δομή και όλους τους πιθανούς κινδύνους καθώς και τους απρόβλεπτους παράγοντες.

Εξέφρασε την κάθετη αντίθεση σε μια κλειστή δομή αναφερόμενη σε όλους τους πιθανούς κινδύνους (παραοικονομία, παραβατικότητα, κίνδυνοι δημόσιας υγείας και δημόσιας ασφάλειας) λέγοντας χαρακτηριστικά «θα πρέπει να το ξεχάσετε».

Η λογική των αντισταθμιστικών μέτρων δεν έχει νόημα όσα έργα και αν τάξετε ή κάνετε από τη στιγμή που θα καταρρεύσει όλο το τουριστικό, ιστορικό και πολιτιστικό οικοδόμημα της Κω, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά η Επικ. της Λαϊκής συσπείρωσης Κ. Μακρή έχοντας μια μικρή διαλογική συζήτηση με τον κ. Μηταράκη αναφέρθηκε στην κάθετη αντίθεση της ΛΣ στις ακολουθούμενες κυβερνητικές επιλογές τόσο της ΝΔ όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η εμμονή στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα οδηγήσει και πάλι «σε τοίχο». Η ροή των προσφύγων δεν πρόκειται να αποτραπεί, όπως δεν αποτράπηκε όλα τα τελευταία χρόνια με τις άθλιες συνθήκες, τους πνιγμούς τόσων ανθρώπων και τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.

Ακολούθησε το χαρακτηριστικό ερώτημα του Δημάρχου Θ. Νικηταρά πως εννοεί η κυβέρνηση τη λειτουργία μιας κλειστής δομής .

Ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι θα είναι ελεγχόμενη και σε αυτή θα κρατούνται οι νεοεισερχόμενοι μέχρι την 25η μέρα ευελπιστώντας ότι μέσα στις πρώτες εβδομάδες θα βγει και η απόφαση ασύλου. Οι άνθρωποι που δεν θα είναι παραβατικοί θα έχουν δικαίωμα εξόδου για κάποιες ώρες της ημέρας. Δικαίωμα εξόδου δεν θα έχουν οι παραβατικοί και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο κι έχει αποφασιστεί η επιστροφή τους στην Τουρκία.

Για δε το θέμα της τοποθεσίας που έθεσε η κ. Ρούφα ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι είναι απόλυτα ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση της τοπικής κοινωνίας ώστε να μην επιβαρύνεται κάποια οικιστική περιοχή…

Τόνισε μάλιστα ότι όσα λέει θα τηρηθούν επικαλούμενος την εγγραφή της συνεδρίασης ώστε όταν ξαναρθει να ανατρέξει ο καθένας σε όσα είπε.

Η νέα δομή θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το Φεβρουάριο με σκοπό να λειτουργήσει τον Ιούλιο.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των φορέων:

-Ντ. Σβύνου (Ένωση Ξενοδόχων -ΠΟΞ) – Ελ. Παπαδούλη (Ενοικ. Διαμερίσματα) για τις τουριστικές επιπτώσεις σε ένα κατεξοχήν τουριστικό νησί.

-Μ. Φρατζάκη (Ιατρικός σύλλογος) για θέματα δημόσιας υγείας και ελλιπούς ιατρικής κάλυψης.

Γ. Χρυσουλάκης (ΤΕΕ Κω): κάθετη αντίθεση σε οποιαδήποτε δομή – Συμφωνία με απόφαση τοπικού συμβουλίου Πυλίου.

Κ. Κουρούνης (Τουρ. Πράκτορας): Με συγκεκριμένα παραδείγματα για ακυρώσεις συνεδρίων. Οι κρουαζιέρες από τις 90 έπεσαν στις 14. Τουριστικές επιχειρήσεις άλλαξαν χέρια κλπ.

Π. Τσουκαλά (Εργαζόμενοι Δήμου Κω): Εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του συλλόγου στην μετατροπή της Κω σε νησί-φυλακή. Ρώτησε δε τον Υπουργό πως θα μειωθούν οι ροές με μια κλειστή δομή.

Κ. Γαβαλά (Ιατρικός σύλλογος): Τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα συζητούσαμε στην ίδια αίθουσα για την Ιπποκρατική Κω και σήμερα όλα αυτά αναιρούνται στην πράξη με την κλειστή δομή.

