ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Διάλογος των Υποψηφίων Δημάρχων στην Κω | Τα λουλούδια από το Γιώργο στην Ιωάννα | Ιωάννα: Το δώρο δεν δωρίζεται

63
2522

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ο έκτος και τελευταίος διάλογος των υποψηφίων Δημάρχων (ούτε αυτή τη φορά προσήλθε η Κική Μακρή) Γιώργου Κυρίτση και Ιωάννας Ρούφα πραγματοποιήθηκε απόψε στην Δημοτική Κοινότητα Κω, στο Χάνι, με συντονίστρια την Μαρία Παπαζαχαρίου.

Το πρώτο χειροκρότημα απέσπασε η κίνηση του Γιώργου Κυρίτση πριν το ξεκίνημα της εισήγησής του να προσφέρει τα τρία γαρύφαλλα που κρατούσε στην ανθυποψήφιά του Ιωάννα Ρούφα η οποία τα δέχτηκε παρατηρώντας ότι «το δώρο δεν δωρίζεται» (μιας και τα είχαν προσφέρει νωρίτερα στον Γ. Κυρίτση).

Στην εισήγησή της μάλιστα η Ι. Ρούφα εκεί που χαρακτήρισε τη λειτουργία της Δημοτικής αρχής «κτηματομεσιτικό γραφείο» παρατήρησε ότι «ο ρόλος του Δήμου κ. Κυρίτση δεν είναι η μετατροπή του Δήμου σε κτηματομεσιτικό γραφείο, μου έφτανε να κατανοήσετε αυτό και όχι να μου χαρίσετε τα γαρύφαλλα που μου χαρίσατε…»

Ενώ και στην αποφώνησή της κάνοντας κριτική στην φράση «πάμε να πάρουμε το Δήμο»  -απευθυνόμενη προς τους πολίτες που περίμενε μεγαλύτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον για ερωτήσεις – έκανε λόγο για τις ετερόκλητες δυνάμεις «έχετε δει πόσοι άνθρωποι χειροκροτούσαν στη μίαμιση ώρα το μεσημέρι και την άλλη μέρα πήγαν σε άλλο ψηφοδέλτιο; Έχετε δει ανθρώπους που ήταν στη μία παράταξη και σήμερα είναι στην άλλη; Έχετε δει επικεφαλής παρατάξεων που αντιπάλευσαν με θέσεις και προτάσεις τη σημερινή δημοτική αρχή που σήμερα είναι μαζί της… Δεν ξέρω αν δώσατε γαρύφαλλο στο κ. Ζερβό ή του δώσατε ‘δαχτυλίδι’;» Με τον Γ. Κυρίτση να απαντά αμέσως: «την καρδιά μου του έδωσα» αποσπώντας τα χειροκροτήματα της πλευράς του (με την Ι. Ρούφα να ανταπαντά ότι «η καρδιά είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι πίστη, είναι αρχές, είναι αγάπη… δεν χαρίζεται τόσο εύκολα. Μιλάμε λοιπόν για εκλογικίστικη τακτική».

Σε ότι αφορά τις ερωτήσεις, ερώτηση απηύθυνε μόνο ο Γιάννης Βάσσος θέτοντας με αφορμή την πρόσφατη κριτική του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Αρβανίτη στον Δήμαρχο Κω διαχωρίζοντας τη στάση του με αυτή του Κωακού λαού συνολικά στο θέμα του μεταναστευτικού ζητώντας τις θέσεις και των δύο υτποψηφίων. Η Ι. Ρούφα επανέλαβε την κριτική της για τις συνολικές ευθύνες της Δημοτικής αρχής κάνοντας λόγο και για απόρρητη επιστολή την οποία έστειλε αρμοδίως για τη σημερινή κατάσταση. Με τον Γ. Κυρίτση να απαντά στην συνέχεια ότι έπρεπε να δημοσιοποιήσει την επιστολή της όπως έκανε ανοιχτά ο κ. Χατζηκαλύμνιος. Τόνισε μάλιστα ότι σε σημερινή επικοινωνία που είχε με γνωστό δημοσιογράφο της Σάμου του ανέφερε ότι εκείνη την ώρα «φόρτωναν» άλλους 300 400 μετανάστες με προορισμό την Κω, «Γιάννη μου λέω «επιβιβάζονται», – Τους «φορτώνουν» Δήμαρχε μου απαντά, το καταλαβαίνεις; «Βέβαια η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέρχεται στις εκλογές δεν μπορεί να βγάλει ανακοίνωση γιατί είναι κυβερνητική γραμμή… Δεν είδα όμως και καμία δημόσια αντίδραση από την παράταξη της κ. Ρούφα, μας λέει για μια απόρρητη επιστολή λες και είναι απόρρητο να μάθει ο κόσμος τη θέση της. Δώστε στη δημοσιότητα, όπως έκανε ο κ. Χατζηκαλύμνιος εκφράζοντας τη θέση της Δημ. αρχής. Δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδι κάποιοι στην πλάτη της Κω θεωρώντας ότι είναι ένας τόπος που θα αποθηκεύσουν ψυχές…. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θυμάστε τι είχε απαντήσεις «όχι hot spot στη Ρόδο, είπε ο Πρωθυπουργός…»

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Ολοκληρώνουμε σήμερα μια δημοκρατική διαδικασία διαλόγου, στην οποία υποψήφιοι δήμαρχοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι, καταθέτουν το πρόγραμμά τους και στη συνέχεια απαντούν στα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες.

Για εμάς δεν είναι μια αποσπασματική διαδικασία, που γίνεται μόνο την προεκλογική περίοδο.

Όλη την τετραετία, κάθε χρόνο, κάναμε το ίδιο.

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ήταν αντικείμενο ελεύθερης και ζωντανής συζήτησης με τους πολίτες, που είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το λόγο, να καταθέσουν προτάσεις, να μας κάνουν υποδείξεις.

Μέσα από αυτές τις λαϊκές συνελεύσεις, δώσαμε βήμα και λόγο στον πολίτη.

Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Δεν πρόκειται να αναφερθώ στους απόντες. Σε αυτούς που δοκιμάστηκαν, απέτυχαν, κρύβονταν και συνεχίζουν να κρύβονται.

Στη συμμαχία του χθες, τα φθαρμένα πρόσωπα του παρελθόντος, αυτούς που δεν έχουν τίποτα θετικό να προσφέρουν στην Κω παρά μόνο μίσος, εμπάθεια και αθλιότητες.

Όλους αυτούς, εσείς τους αποδοκιμάσατε με την ψήφο σας.

Δεν είμαι εδώ για να κάνω αντιπαράθεση με αυτές τις θλιβερές φιγούρες του χθες και να απαντώ στις αθλιότητες. Γιατί αυτοί που δεν έχουν έργο να παρουσιάσουν ή πρόγραμμα, καταφεύγουν στις αθλιότητες.

Είμαι εδώ για να σας καταθέσω την προγραμματική μας πρόταση για την επόμενη μέρα.

Για να γνωρίζετε τι θα κάνουμε για την πόλη της Κω.

