ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του νέου λογότυπου του Δήμου της Κω στο Χάνι | Οι βραβεύσεις των δημιουργών Δαυίδ Καραθωμά & Καλλιόπης – Ιουλίας Παρθενιάδη |Γ. Κυρίτσης: Όποιος έχει τη διάθεση να κάνει φλάμπουρα ας τα κάνει…

26
3402

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Η επίσημη παρουσίαση του νέου λογότυπου του Δήμου της Κω πραγματοποιήθηκε απόψε με μεγάλο ενδιαφέρον στο χώρο του Λαογραφικού μουσείου Κω (Χάνι).

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήκε και κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση για έναν χαιρετισμό, ενώ στην συνέχεια παρουσίασε τα δέκα πρώτα έργα που επελέγησαν και το σκεπτικό αξιολόγησής τους.

Ο Δήμαρχος Κω τόνισε ότι δεν πρόκειται για νέο λογότυπο αλλά για το πρώτο σύγχρονο λογότυπο το οποίο αποκτά ο Δήμος Κω.

Σε ότι αφορά τη βακτηρία του Ιπποκράτη με τα φίδια τόνισε ότι ποτέ μας ποτέ δεν καθιερώθηκε ως επίσημο σήμα του δήμου της Κω ενώ κάποιοι λένε ότι είναι κατάλοιπο της φασιστικής περιόδου, όπως ανέφερε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον… «αιφνιδιασμό» της πρώτης Καλλικρατικής περιόδου με τις σημαίες («φλάμπουρα») που ξάφνιασαν τους πάντες νομίζοντας ότι έχουμε εκδηλώσεις με τη Γαλατά Σεράι στην Κω… Κι αυτές τις σημαίες τις έβαλαν μάλιστα -συμπλήρωσε- και στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη για να καταθέσουν στεφάνι, αλλά ευτυχώς κάποιοι νοήμονες επενέβησαν και κατέβηκε.

Στο κλείσιμο της εισήγησής του αναφερόμενος στην χρήση του νέου λογότυπου του δήμου τόνισε υπαινικτικά «όποιος έχει τη διάθεση να το κάνει φλάμπουρα, ας το κάνει…»

Αναφέρθηκε στην ανοιχτή διαδικασία που ακολουθήθηκε με την κατάθεση 49 φακέλων απ’ όλη την Ελλάδα.

Εκφράζοντας τη χαρά του που τα δύο πρώτα λογότυπα που επελέγησαν είναι Κώων δημιουργών.

Συγκεκριμένα δημιουργός του πρώτου λογότυπου που επελέγη είναι ο Δαυίδ Καραθωμάς από το Πυλί που εργάζεται στη Γερμανία (Βερολίνο).

Το δεύτερο καλύτερο είναι της Καλλιόπης – Ιουλίας Παρθενιάδη, από την Κω (που αυτή την περίοδο εργάζεται με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στη δημοτική βιβλιοθήκη).

Και το τρίτο καλύτερο είναι του Απόστολου Παπακωνσταντή από την Αιτωλοακαρνανία (ο οποίος ειδοποιήθηκε αλλά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κι έτσι θα του αποσταλεί ο έπαινος).

Στην συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του πρώτου λογότυπου του Δήμου Κω από τον Δημιουργό του, Δαυϊδ Καραθωμά ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα όμορφο σχέδιο αλλά το καλό λογότυπο πρέπει να έχει λογική και να επικοινωνεί με τον θεατή, αναλύοντας τα επιμέρους ιστορικά στοιχεία τα οποία έλαβε υπόψην στη σύνθεσή του (όπως είπε χρειάστηκε ένα μήνα για να το ολοκληρώσει).

Τέλος έγιναν οι βραβεύσεις των δύο πρώτων που ήταν παρόντες από τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση. Τις ευχαριστίες της εξέφρασε και η δημιουργός του λογότυπου που επελέγη δεύτερο Καλλιόπη – Ιουλία Παρθενιάδη επισημαίνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για την ίδια μιας και δεν έχει σπουδάσει το αντικείμενο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο εκπρόσωπος του Ταξιάρχου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και στελέχη της δημοτικής αρχής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κω Γ. Χρυσουλάκης κ.α.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Συνδημότες, συνδημότισσες,

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στην επίσημη τελετή παρουσίασης του νέου λογότυπου του Δήμου Κω.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που με τη σημερινή εκδήλωση ολοκληρώνεται και τυπικά η διαδικασία που πραγματοποιήσαμε ως Δήμος προκειμένου να αποκτήσουμε ένα νέο, σύγχρονο και καλαίσθητο λογότυπο, το οποίο ήδη χρησιμοποιούμε στα έγγραφά μας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Κω.