Σ. Πίτσης (ΣΕΜΜΕΚ): Ρώτησε χαρακτηριστικά πως να πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν όταν επί 6 μήνες δεν έγινε η παραμικρή βελτιωτική κίνηση από τη νέα κυβέρνηση για την αστυνόμευση, ιατρική κάλυψη, βιολογικό που καταλήγει στα ποτάμια της περιοχής κλπ.

Γ. Σεγραίδος (ΣΕΠΕ Κω) μίλησε για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και τους κινδύνους που υπάρχουν στον τουρισμό με την κλειστή δομή.

Β. Τζόγιας (Κίνηση πολιτών Κω): Δεν πιστεύουμε στους πολιτικούς στο σύνολό τους. Αφού δεν μπορούμε να λύσουμε τα μικρά καθημερινά προβλήματα πως θα λύσουμε το μεταναστευτικό. Η Ιταλία και η Ισπανία όμως το έλυσαν. Πρότεινε να γίνει το hot spot στην Περγούσα.

Ο Δημ. σύμβουλος (ΟΡΑΜΑ & Δράση) Γ. Φραγκούλης ρώτησε ποια η περιοχή ευθύνης των ροών στην περιοχή μας (αυτοί που έρχονται στην Κω ή σε όλα τα Δωδ/σα); Ποιο το ανώτατο όριο και αν το ξεπεράσουμε τι κάνουμε;

Το ίδιο ερώτημα έθεσε και ο Δημ. σύμβουλος Θ. Μουζουράκης καθώς και για όλους όσους βρίσκονται διασκορπισμένοι στην πόλη της Κω, θα μείνουν ή θα φύγουν.

Ο Β. Μανιάς ρώτησε πως θα επιτευχθεί η μείωση των ροών πάνω στην οποία θα κριθεί η συνολική επιτυχία του πλάνου;

Τέλος ο Μ. Κιάρης ρώτησε για το αν έχουν προχωρήσει οι δομές στην ενδοχώρα για την προώθηση αυτών που θα φεύγουν.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής απάντησε ότι και ο ίδιος θα ήθελε να μην ξαναέρθει κανείς, όμως δεν είναι στις δυνατότητές τους. Οι άνδρες και οι γυναίκες του λιμενικού είναι συνέχεια επί ποδός όπως και τα ελικόπτερα στον αέρα. Το γιατί μπαίνουν στην Ελλάδα από το 15 και μετά, ανέφερε ότι είναι πολύ ενδιαφέρον . Το 2015 η Ελλάδα υποδέχτηκε το 80% όσων μπαίναν στην ΕΕ, με την πολιτική ασύλου της τότε κυβέρνησης.

Αν πούμε αύριο ότι όποιος έρχεται στην Κω φεύγει την ίδια μέρα, όλες οι ροές του Αιγαίου θα έρθουν στην Κω.

Αν γίνουν αυτά που ζήτησαν οι προλαλήσαντες τόνισε η Κως θα επιστρέψει στις ροές του ’15-’16 γιατί αυτή θα επιλέξουν για ευνόητους λόγους οι διακινητές.

Η μείωση των ροών -τόνισε- γίνεται με καλύτερη φύλαξη συνόρων (λιμενικό – ελικόπτερα – νέα τεχνολογία- ανθρώπινο δυναμικό), με κλειστά κέντρα, η διαδικασία ασύλου, οι επιστροφές.

Όσοι θέλουν να φύγουν και να επιστρέψουν στα μέρη τους, επιστρέφουν παίρνοντας και χρήματα από τον παγκόσμιο οργανικό μετανάστευσης.

Είναι εύκολο να σας πω: 1200 άτομα και να φεύγουν την ίδια μέρα, αλλά δεν  θα έχεικαμία λογική και κανένα αποτέλεσμα.

«Έχω δέκα μέρες στον Υπουργείο, δέκα μέρες δεν έχω κοιμηθεί. Έχουμε ευθύνη… θέλω να ξανάρθω και να ξανάρθω εδώ και να δούμε μαζί πόσο έχουν προχωρήσει αυτά που λέμε».

Ο Πρόεδρος Πυλίου Θ. Πάχος επανήλθε λέγοντας ότι δεν θέλουμε στο χωριό τη δομή γιατί όπως οι 800 έγιναν 4500 χιλιάδες έτσι και οι 2800 μπορεί να γίνουν 8000+ .

