ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η μελέτη σκοπιμότητας για το Νέο Νοσοκομείο Κω 114 κλινών (11.140 τμ) με χρονοορίζοντα αποπεράτωσης το Νοέμβριο του 2026 | Οι αλληλοαιχμές των υποψηφίων…

35
2155

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του ΕΒΕΔ Κω η παρουσίαση της μελέτης σκοπιμότητας του νέου Νοσοκομείου Κω από τους μελετητές της εταιρείας που ανέλαβε τη μελέτη Δημήτρη Παπαδόπουλο και Ιάκωβο Γρύλλη.

Αρχικά, έπειτα από το καλωσόρισμα του Προέδρου του Νοσοκομείου Νεκτάριου Γεωργαντή ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε όλα τα οικονομικά και αριθμητικά στοιχεία-δείκτες λειτουργίας και απόδοσης του υπάρχοντος Νοσοκομείου (χειρουργικές επεμβάσεις, εισαγωγές, διακομιδές, μέση κάλυψη κλινών κλπ) καθώς και τα θετικά-αρνητικά δεδομένα, όπως και τα δημογραφικά στοιχεία (μόνιμοι κάτοικοι-επισκέπτες-φιλοξενούμενοι μετανάστες/πρόσφυγες κλπ – Δείτε το 1ο βίντεο).

Στην συνέχεια εξήγησε πως προκύπτει ο υπολογισμός Δυναμικότητας κλινών (μαθηματικός τύπος) για το νέο Νοσοκομείο με βάση τον πληθυσμό επί τον ρυθμό εισαγωγής μέση διάρκεια νοσηλείας, προς τη μέση κάλυψη κλινών σε ετήσια βάση.

Παρουσίασε τον υπολογισμόςτου κόστους μελετών και κατασκευής για το νέο Νοσοκομείο δυναμικότητας 114 κλινών (100 για εσωτερικούς ασθενείς και 14 για εξωτερικούς) που ολοκληρωμένο είναι περίπου στα 20εκ. ευρώ (εκτός την έκπτωση που θα προκύψει).

Αμέσως μετά ο έτερος μελετητής (πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου) Ιάκωβος Γρύλλης αναφέρθηκε αναλυτικά στα συν και τα πλην των τριών προτεινόμενων θέσεων: Λινοπότης (χώρος παλαιού στίβου μάχης, ο οποίος επειδή είναι περιοχή Natura ίσως παρουσιάσει καθυστέρηση στις περιβαλλοντικές άδειες που θα απαιτηθούν, όπως τονίστηκε), Σελβέρι (δίπλα στον Ιππικό όμιλο -κληροδότημα Κουγιουμτζή 18 στρεμμάτων συν της έκτασης που θα εξαγοραστεί από το ΒΑΚΟΥΦ) και ΔΙΙΚ (που αποφάσισε να παραχωρήσει το ΔΣ του Ιδρύματος, πλην όμως μπορεί να προκύψουν θέματα με την αρχ. υπηρεσία που θα καθυστερήσουν σημαντικά την διαδικασία).

Μετά τις ερωτήσεις που έγιναν ακολούθησαν οι τοποθετήσεις:

 • του βουλευτή Ηλία Καματερού: ο οποίος ευχαρίστησε τους μελετητές αλλά και την Περιφέρεια διά του Επάρχου για την προθυμία τους να ψηφίσουν τη χρηματοδότηση της μελέτης σκοπιμότητας (με 25χιλ. ευρώ), αλλά τελικά για την αποφυγή καθυστερήσεων τη μελέτη τελικά χρηματοδότησε το Υπ. Υγείας. Στην συνέχεια ανέτρεξε στο παρελθόν (2005 επί επαρχίας Μ. Κυπραίου) που ο στόχος είχε φτάσει κοντά όμως «φαίνεται ότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση τότε και δεν προχώρησε το έργο». Τόνισε ότι αυτή τη φορά πρέπει να δεσμευθούμε όλοι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα είτε στο δήμο είναι είτε στην Κυβέρνηση να έχει την πολιτική βούληση να το ανατρέψει».

-Ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης αφού αναφέρθηκε ως παλιός Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου στις χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος για νέο Νοσοκομείο (από την εποχή του αείμνηστου Κώου Βουλευτή Σταμάτη Μανούση) τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος Κω είναι εδώ και μπορεί να χρηματοδοτήσει τόσο τη μελέτη όσο και την κατασκευή του έργου, λέγοντας ότι η απόφαση για τη χωροθέτηση είναι προτιμώτερο να ληφθεί από τους ειδικούς. Σε ότι αφορά τη δυνατότητα κατασκευής ανέφερε επίσης και την πρόταση του Αρ. Παυλίδη που του είχε κάνει εντύπωση να κατασκευαστεί το Νέο Νοσοκομείο δίνοντας ως αντιπαροχή το υπάρχον κτήριο.

-Την δεδομένη στήριξη της Περιφέρειας εξέφρασε και ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός τόσο για τη μελέτη όσο και για την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου από πόρους της Περιφέρειας ή Ευρωπαϊκά προγράμματα φέρνοντας το παράδειγμα του Νοσοκομείου της Καρπάθου.

 • Η Επικεφαλής του Οράματος + Δράση Ι. Ρούφα τόνισε ότι συζητάμε για τα αυτονόητα καθώς η αναγκαιότητα είναι δεδομένη και θα έπρεπε οι διαδικασίες ανάθεσης μελέτης και κατασκευής να προχωρήσουν άμεσα. Συμφώνησε δε για πρώτη φορά -όπως είπε- με τον κ. Κυρίτση, να αναλάβει ο Δήμος αν χρειαστεί τη χρηματοδότηση του έργου (ασκώντας κριτική που δεν δέχτηκε να φέρει τα θέματα της υγείας στο Δημ. συμβούλιο).
 • Ν. Γεωργαντής σε παρέμβασή του μετά τις παρατηρήσεις της κ. Ρούφα ότι δεν υπήρξε συνεργασία με το Δήμο, τόνισε ότι όσες φορές είχε απευθυνθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα Νοσοκομείου, από την πλευρά του δήμου επικρατούσε η άποψη ότι αυτά είναι θέματα κεντρικής διοίκησης και ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα (ο κ. Κυρίτσης είχε ήδη αποχωρήσει λόγω προεκλογικού τρεξίματος, όπως είπε).
 • Η Επικ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Μακρή έδωσε έμφαση στον αγώνα των πολιτών για την διεκδίκηση των ζητημάτων της υγείας, λέγοντας ότι θα μπορούσε να εξευρεθεί χρηματοδότηση αν η κυβέρνηση είχε τη βούληση να μειώσει τα ματωμένα πλεονάσματα για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, αλλά και να ανακαλέσει την προκλητική απόφαση μείωσης της εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών, που είναι ακόμη πιο κάτω κι απ’ τα ελάχιστα που είχε ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας καλώντας τον κ. Καματερό να το μεταφέρει στη βουλή.
 • Ο Επικ. της Ισχυρής Κω Θ. Νικηταράς (όταν πήρε το λόγο είχαν αποχωρήσει ήδη ο Γ. Κυρίτσης και η Ι. Ρούφα) τόνισε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τη δυνατότητα που δίνει στους ιατρούς να υπηρετήσουν στις νησιωτικές περιοχές. Υπενθυμίζοντας ότι από το 2014 από τη θέση του Δημάρχου έβαλε στον τότε προϋπολογισμό το ποσό των 50χιλ. ευρώ για να υποστηριχθεί τότε η στέγαση και η σίτιση των Νοσοκομειακών ιατρών. Η δημοτική αρχή που ανέλαβε τότε θεώρησε -όπως τόνισε ο κ. Νικηταράς ότι ήταν προτιμότερο να «ψηλώσει» τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου παρά να δώσει το ποσό αυτό για τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς. Κάνοντας λόγο για «πλειοδοσία» σήμερα ότι μπορεί να κατασκευάσει τάχα το νέο Νοσοκομείο δεσμεύοντας με αυτό τον τρόπο τον Προϋπολογισμό του Δήμου. «Είναι η έσχατη μορφή λαϊκισμού, δεν έχει συμβεί πουθενά και ούτε θα συμβεί. Αν το κάνει αυτό ο Δήμος Κω θα υποθηκεύσει τον δικό του προϋπολογισμό για τα επόμενα τριάντα χρόνια… Όταν το είπε αυτό στα εγκαίνια της ΤΟΜΥ άκουσα κάποιον πολίτη να λέει ‘μα δεν έχει τη δυνατότητα να κλείσει μια λακούβα και να αγοράσει μια λάμπα και λέει ότι μπορεί να φτιάξει το νέο νοσοκομείο…’ Να είμαστε ρεαλιστές να δώσουμε από κοινού τη μάχη διεκδίκησης και εξεύρεσης των πόρων». Ο κ. Νικηταράς θεώρησε ότι το έργο μπορεί να κατασκευαστεί και με τη σύμπραξη με ιδιώτες ΣΔΙΤ.
 • Ο Υπ. Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Β. Χατζηγιακουμής τόνισε την ανάγκη ή δυνατόν να δευσμευθούμε σήμερα ότι δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις από όποιον πάρει την απόφαση χωροθέτησης (τονίζοντας ότι κατά την άποψή του η καλύτερη λύση είναι η θέση στο Λινοπότη).
 • Και τέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Χρυσουλάκης τόνισε ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την προσπάθεια, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πιέσει ο ίδιος και το ΤΕΕ. Τόνισε ακόμα την ανάγκη να γίνει Πανεπιστημιακό το νέο Νοσοκομείο ώστε να συνδεθεί με το στόχο της Ιατρικής σχολής.

