ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Νικηταράς με Πατούλη: Ανάδειξη της Ιπποκρατικής κληρονομιάς του νησιού μας και της σύγχρονης ταυτότητάς του

7
1602

Η ανάδειξη της Ιπποκρατικής κληρονομιάς του νησιού μας και της σύγχρονης ταυτότητάς του, αποτέλεσαν το περιεχόμενο συζητήσεων του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος βρέθηκε στην Κω με αφορμή την τελετή Ιπποκρατικού Όρκου για τους αριστούχους απόφοιτους Ιατρικών Σχολών της χώρας μας.

Σε εγκάρδιο κλίμα ο Δήμαρχος Κω υποδέχτηκε τον κ. Πατούλη στο Δημαρχείο και σε σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ι.Ι.Κ. και στελεχών της δημοτικής αρχής, συμφώνησαν στη δυνατότητα θεσμοθέτησης ετήσιας εκδήλωσης του Ιπποκρατικού Όρκου με στόχο κάθε γιατρός, μέλος της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, να επισκεφτεί την Κω έστω για μια φορά στη ζωή του προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή.

Στο ίδιο πλαίσιο τίθεται ως στόχος η συμμετοχή στην τελετή Ιπποκρατικού Όρκου όχι μόνο των αριστευσάντων ελληνικών Ιατρικών Σχολών αλλά του συνόλου των αποφοίτων τους.

Ο κ. Πατούλης τόνισε, και με την ιδιότητα του Προέδρου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τις προσπάθειες του Δήμου Κω και του Δ.Ι.Ι.Κ. αφού η συνεργασία της αυτοδιοίκησης με τον επιστημονικό κόσμο μπορεί να αποδώσει στην ανάπτυξη της Κω και της χώρας μας στο σύνολό της, μέσα από θεσμούς διεθνούς ακτινοβολίας που εδράζονται στην παγκόσμια ακτινοβολία των Ιπποκρατικών αρχών και αξιών.

Γραφείο Τύπου

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • παρά τους προέδρους που στήνουν μαγαζιά όπως Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, είτε από λόξα είτε για την κονόμα…

  1. Θα βάλουν και την Πατούλενα με τα φανταχτερά συνολάκια της, τα καπέλα και τα φρου φρου να παριστάνει την ιέρεια..

    Ψάξτε όμως κανένα φρέσκο για τον όρκο. Ο Μηνάκος μεγάλωσε και πως θα βγει η τετραετία;;; Πάντα χρειάζεται και κανένας αναπληρωματικός στην ομάδα…

  2. Να μια δουλειά για συνταξιούχο σκηνοθέτη. Έχουμε αρκετούς που θα επιθυμούσαν και στην Κω και στην Αθήνα...

    Να κάνουμε την τελετή πιο γλαμουράτη, με επαγγελματίες του είδους… Οι κοπελούδες να αλλάξουν, τις βαρέθηκε ο κόσμος στις σκάλες…

  3. Τα σκουπίδια στα καλαθάκια πάνω στον κεντρικό δρόμο που κατεβαίνει στο Τιγκάκι… είναι κληρονομιά του νησιού…εδώ και 1εβδομαδα όχημα αποκομηδης σκουπιδιών δεν πέρασε?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.