Συνάντηση Δημάρχου Κω με αντιπροσωπεία Υπ. Αρμοστείας ΟΗΕ | Επιστολές προς Υπ. Προστασίας Πολίτη για αποσυμφόρηση της Κω και λήψη συγκεκριμένων μέτρων

32
1890

Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που δραστηριοποιείται και στην Κω, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, επισκέφτηκε σήμερα το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά.
Ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς δήλωσε ότι ο Δήμος Κω συνεργάζεται με όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχή διαχείριση των προβλημάτων που δημιουργούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές.
Παράλληλα όμως καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία να υλοποιήσει όλα όσα προβλέπονται από την Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για έλεγχο των ροών και αποσυμφόρηση των νησιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι με διαδοχικές επιστολές του στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, οι οποίες κοινοποιήθηκαν στον Πρωθυπουργό και στους Βουλευτές του Νομού, έχει ζητήσει την αποσυμφόρηση της Κω και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως:
– Άμεση μεταφορά στην ενδοχώρα όσων έχουν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα.
– Να σταματήσει η μεταφορά στην Κω αφικνούμενων σε άλλα νησιά.
– Την άμεση ενίσχυση του Λιμεναρχείου. Σε επίπεδο Διοίκησης, στελέχωσης και εξοπλισμού (π.χ. θερμικές κάμερες).
– Ενίσχυση των Υπηρεσιών Ασύλου, για ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών.
– Την προετοιμασία του Κ.Υ.Τ. Κω για την αντιμετώπιση αναγκών της χειμερινής περιόδου.
– Ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών του Κ.Υ.Τ. για διασφάλιση των όρων υγιεινής και αξιοπρεπούς διαβίωσης των φιλοξενουμένων.
– Ενίσχυση της δύναμης FRONTEX με επιπλέον σκάφη στην περιοχή μας.
Παράλληλα ενημερώνει την πολιτική ηγεσία ότι
– σε κάθε περίπτωση ζητά επαναφορά της κατάστασης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη χωρητικότητα του Κ.Υ.Τ. Κω και
– ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε σκέψη επέκτασης του υφιστάμενου Κ.Υ.Τ. ή δημιουργία άλλης δομής.

Γραφείο Τύπου

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όλα ωραία και όλα καλά αυτά που λες. Αλλά υπάρχει και το αλλά. Τα μεταναστευτικά ρεύματα με παράνομους, ημιπαράνομους, νόμιμους και ημινόμιμους μετανάστες, λαθραίους και μη πρέπει να γνωρίζεις ότι θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται. Οι άνθρωποι όπου γης θέλουν να ζήσουν, θέλουν να φάνε, θέλουν να κοιμούνται ήσυχα. Η Τουρκία η Ιταλία και η Ελλάδα είναι τεράστιες πύλες διόδου και η Κως είναι πόρτα ανοικτή. Καμία ΦΡΟΝΤΕΧ δεν πρόκειται να τους σταματήσει. Ο μελλοθάνατος δεν νοιάζεται για τον πνιγμό. Να είσαι ειλικρινής και προετοίμασε υποδομές προσωρινής ανθρώπινης φιλοξενίας. Γιατί διαφορετικά θα τσουβαλιαστούν στην καμάρα και στα πάρκα. Δεν λένε αλήθειες για τα μεταναστευτικά ρεύματα γιατί ευθύνονται για την εξαθλίωση του κόσμου. Για τους πολέμους και για την συσσώρευση του χρήματος

  • Τα κοράκια μύρισαν νέες αφίξεις πελατών και μαζεύτηκαν να στρώσουν το χαλί με τον άβουλο Τριώφλορο ΤΕΟ...

   Όλοι αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια από την εκμετάλλευση του προσφυγικού. Μετράνε κεφάλια και εισπράττουν…. Σε λίγο θα κυκλοφορούν πάλι με τα βαν γεμάτα σκηνές και θα αρχίσουν να τις στήνουν όπου τους καπνίσει φτάνει να καταγραφούν ΛΑΘΡΟ και ολίγους πρόσφυγες για να πέσει το παραδάκι. Μετά την TUI το δεύτερο πρακτορείο αφίξεων στο νησάκι μας……

  • Γέμισε στις επτά το βράδυ το κέντρο της πόλης με μετανάστες Συρίας, Έτρεχαν να προλάβουν το πλοίο.

