ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συγκίνηση, θαυμασμός και δέος στην Τελετή Ορκωμοσία των πρωτευσάντων των 7 Ιατρικών σχολών της χώρας στο Ασκληπιείο Κω

4
4404

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Παρουσία του Προέδρου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ, του Βουλευτή Ι. Παππά, του Επάρχου Ι. Καμπανή, του Δημάρχου Κω Θ. Νικηταρά, του καθηγητή Στ. Γερουλάνου, του Αντιπροέδρου του ΔΙΙΚ Ν. Μανούση και μελών του ΔΣ, των Προέδρων των επτά Ιατρικών σχολών και όλων των συμμετεχόντων στη Διημερίδα με θέμα «Η ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» την οποία διοργάνωσε η Ελληνική και Διεθνής Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, του Ιατρικού συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου και του Ιατρικού συλλόγου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Ασκληπιείο η τελετή Ορκωμοσίας Νέων Ιατρών.

Παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας των αριστευσάντων φοιτητών ήταν επίσης Πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι των επτά Ιατρικών σχολών της χώρας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το ΔΙΙΚ, ο Ιατρικός Σύλλογος Κω και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών.

Την τελετή απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου διοργάνωσε για άλλη μια φορά με τον μοναδικό του τρόπο ο Μηνάς Χατζηαντωνίου και οι Δράσεις Φαιναρέτη, με πλέον συγκινητική στιγμή την ορκωμοσία των πρωτευσάντων των επτά σχολών ιατρικής.

Η τελετή έκλεισε με την επίδοση του Όρκου του Ιπποκράτη από τους συνδιοργανωτές στους πρωτεύσαντες νέους Ιατρούς και η αναμνηστική φωτογράφιση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΤΟΥΛΗ
Κως: Αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη -Ορκίστηκαν οι αριστούχοι γιατροί των ελληνικών πανεπιστημίων


Ορκος Ιπποκράτη στην Κω
Στο όραμα του για την μετεξέλιξη της Ελλάδος σε Ιατρικό Κέντρο Αριστείας, αναφέρθηκε από την Κω ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο της τελετής Ορκωμοσίας στον Όρκο του Ιπποκράτη των αριστούχων ιατρών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στην τελετή Ορκωμοσίας στον Όρκο του Ιπποκράτη των αριστούχων ιατρών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα της Κω και ο Δήμος Κω, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.
Πατούλης για Ιπποκράτειο Ιδρυμα: Κύτταρο της ιστορικής μας κληρονομιάς

Ο κ.Πατούλης εξήρε τη σημαντικότητα του ρόλου του Ιδρύματος για την ανάδειξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας και χαρακτήρισε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα πολύτιμο κύτταρο της ιστορικής μας κληρονομιάς, για το οποίο, όπως είπε, θα παράσχει την αμέριστη στήριξή του ώστε να αποκτήσει τη λάμψη που του αξίζει και η παγκόσμια κοινότητα προσδοκά.

Παρουσία των αρχών της Δωδεκανήσου και της Κω, πρυτάνεων και Κοσμητόρων των Ιατρικών τμημάτων του Ελληνικού Πανεπιστημίου, Προέδρων των Ιατρικών Σχολών και Ιατρικών Συλλόγων και πλήθους κόσμου, ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους 7 αριστούχους ιατρούς των Σχολών Ιατρικής των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί βασικό στόχο στα πλαίσια της προώθησης του Τουρισμού Υγείας η διάδοση της Γνώσης για τις Αρχαίες ρίζες της Ιατρικής και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκρατικής Ιατρικής στους σημερινούς και αυριανούς γιατρούς της διεθνούς κοινότητας, τους ιατρικούς συλλόγους ανά τον κόσμο, όπως και τους Ταξιδιώτες Υγείας.

Πατούλης: Παγκόσμιο ετήσιο γεγονός η ορκομωσία στο Ασκληπιείο της Κω

«Επιδιώκουμε με σταθερά βήματα να γίνει η Ορκωμοσία εδώ στο Ασκληπιείο της Κω ένα παγκόσμιο ετήσιο γεγονός, να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που σήμερα ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη με τους αριστούχους των μεγαλύτερων ξένων πανεπιστημίων» τόνισε και υπογράμμισε πως η αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο από τη γενέτειρα του Ιπποκράτη στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα με εφόδιο την πλούσια κληρονομιά της προχωράει μπροστά και οδηγείται στην ανάπτυξη.
«Τιμη στον Ιπποκράτη, ‘πατέρα’ της ιατρικής»

