ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Γιάννη Ζερβού με Γιώργο Κυρίτση «Ηχηρό μήνυμα» Γ. Κυρίτσης: Να βγει μπροστά η Εθνική Ομάδα της Κω | Γ. Ζερβός: «Όνειδος η κλειστή ομάδα των 5-6 ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ Κω

93
2316

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

«Ηχηρό μήνυμα» για την επόμενη μέρα, χαρακτήρισε την συνεργασία του με τον Γιώργο Κυρίτση και τη Δύναμη Αλλαγής ο Επικ. της Δίεσης Γιάννης Ζερβός τονίζοντας ότι πίσω από αυτόν υπάρχει μια ομάδα νέων παιδιών της παράταξης η οποία έχει το βλέμμα στο μέλλον κι έχει διακόψει κάθε σχέση με το παρελθόν, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στην «κλειστή ομάδα των 5-6 ατόμων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ» για τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις να στηρίξουν την παράταξη που «έρχεται από το παρελθόν» και επιθέσεις που δέχτηκε αλλά και για την πρωτοφανή «διαγραφή» του (εννοώντας -όπως εξήγησε στην συνέχεια- την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ «χωρίζουν οι δρόμοι μας»).

Ευχαρίστησε επίσης θερμά ο Γ. Ζερβός τα στελέχη της Δύναμης Αλλαγής για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν (με αρκετές παρουσίες στη συνέντευξη τύπου-φωτο).

Ο Γ. Κυρίτσης τόνισε αρχικά καλωσορίζοντας τον Γιάννη Ζερβό ότι η συνεργασία αυτή με τον Γιάννη Ζερβό σηματοδοτεί μια νέα οπτική και αντίληψη για το νησί μας καθώς αυτή την τετραετία πρέπει να βγει μπροστά η Εθνική Ομάδα της Κω. Τόνισε επίσης ότι η παράταξή του αν και στη δημοτική αρχή δεν είχε ούτε μία απώλεια ή αποσκίρτηση στο δημοτικό συμβούλιο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μέλη της παράταξης όπως ο Νίκος Μυλωνάς ή ο Γιάννης Κρητικός που είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ορισμένα ζητήματα.

Η επίθεση του Γιάννη Ζερβού προς τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων όπου κλήθηκε να απαντήσει ποια η σχέση του μαζί τους και για τους λόγους που υποστήριζε θερμά τις θέσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο έχοντας σφοδρή διαφωνία τότε με τον Γ. Κυρίτση για το μεταναστευτικό. Τόνισε ότι αυτή κλειστή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Κω «καμώνονται τους αριστερούς», χαρακτηρίζοντάς τους υποκριτές και διαφώνησε με λογικές που καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα άλλα νησιά προκειμένου να γίνει το hot spot Κω ξανά υπεράριθμο και να δοθεί στο τέλος του εξαμήνου η παράταση για το ΦΠΑ. Τόνισε δε ότι συμφωνεί με τον Γ. Κυρίτση και τους υπόλοιπους Δημάρχους των νησιών με μεταναστευτικό οι οποίοι προσέφυγαν στο ΣΤΕ για την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των ατόμων αυτών λέγοντας ότι στόχος πρέπει να είναι η απομείωση και το κλείσιμο του hot spot.

Σε ότι αφορά την παρασκηνιακή στήριξη της ομάδας αυτής του ΣΥΡΙΖΑ στην νέα παράταξη «η οποία έρχεται από το παρελθόν κι εκεί θέλει να οδηγήσει την Κω», υπενθύμισε ότι ο στόχος δημιουργίας της Δίεσης ήταν να βγουν στο προσκήνιο οι νέοι άνθρωποι θυμίζοντας την αποχώρησή του από το Όραμα στον πρώτο χρόνο της θητείας του για αυτούς τους λόγους.

Σε ερώτησή μας για τα μέλη της Δίεσης που τον ακολουθούν κι αν θα βγάλουν κείμενο στήριξης της συνεργασία με υπογραφές όπως έγινε πρόσφατα με τη Συμπαράταξη, απάντησε ότι οι υπογραφές είναι το μόνο εύκολο, όμως το πρόταγμα για αυτούς όπως τόνισε είναι η επόμενη μέρα και η διακοπή κάθε σχέσης με το παρελθόν.