Πριν από 5 χρόνια σας ζήτησα μια καθαρή και ισχυρή εντολή.

Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ ότι μου δώσατε με τον πιο ηχηρό τρόπο αυτή την εντολή, μου χαρίσατε το πιο πολύτιμο δώρο: την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.

Έγινε ένα μεγάλο έργο, με τη δική σας εντολή και στήριξη.

Με τη δική μας συνεχή προσπάθεια και κάτω από τις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Το μεταναστευτικό και ο σεισμός ήταν δύο μεγάλες δοκιμασίες, από τις οποίες βγήκαμε όρθιοι και πιο δυνατοί.

Πήγαν να μας ακυρώσουν ως τουριστικό προορισμό με το να μετατρέψουν την Κω σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Δεν το κατάφεραν. Η Κως απέδειξε ότι είναι φτιαγμένη από πολύ σκληρό μέταλλο, ανέκαμψε και πραγματοποίησε μια ολική επαναφορά ως τουριστικός προορισμός με τη δουλειά και την προσπάθεια όλων.

Υπενθυμίζω ότι καταργήθηκε αμέσως μόλις αναλάβαμε ο ΔΗΦΟΔΩ, κάτι που σημαίνει 4 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα για το Δήμο.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες.

Ναι. Κάναμε και λάθη.

Υπήρξαν καθυστερήσεις, προβλήματα.

Υπάρχει όμως ένα έργο που κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει.

Έργο ορατό και χειροπιαστό.

Κάποιοι μιλούν για Ισχυρό Δήμο ενώ είναι αυτοί που παρέδωσαν ένα διαλυμένο δήμο με ταμειακά διαθέσιμα 3,2 εκ. ευρώ και χρέη 2 εκ. ευρώ.

Σήμερα το ταμείο του Δήμου έχει πενταπλάσια και πλέον χρήματα, έχει πάνω από 16 εκ. ευρώ ενώ οι οφειλές μας είναι μόλις 300.000.

Το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, προσπάθεια διαρκή, νοικοκυριό. Το παραδέχονται ακόμα και οι αντίπαλοί μας.

Ο Οικονομικά Ισχυρός Δήμος είναι αυτός που χτίσαμε εμείς, αυτός που μπορεί να κάνει έργα με τις δικές του δυνάμεις, με δικούς του πόρους.

Για αυτό και ανακατασκευάσαμε τα τρία σχολεία της πόλης της Κω που είχαν καταστραφεί από το σεισμό σε χρόνο-ρεκόρ.

Έρχομαι στον τομέα των έργων.

Και εδώ οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές.

Αυτοί που αυτοαποκαλούνται ως παράταξη Ισχυρός Δήμος έκαναν την περίοδο 2011-2014 30 έργα στην πόλη της Κω.

Εμείς την περίοδο 2015-2018 έχουμε να παρουσιάσουμε 70 έργα.

Έργα για την πόλη, έργα για τον πολίτη.

Έργα που όλοι βλέπετε.

Έργα που κλείνουν ανοιχτές πληγές για χρόνια.

Εσείς είστε αυτοί που θα κρίνετε.

Εδώ όμως είμαστε για να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα.

Έχουμε πρόγραμμα που συνδέεται με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές.

Είναι το Σχέδιο Κως 2023.

Το Σχέδιο Κως 2023 είναι ένα σχέδιο μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Η πιο μεγάλη ανατροπή θα γίνει στην πόλη της Κω, που θα αλλάξει όψη.

Η πόλη της Κω θα γίνει πιο όμορφη και το ιστορικό κέντρο πόλος έλξης και χαρά της ζωής. Ένας ευρύς δημόσιος χώρος, φιλικός στους πεζούς και στο ποδήλατο. Στόχος μας είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η εμπορική λειτουργία στο κέντρο, να αναβαθμιστούν οι επιχειρήσεις εστίασης, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις που θα δώσουν δουλειά και εισόδημα.

Και έχουμε σχέδιο για αυτό. Η αλλαγή της εικόνας της πόλης της Κω και του ιστορικού κέντρου δεν θα προέλθει από το κλείσιμο ενός δρόμου, στηρίζεται σε ένα ευρύ σχέδιο παρεμβάσεων και έργων που θα συντονίσει η νέα Αντιδημαρχία Αστικών Αναπλάσεων και Ποιότητας Ζωής.

Η πόλη της Κω αλλάζει με το Σχέδιο Κως 2023 που περιλαμβάνει:

-Αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο που περιλαμβάνουν πεζοδρομήσεις αισθητικές παρεμβάσεις και νέα κυκλοφοριακή μελέτη. Ένα ιστορικό κέντρο με ξεχωριστή ταυτότητα, σημείο αναφοράς, φιλικό στους πεζούς και στο ποδήλατο. Ελκυστικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

-Δημιουργία Open Mall, ένα έργο που ήδη έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση του από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, σε συνεργασία του Δήμου Κω με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και με τη συμμετοχή 221 καταστημάτων και επιχειρήσεων της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ.

-Στην πόλη της Κω και στο ιστορικό κέντρο θα εγκατασταθούν: α) σύστημα έξυπνου φωτισμού β) συστήματα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο γ) βυθιζόμενα κολονάκια για την πρόσβαση σε πεζόδρομους δ) σύστημα ψηφιακής σήμανσης μνημείων και πολιτιστικών χώρων ε) πλατφόρμα έξυπνης πόλης για αναζήτηση ελεύθερου χώρου στάθμευσης μέσω κινητού τηλεφώνου.

-Δημιουργία δύο μεγάλων δωρεάν περιφερειακών parking στις παρυφές της πόλης που μπορεί να διαμορφώσει άμεσα ο Δήμος χωρητικότητας 2.000 αυτοκινήτων. Από εκεί mini bus της δημοτικής συγκοινωνίας με δρομολόγια ανά 10’-15’ την περίοδο αιχμής θα μεταφέρουν τους πολίτες στο κέντρο δωρεάν.

Η καρδιά των μεγάλων έργων θα χτυπήσει στην πόλη της Κω.

Αναφέρομαι:

-Στην επέκταση του βιολογικού στην πόλη.

-Στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης προς το Ψαλίδι.

-Στην προστασία των ακτών μας μέσα από τις μελέτες ακτομηχανικής, οι φάκελοι των οποίων ετοιμάζονται ήδη.

-Στην κατασκευή των περιμετρικών οδών, για τη διάνοιξη των οποίων ότι έχει γίνει, έχει γίνει από τη δική μας δημοτική αρχή.

-Στη λειτουργία του νέου παιδικού σταθμού στην Αγία Μαρίνα.

-Στη διάνοιξη, ασφαλτόστρωση και ηλεκτροφωτισμό δρόμων στα πλαίσια της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Κω.

-Στις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, αφού πλέον έχουμε δική μας μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος.

-Στα νέα σχολικά κτίρια προσχολικής, σχολικής και μέσης εκπαίδευσης.

-Η επέκταση της μαρίνας μέσα από τη διασφάλιση της παράτασης της παραχώρησης της.