Μία διαδικασία αδιάβλητη, απόλυτα διαφανής και αξιοκρατική.

Πολύ σύντομα θα αναφέρω τί προηγήθηκε για να φτάσουμε στη σημερινή εκδήλωση.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι το να αποκτήσει ο ενιαίος Δήμος Κω ένα λογότυπο ήταν υποχρέωσή μας.

Όπως γνωρίζετε οι τρεις Καποδιστριακοί Δήμοι του νησιού (Δήμος Κω, Δήμος Δικαίου και Δήμος Ηρακλειδών) χρησιμοποιούσαν δικά τους λογότυπα – εμβλήματα στην αλληλογραφία τους.

Μετά τη συνένωσή τους όμως και τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Κω – όλο το νησί ένας Δήμος – εκείνα τα λογότυπα έπαψαν να χρησιμοποιούνται και πλέον στα έγγραφα χρησιμοποιούσαμε το εθνόσημο.

Έτσι λοιπόν πριν από δύο χρόνια το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία της έκδοσης ανοικτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία δηλωτικού σήματος (λογότυπου) του Δήμου Κω.

Συστάθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαμε εγώ ως πρόεδρος, ο Αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος στον οποίο αναθέσαμε ως δημοτική αρχή αυτό το θέμα, ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιάννης Καλλούδης, η κα Αγγελική Στρατικοπούλου ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και ο κ. Τίμος Κουτσουράδης ως εκπρόσωπος του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Ο Φιλητάς».

Στη συνέχεια εκδόθηκε η αναλυτική και η περιληπτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συντάχθηκαν όλα τα απαραίτητα έντυπα για τη συμμετοχή στη διαδικασία (υποδείγματα σήμανσης φακέλων, αιτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις), οκτώ συνολικά στον αριθμό, τα οποία αναρτήθηκαν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου. Η χρήση εξαψήφιου Κωδικού Συμμετοχής εξασφάλισε την ανωνυμία όλων όσων συμμετείχαν.

Δώσαμε τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα για να πετύχουμε και τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Εκτός από το δελτίο Τύπου που στείλαμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού μας και τα ΜΜΕ της Ρόδου, στείλαμε τα σχετικά έγγραφα σε όλους τους φορείς και τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα που σχετίζονται με το αντικείμενο σε όλη την Ελλάδα.

Φορείς όπως: τα περιοδικά «+design», η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, οι Σύλλογοι Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος, ο Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου, η Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, το ΤΕΕ Κω, η Εταιρεία Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων, κ.α. Επιπλέον στείλαμε τα σχετικά για πληροφόρηση και ενημέρωση στους γραφίστες, πολιτιστικούς συλλόγους και ζωγράφους του νησιού μας.

Το γεγονός ότι ο Δήμος Κω έκανε διαδικασία για να αποκτήσει νέο λογότυπο συζητιόταν μεταξύ των φοιτητών και των καθηγητών τους στις σχολές Γραφιστικής στην Αθήνα.

Δώσαμε μεγάλο χρονικό περιθώριο για να κατατεθούν οι αιτήσεις συμμετοχής.

Κατατέθηκαν 49 φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε 64 προτάσεις καθώς είχαμε πολλές συμμετοχές με δύο προτάσεις.

Φάκελοι συμμετοχών ήρθαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (εκτός φυσικά από το νησί της Κω), όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, αλλά και από Κύπρο, Αγγλία και Γερμανία.

Όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία της αξιολόγησης δεν ήταν εύκολη υπόθεση αφού έπρεπε να ανοιχτούν, να μονογραφούν και να εξεταστούν όλα τα περιεχόμενα των φακέλων συμμετοχής (εξωτερικοί φάκελοι και φάκελοι προτάσεων).

Επτά απορρίφθηκαν ως εκπρόθεσμοι και αρκετοί απορρίφθηκαν στην πορεία λόγω τυπικών κωλυμάτων (π.χ. αναγραφή ονοματεπώνυμου αποστολέα, μη αποστολή όλων των απαραίτητων σχεδίων, κλπ).

Όλες σχεδόν οι προτάσεις ήταν άρτιες σχεδιαστικά, μάλιστα κάποιες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την τουριστική προβολή του νησιού, όμως ως Επιτροπή Αξιολόγησης τις απορρίψαμε γιατί δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις και τους σκοπούς της διαδικασίας, της δημιουργίας δηλαδή λογότυπου του Δήμου Κω.