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου, αξίζει ως ελάχιστη τιμή στον μεγάλο πατέρα της Ιατρικής, και στις διδαχές του, που σήμερα φωτίζουν την διεθνή ιατρική κοινότητα, περί τελειοποίησης της ιατρικής γνώσης και πρακτικής και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει πρεσβευτής και να διαδώσει τις αρχές και την ηθική του Ιπποκράτη στους απανταχού της γης επιστήμονες. Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των τοπικών κοινωνιών».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι από κάθε θεσμικό του ρόλο προτίθεται να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος για την επανέναρξη της διεξαγωγής Ολυμπιάδων και Αμφικτιονιών Ιατρικής Σκέψης και Γνώσης, και την καθιέρωση Βραβείων Ιπποκράτη, «θεσμούς που αξίζουν να αποκτήσουν να αποκτήσουν διεθνή ακτινοβολία».
«Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην εθνική προοπτική για μετεξέλιξη της Ελλάδος σε Ιατρικό Κέντρο Αριστείας», τόνισε ο κύριος Πατούλης, και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ.Τέλη Παυλίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το πολύτιμο έργο τους και τους άξιους αγώνες στη συνέχιση της λειτουργίας του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, «που αξίζει να αναδειχθεί σ΄ένα παγκόσμιο σταυροδρόμι: σταυροδρόμι γνώσης, Ιατρικής σκέψης και πολιτισμού, σταυροδρόμι Αριστείας των καλύτερων γιατρών και φοιτητών της διεθνούς κοινότητας»
«Καθιέρωση της Ημέρας Ιπποκράτειου Σκέψεως»

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε επίσης την πρόθεση του να στηρίξει τις πρωτοβουλίες για την καθιέρωση της Ημέρας Ιπποκράτειου Σκέψεως ώστε να θεσπιστεί ως επίσημη ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Ιπποκράτειο σκέψη, στα νοσοκομεία, τις δομές υγείας αλλά και τα σχολεία.
Επιπρόσθετα υπογράμμισε επίσης το θερμό ενδιαφέρον του για τη δημιουργία Κέντρου Προβολής και Αξιοποίησης των ευρημάτων της Ιστορίας Ελληνικής Ιατρικής στην Αττική, «ένα κεφαλαιώδες έργο», όπως είπε, «που θα αξιοποιήσει την επιστημονική παρακαταθήκη των προγόνων μας, και αξίζει να αποκτήσει μια Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας του κόσμου, όπως έχουμε υποσχεθεί ότι θα μετατρέψουμε την Αττική μας»

Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, καθηγητή Ιστορίας της Ιατρικής κ.Στέφανο Γερουλάνο, «που με ακάματο ζήλο δια βίου ερευνά, συλλέγει, συνθέτει και κυρίως οραματίζεται την περίτρανη θέση που αξίζει στο Παγκόσμιο στερέωμα η προβολή της Ιατρικής Γνωστικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Επαρχος Κω – Νισύρου κ. Ιωάννη Καμπανής, ο εκπρόσωπος Ιατρικών Σχολών Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Χειρουργικής Οδυσσέας Ζώρας, ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθηγητής καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Μαρία Φρατζάκη, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Δρ. Μαρία Μηχαηλίδου τα μέλη του ΔΣ του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Νικόλαος Μανούσης Αντιπρόεδρος, Νικόλαος Παπαντωνίου Γραμματέας, Φίλιππος Μ. Καλλούδης, Ταμίας, Μαρία Φράτζη, Αναπληρωτής Ταμίας και το μέλος του ΔΣ Σωτήριος Πράππας.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, ο Δήμος Κω, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος της Κω, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Πηγή: iefimerida.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρατηρώ την τελετή της ορκομωσίας κ λέω.Καλά όλα αυτά , αλλά τον Ιπποκρατη δεν πρέπει να τον θυμόμαστε μόνο για τις ορκωμοσίες κούτε ως τουριστικό προιόν.Τον Ιπποκράτη πρέπει να τον θυμόμαστε κ για ένα νέο νοσοκομείο..Πρέπει να τον σκεφτόμαστε κ για το κλειστό Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας…Που είναι όλοι αυτοί…

  2. Η ΚΩΣ …ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ …ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΩΣ.ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Κ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Κ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ brand name.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΝΤΕΣ.

    • Α!Φιλε Γιαννη εισαι αδικος τι να τα κανουμε ολα αυτα;Αυτο που μας λειπει ειναι το ΤΕΙ για τους ξεναγους!Ε κ.Επαρχε;Φαντασου να μην ηταν και γιατρος γυρευε τι θα μας ελεγε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