 

35 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η παρουσίαση της μελέτης αυτής μας θυμίζει μία παρόμοια που συντάχθηκε πριν από αρκετό καιρό και έλεγε για το νέο νοσοκομείο στον Λινοπότι. Μάλιστα για να μας πείσουν παραχώρησαν τον χώρο στο Υπουργείο Υγείας. Τότε ήταν που ο κύριος Κρεμαστινός γελούσε. Αλλά μας θυμίζει επίσης το κέντρο υγείας στην Αντιμάχεια που μάλιστα αυτό αγοράστηκε, κατασκευάστηκε, γέμισε με μηχανήματα και είναι άδειο δεκαπέντε χρόνια τώρα. Είναι παραμονές εκλογών και πρέπει να κρατάμε μικρά καλάθια, έστω και αν και αυτή η προσπάθεια κρατά το θέμα επίκαιρο και αναγκαίο. Εγώ για να πεισθώ θα πρέπει να ακούσω τον ίδιο τον Τσίπρα. Στην Κάλυμνο το είπε και έφτιαξε την ανώτερη σχολή με διακόσους φοιτητές. Εμείς εδώ περιμένουμε την Ιατρική από τότε σαράντα πέντε χρόνια. Έστω όμως και έτσι μέσα στη μιζέρια μας να συγχαρούμε τον κύριο Γεωργαντή για την προσπάθεια.

  • Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος, θα σας τρελάνουν τα ΈΡΓΑ ΣΕ ΜΟΥΣΑΜΆ του αριστερού ΣφΥΡΙΖΑ, ΚΆΘΕ ΜΉΝΑ ΚΌΨΙΜΟ ΚΟΡΔΈΛΑΣ...

   Ξεκινάνε τα έργα στο λιμάνι ΔΎΟ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΌ, τον άλλο μήνα η εγκατάσταση εργολάβου με παρουσία του ΣΠΡΙΤΖΗ… Λίγο πριν τις εκλογές τα ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΎ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΌ ΣΕ ΜΟΥΣΑΜΆ όπως με το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού που δεν λέει ΠΟΤΕ ΨΈΜΑΤΑ, του Αλέξη ΨευτοΤΣΙΠρΑ… Και μέχρι τότε, χωρίς φράγκο να έχει ξοδέψει η κυβέρνηση θα γίνουν τα εγκαίνια της ΜΑΚΈΤΑΣ του νέου νοσοκομείου που θα εγκατασταθεί ξανά από τον ΨΕΥΤΗ ΤΣΙΠρΑ… ΤΙΣ ΕΚΛΚΗΣΙΕΣ θα τις σποκαταστήσει ο ΚΥΡΙΟΣ και ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ, ΧΩΡΙΣ ΦΡΆΓΚΟ ακόμα και για την μελέτη χωροθέτησης που πλήρωσε ο Γιωργαντής κάνοντας οικονομία σε γάζες και φάρμακα, θα το εγκαινιάσουμε στα τέλη του 2026…ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ, ΚΟΠΡΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ…. #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

  • ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΆΣ από τους γιαλατζί αριστερούς με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΎΜΠΑΣ, πουλάνε όνειρα θερινής νυκτός...

