ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μοναδικό θέαμα η περιφορά & η συνάντηση όλων των Επιταφίων στην πλ. Ελευθερίας Κω – Γέμισαν από πιστούς οι εκκλησίες & η πλατεία

2
2475

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Η  περιφορά του Επιταφίου του Αγ. Παύλου με τον Σεβασμιώτατο κ. Ναθαναήλ, όπως και του Αγ. Νικολάου από το Ι. Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού με τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερεμία, η πομπή με αρχές – κόσμο και η μοναδικής ομορφιάς «συνάντηση» των επιταφίων στην πλατεία Ελευθερίας στην Κω.

Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ, κατετέθης Χριστέ, καὶ Ἀγγέλων στρατιαὶ ἐξεπλήττοντο συγκατάβασιν δοξάζουσαι τὴν σήν.

Ἡ ζωὴ πῶς θνῄσκεις; πῶς καὶ τάφῳ οἰκεῖς; τοῦ θανάτου τὸ βασίλειον λύεις δέ, καὶ τοῦ ᾅδου τοὺς νεκροὺς ἐξανιστᾶς.

Μεγαλύνομέν σε, Ἰησοῦ Βασιλεῦ, καὶ τιμῶμεν τὴν Ταφὴν καὶ τὰ Πάθη σου, δι’ ὧν ἔσωσας ἡμᾶς ἐκ τῆς φθορᾶς.

Με κατάνυξη απόψε οι πιστοί στην Κω γέμισαν τους Ιερούς Ναούς κάθε ενορίας για να ψάλλουν με κατάνυξη «Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ», «Αἱ γενεαὶ πᾶσαι»,… «Ὢ γλυκύ μου ἔαρ» και να ακολουθήσουν την περιφορά των Επιταφίων με τις δέουσες τιμές και το υπέροχο θέαμα από το παλαιό έθιμο της συνάντησης και υπερύψωσης όλων των Επιταφίων στην πλ. Ελευθερίας Κω.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η περιφορά των Επιταφίων,η περιφορά της Κοκάλας,η περιφορά του Καρνάβαλου,όλα σε περιτύλιγμα ενός.Έχουν χάσει την μπάλα οι της Εκκλησίας.Ας βγει κάποια reporter και να ρωτήσει το πλήθος για την σημειολογική έννοια του καθενός ξεχωριστά…για παράδειγμα η προστατευόμενη του ‘δέστε τον’..τι σχέση έχει η φαντασμάρα των επιταφίων με του αξεπέραστους Εγκώμιους Θρήνους ??ΕΡΩΤΩ: Ω της παραφροσύνης και της Χριστοκτονίας,της των προφητοκτόνων…για πείτε μου τι σημαίνει?Υιέ Θεού Παντάναξ,Θεέ μου Πλαστουργέ μου,πως πάθον κατεδέξω?
  Και ας μου απαντήσουν τα ‘σταγονίδια’,γιατί σταματάει η Πομπή των πιταφίων στο Επαρχείο και αρχίζει εις ..’Πολλά Έτη τα Λιμενικά,οι Αεροπορίες,τα Στρατά,Τα Ασφάλειαι,τα Αστυνομίαι,τα έπαρχοι,Τα Δήμοι,,,τα Οικουμενικά’..εις πολλά Έτη.
  Όταν μπερδεύονται τα ‘ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΑΓΑΛΛΟΝΤΑΙ’ με το ‘αι μυροφόραι μυρα Σοι Χριστέ μου.’..
  Έχει αναλύσει κάποιος την σειρά Βυζαντινών Ύμνων…’Λυτρωταααααααά …ο Θεός Ευλογητώ σοι’.
  Άντε και του Χρόνου να δούμε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ πλάι πλάι με πανό στην περιφορά των Επιταφίων.
  Περαστικά μας!!!

 2. Καλή πρόταση για την επόμενη Χρινιά,η περιφορά του Επιταφίου με τις ΜΚΟ,αλληλέγγυους αλλά και τις

  ..ΠακιστανοΑυγανικοΑφρικανικές Κοινότητες.Να σλερβνουν απ τα κέρατα κριάρια,(εδώ έχουμε Κοινά οι Πολιτισμοί),να βγαίνουν ο Ιερεις κάθε ενορίας και να τους πλύνουν τα πόδια για συμβο,ική συγχώρεση,ενώ το έθιμο της δυναμίτιδας να….ισορροπεί μεταξύ Σριλάνκα και Ισλανδία.Να αυτομαστιγώνονται οι Ορθόδοξοι στην Πλατεία με τους ήχους της Μπάντας ,ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερηφανεύεται για την πολυ-πολιτισμικότητα.Αντιπροσωπεία των διαρρηκτών,μειονοτήτων,επαιτών ,γύφτων,Αριστερών και …κουλοχέρηδων να μεταφέρουν ακάνθινο στεφάνι.
  Μιλάμε για το Έπος της Τρλεής Παρασκευής,ίοτι αξίζει στον Τόπο με την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό !!
  Και του Χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.