“Ο Γιάννης Ζερβός υποψήφιος με τη Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 – Γιώργος Κυρίτσης: “Η δική μας επιλογή είναι η ενότητα και η συνεργασία.”

Ο Γιάννης Ζερβός, ο επικεφαλής της παράταξης ΔΙΕΣΗ, θα είναι υποψήφιος με τη Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση.

Όπως είπε ο Γιώργος Κυρίτσης είναι μια συνεργασία που σηματοδοτεί μια νέα οπτική και αντίληψη για το νησί μας.

“Με τον Γιάννη διαφωνήσαμε κατά το παρελθόν, συγκρουστήκαμε αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε, να επιδιώξουμε τη σύνθεση, να αναζητήσουμε εκείνα που μας ενώνουν και μπορούν να αποτελέσουν πεδίο κοινής δράσης και προσπάθειας.

Είναι μια συνεργασία που γίνεται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, κοινών στόχων και συναντίληψης. Με αυτές τις αρχές ήρθαμε κοντά με τον Γιάννη, συζητήσαμε τους άξονες του Σχεδίου ΚΩΣ 2023 που συνδέεται με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές για την Κω του μέλλοντος μας.

Την Κω του μέλλοντος, που ανήκει σε νέους ανθρώπους. Ανήκει σε αυτούς που έχουν προτάσεις, ιδέες, δραστηριότητα, κοινωνική παρουσία. Η συνεργασία μας δεν είναι ευκαιριακή. Πάει πολύ πιο μακριά από την Κω του 2023.

Ο Γιάννης δεν αφομοιώνεται από τη Δύναμη Αλλαγής, είμαστε μια ανοιχτή και δημοκρατική παράταξη. Ο Γιάννης μπορεί να έχει το δικό του αυτόνομο λόγο, μπορεί να καταθέτει και τη διαφορετική προσέγγιση του” τόνισε ο Δήμαρχος Κω.

Παράλληλα ο Γιώργος Κυρίτσης παρουσίασε και τους 7 άξονες του προγράμματος ΚΩΣ 2023 που θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης, μπροστά στους πολίτες.

Γ. Ζερβός: Ενώνουμε δυνάμεις με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον – Το πρόγραμμα #Κως 2023 είναι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας μας με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΚΩΣ 2023

Εισήγηση Γιάννη Ζερβού

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ,

Σας καλημερίζω κι εγώ με τη σειρά μου και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Σήμερα, μαζί με τον δήμαρχο, Γ. Κυρίτση, ενώνουμε δυνάμεις με τα μάτια στραμμένα προς το μέλλον.

Δυνάμεις σύνθεσης, εμπειρίας, αξιοπιστίας και δημιουργίας.

Δυνάμεις που δεν συστρατεύονται μόνο για τη μεγάλη νίκη της 26ης Μαΐου

αλλά που ήδη σχεδιάζουν με πολλή δουλειά και μεράκι την Κω της νέας δεκαετίας.

Το πρόγραμμα #Κως 2023, όπως σας το παρουσίασε ο Δήμαρχος, είναι ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας.

Αποτελεί προϊόν συνδιαμόρφωσης και γόνιμου πολιτικού διαλόγου.

Είναι όμως και η κοινή μας δέσμευση απέναντι στους δημότες της Κω.

Είναι απολύτως ρεαλιστικοί, ευθυγραμμισμένοι με τις ανάγκες του νησιού και πολιτικά τεκμηριωμένοι.

Φίλες και φίλοι,

Η συλλογική μνήμη των κατοίκων είναι ακόμα νωπή.

Το νησί μας δέχθηκε προσφάτως δύο μεγάλα πλήγματα.

Για μας,

Δε νοείται επούλωση των τραυμάτων δίχως τη συνένωση των υγιών δυνάμεων.

Δε νοείται να σφυρίζουμε αδιάφορα, με τα συντρίμμια έκθετα και τα ρήγματα ανοιχτά, πόσο μάλλον να φαινόμαστε άτολμοι μπροστά στις προκλήσεις της νέας δημοτικής περιόδου.