   Περισσότεροι από 150 από το ΚΤΕΛ μέχρι το λιμάνι…. Οι περισσότεροι νεαρά ζευγάρια με παιδιά από την Συρία. Στο Hot spot παραμένουν Σομαλοί, Πακιστανάκια και Ιρακινοί και μαύροι. Καλά ξεμπερδέματα τον Δεκέμβρη που θα μπει ο χειμώνας. Θα κάνουν γιούρια στα σπίτια του Πυλιού, στα κοτέτσια και τα μαγαζιά ενώ τα αφεντικά του πρακτορείου « Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ» θα εισπράττει το εύκολο παραδάκι με το κεφάλι….

   • Άιντε ρε επαναστάτες του καναπέ και του ίντερνετ!Βγείτε να προστατέψετε τον κόσμο ρε!!!!!

   • Να σας πιούνε το μεδούλι.
    Ψηφίζετε κυβερνήσεις-συναιτεράκια των δυνατών της γης που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκμετάλλευση , ο πόλεμος , και η καταστροφή.
    Αυτοί δημιουργούν την προσφυγιά κάθε είδους.
    Αυτούς προσκυνάτε , αυτούς λατρεύετε αυτούς γλύφετε .
    Συμμέτοχοι στο έγκλημα είσαστε .
    Πατριώτες της τρύπας δεκάρας , βολεμένοι παρτάκηδες ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.

 2. Τα λέγαμε και στον προηγούμενο θα τα πούμε και σε σας.
  Λογικό και αναμενόμενο είναι να αρχίσετε με τις επιστολές.
  Όταν όμως θα σας έχουν γραμμένους τότε θα πρέπει να πάρετε απόφαση να σπάσετε τα αβγά.
  Χωρίς κινητοποιήσεις αποτέλεσμα μην περιμένετε.

  • σας είδαμε παλληκάρια της Κω, όταν οι ξενοδόχοι κατέλαβαν τις καλύτερες παραλίες σας με αρχή την περίοδο της χούντας και συνέχισαν ακάθεκτοι μέχρι τα χρόνια της κυβέρνησης Σημίτη. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο αείμνηστος πρόδρος Ασφενδιού Κώστας Κιαπόκας. Οι άλλοι δεν δικαιούστε να ομιλείτε…

 3. Τιγκάκι απόβαση χθες....400 κατατρεγμένοι και κάτι ψιλά στον Φάρο.

  η Ύπατη Υποκρισία.,Ύπατη Δοσοληψία,’Υπατη Κοροιδία.

 4. ούτε στα ψιλά δεν περνούν οι ειδήσεις για τις αφίξεις μεταναστών στα νησιά σήμερα.

  η μεγαλύτερη μπίζνα με τον μανδύα του ανθρωπισμου περί το μεταναστευτικό στήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι αγωνιωδώς αναζητούσαν χρήματα εκτός μνημονίου και τροϊκανών ελέγχων για να «διαχειριστούν» τον στρατό τους,τους νεολαίους και ξένους που έχουν στο κόμμα.
  Οι καταγγελίες που ακολούθησαν έφεραν τον έλεγχο του OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης και τελικά τον λογαριασμό των απευθείας αναθέσεων πληρώνουν όλοι οι Έλληνες μέσω του προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  Τα σύνορα έκλεισαν στα Σκόπια και πιο πάνω,οι επιστροφές από Γερμανία υπογράφησαν πέρσι και έτσι θα ..μαυρίσει η Ελλάδα και ειδικά η Κως και τ άλλα Νησιά,όμως καμιά απ τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη ούτε καν ξεκίνησε την εφαρμογή.Τα εξάρχεια και το Κέντρο της Αθήνας,λόγω Μπακογιάννη κυρίως τα έχει πρώτη προτεραιότητα.Ούτε καν μετεγκατάσταση στο εσωτερικό δεν κάνει….Κρίμα για το Νησί..