Θέλω να αναφερθώ και σε ένα θέμα που δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, όμως εμείς προτείναμε και δεχόμαστε να βάλουμε πλάτη για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα μια απαίτηση του Κωακού Λαού.

Αναφέρομαι στην ανάγκη κατασκευής σύγχρονου νοσοκομείου στο νησί.

Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί η μελέτη σκοπιμότητας από το αρμόδιο Υπουργείο.

Για τους πολίτες της Κω αυτό έχει απαντηθεί.

ΝΑΙ χρειάζεται νέο νοσοκομείο το νησί.

Δύο φορές, δημόσια δεσμεύτηκα για την οικονομική συμμετοχή του δήμου στο κόστος κατασκευής.

Την πρώτη αναφερόμενος στην ανάγκη ίδρυσης ογκολογικού τμήματος και ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου ΤΩΡΑ στο νησί. Είπα από το ΔΙΙΚ προχωρήστε στη μελέτη και αναλαμβάνουμε την κατασκευή.

Το ίδιο είπα στα εγκαίνεια της ΤΟΜΥ παρουσία του Υπουργού Υγείας. Προχωρήστε στη μελέτη και αναλαμβάνουμε μέρος του κόστους.

Αυτή είναι δέσμευση μας.

Στη νέα τετραετία όμως αλλάζουμε το μοντέλο καθαριότητας στο Δήμο με στόχο να βελτιώσουμε θεαματικά αλλά κυρίως αποτελεσματικά το επίπεδο της καθαριότητας αλλά και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με κάδους νέας τεχνολογίας που συμπιέζουν τα απορρίμματα και αυξάνουν στο πενταπλάσιο τη χωρητικότητα. Με λειτουργία σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων που σημαίνει μικρότερες διαδρομές για τα απορριμματοφόρα, περισσότερα δρομολόγια, καλύτερη εικόνα στην αποκομιδή και στο επίπεδο καθαριότητας.

Το ίδιο και στη διαχείριση του δημοτικού φωτισμού.

Η πρόταση είναι έτοιμη, για πρώτη φορά είναι επίσης καταγεγραμμένο όλο το δίκτυο και μέσα στο 19 προχωρούμε στον πλήρη εκσυγχρονισμό λειτουργίας και διαχείρισης του.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Το πρόγραμμά μας είναι το Σχέδιο Κως 2023.

Θα το παρουσιάσουμε αναλυτικά σε εσάς τους πολίτες σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Έχουμε μαζί μας νέο αίμα αλλά και μια ισχυρή ομάδα.

Έχουμε μεγαλύτερη θέληση, μεγαλύτερη όρεξη.

Σας ζητώ και πάλι μια καθαρή και ισχυρή εντολή.

Για την Κω του μέλλοντος μας.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΡΟΥΦΑ

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Είναι δεδομένη η αποστροφή σε κενού περιεχομένου εξαγγελίες που επενδύονται με ωραίες λέξεις και αποσκοπούν στην υφαρπαγή της ψήφου.

Βασική παράμετρος, για εμάς, αποτελεί η μετατόπιση του πολιτικού λόγου και της εφαρμοσμένης πολιτικής από το θυμικό στο πραγματικό και η εγκαθίδρυση μίας καθαρής σχέσης μεταξύ πολίτη και πολιτικής ηγεσίας που θα εδράζεται στην πραγματική έννοια των όρων «τεκμηρίωση», «διαφάνεια» και «λογοδοσία».

Το πρόγραμμα και οι θέσεις που καταθέτουμε στηρίζονται σε τρεις διακριτούς πυλώνες για να μπορεί ο δημότης να μας κρίνει με καθαρούς όρους προεκλογικά αλλά και απολογιστικά.

Από τη Ρούφα δεν θα ακούσετε τυχοδιωκτικές υποσχέσεις για 12μηνο τουρισμό στην Κω την ώρα που οι υποδομές δουλεύουν οριακά για να υποστηρίξουν τους τέσσερις βασικούς μήνες της τουριστικής περιόδου. Την ώρα που ο Απρίλιος παραμένει ένας χαμένος μήνας, την ώρα που ο Μάιος «σέρνεται»…

Την ώρα που δεν μπορεί στο λιμάνι μας να δέσει έστω και ένα κρουαζιερόπλοιο.

Εμείς δεν σχίζουμε μνημόνια. Μιλάμε της γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Η αγάπη μας για τον τόπο δεν έχει τέρμινα και δεν ταυτίζεται με την καρέκλα.

Βάζουμε στόχους και προτεραιότητες και γνωρίζοντας πολύ καλά την ελληνική δημόσια διοίκηση ξέρουμε τι μπορεί να υλοποιηθεί σε μία δημοτική θητεία.

Διαμορφώσαμε το πρόγραμμά μας σε τρεις διακριτούς πυλώνες.

Τον πυλώνα της υλοποίησης, δηλαδή σε αυτά που είναι εφικτό να γίνουν στην τετραετία. Συγκεκριμένα, μετρήσιμα, κοστολογημένα… χωρίς πλειοδοσίες και μεγάλα λόγια.

Τον πυλώνα του σχεδιασμού, δηλαδή σε αυτά που ξεκινούν οι διαδικασίες εντός της θητείας μας αλλά η υλοποίησή τους θα είναι μεταγενέστερη.

Τον πυλώνα της διεκδίκησης, δηλαδή σε αυτά που διεκδικούμε για την Κω σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η άμεση ανάληψη της ευθύνης διοίκησης του Δήμου είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Δεν χρειάζομαι ως Δήμαρχος περίοδο χάριτος.

Διαθέτω και τη γνώση και την εμπειρία αλλά και τους συνεργάτες που μου προσφέρουν τη δύναμη και την ασφάλεια ώστε να δεσμεύομαι για κάθε λέξη που λέω.

Η οικονομία της Κω πρέπει να εδράζεται σε μια πολυεπίπεδη βάση.

Αφενός γιατί είναι εφικτό αφετέρου γιατί η τουριστική οικονομία είναι ευάλωτη σε αστάθμητους και εξωγενείς παράγοντες.

Η Κως είναι το τρίτο σε μέγεθος και το δεύτερο σε πληθυσμό νησί της Δωδεκανήσου. Παράλληλα, λόγω και της θέσης της, αποτελεί τον κόμβο του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ενώ ταυτόχρονα η μικρή απόσταση από τα Τουρκικά παράλια μπορεί να μεταφραστεί σε πλεονέκτημα και να παράσχει επιπρόσθετες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Ταυτόχρονα, η παράμετρος του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων που εξαντλούνται, το κατεστημένο τουριστικό μοντέλο του «allinclusive», η εποχική αλλά έντονη απασχόληση, η εταιροαπασχόληση των νέων, η κοινωνική ανισότητα είναι πραγματικά στοιχεία που οφείλουμε να διαχειριστούμε με πολιτικές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες με στόχο την άμβλυνση τους.

Δεν ονειροβατούμε.