Δε νοείται η λέξη ενότητα να μένει πάντοτε στα λόγια και να μην παίρνει σάρκα και οστά.

Δε νοείται να μην υπάρχει ένας κοινός τόπος ώστε να συμφωνήσουν οι πολιτικοί φορείς του νησιού και να σηκώσουν μετά τα μανίκια για να δουλέψουν προς όφελος όλων των δημοτών,

μακριά από μικροπολιτικές τακτικές και λοιπές ιδιοτέλειες.

Υπό την έννοια αυτήν, η συνεργασία μας δίνει και ένα ηχηρό μήνυμα.

Μήνυμα όχι μόνο ενότητας και συμπόρευσης.

Ένα μήνυμα νέας αντίληψης για την πορεία της αυτοδιοίκησης.

Μήνυμα που συνάδει και με το νέο σύστημα εκλογής: Την απλή αναλογική.

Ένα σύστημα όμως που κρύβει και μιαν απειλή.

Την πιθανότητα κάποιοι να οδηγήσουν τον δήμο σε καταστάσεις ακυβερνησίας.

Ένας τέτοιος κίνδυνος μόνο με έναν τρόπο αποσοβείται:

Με την ισχυρή εντολή.

Την πεντακάθαρη νίκη από την 1η Κυριακή.

Με τη διασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας.

Η #Δίεση στήριξη σε όσους στήνουν σενάρια χάους για την επόμενη μέρα δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει.

Γι’ αυτό το λόγο και πολεμήθηκε, ελάχιστα πριν τις εκλογές, από τις θλιβερές συμμαχίες του χθες.

Γιατί έβαλε την αξιοπρέπεια, τη λογική, και το συμφέρον των δημοτών πάνω και πέρα από τους μηχανισμούς του παρασκηνίου.

Γιατί συμμέτοχοι στην οπισθοδρόμηση του νησιού δεν θα γινόμασταν ποτέ.

Δεν ιδρυθήκαμε πριν 5 χρόνια για να γίνουμε το εκλογικό παιχνιδάκι κάποιων παραγοντίσκων.

Ούτε όσων κινούνται με λογικές ρεβανσισμού ή τυχοδιωκτισμού.

Ιδρυθήκαμε για να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι τα στελέχη της νέας γενιάς έχουν να προσφέρουν πολλά.

Και η σημερινή συνεργασία μας με τη δημοτική αρχή αυτό σηματοδοτεί.

Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάει η Κως μπροστά.

Και θα πάει, να είστε βέβαιοι. Γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να τα καταφέρουμε.

Και θα τα καταφέρουμε.

 

Σας ευχαριστώ.

Γραφείο Τύπου #Δίεση

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ

Κυρίες και Κύριοι

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας.

Σήμερα έχουμε την τιμή και τη χαρά, μαζί με τον Γιάννη Ζερβό, να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Είναι μια συνεργασία που σηματοδοτεί μια νέα οπτική και αντίληψη για το νησί μας.

Με τον Γιάννη διαφωνήσαμε κατά το παρελθόν, συγκρουστήκαμε αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε, να επιδιώξουμε τη σύνθεση, να αναζητήσουμε εκείνα που μας ενώνουν και μπορούν να αποτελέσουν πεδίο κοινής δράσης και προσπάθειας.

Έχω πει ότι στο γήπεδο, πρέπει να βγει η Εθνική Ομάδα της Κω. Οι καλύτεροι και πιο ικανοί.

Ο Γιάννης είναι ένας από αυτούς.

Είναι ένας νέος άνθρωπος που πρέπει να είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως πρέπει να είναι και πολλοί νέοι άνθρωποι.

Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που απλά και μόνο θέλουν να επιβάλλουν στους νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις επιλογές τους. Έτσι εννοούν τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά.

Και όταν οι νέοι άνθρωποι διεκδικούν αυτόνομη παρουσία και ρόλο, επιχειρούν να τους περιθωριοποιήσουν.

Ποιοι είναι αυτοί;

Πολύ απλά, είναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει ότι πέρασε η εποχή τους.