Ο κ. Μηταράκης απάντησε «πείτε – υποδείξτε μου άλλη περιοχή να τη συζητήσουμε αύριο το πρωί». Μια κλειστή δομή επαρκών θέσεων μας επιτρέπει να κάνουμε γρήγορα τις επιστροφές. Μια ανοιχτή δομή που τους ψάχνουμε δεν έχει αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Κω ρώτησε για ποιο λόγο χρησιμοποιείται ο όρος 2000+ και όχι 2800. Ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι οι θέσεις θα είναι 2000 με ανώτατο περιθώριο τις 2800.

Στην συνέχεια ο κ. Νικηταράς ρώτησε γιατί δεν διπλασιάζεται ο αριθμός των υπαλλήλων στην υπ. ασύλου και να μείνει στις 1200 ο αριθμός των φιλοξενουμένων. Ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι χρειάζεται παραπάνω αριθμός για να μην περάσει το μήνυμα από τους διακινητές ότι «στην Κω φεύγουν γρήγορα πηγαίντε εκεί…»

Στο ερώτημα του Προέδρου του Δημ. συμβουλίου για ένα χρονοδιάγραμμα αποσυμφόρησης απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από τις ροές και την ταχύτητα των επιστροφών που ευελπιστούν να αυξηθεί.

Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι η κλειστή δομή δεν θα είναι μόνιμη αλλά με κοντέινερ.

Ο Πρόεδρος Πυλίου Θ. Πάχος επανήλθε λέγοντας «δεν τους θέλουμε στο Πυλί». Ενώ, ο κ. Μηταράκης απάντησε «δεν έχω πρόβλημα, πείτε μου άλλη περιοχή να τη συζητήσουμε το πρωί».

Στο ερώτημα γιατί δεν τους πάνε σε μικρό νησί δεν δέχτηκε καν συζήτηση.

Ο Έπαρχος Γ. Καμπανής επανήλθε ρωτώντας για τα αντισταθμιστικά αλλά δέχτηκε τη διόρθωση του Δημάρχου ότι δεν συζητάνε για αντισταθμιστικά που σημαίνουν υποχώρηση, αλλά για τα ανταποδοτικά τα οποία οφείλει η κυβέρνηση διαχρονικά στην Κω (με τον κ. Μηταράκη να συμφωνεί μαζί του).

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κω τόνισε ότι: «απόψε μάθαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Βάλατε με ειλικρίνεια κάποια ζητήματα. Πρέπει αν δείτε με ξεχωριστό μάτι την τουριστική Κω. Οτιδήποτε συμβεί στην Κω θα έχει άλλες συνέπειες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο νησί…Μην ξεχνάτε ότι είχαμε και το νησί. Ακόμα να ανατάξουμε. Λέτε λοιπόν ότι αφήνετε ένα παράθυρο σε ότι αφορά τη χωρητικότητα μιας «καλά φυλασσόμενης δομής». Ας το δούμε από κοινού. Αυτό το οφείλετε σε μια κοινωνία που ‘έβαλε πλάτες’ όλο αυτό το διάστημα».

Δείτε την συνεδρίαση και την ομιλία του κ. Μηταράκη σε απευθείας μετάδοση:

 

Ο Υπουργός το πρωί της Κυριακής θα επισκεφτεί το Κ.Υ.Τ. ενώ στις 11.20 θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά στο γραφείο Δημάρχου.

Στον ίδιο χώρο, αμέσως μετά, θα συναντηθεί και με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου.

45 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τον φορτωτή, τον φορτωτή Τριώροφε μαζί με τα φασιστοειδή της δεξιάς συνιστώσας σου και βουρ για σκούπισμα...

  Τι την θέλεις την συνάντηση αφού έχεις συμφωνήσει για το ΚΛΕΙΣΤΌ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ 3.800 ΛΑΘΡΟ ΔΤΟ ΑΜΑΜΙΟΥ;;;;;

  • ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΛΑ Ο ΤΡΙΩΦΛΟΡΟΣ, και επέκταση του στρατοπέδου και ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΉ των επικίνδυνων ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ

   Τώρα για μια χούφτα ευρώ θα μας χώσουν την φυλακή λαθρομεταναστών που μόνο κλειστή δεν θα είναι… Θα κυκλοφορούν με άδεια στην πόλη και τα χωριά και το μόνο που μας μένει είναι να κλείσουμε τα σπίτια μας με νέες κλειδαριές ασφαλείας και να κρατάμε δίκανο… ΕΜΕΊΣ οι Πυλιώτες είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δώσαμε 60% Στον Χατχημάρκο για να έχει ασυλία η Ρόδος και κάναμε δήμαρχο τον κοψιμιό από τις ευθύνες για να παζαρεύει κρυφά με αντάλλαγματα… Δοσίλογοι πολιτικοί μας ξεπούλησαν.