   Όλα τα προβλήματα του νησιού θα επιλυθούν με την μέθοδο της εικονικής πραγματικότητας…. Και λιμάνι, και εκκλησιές, και αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων, και νέο νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ.. Τα εγκαίνια τους παρουσία του ΠΑΡΑΜΥΘΆ ΑΛΈΞΗ ΤΣΙΠρΑ λίαν συντόμως, πριν τις εκλογές… ®Νυχτοκαβαλάρης©

 2. Φάτε κουτόχορτο πανηλίθιοι του ΣφΥΡΙΖΑ από τα Ποσειδώνια λιβάδια, πριν τις εκλογές εγκαίνια με ζωγραφιστό νοσοκομείο σε μουσαμά...

  Κανονικά, αύριο του ΨΕΥΤΗ ΘΩΜΆ θα έπρεπε να κάνουν τις εξαγγελίες για νέο νοσοκομείο, χωρίς φράγκα και καμιά ένταξη στον κρατικό προϋπολογισμό…. Όμως οι ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ του ΣφΥΡΙΖΑ πριν πάνε στον αγύριστο πουλάνε φούμαρα με μελέτες της πλάκας που μοιράζουν απλόχερα σε κομματικά τους στελέχη και υποψήφιους για βουλευτές του ΣφΥΡΙΖΑ… Και ο ψηλός μνημονιοφόρος πουλά φούμαρα για νοσοκομεία, αύριο για εκκλησιές και λιμάνι λίγο πριν τις εκλογές για ΦΠΑ και Μεταφορικό ισοδύναμο πριν οι δημότες τους στείλουν ξανά στην απαξίωσης του 3%, στον αγύριστο ψεύτες… ®Νυχτοκαβαλάρης ©

  • Μου ανέθεσαν να εντοπίσω και να ερμηνεύσω την σύνθεση των ανθρώπων που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση του κυρίου Νικηταρά. Παρόλο που ο συνωστισμός ήταν μεγάλος κατόρθωσα να εντοπίσω τα ακόλουθα: 1ον Απουσίαζε ο κύριος Παυλίδης δικαιολογημένα και του ευχόμαστε περαστικά. 2ον Απουσίαζε ο κύριος Καματερός αλλά είχε στείλει αντιπροσωπία. 3ον Ήταν ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Χατζηγιακουμής 4ον Από τη παράταξη του κυρίου Καίσερλη απουσίαζαν μόνο οι κύριοι Πης και Βασιλειάδης που όμως μου εξήγησαν ότι δεν στηρίζουν τον κύριο Κυρίτση. 5ον Απουσίαζε ο κύριος Σωτήρης Μαραγκός γιατί όπως μου είπε συνάδελφος του στηρίζει τον αδελφό του. 6ον Παραβρέθηκαν δεκαπέντε μεγάλες οικογένειες που στο παρελθόν στήριζαν και ήταν υποψήφιοι με τον κύριο Κυρίτση. 7ον Ήταν όλοι οι υποψήφιοι του κυρίου Χατζημάρκου για την περιφέρεια. 8ον Συμμετείχαν πάνω από 100 νέοι άνθρωποι που είναι το μέλλον. Έχω καταθέσει πολυσέλιδη έκθεση των παρόντων. Το συμπέρασμα είναι ότι παρά την ετερογενή σύνθεση των συγκεντρωμένων υπήρχε αλληλοεκτίμηση και πάθος για τον κοινό αγώνα.

