Αγιασμός Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΜΕΑ με το βλέμμα στο αύριο | κ. Ναθαναήλ: Ο Δήμος να σχεδιάσει και ο κ. Σβουρένος να υποστηρίξει την ανέγερση & 2ου σχολείου ζωής για τα παιδιά…

19
4526

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των εγκαινίων του Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κω παρουσία του Επάρχου Γ. Καμπανή, του Δημάρχου Θ. Νικηταρά, του δωρητή Π. Σβουρένου, της Προέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Δ. Τελλήμτης Αντιπροέδρου Σ. Κανταρζή, του εκπαιδευτικού προσωπικού, γονέων, φίλων και υποστηρικτών του σχολείου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος και αμέσως μετά δίνοντας τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά έριξε την ιδέα ο δήμος Κω να σχεδιάσει και ο Παντελής Σβουρένος να υποστηρίξει την ανέγερση και δεύτερου σχολείου ζωής και μόνιμης διαβίωσης των παιδιών στο μέλλον.

Ο δήμαρχος έδειξε αιφνιδιασμένος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από χτες ο Σεβασμιώτατος κάνει προτάσεις (όπως για το δεύτερο εσπερινό σχολείο) και αυτός ακολουθεί, τονίζοντας την καλή συνεργασία εκκλησίας, δήμου και περιφέρειας.

Από την πλευρά του ο Έπαρχος Γ. Καμπανής δήλωσε ανοιχτός σε οτιδήποτε του ζητηθεί είτε ως Επαρχείο-Περιφέρεια, είτε ως Ιατρός.

Την ειλικρινή και καθημερινή συνεργασία με το σχολείο τόνισε και η νέα Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Δ. Τελλή.

Ο δωρητής Παντελής Σβουρένος εξέφρασε την ικανοποίηση του που η Κάλυμνος η οποία φημίζεται για τους δωρητές της έφτιαξε το αντίστοιχο ΚΔΑΠ ΜΕΑ μέσω ΕΣΠΑ ενώ στην Κω φτιάχτηκε με ίδιες δυνάμεις κι έδειξε θετικός στη συνεργασία με το δήμο.

Ενώ εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού ο Κ. Χατζηδαυίδ ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο του Σβουρένειου ως χώρου δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης συναισθημάτων, αποδοχής, αλλά  και διεκδίκησης δικαιωμάτων.

Ευχαρίστησε δε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, την τοπική κοινωνία και τους καθημερινούς υποστηρικτές του σχολείου Ηλία Έψιμο και Παύλο Δρόσο.

Ο Η. Έψιμος ευχαρίστησε επίσης από την πλευρά του για την συνεργασία και υπογράμμισε την φράση του δημάρχου για το κοινό καλό του τόπου.

Τέλος, εκ μέρους της Διοίκησης του συλλόγου γονέων και φίλων «ο Σωτήρ» η Γραμματέαςμ Μαρία Φρατζή τόνισε ότι οι στόχοι του συλλόγου είναι η δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης των παιδιών (που ανέφερε και ο Σεβασμιώτατος) καθώς και η επαγγελματική τους ένταξη.

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Δήμος σχεδιάζει, ο Σβουρένος εκτελεί και ο Θεοδόσης εγκαινιάζει έργα που έφτιαξαν οι απερχόμενοι πριν κλείσει μήνα...

    Τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Τριώφλορος 3flor ΤΕΟ θα εγκαινιάζει έργα ΚΥΡΙΤΣΗ… Μόνο για κορδέλες και παρελάσεις θα φανεί ικανός ο όλο φρου φρου και αρώματα δήμαρχος…. Πως τα κατάφερες βρε Γιωργάκη να κάνεις μετά το ΜΑΎΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ τόσα έργα με καθυστέρηση πέντε μηνών και να κόβει τις κορδέλες ο Τριώφλορος;;;;; ;;;;;;; Έτρεχαν οι δικοί σου να τελειώσουν ένα αναγκαίο έργο και το εγκαινιάζει ο Θεοδόσης, η Τελή και η Σταματία….

  2. Σφυριτσακια ο θεοδοσης θα κανει εργα και εσεις θα ψαχνετε τα χρηματοκιβωτια πουχουν μεσα τονους λαδι…
    Και καποιοι απο σας θα κλαιτε την καμενη ….που τωρα πιο δεν παιρνει μπρος αφου ειναι σε αλλονων χερια…
    ετσι ειναι…

  3. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΡΟΥΦΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΒΟΥΡΕΝΟΣ...
  4. Είναι επιτακτική ανάγκη να σκύψουμε πάνω από τα παιδιά με αναπηρίες!Δυστυχώς οι υποδομές στο νησί μας έχουν πολλές ελλείψεις.Μην περιμένετε να χτυπήσει η αναπηρία την πόρτα σας για να τρέξετε.Όλοι είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι.Υπάρχει εκρηκτική αύξηση του αυτισμού στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.Μακαρι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι.Και πρώτα απ’όλα οι φροντιστές, οι θεραπευτές και οι ειδικοί εκπαιδευτικοί , γενικά όσοι κινούνται γύρω από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να τιμούν το λειτούργημά τους και όχι να κάνουν αγγαρεία!(Υπάρχουν και τέτοιοι δυστυχώς)

  5. Να κάνετε και έναν παιδικό σταθμό!!!! Οι επιδοτήσεις τρέχουν δεν θα τις εκμεταλλεύονται μόνο ιδιώτες!!!