 2. ……Και επειτα απο αυτην την συναντηση ολα θα ειναι διαφορετικα!!
  Αυριο θα ξημερωσει μια καλυτερη ημερα για τα νησια μας!

 3. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΓΧΩΡΗΣΩ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

  • Α ρε συυριτση νενεκο, παλι αποψε την εκανες και δεν ειχες το αναστημα να πας να μας υπιστηριξεις. 5 χρονια σε ειχαμε πρωτο βιολι και τωρα την κσνεις με ελαφρα πηδηματακια. Κατι ηξερε ο κοσμος και σε μαυρισε.

  • Ακουσα αποψε την επιστολη της κυριας πη στο δημοτικο συμβουλιο με την οποια αποκαλει «νενεκους» τους δημοτικους συμβουλους. Διαβαζω και το ανωνυμο σχολιο εδω πετι νενεκων, και λεω τωρα… ειναι, ή δεν ειναι το ιδιο προσωπο που τα γραφει αυτα???
   Αχ βασουλα καημενη.. καρακαρφωθηκες. Αφου εισαι παρορμητικη, δεν θυμασαι και τι λες δημοσια, τα γραφεις και ανωνυμα

 4. Και ΝΔ ψηφίσανε, και τους φορτώνουν λάθρο, και τις κόρες τους θα τις βιάσουν, και ισλαμ θα φέρουν..είχατε πρόγραμμα ρε μποχαλαράδες ψευτόμαγκες δειλοί!

 5. Ο υπουργός δεν ήρθε εδώ να ρωτήσει να δει τι ζητάει ο Κώος και πως θέλει να ζει την ζωή του και την καθημερινότητα του ούτε να την διευκολύνει ήρθε εδώ να μας λανσάρει το προϊόν του με το καλύτερο τρόπο που αυτός μπορεί και το προϊόν λέγετε hot spot … Αν θέλατε παπατζίδες πολιτικοί να λύσετε το πρόβλημα θα το κάνατε είτε με κλείσιμο συνόρων είτε με λύσεις ακατοίκητων νησιών τύπου Γυάρου έτσι αποτρέπεις κάποιον όλα τα άλλα είναι παπάντζες… Δήμαρχε μετέφερε του τα θέλω των Κωον και τελος στείλτον στο υπουργείο του… Τι τον αφήνεις να λέει τις ίδιες και τις ίδιες παπάντζες 4 ώρες τώρα …

 6. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΡΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΒΑΛΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ? ΚΟΡΟΙΔΑ Ε ΚΟΡΟΙΔΑ. ΚΑΜΠΑΝΗ ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 7. ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ. ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΑΔΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΤΑ ΠΙΣΟΜΑΧΕΡΩΜΑΤΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ.

 8. Τελικά και να σκούζετε και τον κόσμο να χαλάσετε αυτό που θέλει η κυβέρνηση θα γίνει,ας προσέχετε τι ψηφίζατε στις 7 Ιουλίου.

 9. Η κυρια Ρουφα ο κυριος παχος και ολοι οι πυλιωτες συμβουλοι πρεπει να ζητησουν να μεταφερθει αλλου το κλειστο αφου το συζητα ακομα ο υπουργος

 10. Μια χαρά τα είπε ο Υπουργός. Η μόνη ρεαλιστική πρόταση αυτή ήταν. Χωρίς προτάσεις ήσασταν όλοι όμως. Με μοναδική λογική να φύγει από τον πισινό και όπου θέλει ας μπει.

 11. Ο Πρόεδρος του Πυλί είναι καλό και φιλότιμο παιδί αλλά δυστυχώς δεν έχει προτάσεις. Να φύγουν από το χωριό μου , να φύγουν από το χωριό μου. Και που να πάνε ρε μεγάλε. Μίλα με προτάσεις.