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι απαιτήσεις της αειφόρου ανάπτυξης πολλές φορές είναι μη συμβατές, ή ακόμη έρχονται και σε σύγκρουση με την επιχειρηματική λογική και πραγματικότητα.

Γι’ αυτό το πλαίσιο των προτάσεων που καταθέτουμε αποσκοπεί στη δημιουργία μίας θεμελιακής βάσης που χτίζει. (για να χρησιμοποιήσω ένα ρήμα που με εκφράζει)

Το νησί πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ένα χρονικό σημείο αναφοράς. Δεν μπορούν τα πάντα να μετατίθενται για αργότερα.

Και αυτό το χρονικό σημείο αναφοράς θα είναι η δική μας δημοτική θητεία.

Δεν θέσαμε τυχαία ως προμετωπίδα του προγράμματός μας τον Ενιαίο Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό. Πρέπει επιτέλους να κλείσουμε με τις εκκρεμότητες και τις πληγές που έρχονται από το παρελθόν.

 • Ολοκληρώνουμε τις εκκρεμότητες με τα σχέδια πόλης, τις επεκτάσεις των οικισμών, τις μετεγγραφές στο κτηματολόγιο.

 • Δίνουμε αξία στις περιουσίες των συνδημοτών μας.

 • Βάζουμε κανόνες και απαιτούμε σεβασμό. Δεν μπορεί ο κάθε ένας στο σπίτι μας, στο νησί μας να κάνει ότι θέλει.

 • Ολοκληρώνουμε τις υφιστάμενες και προχωράμε στις νέες διανοίξεις περιφερειακών οδών για να ανασάνει η πόλη.

 • Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε περιφερειακούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

 • Εφαρμόζουμε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης καθορίζουμε τους όρους και τη μορφή που θα πάρει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κω.

 • Μεταφέρουμε εκτός κέντρου οχλούσες δραστηριότητες (π.χ. ΚΤΕΛ) και θέτουμε κανόνες στην κυκλοφορία τουριστικών τρένων, λεωφορείων.

Τουρισμός

Για εμάς η τουριστική ανάπτυξη της Κω τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια περνάει μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές οι οποίες οφείλουν να διεκδικηθούν από το Δήμο και να στηριχθούν από την κεντρική διοίκηση. Για τα θέματα του τουρισμού θα γίνει μονοθεματική εκδήλωση της παράταξής μας όπως αντίστοιχα πράξαμε για τον πρωτογενή τομέα.

 • Σχεδιάζουμε την επέκταση της Μαρίνας και διεκδικούμε την παραχώρηση της κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο της Κω χωρίς ενοίκιο ως έμμεση χρηματοδότηση της επέκτασής της.

 • Τη χρηματοδότηση από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους της δημιουργίας τουλάχιστον δύο θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στη σκάλα του πολεμικού και την επέκταση προς τη σκάλα του υφιστάμενου λιμένα για να δημιουργηθεί μία επιπλέον θέση και ένα νέο εσωτερικό λιμάνι.

Σας θυμίζω τις δηλώσεις του κυρίου Κυρίτση περί φαραωνικού έργου και την μετά σεισμό απευθείας ανάθεση των σκαριφημάτων των 30 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που πήγαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.

 • Τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε ΑΕ (Οργανισμός Λιμένος)

 • την άμεση πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στον τομέα του τουρισμού. Δεσμεύομαι σε πρώτη φάση οι τρεις θέσεις ειδικών συμβούλων που δικαιούται ο εκάστοτε δήμαρχος να αφορούν την τουριστική πολιτική, την τουριστική προβολή και τη σύνδεση τουρισμού και πρωτογενή τομέα. Η επιλογή θα γίνει από ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή των τουριστικών φορέων.

 • τη δημιουργία μίας μεγάλης Αναπτυξιακής ΑΕ η οποία θα αναλάβει και τον τομέα της προβολής και διαφήμισης του νησιού και στην οποία θα συγχωνευθούν η Μαρίνα, η ΑΝΕΜ και η αστική συγκοινωνία.

 • την εφαρμογή από τη Fraport ενός μοντέλου κλιμακωτών χρεώσεων των τελών του αεροδρομίου ώστε να δοθούν κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες και στους touroperators επέκτασης του προγράμματός τους και στους μήνες της χαμηλής ζήτησης.

 • διεκδικούμε ένα ειδικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ ή από Εθνικούς πόρους αποκλειστικά για την αναβάθμιση και επέκταση πολύ μικρών «οικογενειακών» επιχειρήσεων με τζίρο έως 100.000 Ευρώ στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης και του πρωτογενή τομέα.

 • Η δημιουργία κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν αυτόνομα το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο του νησιού σε συνδυασμό με μια Μέση Τεχνική Σχολή θα δώσει τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους του τόπου μας που οι γονείς τους αδυνατούν να τους σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Ιστορία, Πολιτισμός και Αθλητισμός

Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του αρχαιολογικού πλούτου μας, του Ιπποκράτη, που τον εκχωρήσαμε χωρίς αιδώ,είναι στόχοι αυτονόητοι και δεν είναι για κατανάλωση.

Είναι αγαθά κατεξοχήν αναπτυξιακού χαρακτήρα με όρους κοινωνικής ανάπτυξης που πρέπει να συνυπάρχουν και να συνεργούν ως στοιχείο ταυτότητας και αυτογνωσίας.

 • Σχεδιάζουμε ένα αυτόνομο μοντέλο ανάδειξης της Ιπποκρατικής Κω. Παίρνουμε πίσω την ταυτότητά μας και γινόμαστε πρώτα το νησί του Ιπποκράτη.

 • Παρεμβαίνουμε και διεκδικούμε τη μεταφορά της αρμοδιότητας και των αντίστοιχων πόρων- εσόδων της προστασίας και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στους ΟΤΑ.

 • Επενδύουμε στον κοινωνικό αθλητισμό, στον αθλητισμό για όλους σε συνεργασία με τις ομάδες και τους αθλητικούς ομίλους του νησιού μας.

 • Αναδεικνύουμε το στοιχείο της θάλασσας και του νερού που μας χαρακτηρίζει ως νησιώτες.

 • Χωροθετούμε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση (από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους) της δημιουργίας κλειστού κολυμβητηρίου.

 • Αξιοποιούμε το παλαιό στάδιο Ανταγόρας δημιουργώντας έναν ανοιχτό πολυχώρο ο οποίος εκτός από ποδόσφαιρό θα μπορεί να προσφέρεται και για άλλες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Ενεργειακή Πολιτική και Περιβαλλοντική Προστασία

Η Κως διαθέτει περιβαλλοντικούς και φυσικούς πόρους που βρίσκονται για χρόνια εν υπνώσει ή έχουν υποστεί υποβάθμιση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου απαιτούνται στοχευμένες δράσεις είναι τα θερμά, ο Βιότοπος Ψαλιδίου, η Αλυκή, τα πρώην λατομεία για τα οποία έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση ο δασικός πλούτος (Τσουκαλαριά, Κονιαριό, Πλάκα).

