Δήμος Κω: Διαπαραταξιακό πλην Δύναμης Αλλαγής: Προσφυγικό-μεταναστευτικό & έκταση 70 στρεμμάτων στον ΝΟΚ στο Δημοτικό συμβούλιο | Διαβούλευση με φορείς

16
1159

Με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, εκτός της «Δύναμης Αλλαγής» που για μια ακόμα φορά απείχε, συνεδρίασε χθες βράδυ το διαπαραταξιακό όργανο του Δήμου Κω.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και σοβαρό προβληματισμό για τις εξελίξεις, από όλες τις πλευρές.

Μετά από αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, αποφασίστηκε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι εξελίξεις:

 1. για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, και
 2. το αίτημα εκ νέου παραχώρησης στο Δήμο της έκτασης των 70 στρεμμάτων στο Ναυτικό Όμιλο, στο παράκτιο μέτωπο του οικισμού Νέας Αλικαρνασσού.

Εν΄ τω μεταξύ, πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προσκληθούν σε κοινή συνάντηση, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και οι Φορείς του νησιού μας, προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις τους για το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Η δημοτική αρχή, με αίσθημα ευθύνης έναντι των συνδημοτών, της τουριστικής μας οικονομίας και της ιστορίας του νησιού μας, είναι από θέση αρχής ανοιχτή στο διάλογο με όλους, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της φιλειρηνικής κοινωνίας μας και της διεθνούς εικόνας της Κω.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διαπαραταξιακού παραβρέθηκαν, εκτός από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλλούδης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης, από την παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ» η επικεφαλής Ιωάννα Ρούφα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φραγκούλης και από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ως εκπρόσωποι της επικεφαλής κας Μακρή, οι κ.κ. Γιάννης Χατζηδαυϊδ και Μικές Ξυπολυτάς.

Γραφείο Τύπου

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ

Θέμα: «Σύγκλιση διαπαραταξιακού 13.1.2020»

 

Παραλάβαμε σήμερα επιστολή πρόσκληση για σύγκλιση του διαπαραταξιακού με θέματα: ενημέρωση για τις συναντήσεις του Δημάρχου που αφορούν στο μεταναστευτικό και στην έκταση του ΤΑΙΠΕΔ στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου Κω.

Στην από 8.1.20 επιστολή μας, για παρόμοια συνάντηση, σημειώναμε: «η επιλογή της ¨μυστικής διπλωματίας¨ είναι ο δρόμος που επέλεξε η σημερινή δημοτική αρχή.»

Η θέση μας επιβεβαιώνεται σήμερα αφού για δύο θέματα μείζονος σημασίας η δημοτική αρχή επιλέγει την κλειστή σύσκεψη-συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και όχι την ανοιχτή και δημόσια συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντί λοιπόν της σύσκεψης των επικεφαλής καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με την ίδια θεματολογία.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά: «Στο δρόμο που επέλεξε μπορεί να βαδίσει μόνη της».

Γ.Ι.Κυρίτσης

Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. αυτός είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΩΩΝ που κάθεται και συζητά με όλους. τη μια μέρα στο Μαξίμου με υπουργούς και την άλλη στο Δημαρχείο με στελέχη και πολίτες της Κω. Δήμαρχος για 3 τετραετίες τουλάχιστον μέχρι να βαρεθείς Θεδόση

  • Τι το ήθελες το διαπαραταξιακό βρε Τριώροφε κοψιμιέ 3floorΤΕΟ, σε έσυραν δτην πρόταση ΚΥΡΙΤΣΗ...

   Ετοιμάσουν τώρα να κόψης την κορδέλα εγκαινίων στο κλειστό ΣΤΡΑΤΟΠΈΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ 2.800 ΛΑΘΡΟ όπως συμφώνησες με τους υπουργούς του ΚΟΥΛΗ παρασκηνιακά. Άλλωστε συμφωνούν και οι σύντροφοι σου του ΣΥΡΙΖΑ και οι Μουμιωποιημένοι καραγιοζοπέχτες Καΐσερλης-Καματερός, ο Περιφερειάρχης, η Ένωση Ξενοδόχων της …ψηλής και οι φωστήρες του ΕΒΕΔ… ΔΥΝΑΤΆ ΘΕΟΔΌΣΙΕ, ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΤΉ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ….

   • Μην ακούτε τι τσαμπουνά ο ΤΡΙΏΦΛΟΡΟΣ δια της εξαδέλφης, φρέσκο Τρολ που διόρισε από το παράθυρο και εισπράττει ΔΥΟ ΧΙΛΙΆΡΙΚΑ για να γράφει ……ροανακοινώσεις…

  • Κάποιος να μας ενημερώσει, ξάδελφο ή εξαδέλφη διόρισε ο Τριώφλορος ΤΕΟ από το παράθυρο να του γράφει ανακεινώσεις;;;;

   Που πήγε η ομάδα προπαγάνδας του Κωστούκου με επικεφαλής τον σ@……;;;;; Η Νταρντάνα έπαψε να γράφει τώρα να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από τις Βασιλόπιτες σαν γλάστρα πλουμιστή;;;;;;;; Ο ψιτ ψιψινούλας με την ροζ μυτούλα ξέρει, η ΡΟΥΦΑ κοιμάται.

 2. Επί δημαρχίας Κυρίτση φτιάχτηκε το hot spot. Αυτός πρότεινε 10 ακίνητα. Άκουσον άκουσον όχι 1 αλλά 10. Δηλαδή ζήτησε να μας φτιάξουν 10 hot spot για…μπίζνες

 3. πολύ μίζερος και γκρινιάρης έγινε ο πρώην δήμαρχος από όταν έχασε τις εκλογές. Όλο κλαίγεται και δε μπορεί να το χωνέψει ότι ο κόσμος τον βαρέθηκε και δε τον θέλει. Ακόμα κι εγώ που τον στήριζα από την πρώτη φορά που κατέβηκε τον βαρέθηκα. Ήμουνα νιός και άσπρίσαν τα μαλλιά μου από τότε κι όλο τα ίδια και τα ίδια

 4. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΠΑΣΤΕ; ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. ΕΧΑΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ. ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ, ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΘΥΜΟΤΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

 5. Από το όχι στην κλειστή δομή, περνάτε στο ΝΑΙ μετά πολλών επαίνων. Βρε τι πάθατε! Πότε συριζα, πότε ΝΔ.

 6. Δηλαδή στον ιδιώτη που αγόρασε την έκταση, ξόδεψε χρήματα, εκπόνησε μελέτες, έκανε έργα, αναζητά χρηματοδότηση τώρα θα του πάρουν πίσω το ακίνητο; Με δεξιά κυβέρνηση; Δεν γίνονται αυτά !!!

 7. ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΘΑ ΝΙΏΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΝΙΏΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΆΝΑΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