 5. …Πιστευω πως ο Νικηταρας ειναι απο τα καλα παιδια της Κω και πως το μεταναστευτικο θα το λυσει συντομα!!

 6. Διάβασα με προσοχή τα όσα είπε στην ομιλία του ο καθηγητής κύριος Μάζης. Η άποψη του κάθε κυρίου καθηγητή είναι σεβαστή και πρέπει να λέγεται. Είναι μια προσωπική άποψη που κατατίθεται στον μεγάλο και συνεχή διάλογο των επιστημόνων. Όμως είναι διαφορετική η επιστημονική θέση από την κριτική θέση και μάλιστα εναντίον κυβερνήσεων που είναι οι μόνες υπεύθυνες για την υλοποίηση θέσεων εθνικής πολιτικής. Γιατί το να λες ότι η ύπαρξη της κρατικής οντότητας των Σκοπίων ενισχύει τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων κρατών είναι όντως επιστημονική υποκειμενική όμως θέση, από το να βρίζεις την Κυβέρνηση και τον κύριο Κοτζιά για την απόφαση τους στο όνομα Βόρεια Μακεδονία τον καθιστά πολιτικό. Ο κύριος Μάζης αγνοεί σκόπιμα ότι εδώ και είκοσι χρόνια 150 κράτη τα αναγνωρίζουν ως Μακεδονία και ξεχνά πάμπολλες φορές τον ρόλο του που σίγουρα δεν είναι πολιτικός. Όταν δεν είσαι τίποτε εύκολα γίνεσαι μακεδονομάχος και εύκολα παίρνεις τάρματα.

  • ΠΗΓΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΤΕ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΔ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑ ΑΝΑΛΥΤΗ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗΥ. ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΕΙΚΑΝΕΣ ΑΝΑΛΥΤΗ. ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 0,50 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Η ΤΖΑΜΠΑ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΙΑΖΟΣΟΥΝΑ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΣΑΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΟ

  • Για ανάλυσε αυτό με το λιμάνι,για διάβασε την Ιστορία του Τίτο,τις συμφωνίες Τιτο-Σοβ.Ένωσης ,Στάλιν και τις τότε εξαγγελίες για το λιμάνι Θεσσαλονίκης,

  • https://www.rodiaki.gr/article/422091/etoimazoyn-kinhtopoihseis-oi-dhmarxoi-oktw-nhsiwn
   Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το ότι στο ιατρείο της Σύμης, στο οποίο υπηρετεί μόνο μία γιατρός, έχουν καταγραφεί σοβαρά περιστατικά μεταδιδόμενων λοιμωδών νοσημάτων.

   Επίσης και στην Κω καταγράφηκε την περίοδο Ιουνίου Ιουλίου σοβαρό περιστατικό μεταδιδόμενου λοιμώδους νοσήματος και όλοι στο Hot Spot κυκλοφορούσαν με betadin,οινόπνευμα και άλλα βακτηριοκτόνα,παρ όλα αυτά και παρ όλες τις προφυλάξεις κόλλησαν καμιά 100 άνθρωποι.Πιάσε τα Βιβλία Κίνησης Νοσοκομείου,αλλά τι λέω τώρα…..τα πάντα αποσιωπουνται..στο σκοτάδι ο φορολογούμενος που και κερατάς είναι και δαρμένος,αφού με τους φόρους του πληρώνει ακαμάτηδες λαθραίους και αλληλέγγυους.

 7. όπως λένε κάποιοι τους μεταναστες τους φέρνει ο Γιώργος ο υπουργός μετανάστευσης και ο Κούλης όπως πριν τους έφερνε η Τασία

  • ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ;

 8. οι νεοναζι δοσιλογοι υποκριτες δουλακια των ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

  φερνουν σκλαβους για εκμεταλευση.