 • Δημιουργούμε, με έδρα τις εγκαταστάσεις του βιότοπου Ψαλιδίου, Φορέα Διαχείρισης, Προστασίας και Ανάδειξης των βιοτόπων,της Αλυκής, του ορεινού όγκου Δικαίου, των περιοχών NATURA με τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών (mountainbikes) διαδρομών, των περιαστικών δασών.

Στο επίπεδο της περιβαλλοντικής προστασίας πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές και δράσεις για την προστασία των υδάτινων πόρων, των ακτών, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σας θυμίζω το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ της Κω ο οποίος τελεί υπό κατάρρευση από τον Απρίλιο του 2016.

Η επένδυση στις σύγχρονες μορφές πράσινης ενέργειας (αιολική, ηλιακή, υδάτινη) με τη σύμπραξη και ιδιωτών είναι μονόδρομος.

 • Βασική πολιτική μας στόχευση στον συγκεκριμένο τομέα είναι τουλάχιστον για την Κω η μετατροπή της ΔΕΥΑ σε εταιρεία περιβαλλοντικής προστασίας και ανάπτυξης μεταφέροντας σε αυτήν όλες τις δραστηριότητες και τους πόρους για τη συνολική διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων και της ανάπτυξης των νέων μορφών πράσινης ενέργειας.

Κοινωνική Πολιτική, Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία

Η Κως στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας διεκδικεί τα αυτονόητα.

 • Στελέχωση και πλήρης λειτουργία των υφιστάμενων δομών.

 • Τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην περιοχή Λινοπότι.

 • Την ανάπτυξη δομών προληπτικής ιατρικής.

 • Τη θεσμική και νομική δυνατότητα να συμμετέχουμε και να συνεισφέρουμε στον νευραλγικό αυτόν τομέα.

 • Την επαναφορά στο προσκήνιο του Δήμου ως φορέα κοινωνικής πολιτικής. Τα διέλυσαν όλα.

Δημόσια Περιουσία

Στο επίπεδο της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο ρόλος του Δήμου δεν είναι η μετατροπή του σε κτηματομεσιτικό γραφείο. (βλέπε περίπτωση ιαματικών λουτρών, ίδρυμα Φανουράκη, Ακταίον, Δημοτικά τρένα, νέα ΑΒΙΚΩ, ΝΟΚ).

Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε:

 • την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα όλων των δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται πάνω στο νησί και που το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν μας επιτρέπει την αξιοποίησή τους.

 • θεσμικό – νομικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την πλήρη παραχώρηση και προστασία αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ.

 • στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ διεκδικούμε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά κατά κανόνα καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες οι ΟΤΑ θα μπορούσαν να συμβάλουν ως εταίροι με τη δημόσια περιουσία (βιοτεχνική ζώνη, τεχνολογικό πάρκο).

 • Τη μετεγκατάστασή των υπηρεσιών της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

 • Τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου.

 • Την αξιοποίηση της Αλεξάντερ Φάσιον

 • Τη χωροθέτηση και κατασκευή ενός νέου εμπορικού και επιβατηγού λιμένα. (μακροπρόθεσμος στόχος)

Εχθές στην Κέφαλο είπα ότι δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος αλλά ποιος είναι αυτός που το λέει και πόσο αξιόπιστος είναι.

Η στάση τόσο στην προσωπική μας, στην επαγγελματική μας πολλώ δε μάλλον στην πολιτική μας ζωή σε μια κοινωνία μικρή μας καθορίζει και αποτελεί μέγεθος σύγκρισης και σημείο αναφοράς ανάλογα με το αξιακό μας σύστημα.

Και στάση σημαίνει αρχές, διαμορφωμένη συμπεριφορά χωρίς ναι, μεν και αλλά… Αυτή είναι η αγεφύρωτη διαφορά μας με τους δύο άρρενες ανθυποψήφιούς μου.

Εγώ βλέπω το Δήμο σαν πεδίο προσφοράς… εκείνοι τον βλέπουν ως λάφυρο, ως ιδιοκτησία, ως το χρυσόμαλλο δέρας της προσωπικής τους καταξίωσης ή και της αυτοπραγμάτωσης.

Γι’ αυτό σας ζητώ να τους χαρίσετε λίγο χρόνο στα έδρανα της αντιπολίτευσης γιατί πιστεύω πραγματικά ότι μπορώ να τους εμφυσήσω μία διαφορετική θέαση των πραγμάτων.

Φίλες και φίλοι η απόφαση είναι μόνο δική σας.

Σας ευχαριστώ!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

63 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΤΑΜΕΙΟ 16 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ, χοντρό ΨΕΥΜΑ η ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ;;; Και γιατί δεν ξόδευες ΚΥΡΙΤΣΗ τα δέκα σε αναγκαία για την Κω έργα;;;

   Φάτε κουτόχορτο πανηλίθιοι ψηφοφόροι από τα Ποσειδώνια λιβάδια… Και επαναλαμβάνω γιατί σαν γεροτσιγκούνης τα κρατάς στο σεντούκι Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης;;; Μπορούσες άνετα με τόσο χρήμα που διαθέτει ο ισχυρός Δήμος, ΠΑΡΑΔΆΚΙ ΑΠΌ ΤΑ ΥΨΗΛΆ ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΤΈΛΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΎΝ ΕΚΕΊΝΑ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΊΟΥ, να φτιάξεις την πόλη και τα χωριά, τα δύο παρκινγκ προεκλογική εξαγγελία, ΝΑ ΑΓΟΡΆΣΕΙΣ ΤΑ 70 ΣΤΡΈΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΎ ΟΜΊΛΟΥ που εσύ και οι προηγούμενοι αφήσατε να αρπάξει η φασιστοαριστερή κυβέρνηση για το ΤΑΙΠΕΔ και τα οποία έχεις βγάλει ΜΟΥΓΚΑ… ΤΑ ΔΕΚΑ ΝΑ ΞΌΔΕΥΕΣ θα έβγαινες Δήμαρχος με τα τσαρούχια, αλλά από μυαλό… ΜΠΕΤΑΤΖΉΣ. #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

   • Για τα 70 ΣΤΡΈΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΎ ΟΜΊΛΟΥ που με την βλακώδη καταγγελία της ΡΟΎΦΑ χάθηκαν θα μας πει κάποιος;;;

    Τι κάνατε μέχρι σήμερα δημοτικοί άρχοντες που ζητάτε την ψήφο μας για ένα χώρο αναγκαίο για τους πολίτες της Κω που η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άρπαξε για να τα ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ για ένα ακόμα 5άστερο All inclusive ξενοδοχείο;;;; Η περιβόητη ΛΑΪΚΉ ΠΛΑΖ και ΈΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ μαζί με την ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ της ΑΒΙΚΩ και του ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΟΥ δεν θα κόστιζαν παραπάνω από 5-7 εκατομμύρια που ο Δήμος έχει κρυμμένα στο ταμείο του… Θα ακούσουμε προτάσεις από τους εραστές της καρέκλας του Δημάρχου;;; #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

    • ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΜΕ.Ο ΑΛΟΣ ΜΑΖΕΨΕ 800.ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.