 3. Οπως στην Αθήνα οι μεγαλογιατροί κ καθηγητές δεν ευνοούσαν την δημιουργία νέου νοσοκομείου πανεπιστημιακού στον χώρο του νοσοκομείου Σωτηρία γιατί θα απομακρύνοντο απο την Βας Σοφίας Έτσι κ στην Κω τα ανάλογα συμφέροντα για πολλούς εμποδίζουν εδώ κ 50 χρόνια την δημιουργία νέου Νοσοκομείου
  Μάλιστα τότε εμποδίζετο η ομαλη λειτουργία του απο την ύπαρξη ιδιωτικής κλινικής που ήταν το κέντρο των «Ιατρικών πράξεων»
  Με γνωστές τις τότε παρεμβάσεις του τότε Κώου Υπουργού Υγειας Μανούση κ άρνηση του Διοικητικού Συμβουλιου του νοσοκομείου για δημιουργία Νέου … Για να δούμε τώρα …

 4. τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος Κω είναι εδώ και μπορεί να χρηματοδοτήσει τόσο τη μελέτη όσο και την κατασκευή του έργου,

  —————————

  Ν. Γεωργαντής σε παρέμβασή του μετά τις παρατηρήσεις της κ. Ρούφα ότι δεν υπήρξε συνεργασία με το Δήμο, τόνισε ότι όσες φορές είχε απευθυνθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα Νοσοκομείου, από την πλευρά του δήμου επικρατούσε η άποψη ότι αυτά είναι θέματα κεντρικής διοίκησης και ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα

  ——————————

  ok πως στα κομματια τωρα θα δωσει λεφτα η βοηθειες…?

 5. Η ανάγκη για σύγχρονο νοσοκομείο είναι άμεση. Ο πληθυσμός του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τετραπλάσιο, ενώ γενικότερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νησί απλά θέματα υγείας και επεμβάσεις. Ο Μανούσης μέχρι και στην αποστασία του 1965 συμμετείχε γιατί του είχαν τάξει ότι αν στηρίξει την κυβέρνηση των αποστατών θα γίνει το νέο νοσοκομείο στην Κω. Η συνέχεια γνωστή…

 6. ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ ΝΤΡΟΠΗ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΕΛΟΤΑ

 7. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ !!!!!ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΡΗΔΕΣ ΕΙΚΟΣΑΡΗΔΕΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΥΜΙ ΑΠΟ ΚΩ ΣΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΝΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΚΩ ΣΤΗΝ ΝΥΣΙΡΟ ΝΑ ΦΕΡΝΕΤΕ ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΕΣ ΑΝΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ. !!!!!!

 8. Ο Κυριτσης μπροστά στη μεγάλη ήττα το χει κάψει τελείως. Λέει να πληρώσει ο Δήμος για νοσοκομείο όταν δε μπορεί να αλλάξει τις λάμπες που κάηκαν. Με τις κοτσάνες που λέει δεν τον πιστεύει κανένας πια. Είναι σαν το άλλαξα άλλαξα και ξαναλλαξα

 9. Τα νοσοκομεία δεν γίνονται μέσα από μακέτες. Πως θα στελεχωθεί από ικανούς γιατρούς και όχι από κομματικά στελέχη;Το τωρινό δεν έχει καρδιολόγο και άλλες ειδικότητες. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά και μετά να φτάσουμε στα μνημειώδη έργα. Λόγια για ευκολοπιστους ψηφοφόρους και τίποτα παραπάνω.

 10. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ….ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΤΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ….

 11. Χαμογελασε; Μπα! Γελασε; Μπα! Τι ειπε; Αλλα κι αλλα. Γιατι; Αφου δεν του ειχαν γραψει τιποτα οι δικηγοροι τι να πει; Α, καταλαβα. Τιποτα.

 12. Τι μιλανε για νοσοκομειο; Αυτοι δεν ηταν αντιδημαρχοι του Καΐσερλη που ηθελαν να κανουν συνεργατικες για να λειτουργησει πιο σωστα η υγεια; Αυτοι δεν προωθουσαν σε συνεργατικη το ΚΥ Αντιμαχειας; Τι θελουν τωρα νεο νοσοκομειο; Ασ το κανουν με συνεργατικη.