Με αυτό το σκεπτικό καταλήξαμε σε έντεκα σχέδια που περιλάβαμε στον πίνακα κατάταξης.

Οι δύο απορρίφθηκαν στη συνέχεια λόγω μη υπογραφής της υπεύθυνης δήλωσης περί αποδοχής των όρων της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Έτσι έμειναν εννέα σχέδια που κρίναμε ως Επιτροπή ομόφωνα ως κατάλληλα, τα οποία περιελήφθηκαν στον πίνακα κατάταξης.

Με την 350/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (πέρσι τον Ιούλιο) εγκρίθηκαν τα πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης και η πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση.

Εγκρίθηκε δηλαδή το νέο λογότυπο του Δήμου Κω.

Με δύο διαφορετικές επιστολές μου, μία προς τους επιτυχόντες και μία προς τους απορριπτέους ενημερώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες για τα αποτελέσματα, τα οποία αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου, ενώ στείλαμε δελτίο Τύπου και στα ΜΜΕ.

Από τους τρεις πρώτους δημιουργούς έτυχε και οι δύο πρώτοι ήταν παιδιά από την Κω.

Το σχέδιο που επιλέχθηκε το δημιούργησε μετά από επίπονη προσπάθεια και δουλειά -όπως μας είπε- ο Δαυίδ Καραθωμάς από το Πυλί που εργάζεται στη Γερμανία (Βερολίνο), το δεύτερο καλύτερο είναι της Καλλιόπης – Ιουλίας Παρθενιάδη, από την Κω (που αυτή την περίοδο εργάζεται με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στη δημοτική βιβλιοθήκη) και το τρίτο καλύτερο είναι του Απόστολου Παπακωνσταντή από την Αιτωλοακαρνανία, που δυστυχώς δεν κατάφερε να είναι απόψε μαζί μας λόγω αυξημένων εργασιακών υποχρεώσεων.

Η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και αντίγραφα του τελικού σχεδίου εστάλησαν στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε τον Ιανουάριο του 2019 και μας παρείχε τη σύμφωνη γνώμη του (σύμφωνα με το με αριθμό πρωτ. 57818/6-8-2019 έγγραφο).

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία (απορριπτέους και επιτυχόντες) για τον χρόνο που αφιέρωσαν προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σχέδιο που θα μπορούσε να αποτελέσει το λογότυπό μας.

Να ευχαριστήσω θερμά και να βραβεύσω τους νικητές μας.

Και να ευχαριστήσω και να τιμήσω και δημόσια όλα τα μέλη της Επιτροπής για την προσφορά τους και την άψογη συνεργασία που είχαμε, που οδήγησε σε ένα ομόφωνο αποτέλεσμα.

Η όλη διαδικασία κλείνει με τη σημερινή επίσημη τελετή, ως οφείλουμε, καθώς αποτελεί υποχρέωσή μας σύμφωνα με το άρθρο 10 της αναλυτικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Κω

Γιώργος I. Κυρίτσης

26 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ.ΤΙ;;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;; ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ;;; ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ.62% ΠΗΡΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.ΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…..ΠΑΝΤΕΛΩΣ.

 1. Οι συμπεριφορές του κυρίου Κυρίτση μετά τις εκλογές μαρτυρούν ξεκάθαρα το τι θα επακολουθούσε στην περίπτωση επανεκλογής του. Η καθιέρωση του αυταρχισμού, της αλαζονείας, της ειρωνείας και της εκδικητικότητας θα είχε εδραιωθεί και με αυτά θα μεγάλωναν γενιές και γενιές αλλάζοντας τα ανθρώπινα αισθήματα της κοινωνίας μας. Η καθιέρωση νέων εμβλημάτων του νησιού μετά από εκατοντάδες χρόνια όπως επίσης και οι φαραωνικού τύπου πλατείες του ταξιδευτή των εκατοντάδων χιλιάδων που σε λίγο θα χαλάσουν ήταν μέσα στα σχέδια εδραίωσης μιας φτηνής νεόκοπης καρακιτσαρέϊκης εξουσίας. Το ευτύχημα είναι ότι οι πολίτες μπορεί να αργούν, μπορεί να συγχωρούν αλλά δεν είναι βλάκες και γι΄ αυτό τον απέπεμψαν.

 2. Πρέπει να διαβάσετε την ανάλυση του κυρίου Χατζηβασιλείου για το σήμα της Κω για να καταλάβετε τι έκανε ο Κυρίτσης

 3. Ο απερχόμενος σήκωσε ψηλά το φλάμπουρο της επανάστασης για να επανεκλεγεί. Τρελός παπάς τον βάπτισε.