 9. ΧΑΧΑΧΑ Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ

  ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΧΑΧΑΧΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΑΧΑΧΑ

 10. Πόλεμο εκτός από την Συρία έχουν και η Σομαλία, η Ερυθραία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες. Εκτός από πρόσφυγες πολέμου υπάρχουν και πολιτικοί πρόσφυγες. Όσοι είναι εδώ ζητάν άσυλο. Μέχρι να τους εγκριθεί η όχι περνάνε μήνες. Μέχρι τότε πρέπει να ζουν ανθρώπινα.

 11. Αντικατάσταση πληθυσμού είναι η ατζέντα του ΟΗΕ απο το 1995..και είναι γνωστό και υπάρχουν τα χαρτία δημοσια να τα δει ο καθένας..Αυτό που ζήτησαν από το Δημαρχο ειναι 2ο χοτ σποτ και διαμερίσματα η ξενοδοχεία για να μείνουν οι αντικαταστάτες μας..Δυστυχώς ο Νικηταράς είναι απλα ένα εργαλείο τους για να γίνουν πολύ εύκολα και γρήγορα τα παραπάνω…Περαστικά σας!

 12. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ. Η ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.

  • Έχουν ανοίξει τα μάτια του …σοφού Ελληνικού λαού.
   Ψήφισε για … αλλαγή τον Κούλη από την Αγία Άμεμπτη Μητσοτακοσυμμορία .
   Βρεεεεεε χίλιες φορές να γεμίσει η ψωροκώσταινα Πακιστανούς, Αφγανούς , Σομαλούς παρά Ελληνάρες με μυαλό αντζούγιας και μνήμη αμοιβάδας.

 13. αιντε μποχαλοι ανοιξαν οι δουλειες παλι.Αξεχαστες θα μεινουν οι στιγμες εκμεταλλευσης προς τον φτωχο κοσμακη με την φορτιση κινητου με 10 Ευρω και τα υπολοιπα.Μαλλον σας χαλασαν την δουλεια και σκουζετε.Τα ιδια κανατε και με τους προσφυγες απο Μικρα Ασια. Σοι παει το βασιλειο

 14. Ύπατη Απάτη .. πόσους έχουμε τώρα?πόσοι βγήκαν ξημερώματα λέει?

  4800-5000 ανεπίσημα έφτασαν.Γιατί δεν μιλάτε?γιατί δεν ενημερώνετε?Όλο το βράδυ τριγυρίζουν πιωμένοι με σκληρό αλκοόλ και ουσίες.Κρίμα και για τους ξεζουμίδηδες που ειρωνεύονται κιόλας.Θά θελα να μπουν στο σπίτι καμιάς αλληλέγγυου …. που το παίζει υπεράνω και να την γλεντήσουν 5-6 με το Πακιστανικό Δίκαιο..
  Τα μεικτά κλιμάκια έπρεπε να βγαίνουν νύχτες για να μεταδίδουν το αίσθημα ασφαλειας και όχι να κυνηγάνε τις πετσέτες του Μίνι Μάρκετ..

 15. Μπόχαλος γεννιέσαι και γίνεσαι.
  Τελειωμένη κοινωνία βασισμένη σε μαζικό τουρισμό τέταρτης διαλογής με προσκυνητάρι την Αγία Πορτοφόλια .
  Καλό τέλος σεζόν με κοντό σατέν..κομπινεζόν.
  Η επόμενη σεζόν θα είναι πιο Hard core.
  Εδώ θα είσαστε και θα το βιώσετε.

  • Μίλησε ο τυχοδιώκτης...ο παρατηρών εξ αποστάσεως, το ανεμοσκόρπισμα.

   Ζηλεύω την δική σου κοινωνία,θα πρέπει να είναι πολύ εύφορο λιβάδι με τρυφερό τριφύλλι.

  • Απλά το μέγεθος της ..λακίας διαμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου,τις ροπές και την συχνότητα,που στην δική σου περίπτωση φαίνεται να είναι κατά.. ‘ριπάς’ ,(με όλες τις σημασίες της λέξης) !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.