Είναι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται ότι η Κως δεν θα προχωρήσει με σύνδρομα, πείσματα, εμπάθειες, αθλιότητες και συγκρουσιακές και διχαστικές αντιλήψεις.

Είναι μια συμμαχία του χθες που θέλει να κρατήσει την Κω στο παρελθόν.

Απέναντι σε αυτούς είμαστε.

Μαζί με όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι η επόμενη μέρα για την Κω περνάει μόνο από ένα δρόμο: το δρόμο της συνεργασίας.

Συνεργασίας που γίνεται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, κοινών στόχων και συναντίληψης.

Με αυτές τις αρχές ήρθαμε κοντά με τον Γιάννη, συζητήσαμε τους άξονες του Σχεδίου ΚΩΣ 2023 που συνδέεται με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές για την Κω του μέλλοντος μας.

Την Κω του μέλλοντος, που ανήκει σε νέους ανθρώπους.

Ανήκει σε αυτούς που έχουν προτάσεις, ιδέες, δραστηριότητα, κοινωνική παρουσία.

Η συνεργασία μας δεν είναι ευκαιριακή. Πάει πολύ πιο μακριά από την Κω του 2023.

Ο Γιάννης δεν αφομοιώνεται από τη Δύναμη Αλλαγής.

Είμαστε μια ανοιχτή και δημοκρατική παράταξη. Ο Γιάννης μπορεί να έχει το δικό του αυτόνομο λόγο, μπορεί να καταθέτει και τη διαφορετική προσέγγιση του.

Δεν το κάνουμε για πρώτη φορά αυτό.

Όλοι είδατε ότι είμαστε μια παράταξη που δεν είχε ούτε μία απώλεια ή αποσκίρτηση στο δημοτικό συμβούλιο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μέλη της παράταξης όπως ο Νίκος Μυλωνάς ή ο Γιάννης Κρητικός που είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ορισμένα ζητήματα.

Αυτό δεν οδήγησε σε συγκρουσιακές καταστάσεις, αντίθετα οδήγησε στη σύνθεση, στην αποδοχή του δημοκρατικού δικαιώματος να εκφράζει κάποιος μια διαφορετική άποψη αλλά να παραμένει μέλος της δημοτικής αρχής.

Ο Γιάννης Ζερβός ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας, και όλοι μας ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη το Σχέδιο Κως 2023 που αποτελεί το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία.

Γιατί εμείς έχουμε έργο αλλά έχουμε και πρόγραμμα. Ενώ κάποιοι άλλοι έχουν μόνο παρελθόν.

Γιατί εμείς μπορούμε να συζητάμε, να επιδιώκουμε τη σύνθεση και τη συνεργασία για την Κω. Ενώ κάποιοι άλλοι περιφέρουν την εμπάθεια, την αθλιότητα και την κενότητα που τους χαρακτηρίζει.

Το Σχέδιο ΚΩΣ 2023 είναι το πρόγραμμα μας, που στηρίζεται σε 7 άξονες.

1ος Άξονας : Ο Δημότης στο επίκεντρο. Οι νέοι άνθρωποι μπροστά.

Στην πρώτη μας θητεία βάλαμε τις βάσεις για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του δημότη, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετείται από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Οι δημότες της Κω εξυπηρετούνται πλέον σε όλες τις συναλλαγές τους με την οικονομική υπηρεσία με ένα σύστημα, ανάλογο του Τaxis.

Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικών σταθμών Αυτόματης Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πρότυπο των ΑΤΜ, σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και στα χωριά. Σε αυτά τα ΑΤΜ ο δημότης θα μπορεί να εξυπηρετηθεί για την έκδοση εγγράφων ή πιστοποιητικών. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται με ειδικές κάρτες και κωδικούς που θα προμηθεύεται ο πολίτης από το Δήμο.

Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει τη δημιουργία θερμοκοιτίδας startup νεοφυών επιχειρήσεων, σε δημοτικό κτίριο, θέλοντας να στηρίξει τους νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες, παρέχοντας την υποδομή για τη στέγαση και λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.