 13. Η παρουσίαση της μελέτης αυτής μας θυμίζει μία παρόμοια που συντάχθηκε πριν από αρκετό καιρό και έλεγε για το νέο νοσοκομείο στον Λινοπότι. Μάλιστα για να μας πείσουν παραχώρησαν τον χώρο στο Υπουργείο Υγείας. Τότε ήταν που ο κύριος Κρεμαστινός γελούσε. Αλλά μας θυμίζει επίσης το κέντρο υγείας στην Αντιμάχεια που μάλιστα αυτό αγοράστηκε, κατασκευάστηκε, γέμισε με μηχανήματα και είναι άδειο δεκαπέντε χρόνια τώρα. Είναι παραμονές εκλογών και πρέπει να κρατάμε μικρά καλάθια, έστω και αν και αυτή η προσπάθεια κρατά το θέμα επίκαιρο και αναγκαίο. Εγώ για να πεισθώ θα πρέπει να ακούσω τον ίδιο τον Τσίπρα. Στην Κάλυμνο το είπε και έφτιαξε την ανώτερη σχολή με διακόσους φοιτητές. Εμείς εδώ περιμένουμε την Ιατρική από τότε σαράντα πέντε χρόνια.

 14. χαχαχα κοροιδευουν τα προβατα χαχαχα νεο νοσοκομειο !!! χαχαχα

  νεο χοτ σποτ θα φτιαξουν!!!!!!! χαχαχα

 15. Χωρίς γιατρούς και φάρμακα τι να το κάνουμε το νοσοκομείο;

  Βρε παιδια εννοειται πως ολοι θελουμε ενα νεο συγχρονο νοσοκομειο στον τοπο μας. Αλλα να ρωτησω το αυτονοητο; χωρις εξοπλισμο, νοσοκομες και γιατρους τι να το κανουμε;;; δωστε αυτα τα λεφτα να καλυφθούν μισθοι γιατρων και υλικοτεχνικων εξοπλισμων για μια 5ετια απο τα να τα ριξομε απλα για να φτιαχτει ενα νεο αλλα αστελεχωτο κτηριο.

 16. Βρε προβστακια τα ντουβαρια θα μας σώσουν ; Γιατρούς θέλουμε για όλες τις βάρδιες ,οδηγούς για τα ασθενοφόρα εντατική μονάδα ,καθαρίστριες , τι να το κάνουμε το μεγάλο νοσοκομείο χωρίς αυτά; Μπαίνεις στο νοσοκομείο ,για μια επέμβαση ,κ κινδυνευεις να πεθάνεις από μικρόβιο ,οι περισσότερες εργαλειοθηκες των γιατρών είναι σκουριασμένες κ βρώμικες ,αυτά δεν μπορούν να συνεφέρουν κ ονειρεύεστε κτίρια;

 17. και μετά συζητάμε για καινούριο. Φέρτε γιατρούς , νοσοκόμες, εργαλεία, εξοπλισμό καθαρίστριες κ. α. Όταν δεν υπάρχουν λεφτά για να λειτουργήσει όπως πρέπει αυτό που έχουμε , ποιόν νομίζουν οτι ξεγελούν με τέτοιες προεκλογικές υποσχέσεις; Ο διοικητής πράγματι προσπαθεί, αλλά είναι θέμα κυβέρνησης.

 18. Νομιζω οτι το μπλα μπλα το βαρεθηκαμε…Οι πραξεις μετρανε.Ολοι οι ηγετες στην ιστορια μιλουσαν μονο με πραξεις.Ο Θεος να μας προσεχει!!!Η υγεια το υπερτατο αγοθο ειναι στο ελεος του.Ολοι μας εχουμε καποιο συμβαν που χρειαστηκαμε νοσηλεια και μας βοηθησε ο υψιστος!!!Δεν μπορει να συνεχιστει.Αμεσα λυση,εδω και τωρα!!!Χωρις υγεισ δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα!!!Ποιο 2026;;;Ειναι δυνατον;;;Εδω και τωρα νεο νοσοκομειο,οπως επισης στελεχωσει και νεο εξοπλισμο στο υπαρχον.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ειναι ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ!!!!!

 19. Να βαλουμε ολοι ΦΡΑΓΚΑ,ας γινει δημοσιος ερανος να αλλαξουν τα πραγματα…Δεν ειναι ντροπη..Αλλωστε πολλοι δινουν φραγκα ανωνυμα για να λειτουργησει οπως ειναι τωρα το νοσοκομειο.Ντροπη ειναι αυτη η κατασταση!!!Μπλα,μπλα μπλα μπλα…..ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.Γενιξα δεν υπαρχουν ηγετες!!!!

 20. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ ΙΛΕΑΝΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΗ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ https://www.manslife.gr

 21. ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΙΛΕΑΝΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ….. ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.