Υπεγράφη η Σύμβαση για την Προμήθεια Νέου Σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου στο ΓΝ‑ΚΥ Κω ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ – Εντός Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η λειτουργία του

5
1188

Θέμα: «Υπεγράφη η Σύμβαση για την Προμήθεια Νέου Σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου στο ΓΝ‑ΚΥ Κω ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ – Επίσκεψη Τεχνικών του Αναδόχου για Αυτοψία – Εντός Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η λειτουργία του»

Το ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης του κοινού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 υπεγράφη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νεκτάριο Γεωργαντή και την Ανάδοχο Εταιρεία Πρώτον Α.Ε. η Σύμβαση για την προμήθεια νέου Σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου. Την Πέμπτη 8 Αυγούστου επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Τεχνικοί της Αναδόχου εταιρείας για αυτοψία των χώρων και των υποδομών. Παράλληλα κατατέθηκε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ότι το αργότερο την 18η Σεπτεμβρίου – υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση για επίσπευση της έναρξης των εργασιών – θα αρχίσουν οι εργασίες εγκατάστασής από την ανάδοχο εταιρία, του ολοκαίνουριου αξονικού στο νοσοκομείο μας αφού προηγουμένως αποξηλωθεί ο παλαιός. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περί τις 10 ημέρες οπότε και θα αποδοθεί σε λειτουργία αφού προηγουμένως πραγματοποιηθεί εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού του εργαστηρίου και θα έχουν υποβληθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ασφαλούς και πιστοποιημένα ορθής λειτουργίας στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας από ειδικό επιστήμονα Ακτινοφυσικής.

Με αυτή την σημαντική προμήθεια η αγωνία όλων μας, για τη λειτουργική κατάσταση του υπάρχοντος πεπαλαιωμένου μηχανήματος τελειώνει. Μαζί τελειώνει και το μεγάλο κόστος συντήρησης που αναγκαστήκαμε να καταβάλλουμε το τελευταίο διάστημα, για ανταλλακτικά και επιδιορθώσεις, ώστε να παραμένει λειτουργικό το υπάρχον μηχάνημα, λόγω των συνεχών και σοβαρών βλαβών που παρουσίαζε. Υπενθυμίζουμε ότι ο αξονικός τομογράφος που θα αντικατασταθεί, λειτουργεί από το έτος  2004 – οπότε και είχε εγκατασταθεί όντας ήδη μεταχειρισμένος -, είναι σύστημα παλαιότερης τεχνολογίας (διπλής τομής). Το μηχάνημα θεωρείται τέλους κύκλου ζωής και έτσι θα προωθηθεί για ανακύκλωση ακολουθώντας την προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία.

Η προμήθεια έχει σκοπό, την ενίσχυση του νοσοκομείου μας με νέο σύγχρονο εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διήρκησε (2) δύο χρόνια, προβλέπει αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε έτη (με 69.713,28 € ετήσιο κόστος) και έχει αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη την συμβατική περίοδο. Μετά την πάροδο της πενταετίας υπάρχει προσυμφωνημένο τίμημα για την μετέπειτα τεχνική υποστήριξη που θα είναι πλήρης και δεν περιέχει «κρυφές» χρεώσεις μιας και περιλαμβάνονται τα ακριβά ανταλλακτικά όπως λυχνία, κ.α.

Αφού ολοκληρώθηκε η ρευματοδότηση της εγκατάστασης του αξονικού από το Δίκτυο της ΔΕΗ με ταυτόχρονη υποστήριξη από σύστημα αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) και απομάκρυνση του ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, γίνεται πραγματικότητα ένας μεγάλος στόχος μας, αυτός της προμήθειας και της εγκατάστασης νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου που θα καλύψει τις ανάγκες του νησιού για τα επόμενα 15 έτη δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειες διοίκησης και προσωπικού που δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία 2 έτη.

Η Διοίκηση, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, η αρμόδια Τομεάρχης Εργαστηριακού Τομέα, η Διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η Διοικητική Διευθύντρια, ο Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας και το σύνολο των εργαζομένων δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την χαρά μας για την ομολογουμένως εξαιρετική αυτή εξέλιξη έπειτα από μεθοδική δουλειά πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, ανάδειξη όλων των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου και συνεχή διεκδίκηση για την επίλυσή τους από την κεντρική διοίκηση. Παράλληλα θέλουμε να ενημερώσουμε τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού ότι όλοι μαζί εργαζόμαστε καθημερινά για να παρέχουμε συνεχώς βελτιούμενες υπηρεσίες υγείας επιλύοντας ένα προς ένα χρόνια προβλήματα που ταλάνιζαν την λειτουργία του νοσοκομείου επί σειρά ετών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας αξονικός τομογράφος, ή ένας μαγνητικός τομογράφος για έναν ιδιώτη γιατρό ή για μία οικογένεια, ή για μία επιχείρηση είναι υπόθεση μιας ζωής. Ο διοικητής του νοσοκομείου μας και το προσωπικό του το έκαναν υπόθεση δύο χρόνων. Και κατάφεραν να αλλάξουν το κατεστημένο. Να αλλάξουν τις συνήθειες του ωχ δεν βαριέσαι στο δημόσιο. Λίγοι άνθρωποι στο νοσοκομείο μας κατάφεραν από την μιζέρια να δώσουν ελπίδα ότι όλα μπορούν να γίνουν όταν οι άνθρωποι θέλουν. Εμείς χαιρόμαστε για τον κύριο Γεωργαντή. Χαιρόμαστε για τους γιατρούς και τους άλλους που προσφέρουν τον εαυτό τους και τους ευχαριστούμε γιατί μας δείχνουν τον δρόμο της δημιουργίας.

  2. ΑΣΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ…ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ. ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΠΙΑΔΕΥΣΗ!

  3. ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΜΕ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΓΡΑΦΕΙΑ Ή ΜΕ ΥΠΑΓΟΡΕΨΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΟΝΥΜΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ;!

  4. ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ!Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