ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συνέντευξη τύπου ΚΚΕ Κω – Παρουσίαση υποψηφίων»Να μην περάσουν ψευτοδιλήμματα στο λαό για την όποια αντιλαϊκή πολιτική»

15
1158

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Δωδεκανήσου , παρουσίασε απόψε σε συνέντευξη τύπου εκ μέρους της οργάνωσης βάσης Κω ο Μικές Ξυπολυτάς, παρουσία των δύο τοπικών Βουλευτών του κόμματος Κικής Μακρή και Στέλιου Κριαρά.

Στην τοποθέτησή του ο Μικές ξυπολυτάς αναφέρθηκε στο πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών σ’ αυτές τις εκλογές, δεδομένου ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει είτε «δεξιά» είτε με τη μάσκα της «αριστεράς» αυτοδύναμη ή σε συνεργασία με άλλες αστικές δυνάμεις, στην πραγματικότητα, το κυβερνητικό πρόγραμμα την επομένη των εκλογών είναι ένα.

Το πρόγραμμα την επόμενη μέρα είναι η συνέχιση της πολιτικής που θα τσακίζει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Ξυπολυτάς «αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τα  μέτρα τους. Είτε όταν είχαν πυρήνα τη ΝΔ, είτε ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, είτε στη συνέχεια το ΣΥΡΙΖΑ.

Οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις εργαζομένων στα ξενοδοχεία, και γενικότερα στον τουρισμό, στις μεταφορές στα σχολεία, στο νοσοκομείο, κινητοποιήσεις αγροτών, των μαθητών και φοιτητών, ανέδειξε τα λαϊκά προβλήματα στη γειτονιά στο χωριό, στήριξε μορφές αγώνα κινητοποιήσεις κατοίκων. Είναι η δύναμη που αποτέλεσε την πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού.

Που κατέθεσε προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, αλλά τις απέρριψε πάντα και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ως μη ρεαλιστικές.

Κάλεσε τους εργαζόμενους ν’ αξιοποιήσουν την πείρα τους από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να μη δώσουν συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Να μη σκορπίσουν τη ψήφο τους σε κόμματα μιας χρήσης, που εμφανίζονται ως διάττοντες αστέρες για να παίξουν το ρόλο του στηρίγματος , του αναχώματος και της εκτόνωσης, και όταν δεν είναι πια απαραίτητοι σβήνουν.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που δεν είναι χαμένη!

Γιατί σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.

Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις.

Για να αποκαλύπτει και να καταθέτει προτάσεις μέσα στη Βουλή για την πραγματική στήριξη και ανακούφιση του λαού, απέναντι σε κόμματα και κυβερνήσεις που το μόνο μέλημά τους είναι πώς να ξεζουμίζουν τον λαό.»

Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στη δημιουργία μιας μεγάλης Κοινωνικής Συμμαχίας: Για να εμποδιστούν νέα μέτρα.

Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να υπάρξει επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή….»

«Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες αλλά τους αγώνες, με συνέπεια, στηρίζει μόνο το ΚΚΕ. Γι’ αυτό ένα ΚΚΕ ισχυρό θα είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα».

Ο Μ. Ξυπολυτάς παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το Νομό Δωδεκανήσου, τονίζοντας ότι η σύνθεση και ο χαρακτήρας του εκφράζει τη λαϊκή οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο τον επιστήμονα, κάθε άνθρωπο που παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή.

Παράλληλα απάντησε σε σειρά ερωτήσεων από τα τοπικά ΜΜΕ:

Τέλος απευθύνθηκε κάλεσμα στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ Κω την Κυριακή στις 8μμ στο Χάνι με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο.

Βιογραφικά Στοιχεία Υποψηφίων Βουλευτών Νομού Δωδεκανήσου

ΓΟΥΡΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Ετών 28

Λογοθεραπεύτρια

Γραμματέας Οργάνωσης Βάσης Καλύμνου της ΚΝΕ

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΘΕΑΝΩ

Ηλικία: 33 ετών

Επάγγελμα: Εποχική Ιδιωτική Υπάλληλος

Μέλος της Τ.Ε. Νότιου  Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ

Ταμίας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Μέλος της Ομάδας Γυναικών Ρόδου  της Ο.Γ.Ε.

 

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Είναι 57 χρόνων, μαθηματικός, υπηρετεί την Δημόσια εκπαίδευση στην Κω.

Είναι μέλος  της Τ.Ε. Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και Πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

 

 

ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)

Ηλικία: 50 ετών

Επάγγελμα: Ξενοδοχοϋπάλληλος

Γραμματέας της Τ.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ

Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Επικεφαλής και Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής συσπείρωσης στο Δήμο Κω από το 2010

 

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ

Ετών 64

Τοπογράφος Μηχανικός

Μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ

Μέλος της Γραμματείας της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης

 

ΠΟΤΣΟΣ ΚΑΛΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ)

Ηλικία: 45 ετών

Επάγγελμα: Ιδιωτικός Υπάλληλος

Μέλος της  Τ.Ε. Νότιου  Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου με την Λαϊκή Συσπείρωση

 

ΦΡΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ετών 32, αγρότης, Απόφοιτος Τμήματος Αυτοματισμού ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αγροτών Ρόδου, ιδρυτικό μέλος της γραμματείας επιτροπής αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου.

 

rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδάκια του κομματικού σωλήνα με κατεψυγμένες από τον περασμένο αιώνα ιδέες...

    Μια χούφτα χαζοχαρούμενων που αλλάζουν πόστα κατά το δοκούν… Μουμιοποιημένοι της Σιβηρίας του Στάλιν…

  2. Υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν σε ένα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ? Και πάλι Απορώ πως υπάρχουν μέσα σε αυτά και της εκπαιδευσης που πλάθουν μελλοντικούς ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Το λιγοτερο που μπορώ να χαρακτηρίσω αυτούς τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ είναι ΧΑΖΟΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ. (σε τι άραγε ελπίζουν. Σε ένα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?)

  3. KKE ΜΟΝΟ ΠΛΕΟΝ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ..Κ ΤΙΣ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ….ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΗΧΩ….ΜΟΝΟ ΚΚΕ

  4. Νεοι ανθρωποι και τοσο σκουριασμένα μαλια.Ελεος.Για ποιο λαο μιλατε και με ποιο δικαιομα;Ειστε τροχοπεδη στη χωρα .Εξαφανισμένοι από ολο το πολιτισμενο κοσμο .Είναι δυνατον το 2020 να περνει το ΚΚΕ 5%.Εγλημα.Απλα να εχει εσοδα το κομμα.Σε τι άλλο χρεισιμευετε;Μηπως ο Ελληνικος λαος περνα καλυτερα από αλλους λαους στην Ευρωπη που δεν εχουν Κ.Κ;Επιτελους αφστε ελευθερα τα νεα παιδια που τους εχετε πιπιλισει το μυαλο…μπορουν να βοηθησουν τη χωρα μακρια από τα αποληθοματα.

  5. καλα υπαρχουν ακομα νεοι ανθρωποι που τα πιστευουν αυτα και ασχολουνται με την πολιτικη και τους πολιτικους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