  6. συμφωνώ με το έλεος. όταν εμείς στηρίζαμε κανείς δεν το πρόβαλε. τώρα όλοι όλοι για την φωτογραφία.

  7. Ελεος κ απ’τους μεν κ απ’ τους δεν… Μας εχετε κουρασει!!! Αφηστε απ εξω τ «θεματάκια» σας ποιος εκανε η τι δν εκανε κ το λεω οσο πιο ευγενικά μπορω κ κοιταξτε πως ν κάνετε τον κοσμο αυτων των παιδιων καλυτερο… Τα παιδιά κ μονο!!! Εκει ν σας δουμε…

  8. Γιατί να φτιάξει ο δήμος και ο Σβουρενος νέο ίδρυμα και να μην.δωσει και εκκλησία κάτι? Τόσο δισεκατομμύρια έχουν και οι εκκλησίες είναι ακόμα ριμαγμενες.

    • Η Κάλυμνος έκανε και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΣΥΔ με προγράμματα του ΕΣΠΑ και γι αυτό , κτιριακά τουλάχιστον δεν έχουν πρόβλημα διότι για να μπεις στο ΕΣΠΑ πρέπει να τηρηθούν οι Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές….Αφήσατε τον Δήμο και τον Παντελή τον Σβουρένο να κάνουν το Σβουρένειο (τα χρήματα δεν ήταν δικά τους , από αλλού προέρχονται) και γι αυτό έγινε σαν τα μούτρα τους…Ευτυχώς πέρασε η Ιωάννα η Ρούφα, διόρθωσε όσα μπορούσε αλλά όχι όλα , και ακόμα τρέχουν να ολοκληρώσουν τις κακοτεχνίες τους όπως είναι οι αυλές και τα σκέπαστρα. Και πέιτε στον Σβουρένο ότι η Κως δεν μπορεί να φθάσει το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ της Καλύμνου ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά στην εκπαίδευση, στις δραστηριότητες, στην παραδοσιακή τέχνη κ.ά. Ασε που έχουν ολοκληρώσει και το πρώτο ΣΥΔ στην Κάλυμνο

  9. Σχολεία λέμε αυτά τα σχολεία που οι Εκπαιδευτικοί είναι διορισμένοι από το Υπουργείο Παιδείας!!! Το Ειδικό Σχολείο του Δήμου ήταν ανέκαθεν ένας χώρος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. Εσείς όλοι που λέτε ότι το στηρίζατε ήσασταν Υπάλληλοι του Δήμου , όχι του Υπουργείου, και είχατε βολευτεί στις θέσεις αυτές ως «Ειδήμονες», χωρίς να έχετε την ανάλογη εκπαίδευση. Εγκλωβίσατε μέσα σ΄αυτό το «Ειδικό Σχολείο του Δήμου» τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας, που ναι μεν τα βγάλατε όπως λέτε προς τα έξω, όσα βέβαια σας επέτρεπαν οι γονείς τους να τα βγάλετε, και τα υπόλοιπα παιδιά ΑΜΕΑ του νησιού ήταν εκτός των δομών , παρέμεναν στα σπίτια τους εξ΄αιτίας αυτής της τακτικής που ακολουθήσατε τόσα χρόνια!!!

  10. Τα παιδιά αυτά σήμερα έγιναν 50 χρονών και απασχολούνται ακόμα στο Σβουρένειο ΚΔΑΠ_ΜΕΑ πρώην Ειδικό Σχολειό του Δήμου Κω χωρίς ποτέ να έχουν εξέλιξη στην ζωή τους ή να ενταχθούν στον Εργασιακό Τομέα !!! Δεν τα θεωρήσατε ποτέ ικανά να εργασθούν ούτε και να αυτοσυντηρηθούν !! (κάποια απ αυτά είχαν και έχουν την ιανότητα να εργασθούν ). Κανείς από σας δεν ενημέρωσε τους γονείς όλου του νησιού ότι η Δημόσια Εκπαίδευση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!!! Μέχρι που ήρθε η Ιωάννα η Ρούφα και ένταξε το Σβουρένειο στο Υπουργείο Εργασίας , διότι εσείς λειτουργούσατε χωρίς άδεια, ήρθε ο Παναγιώτης ο Γκόντοβος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα δικαιώματα των παιδιών ΑΜΕΑ και κινήθηκε προς πάσαν κατεύθυνση για να ξεκινήσει το Ειδικό Δημοτικό του Υπουργείου Παιδείας !Μετά από 15 χρόνια ξεκίνησε και το ΕΕΕΕΚ και μόλις πέρυσι το Ειδικό Νηπιαγωγείο !! Έτσι βοηθούσατε εσείς τα παιδιά ΑΜΕΑ ???

  11. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ Η¨ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΣΕΠΕΣ ΑΛΛΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