    • Άλλη μια φορά ΚΡΎΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΗΓΆΔΙ η θλιβερή ΜΑΡΙΟΝΈΤΑ ΤΕΟ των Μουμιοποιημένων Καραγκιοζοπαιχτών Καΐσερλη-Καματερού-Παυλίδη...

     Μόνο σε στημένες φιέστες έχει τα κότσια να εμφανιστεί ο ΔΕΙΛΌΣ ΤΕΟ όπως στο Continental και να έχει στην πρώτη σειρά τον σε ευθυμία ΚΩΣΤΟΎΚΟ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΊ την επιλογή του και όλο το σΟύΡΑΜΑ σε απαρτία ΝΑ ΤΟΥ ΔΊΝΕΙ ΘΆΡΡΟΣ, να μην κόψει ξανά… Εάν ανέβαινε στο βήμα να τον προλογίσει ο ΚΩΣΤΟΎΚΟΣ θα είχαμε μια ακόμα στημένη μάζωξη της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ που πέντε χρόνια κρυβότανε από το ΜΑΎΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που εισέπραξε και που ΣΉΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΈΤΑ ΤΗΣ, ΤΟΝ 3FLOR ΤΕΟΝΤΟΣΗ..
     -Αλεξίκακος-

   • Αυτό εγινε στο χανι και στην πολη!!!!!!!!! με 3 υποψηφιους δημαρχους.40 ατομα και οι 30 να είναι οι υποψήφιοι.Δηλαδη ο νικηταρας που μαζεψε 1200 στο κοντινενταλ τι να πει.Ρε δεν αφήνετε το αστειο που ξεκινήσατε.Μην ξευτιλίζεστε αλο.

  • Υποψήφιοι ΔΉΜΑΡΧΟΙ ΡΑΚΟΣΥΛΛΈΚΤΕΣ.... Μαζεύουν σκουπίδια, ζαρζαβατικά, φρούτα, τα πετάνε στον κουβά μπας και φτιάξουν ψηφοδέλτιο...

   Που και που τους ξεφεύγει και κανένα ολίγον φρέσκο μπρόκολο… Η Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης, η ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ, ο Τριώφλορος τριμηνιαίος δήμαρχος ΘΕΟΔΌΣΗΣ και το σούργελο της επανάστασης είναι ότι πιο φτηνό κυκλοφορεί για να διοικήσουν τον Δήμο της Κω. Και όμως αυτά τα νούμερα θα πρέπει να συνεργαστούν λόγω Κλεισθένη και απλής αναλογικής όταν προεκλογικά σφάζονται και δεν καταφέρνουν λόγω αλαζονείας, εγωισμού, ακόμα και δειλίας να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για το μέλλον της Κω… Ευτυχώς τελείωσε αυτό το πανηγύρι που το βάφτισαν debate με μονόλογο και στημένες ερωτήσεις… ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΊΖΟΥΝ οι επικεφαλείς αυτών των παρατάξεων και τα ζωντανά που έχουν μαντρώσει, αλλά δυστυχώς κάποια από αυτά τα μίζερα ανθρωπάκια θα πρέπει να επιλέξουμε… ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕ ΜΥΑΛΌ ΣΥΝΔΗΜΌΤΗ μου, φροντίστε να μην έχει ΚΑΝΈΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ και πάνω απ όλα ψηφίστε για συμβούλους αυτούς που μπορούν να προσφέρουν στα κοινά και όχι στην τσέπη τους… ®Νυχτοκαβαλάρης©

   • ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΠΑΡΑΔΆΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΌ... Οι μισοί από τους εκλεγμένους και αρκετοί αποτυχημένοι σωτήρες έχουν μηνιάτικο 1.800 ευρώ...

    Αφού βρε σωτήρες ξεχειλίζει η ψίχουλα σας για προσφορά στα κοινά γιατί να σας πληρώνουμε με χιλιάδες ευρώ στις αντιδημαρχίες, τους προέδρους των πρώην δήμων, τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων;;;; Μισθό ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι 5 παρακαλώ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, της ΔΕΑΣ, του ΔΗΡΑΣ, του λιμενικού ταμείου με 4Χ4, της ΑΝΕΜ, της ΜΑΡΙΝΑΣ, της Πρόνοιας…. και δεν έχει τέλος ο κατάλογος με σωτήρες που γλύφουν το παραδάκι των Κώων, χώρια τα τυχερά των αναθέσεων και των διαγωνισμών … Τώρα καταλαβαίνω την λύσσα για εξουσία, του Τριώφλορου ΤΕΟ της ΓΚΑΓΚΑ και των άλλων που έχασαν την καρέκλα, το παραδάκι της εξουσίας και της ΒΙΜΕΛ…. Ο μισός προϋπολογισμός του Δήμου στις τσέπες τους σωτήρων που εμείς τα ζωντανά ψηφίσαμε. -ΑΛΕΞΙΚΑΚΟΣ-

   • Η συμμετοχή στην πολιτική και στα Δημοτικά είναι συνεισφορά συμμετοχής, προσφορά στα κοινά και όχι ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ και ταξιδάκια...

    Να συμμετέχεις σε ένα χώρο που δίνει ελπίδα, ελπίδα για κάτι διαφορετικό και ριζικό χωρίς αυταρχισμό, λαϊκισμό, ψέματα, κολωτούμπες και η προσφορά στον τόπο σου είναι κάτι που πρέπει να το αισθάνεται κάποιος και όχι να ζητά αντιπαροχές και μηνιάτικα και συνέταιρους… κατάλαβες Γιώργο;;; -Αλεξίκακος-

   • Καραγκιόζη να έπαιζαν στο ΧΑΝΙ που μαζεύτηκαν οι υποψήφιοι της Μοσχαροκεφαλής και της ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ θα πήγαιναν περισσότεροι...

    Θα πει κάποιος εάν αποφάσιζε να πάει και ο δειλός Τριώφλορος ΤΕΟ θα πήγαιναν περισσότεροι;;;; Τελικά ο οι δημότες ΡΊΧΝΟΥΝ ΜΟΥΝΤΖΑ σε παραστάσεις που θυμίζουν καρνάβαλο με κραυγές, καταγγελίες και μπόλικα θα, θα, θα, θα… ®Νυχτοκαβαλάρης©

  • ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΑΝ ΤΗΣ ΕΔΙΝΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ?
   ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΑΖΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ

  • Oπως ξεκινησε στην Καρδαμαινα του(;) (γελοια) ετσι τελειωσε χθες στην ΚΩ μας (γελοιοτερα) (δυστυχως και για την Ρουφα) η ΑΠΟΠΕΙΡΑ του Κυριτση να ΞΕΦΥΓΕΙ απο την ΑΠΟΡΡΙΨΗ της κοινωνιας ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τον Θοδοση και την Ρουφα για να «ξεπλυθει» απο τις «αμαρτιες»του ως…Δημαρχος. «Ελατε να συζητησουμε ΟΛΟΙ ΙΣΟΤΙΜΑ και απο Μηδενικη βαση …Εγω (ο αποτυχημενος δημαρχος )και εσεις που θελετε να με αντικαταστησετε. Ετσι θα…»καθαριζε «το κακο παρελθον κΑΙ ΠΑΡΩΝ του!!! Την «πατησε» Γιατι ,κυριως, δεν επεσε στην παγιδα του ο Θοδοσης .(αυτο μας ελειπε!!!). Ετσι η » ΜΕΓΑΛΗ » ιδεα κατεληξε στο Χανι να δινει…μια δανεικη ανθοδεσμη στην κ.Ρουφα την επονομαζομενη,απο αυτον, και ως η Μουρλογκαγκα του Αμανιου !!! «οποια ντεκαντανς » που θα ελεγε και η μανταμ Ορτανς του Ψαθα. Κυριτση ……ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !!!!!