 12. Οι Πυλιώτες εκλεγμένοι έχετε φοβερά επιχειρήματα. Να φύγει από το χωριό μας. Ο Μηταράκης κατάλαβε ότι έχει να κάνει με πολιτικούς χαμηλού IQ. Οι προσφυγικές ροές στην Κω και στα άλλα τέσσερα νησιά αποκλείεται να πέσουν αφού εδώ είναι η καρδιά του προβλήματος. Άρα ποια είναι η πρόταση σας καμάρια μου. Να μεταφέρουμε το πρόβλημα στους συμπολίτες μας. Καρδάμαινα , Κέφαλο, Αντιμάχεια , Λινοπότι σας έρχεται.

 13. ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΑΝΗ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ ΤΟΥ ΘΟΔΟΣΗ ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΆ ΟΦΈΛΗ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΩΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΣΟΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΦΙΛΟΙ ΚΩΟΙ ΚΑΙ ΠΗΛΙΩΤΕΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.

  • Να λέτε την αλήθεια , ο Καμπανής μια χαρά τα ήξερε ή ρεαλιστικά τα φαντάστηκε και μπήκε πολύ έξυπνα στο παιχνίδι των ανταλλαγμάτων ( λαϊκά) ,ο Δήμαρχος νόμιζε θα το παλέψει και αργότερα αφού αντίδραση δεν είδε και από καθένα άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι πρέπει να κερδίσει π.χ νοσοκομείο κτλ. καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Υπάρχει βέβαια μια στοιχειώδης διαφορά ο άλλος ήρθε με ελικόπτερα και το έστησε με τον στρατό σε ένα βράδυ το hotspot ενώ τώρα φαίνεται πως το παίζουν πιο έξυπνα οι κυβερνωντες. Αντισταθμιστικά, Δημοτικά τέλη, δημόσιος διάλογος. Η στρατηγική τους ανάλυση πάντως έχει βάση. Για το καλό του νησιού ελπίζω να τους βγει.

   • Εγώ πάντως αυτό που κατάλαβα παρακολουθώντας την συζήτηση και την τοποθέτηση του κ. Καμπάνη, ήταν : «Είμαστε υπηρέτες του λαού, ότι πει ο λαός. Αν όμως δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία, καλύτερα θα ήταν να είναι ελεγχόμενοι, παρά ανεξέλεγκτοι να γυρνάνε παντού στο νησί. Και αφού αν συνεχιστούν οι ροές, θα επιβαρυνθεί η Κως, ας κάνουν και κάτι για το κοινό καλό, π.χ. νέο Νοσοκομείο» Εγώ αυτό κατάλαβα, και το θεωρώ και λογικό.

  • Προς Ψαλίδι! Ετσι ακριβως οπως τα λες! Μονο ο Πάχος ηταν ξεκάθαρος απο την αρχη εδω και καιρο! Οπως κι εχθες σε αυτο επέμενε! Οχι χοτ σποτ στο πυλι Οχι στο νησί μου!!!!! Και Οχι σε αλλο χωριο οπως ειπε παραπανω καποιος! Οχι στο νησί μου! Κι εδω ξεκάθαρος ηταν!

 14. Η παρέμβαση του Επάρχου, ότι συμφωνήσαμε σε κλειστή δομή και τώρα προχωράμε σε αντισταθμιστικά οφέλη, μας προκάλεσε !
  Η εύστοχη παρέμαβση του κ. Κριτικού Αντώνη, για αναφορά στην κόκκινη γραμμμή για τη Ρόδο, είναι το κλειδί της υπόθεσης. Και τα 2 νησιά Κω, Ρόδο έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά.
  Επιβάλλονταν να υπήρχε πρόταση από τη Δημοτική Αρχή, για χωροθέτηση της νέας δομής, μακριά από οικισμό.
  Η κ. Ρούφα ανέφερε οτι στην ίδια περιοχή με το ΚΥΤ, θα προταθεί για ανέγερση νέου νοσοκομείου !!!

 15. H τοποθέτηση της Κ. Ρούφα, σχετικά με τις αντδράσεις της ηπειρωτικής χώρας για ίδρυση νέων κλειστών δομών, ανέφερε ότι δεν πείθονται γιατι βλέπουν την τραγική κατάσταση των ΚΥΤ στα νησιά του Αιγαίου !
  Εξαιρετική επιχειρηματολογία !

