Ν. Μυλωνάς: Ομάδα εργασίας για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό – Συνθετική λογική πρόταση | «Η νέα δημοτική αρχή και η νέα συγκρότηση του ΔΣ μέχρι σήμερα δείχνει ότι είναι μια επανάληψη του παλιού»

15
1147
Για την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου Κω με αφορμή την διαδικασία συζήτησης στο μεταναστευτικό.
Ήταν το 2017 όταν ζήσαμε ακριβώς την ίδια ασυνεννοησία στο σοβαρό ζήτημα του μεταναστευτικού.
Τότε η δεδομένη λόγω εκλογικού νόμου δημοτική πλειοψηφια απέκλεισε την συζήτηση και η διαδικασία προχώρησε.
Επί του θέματος όμως επικράτησε η εκτίμηση του τότε δημάρχου ότι είχε αντιμετωπίσει το ζήτημα κάνοντας ότι ηταν αναγκαίο, υπεκφεύγοντας και δημιουργώντας το αίσθημα ότι ελέγχει την κατάσταση.
Στο ιδιο λογικό βήμα βρίσκεται ο σημερινός δήμαρχος ο οποίος προφανώς έχοντας πληροφόρηση ότι το θέμα τρέχει σε κεντρικό επίπεδο , παρέκαμψε το ομόφωνο ψηφισμα του τοπικού και το αίτημα της παράταξης Όραμα, και θα ήθελε αυτή η συζήτηση να γίνει εν ευθέτω χρονω.
Το αποτέλεσμα ήταν η παραταξιακη εκμετάλλευση των διαδικασιών του δημοτικού συμβουλιου.
Μπαίνουν πολλά ζητήματα: μη τήρησης της κείμενης νομοθεσίας για την θεματολογία του δημοτικού αυμβουλιου. Μη τήρησης του κανονισμού του δ.σ. Το σημαντικότερο όμως θέμα είναι το πολιτικο κενο. Τόσο στην απόφαση του τοπικου οσο και στα κείμενα των παρατάξεων ΔΑ και Οραμα δεν κατατίθενται προτάσεις για το μεταναστευτικο.
Ποιο θα ήταν το θέμα συζήτησης; Η αποριψη της υπό συζήτηση πρότασης της κυβέρνησης; Και μετά; Ποια είναι η δική μας τοπική στόχευση στον βαθμο που η από πάνω πρόταση θα έρθει με την επικύρωση και της ΕΕ;  Θα πούμε ΟΧΙ και θα αναγκάσουμε υπερ-θεσμους να σεβαστούν την επιθυμία μας; Να λογικευτουμε!
Το θέμα μπορεί και πρέπει να συζητηθει. Όχι όμως όπως πήγε να γίνει και φυσικα όχι όπως έγινε και στην περίοδο Κυρίτση. Να συσταθεί μια ομάδα εργασίας που να μελετήσει το θέμα πέρα από την ευκολία των συνθηματικων συμπεριφορών και να πάει στο Δημοτικό συμβούλιο μια συνθετική λογική πρόταση που θα ισχυροποιήσει την τοπική κοινωνια.
Το πρόβλημα της περιόδου Κυρίτση ήταν η μονοπλευρη προσέγγιση και η περιοριστική οπτική που επέβαλλε στο κοινωνικό σώμα αγνοώντας τους πολιτικούς συσχετισμούς και την καθεστηκυία πολιτική τάξη στην χώρα μας.
2. Τα ίδια ισχύουν περίπου με την ειδική συνοδο. Κατά αρχήν είναι λάθος το τσουβαλιασμα του απολογισμού 2018 με τα τρέχοντα προβληματα. Σε μια ώρα δεν προσεγγίζεται το μεγάλο θέμα του απολογισμου μιας ολόκληρης χρονιας. Πίσω από τέτοιες πρακτικές κρύβεται η αδυναμια της πολιτικής ανάλυσης από πλευρας κυριως της πλειοψηφιας που πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από τα δεδομένα της διαχείρισης της προηγούμενης αρχής για να χαράξει μια νέα πολιτικη. Αντι αυτών ανούσιες εποικοινωνιακες κορώνες του τυπου » εμείς δουλευουνε» ,     «αφήνουμε πίσω το παρελθόν» , » πάμε για την ισχυρή Κω».
3. Η κατάσταση των δημοτικών μας πραγμάτων δείχνει ότι δεν εκσυγχρονιζόμαστε. Αγνοούμε τα τεράστια βήματα αλλαγών που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να επέλθει μια κάποια βελτίωση. Τόσο η νέα δημοτική αρχή, όσο και η νέα συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι σήμερα δείχνει ότι είναι μια επανάληψη του παλιού. Θα ευχηθούμε να υπάρξει συνεννόηση και χάραξη κοινών αξόνων τοπικής πολιτικης.
Σε αυτό το πολιτικό ζήτημα την μεγάλη ευθύνη έχει η δημοτική πλειοψηφια.
Ν Μυλωνάς
(Παρατηρήσαμε την αφαιρεση του πίνακα του θρήνου των γυναικών της Τροίας από την αίθουσα του δημ. Συμβ. Αυτού του τύπου αλλαγές που σηματοδοτούν απόρριψη επιλογών συμβολισμού των απελθοντων γίνονται χωρίς φυσικά να εξετάζεται το περιεχόμενο του συμβολισμου ως στοιχείο μιας σύγχρονης πολιτικής.)

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να παρεις το δαχτυλιδι απο τον απελθωντα; ειστε που ειστε εκει μεσα …..ξεκινα μην χασεις

  2. βρε νικο μου δυομισυ μηνες εχουν οι ανθρωποι. γιατι βιαζεσαι τοσο πολυ να τους κρινεις. και μαλιστα τοσο απολυτα. ο δημος ηταν ρημαγμενος παρατημενος. και σαυτο εχεις ενα μικρο εστω μεριδιο ευθυνης. νομιζω τα δειγματα γραφης ειναι θετικα για τη νεα δημοτικη αρχη., και σιγουρα εχει εκλειψει εκεινη η λογικη της αρπαχτης. ας περιμενομε λοιπον.

  3. ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ. ΤΗΝ ΕΚΑΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΚΩ. Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΥΤΑΞΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΙΟ

  4. Εχετε πολυ σωστες θεσεις, ομως κανετε το λαθος και βλεπετε ιδεοληπτικα και οχι πραγματιστικα το μεταναστευτικο και το τι παιζεται πισω απο αυτο. Ειστε πολυ εξυπνος μπορειτε να καταλαβαιτε ολες τις διαστασεις του για να μην αιθεροβατειτε.

  5. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς με τις απόψεις του κυρίου Μυλωνά, ο άνθρωπος κατέθεσε τουλάχιστον μία λογική πρόταση. Οι άλλοι κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

  6. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  7. Νικο γιατι δεν πας και συ κρουαζιερα μαζι με τα συντροφακια σου της δυναμης αλλαγης? Πιστευω καποια στιγμη να κανεις την αυτοκριτικη σου και να πεις μεα κουλπα. Δηλαδη λαθος μου.

  8. κ. Μυλωνά προφανώς αναφέρεστε σε διαπαραταξιακή επιτροπή. Το βλέπω δύσκολο, δεν υπάρχει η ελάχιστη συναίνεση από την αντιπολίτευση .

  9. Εσείς και οι αλληλεγγυοι μια όμορφη παρέα για το μεταναστευτικό!α και η κ.Ρουφα!α και οι ΜΚΟ!!!για όλες τις εργασίες!οι υπόλοιποι περισσεύουν…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