 1. Ο διάλογος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν γίνεται, προάγει την δημοκρατία. Όταν στον διάλογο αυτό συμμετέχει και ο λαός έχοντας τον ρόλο του ελεγκτή τότε η διαδικασία αυτή αποτελεί το θεμέλιο της δημοκρατίας. Άρα αυτοί που συνειδητά συμμετέχουν πρέπει να αισθάνονται ότι προάγουν την δημοκρατία. Αυτοί όμως που με την συνειδητή άρνησή τους όχι μόνο δεν συμμετέχουν αλλά σαμποτάρουν τον διάλογο, τι πράττουν, πως ο ονομάζονται; Απερίφραστα υπονομεύουν την δημοκρατία και ονομάζονται φασίστες. Θα ψηφίσετε Κώοι τέτοιους που σαμποτάρουν την δημοκρατία; Οχι!

 2. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 3. ΔΥΝΑΜΗ ΑΡΠΑΓΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

  Ποια ήταν η πρώτη απόφαση που έλαβε η κα Πη ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2014;;

  Τροποποίησε τον προϋπολογισμό του 2014 για να εξασφαλίσει τον μηνιαίο μισθό της!
  Δεν διανοείτο να χάσει τους 4 μήνες του 2014! (θυμίζουμε ότι ανέλαβαν Σεπτέμβριο του 2014 και ότι η προηγούμενη πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ήταν άμισθη άρα η τροποποίηση ήταν απαραίτητη )

  – Ποια ήταν η δεύτερη απόφαση που έλαβε;

  Ψήφισε την ωριαία αποζημίωση τόσο τη δική της όσο και των μελών του δ/σ για τις παρουσίες της στα διοικητικά συμβούλια!

  Αυτά είναι τα νέα ήθη που εισήγαγε στο χώρο της Πρόνοιας η κα Πη.

  Η κα Πη τολμά να μιλά για το νόμο της κοινωνικής οικονομίας και να λέει ασύστολα ψέματα για να καλύψει τις πομπές της.

  • Άλλη μια φορά ΚΡΎΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΗΓΆΔΙ η θλιβερή μαριονέτα ΤΕΟ των Μουμιοποιημένων Καραγκιοζοπαιχτών Καΐσερλη-Καματερού-Παυλίδη...

   Μόνο σε στημένες φιέστες έχει τα κότσια να εμφανιστεί ο ΔΕΙΛΌΣ ΤΕΟ όπως στο Continental και να έχει στην πρώτη σειρά τον σε ευθυμία ΚΩΣΤΟΎΚΟ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΊ την επιλογή του και όλο το σΟύΡΑΜΑ σε απαρτία ΝΑ ΤΟΥ ΔΊΝΕΙ ΘΆΡΡΟΣ, να μην κόψει ξανά … Εάν ανέβαινε στο βήμα να τον προλογίσει ο ΠΡΩΗΝ θα είχαμε μια ακόμα στημένη μάζωξη της Σ@ΡΩΜΈΝΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ που πέντε χρόνια κρυβότανε από το ΜΑΎΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που εισέπραξε και που ΣΉΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΈΤΑ ΤΗΣ, ΤΟΝ 3FLOR ΤΕΟ… -Αλεξίκακος –

  • ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ΌΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η κ. ΠΗ ΠΑΝΤΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΊΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 8 € ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Η κ. ΡΟΥΦΑ ΔΕΝ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ. Η κ. ΠΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ. ΑΝΤΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

 4. για ποιόν διάλογο μιλά ο υβριστής κάθε αντίθετης φωνής; αυτός κυνηγά ακόμα και τους συμβούλους του αν έχουν άλλη άποψη. Τους έχει ευνουχίσει για αυτό και δε μπορεί κανένας να τον προστατέψει απο τα λάθη του. Ξέρει μόνο να τους λέει ανίκανους. Αυτούς και όλους τους άλλους. Ο θεός κάτω από το θεό. Ευτυχώς τώρα τέλος

 5. Σήμερα γάμους-βαφτίσια δεν έχουμε, θα μπορούσατε να περάσετε από το γηροκομείο. Αλλά να ξέρετε ότι από κει μη περιμένετε ψήφους. (το ξέρω, κανένας σας δεν θα πάει).

 6. Ποσο ΤΡΑΓΙΚΟΙ ειστε..Μραβο σε αυτον που ειχε την ιδεα δειξατε ποσο καλοι ειστε για το κουκλοθεατρο.Λυπαμαι για καπιους ποσο χαμηλα εχουν πεσει .

 7. Τα σχόλια των ανώνυμων νικητ@ραίων δείχνουν τον πανικό της παράταξης των απόντων, των τελειωμένων, των συμφερόντων και της διαπλοκής.

 8. οι του κοψιμιού εκβιάζουν υποψηφιότητες. Οι υποψήφιοι εκβκάζουν επαγγελματίες. Ο αγέλαστος υποψήφιος δήμαρχος δηλ. Ο κοψιμιός τρομάζει τον κόσμο με το ύφος του. Κατά τα άλλα θέλουν να φέρουν σγην ΚΩ την ισονομία. Ρε σεις θεομπέχτες ποιον κοροϊδεύετε; δεν σας εμπισγευόμαστε. Μαύρο στο alter ego του Καΐσερλη. Μαύρο στο alter ego του Παυλίδη. Μαύρο στα ΣΥΡΙΖάκια. Μαύρο στους βρυκόλακες του χτες.

 9. Α ρε Γιώργο, ούτε για μια πραγματική «αντρικια» κίνηση δεν είσαι ικανός! Αν ήθελες να δείξεις την «ευαισθητη» πλευρά σου με «δανεικά» , απεδειξες για πολλοστή φορά πόσο αναισθητος είσαι απέναντι σε όσους απεμειναν να σε υπολογίζουν και σε όσους εσύ θεωρείς «μη υπολογισημους».Ούτε τα δώρα δωριζονται ούτε πλέον συνηδεισεις εξαγοραζονται. Θυμάσαι τον «Ντορη «? Ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλα αυτιά, το παχνι δεν τα’ρεσε, ήθελε αρχοντια «. Την αρχοντια την έχεις ή δεν την έχεις. Δεν χαριζεται, δεν δωριζεται, δεν δανειζεται, δεν ξευτιλιζεται!