 4. ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΣΑΙ??..ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ(ΔΑΥΑΚΟΣ MIXΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΩ ΠΟΠΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΝΑΣ) ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ!!!

 5. Λογότυπο δήμαρχε έχει η Λάρισα και τα Τρίκαλα τις.ριζες μας!!! Η Κως δεν έχει λογότυπο,δεν έχει ιστορία.
  Μπράβο στην Λάρισα και τα Τρίκαλα.

 6. Δηλαδή ο Κυριτσης αν συνέχιζε να ήταν δήμαρχος το.μεο λογότυπο δεν θα το έκανε.σημαια;;; δημοτική σημαία;

 7. Το πρώτο θέμα και η real news έχουν προσφορά ωραία βιβλία στις Κυριακάτικες εκδόσεις τους… αλλά φρόντισε να μην λείπει απ την Δημοτική Βιβλιοθήκη το βιβλίο του Ντάνου.. και η αυτοβιογραφία της Μενεγάκη που κυκλοφορεί απ τις εκδόσεις πλαγιοπρ…τοποδόσαυρος.

 8. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 9. Μπορεί να γίνει κάτι και να παραμείνει το σήμα του Δήμου μας αυτό που για δεκάδες χρόνια ήταν;;; Το παντού αναγνωρίσιμο; Το συνδεδεμένο με την ιστορία μας; Ποιος πολίτης ρωτήθηκε για το αν επιθυμεί την αλλαγή του με κάτι ψυχρό και απρόσωπο; Ελπίζω να κάνει κάτι γι΄ αυτό η νέα δημοτική Αρχή…

 10. Το βασικότερο που είναι το αρχαίο σύμβολο της Κω ο κάβουρας λείπει. Επανάληψη του ιταλικού, υπερφορτομένο με διάφορα, χωρίς φαντασία. ‘Όπως είπε και ο Κυρίτσης καλό είναι για διαφημιστικά φυλλάδια.
  Για άλλη μια φορά η επιπολαιότητα και η βιασύνη σκοτώνουν την ιστορία και την ουσία. Ο νέος δήμαρχος τι θα κάνει?

 11. Η απόφαση των "ολίγων" επιβάλλει αλλαγές στην ιστορία της ΚΩ ?

  ΕΛΕΟΣ !!!!! Σας παρακαλούμε , φεύγοντας αφήστε μας και κάτι σωστό ! Μην αλλάζετε την Παράδοση ! Οι απερχόμενοι αντί να ενδιαφερθούν να αλλάξουν τις καμένες λάμπες στους δρόμους και να φωτίσουν το νησί , προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλλάξουν τα ΦΩΤΑ του πολιτισμού της Κω αφήνοντας και εκεί την σφραγίδα τους και να επιφέρουν το σκοτάδι . Είχαμε τον κ.Καϊσερλη με τις κοκκινοκίτρινες σημαίες που ανέμιζαν παντού λες και είμασταν στην Σερβία αφού η Ελληνική Σημαία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και τώρα φεύγοντας ο κ. Κυρίτσης προτείνει να αλλάξει το τόσων χρόνων ιστορικό έμβλημα του νησιού. Όταν μπήκε να διοικήσει τον Δήμο Κω, αυτό το έμβλημα βρήκε χαραγμένο στον εξωτερικό τοίχο του Δημαρχείου. Αυτό το έμβλημα ξέρουν οι επισκέπτες της Κω, αυτό το έμβλημα ξέρουμε από μικρά παιδιά , αυτό το έμβλημα είναι τυπωμένο σε βιβλία, κάρτες, και διαφημιστικά της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Πόσο ανιστόρητος μπορεί να είναι κάποιος να μετατρέπει ένα ιστορικό έμβλημα σε έγκλημα ! Η θέση που παίρνει ο κ. Νικηταράς επ΄αυτού ποιά είναι ?

 12. ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΡΑΦΙΣΤΑ. ΟΜΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ. ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  • λόγω πάχους γραμμών και χρώματος δεν μπορεί να μετατραπεί σε όλες τις εφαρμογές. Θα χρειαστεί πρόσθετες εργασίες, αν τελικά επιλεγεί …

 13. https://youtu.be/p1Ytd5437O8
  Ο Καλούδης είναι παράτυπος! Κι ο εμπαθης αμόρφωτος θεωρεί πως τα φίδια και τα σταφύλια είναι έμβλημα της πόλης, όχι του νησιού.Πάντοτε ήταν έμβλημα της ελληνικής κωακής κονότητας

 14. που θα καθιερώσει λογότυπο με σκρόφκιους και κάουρες σε τζέπες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.