 16. συριζα νδ κιναλ υπεγραψαν την λειτουργια των χοτ σποτ απο το 2015 μεχρι το 2025

  με δυνατοτητα παρατασης μεχρι το 2035 και μετα μεχρι 2045……….ολοι μας δουλευουν μας κοροιδευουν.Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.ΜΟΝΟ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΟΙ

 17. Για αλλά μια φορά η τοπική κοινωνία έδειξε τι αξίζει. Μηδενική αντίδραση, ηττοπαθεια, μιζέρια και υποταγή. Όταν μεθαύριο θα σας κλέβουν και θα σας βγάζουν γυναίκες και παιδιά, μιλήστε για αντισταθμιστικα. Καμία συζήτηση με κυβερνητικούς εγκαθετους. Φάτε κουτοχορτο τώρα και ψηφίστε Ροδιτες βουλευτές ζώα. Το μόνο που καταλαβαίνουν και φοβούνται είναι οι τοπικές αντιδράσεις στο δρόμο που έδειξε η Σύμη. Μια ζωή οθωμανοι…

 18. Καλα ρε τζογια. Γιατι δεν πας στην περγουσα να μεινεις ενα μηνα εσυ;οταν γυρισεις θα κανεις μπεεεεε. Ουτε ο χιτλερ δεν τολμησε κατι τετοιο ντροπη σου. Και ντροπη σε ολους που δε σε εφτυσαν. Προφανως σε περσσαν για αστειο ..

  • Εκτος απο βλακας εισαι και προκλητικος!!!!Ο Τζογιας εχει προσφερει και συνεχιζει να το κανει,για το νησι του,και του λες να ντρεπεται;Δυστυχως τα νουμερα και τα περιττα βαρη της κοινωνιας,μας εφτασαν εδω!!!Με πρωτο εσενα Ενεργε πολιτη(ο θεος να σε κανει ενεργο δηλ).

   • ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ; ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ.

 19. Ορφανεψανε τα σφυριτσοπουλα. Ο δικος τους δεν εμφανιστηκε. Για να μην καταγραφουν προφανως οι θεσεις του. Και για να μην ακουστει οτι αυτος φταιει για ολα.

 20. ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ. ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΣΟΥ. ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΣΟΥ. ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΣΟΥ. ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΜΕ….

 21. Και πολυ καλα εκανε….να ερχοταν να ακουσει τι?Θα αλλαζε κατι?Ολα συμφωνημενα…..δεν θα αλλαζε κατι….Επρεπε ολοι εσεις που διοικειτε να εχετε προτασεις….δεν ακουσαμε τιποτα…Ας ρωτουσατε λοιπον αφου δεν ξερετε…Ουτε αυτο δεν κανετε…Υπουργο περιμενατε….και μαλιστα πολυ εξυπνο….
  Προετοιμασια κανατε…εσεις της νεας δημοτικης αρχης της αστραφτερης?

 22. Ειναι τοσο γκαγκα η δημ. Αρχη που την προηγουμενη βδομαδα ψηφισαν την θεση τους για το hotspot και χτες ρωτουσαν ολοι τους τον υπουργο για διευκρινισεις;
  Αφου ειχαν αποριες τι αποφαση πηραν; Ειναι ολοι τους φοβερα….ανυπαρκτοι και βουγια.

 23. Για να δειτε ποσο μορφωμενο και καλο χρηστη της ελληνικης δημαρχο εχουμε, διαβαστε την τελευταια παραγραφο για να δειτε οτι «ακομα να αναταξουμε». Βρε αγραμματε βρε ασχετε και γονια της ελληνικης «αναταξη» γινεται απο γιατρο σε περιπτωση ανακοπης. Εμεις σαν νησι παιθαναμε και ειμαστε ακομα παιθαμενοι;
  Μαθε πρωτα να γελας, μετα να διαβαζεις και υστερα να μιλας.

 24. Για κάποιο που λένε τα οικονομαμε στο Πυλι πέρα από 2 μαγαζιά γιατί επιμένουμε να φύγουν? Γιατί το 80% είναι γουρούνια μας πετάνε τα σκουπίδια τους στης αυλές μας μας κάνουν χειρονομιες άσε μήνες κτλ. Για αυτό προτείνω να τους πάνε στα σκουπίδια και να οικονομαμε τα ΜΚΟ να τους τρίζουν, μια χαρά είναι εκεί περιορισμένο και υσυχα!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.