 10. Ολοκληρώθηκε η παρωδία ενός κατ’ επίφαση διαλόγου. Δύο διεκδικητές του θώκου του μεγάλου και ιστορικού Δήμου της Κω ασέλγησαν σε βάρος της ιστορίας του νησιού και της ποιότητας των πολιτών της. Ο διάλογος μετατράπηκε σε μονόλογο. Ο καθένας κατέθεσε τα έργα και τις προτάσεις του και από κάτω οι μισοί που ήταν υποψήφιοι του ενός έβλεπαν με μισό μάτι τους άλλους μισούς που ήταν υποψήφιοι του άλλου. Βρέθηκαν και κάποιοι περιφερόμενοι κύριοι που έκαναν μία ή δύο ερωτήσεις. Η φτώχια σε όλη την μεγαλοπρέπεια της. Είναι ακριβώς το επιστέγασμα των πέντε χρόνων της διακυβέρνησης του Δήμου από τον κύριο Κυρίτση. Για πρώτη φορά ως πολιτικός αναλυτής δεν μπόρεσα να κατανοήσω την σκοπιμότητα της ύπαρξης αυτού του μονολόγου που ονομάστηκε διάλογος. Δεν έχω να πω τίποτε. Η Κως έγινε φτωχότερη εξ αιτίας τους.

 11. Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις. Η κυρία στη μέση γελά καλώντας μας να ξεχάσουμε τους δεκατέσσερις άλλους συναδέλφους της που τους ξευτέλισε ηθικά και τους καταρράκωσε οικονομικά ο εξ αριστερών διπλανός της. Ο έτερος αριστερά προσφέρει γαρύφαλλα στην εκ δεξιών της η οποία τα παίρνει αντί να του τα πετάξει στην μούρη. Στιγμιαία στη φωτογραφία ξέχασε η κυρία ότι τον κατηγόρησε ως άρπαγα και όχι ως δότη. Και από κάτω κάποιοι που είναι ακόμα στα δικαστήρια ως απατεώνες από καταγγελίες του εξ αριστερών χειροκροτούν και χαμογελάνε αντί να κλαίνε για την κατάντια αυτής της δημαρχίας. Κύριοι και κυρίες πρέπει να γνωρίζετε ότι η κοινωνία θυμάται. Θυμάται την ειρωνεία. Θυμάται τους ευτελισμούς. Θυμάται τα δικαστήρια. Θυμάται τις διώξεις. Θυμάται την ιδιοτέλεια. Ήθελε και εσείς τους δώσατε με αυτή την φωτογραφία αυτό που επιδίωκε. Την διαγραφή τους. Όμως εμείς δεν ξεχνάμε.

 12. Κυριτσης ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ρούφα εκτός από 2,3 ονόματα γνωστά κ αξιολογα όλα τα άλλα άστα να πάνε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων

 13. σας ε βριζε και σας ξεφτιλιζε 5 χρονια. τωρα θα σας πεταξει ενα κοκκαλακι για την δευτερη κυριακη, αηδια, ντροπη σας

 14. Βρε καλά σας είναι πιο οι ποσπερίδες! Νικηταράς δήμαρχος. Τι δεν καταλαβαίνετε?

 15. Καλά ρε παιδιά από τα τόσα προβλήματα που έχει το νησί και αφορούν το Δήμο αυτός ο κύριος ρώτησε για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών? Και δεν βρέθηκε ένας να του πει ότι και αυτός έχει βάλει το χεράκι του για να πτωχεύσει η χώρα? Δεν τον ενδιαφέρει η καθαριότητα,οι λακκούβες,η έλλειψη προσωπικού,η αδράνεια και ο εφησυχασμός της δημοτικής αρχής,τα δικαστήρια σε πολίτες,το πολεοδομικό,η αλαζονεία του Δημάρχου,κ.λ.π. Οι υποψήφιοι της Ιωάννας είναι ακόμα στα δικαστήρια και χαζογελούν με τον Κυρίτση…
  Που θα φτάσει αυτή η κατηφόρα?
  Δυστυχώς στο πάτο….

 16. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΩ Ο ΤΡΙΟΡΩΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΡΑ

 17. Γιατί όμως φοβάται ο Θεοδόσης να πάει κοντά τους? Την Ρουφα την φοβάται γιατί την προδωσε. Τον Κυρίτση επειδή μπροστά του είναι στόκος….

 18. Ιωάννα ειλικρινά κρίμα δεν το είχες ανάγκη όλο αυτό και πάλι κρίμα. Αυτό Ιωάννα όπως λες και εσύ κάνουμε πολιτική δυστυχώς όμως για σένα δεν είναι πολιτική είναι κατάντια

 19. Σήμερα πάλι,δέν είχες τό ανάστημα νά συναντήσεις τόν Νικηταρά,πάλι από τήν πίσω πόρτα έκοψες.
  Απέδειξες για άλλη μιά φορά πόσο Θρασύδειλος είσαι.

 20. Μακριά από την κοινωνία, κουρασμένοι, φοβισμένοι για την επερχόμενη ήττα, χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος απέχει επιδεικτικά από τις συγκεντρώσεις τους.
  Το μόνο τους κίνητρο που τους κρατά ακόμα ενωμένους είναι οι έμμισθες θέσεις και το χρήμα των απευθείας αναθέσεων που μοιράζονταν πέντε χρόνια μεταξύ τους.

 21. Έπειτα από αυτό το θέατρο που βλέπουμε,εγώ αποφάσισα να ψηφίσω τον πιο σοβαρό που όπως φαίνεται είναι ο Νικηταράς.

 22. Ντροπή και αίσχος να παίζετε με τα λουλούδια όταν ολόκληρο νησί έχει τρομερά προβλήματα και να κάνετε ντόρο μπας και πάρετε κάνα ψήφο 2 τετραετίες Κυριτση και καταστρεψες το νησί οι δρόμοι στην Ουγκάντα είναι καλύτεροι μόνο φόρους ξέρετε να βαζετε και να κοροϊδεύετε τον κόσμο και όταν φτάνουν οι εκλογές τότε μας θυμάστε

 23. Αντιγραφή….
  Οι ημερομηνίες τρέχουν και το ερώτημα είναι αμείλικτο για τον κύριο Κυρίτση. Θα αντικατασταθούν οι θέσεις όσων αποχώρησαν με ισάξιους νέους υποψήφιους ή θα οδηγηθεί στις εκλογές με τους εναπομείναντες κουρασμένους συμβούλους του με κίνδυνο την συντριβή.

  Αυτό είναι το σωστό ερώτημα για να δούμε ποιος θα εκλεγεί στις 26 Μαΐου..

 24. Με μόνο μια ερώτηση και τόση κοσμοσυρροή από το μισό πληθυσμό του νησιού, νομίζω πως ο Θεοδόσης σας έρριξε στα αυτιά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