Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα υγείας στα Δωδεκάνησα | Στενή συνεργασία για ίδρυση νέου Νοσοκομείου Κω & οριστική επίλυση του προβλήματος του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας

19
1461

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα υγείας στα Δωδεκάνησα

Βασίλης Α. Υψηλάντης «Αναγκαία η εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής στον τομέα της υγείας. Θέτουμε τα προβλήματα και διεκδικούμε την επίλυσή τους. Κανείς δεν θα εμποδίσει τη συστηματική και ορθή διεκδίκησή τους.»

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας όπου εξετάσθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Δωδεκανήσου στα θέματα υγείας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροΐλός και ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Υγείας κ. Γεωργόπουλος, λόγω έκτακτης απουσίας του υφυπουργού και υπηρεσιακοί παράγοντες , ενώ τη Δωδεκανησιακή αντιπροσωπεία πλαισίωσαν και πρόβαλαν αιτήματα, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη οι Δήμαρχοι Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς, Πάτμου κ. Ελευθέριος Πεντές, Λειψών κ. Φώτιος Μάγγος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω κ. Μαρία Φρατζάκη, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου κ.Λάμπου και η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου κ. Πολύμνια Γαλανού. Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας λόγω υποχρεώσεων του εκπροσωπήθηκε από το νομικό σύμβουλο κ. Σανδαλάκη, η κ. Μίκα Ιατρίδη λόγω απουσίας της στη Ρόδο κατέθεσε υπόμνημα, ο Δήμαρχος Καλύμνου απέστειλε της θέσεις του και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου απέστειλε υπόμνημα.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα τις υποστηρίζει, έστω και αν ορισμένοι επιδιώκουν με διαφόρους τρόπους την ακύρωσή τους. Ειδικότερα για τον τομέα της υγείας ανάφερε ότι η εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής είναι αναγκαία. Υποστήριξε τη θέση κάλυψης των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ειδικά για τη Ρόδο της παιδιατρικής κλινικής, της ΜΕΘ και του αναισθησιολογικού τμήματος του, στην Κάλυμνο παιδιάτρου, στη Λέρο γυναικολόγου και παθολόγου, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού ενώ επεσήμανε την ανάγκη λειτουργίας ακτινοθεραπευτικού και ρευματολογικού τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου. Τόνισε την ανάγκη σωστής μετάβασης από το Κέντρο Υγείας Καρπάθου στο Νέο Νοσοκομείο Καρπάθου και τη συνεννόηση για μη κατάρρευση του παλαιού κτιρίου και υπενθύμισε την αναγκαιότητα κάλυψης σε γιατρούς της Κάσου. Εκτεταμένη επίσης αναφορά έκανε και στα θέματα υγείας που δημιουργούνται λόγω του προσφυγικού, στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, σε ζητήματα τηλεϊατρικής. Υπενθύμισε ότι πρέπει να υπάρξει τέλος στην αδιαφορία και την κατάρρευση του παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου Ρόδου και γενικότερη παρατήρηση η σπουδαιότητα στη δημιουργία στα νοσοκομεία της χώρας Μονάδων Αγγειακών Εγκεφαλικών δεδομένου ότι στατιστικά είναι η δεύτερη αιτία συχνών θανάτων στη χώρα.

Τα κυριότερα σημεία των θέσεων της πολιτικής ηγεσίας είναι :

 • Θα ληφθούν υπόψη όλες οι παρεμβάσεις και τα υπομνήματα και θα επιδιωχθεί η επίλυση των ζητημάτων στο μέτρο του εφικτού.

 • Εξετάζονται νέα κίνητρα για γιατρούς στα νησιά

 • Θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νησιά για την προώθηση επειγούσης σημασίας ζητημάτων. Ειδικότερα για την Κω θα υπάρξει συνεργασία τόσον για το αίτημα για ίδρυση νέου νοσοκομείου όσον και για την οριστική επίλυση του προβλήματος του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

 • Απαιτείται αναμόρφωση όλων των παλαιότερων οργανισμών των νοσοκομείων της χώρας.

 • 4 εκ ευρώ διατίθενται άμεσα για το νοσοκομείο Καλύμνου για υλικοτεχνική υποδομή.

 • Πλοίο ΕΚΑΒ του Λιμενικού αποκτάται με έδρα τη Λέρο.

 • Ενέργειες για στήριξη των δομών στα Λέπιδα

 • Προκήρυξη για παιδιάτρους στο νοσοκομείο Ρόδου.

 • Άμεση κάλυψη της θέσης ιατρού στην Κάσο.

 • Αναφορά για 24ωρη λειτουργία του Ιατρείου στο Γεννάδι

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν τα λέγατε στην Κω; Αφού κανένας μεγαλόσχημος δε σας τίμησε με την παρουσία του.Νά’ χαμε να λέγαμε…..

  • Φάτε κουτόχορτο ζωντανά, έρχεται ΤΡΙΏΦΛΟΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ.... Το ίδιο παραμύθι πουλάνε σαν τους προηγούμενους.

   Πανεπιστημιακό ο Ανδρέας το 1984 και από τότε όλοι όσοι πέρασαν ΕΤΑΖΑΝ νοσοκομείο που ούτε σε χαρτί δεν είδαμε… Τώρα άνοιξε το παραμύθι της Νουδούλας και του ΤΡΙΏΡΟΦΟΥ ΤΕΟ αλλά εάν δείτε φως γράψτε μου…

 2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ.ΕΧΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ.

 3. Πέρασαν οι καλές εποχές που νοσοκομεία γινόντουσαν ή εξοπλιζόντουσαν όπου και όπως ήθελε ο Μπόμπολας (εθνικός εργολάβος) μαϊντανοί όπως ο Μπατατούδης (τα έκανε όπως και στον ΠΑΟΚ) κι ένα ασύληπτα βρώμικο κύκλωμα γαλάζιων και πράσινων στελεχών (αιρετών και υπηρεσιακών), Δεν τιμωρήθηκε ποτέ και κανείς τους (όπως ΟΤΕ-Ζήμενς), έλεγχαν νομικούς, εισαγγελείς, παρέδρους και όλο τον εσμό αρμοδίων.Αλέκος Παπαδόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Αβραμόπουλος και οι προηγούμενοι και μετέπειτα υπουργοί δεν ήταν τροχονόμοι των κονδυλίων, ήταν οι μαριονέτες εργολάβων, προμηθευτών και ΜΜΕ. Ο Κρεμαστινός έσπρωξε όσο μπορούσε για το καινούργιο στη Ρόδο, χαντάκωσε πολλά άλλα στο Νότιο Αιγαίο. Οι Κώοι πολιτικοί έπαιζαν μόνο για τη δική τους πούγκα.

 4. μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα νοιάζεται πραγματικά!

 5. ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΔΩ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…..

 6. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