Η διαμόρφωση θα γίνει με πόρους του Δήμου. Θα αναζητήσουμε και τη συνεργασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αλλά και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που στηρίζουν νεοφυείς επιχειρήσεις. Έτσι θα στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους της Κω να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους και όχι με μεθόδους συνεργατικών του παρελθόντος.

Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει την παροχή ενημέρωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους πολίτες για όλες τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, για τα “κόκκινα” δάνεια, για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που απευθύνονται σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Όλα αυτά θα τα κάνει το Κέντρο Δημότη που θα στελεχωθεί από στελέχη του Δήμου και εξωτερικούς συνεργάτες.

2ος Άξονας : Η πόλη της Κω αλλά και τα πολεοδομικά συγκροτήματα στις Κοινότητες αλλάζουν. Δομημένο και Ευρύτερο Φυσικό περιβάλλον αναδεικνύονται και αξιοποιούνται.

Το Σχέδιο Κως 2023 έρχεται για να αλλάξει την πόλη της Κω και όλα τα οικιστικά συγκροτήματα του νησιού, να τα κάνει πιο όμορφα. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αστικές αναπλάσεις και τις αναμορφώσεις των πόλεων και των οικισμών μας.

Με εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και ολική αστική ανάπλαση, με συγκοινωνιακές μελέτες και τις απαιτούμενες αλλαγές και παρεμβάσεις.

Με τη δημιουργία Οpen Malls, κατ’ αρχήν στην πόλη, ένα έργο που ήδη έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση του από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η εμπορική λειτουργία, να αναβαθμιστούν οι επιχειρήσεις εστίασης, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις. Το ιστορικό κέντρο έτσι θα μετατραπεί σε ένα ευρύ δημόσιο χώρο, φιλικό για τους πεζούς, με πλήρη αλλαγή της εικόνας του, σύστημα έξυπνου φωτισμού, με ελεύθερη πρόσβαση στο internet, σύστημα ψηφιακής σήμανσης μνημείων και πολιτιστικών χώρων, με βυθιζόμενα κολονάκια για την πρόσβαση σε πεζόδρομους.

Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κω θα περιλαμβάνει τρεις διαδρομές: α) τον εμπορικό περίπατο β) τον αρχαιολογικό περίπατο γ) τον περίπατο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Θα ακολουθήσουν όλα τα πολεοδομικά συγκροτήματα σε όλο το νησί, με επιτάχυνση των διαδικασιών πολεοδομικών σχεδίων και βέβαια των παρεμβάσεων στα ήδη υπάρχοντα σχέδια πόλης.

Ο φυσικός μας πλούτος με τους υπέροχους ορεινούς όγκους, τους βιοτόπους (Κω και Αλυκής), τα περιαστικά δάση και οι ακτές μας με συγκεκριμένες δράσεις και έργα προστατεύονται και αναβαθμίζονται.

3ος Άξονας: Η Κως των μεγάλων έργων.

Η νέα τετραετία θα είναι η τετραετία των μεγάλων έργων. Οι προτεραιότητες έχουν ήδη τεθεί. Είναι:

-Οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις.

-Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κω.

-Η νέα περιμετρική οδός.

-Η αναβάθμιση του Βιολογικού στην πόλη της Κω.

-Τα νέα σχολεία, σε πόλη, Ασφενδιού, Πυλί, Αντιμάχεια, η μεγαλύτερη ενίσχυση στον τομέα της σχολικής στέγης.

-Η δημιουργία Ολοκληρωμένης Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ.

-Οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις σε Κέφαλο και Καρδάμαινα.

-Η κατασκευή των δύο αθλητικών πολύκεντρων στις ενότητες Δικαίου και Ηρακλειδών.

-Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων για την ύδρευση στο τρίγωνο και η δημιουργία τριών φραγμάτων αξιοποίησης των υδάτινων πόρων, με εγκαταστάσεις διύλισης και δικτύων ύδρευσης.

-Η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων βιολογικών.

4ος Άξονας : Η αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Το Σχέδιο Κως αλλάζει το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Ώρα να ξεφύγουμε από το all inclusive, να επενδύσουμε στην ποιότητα, να φέρουμε στην Κω επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, να επενδύσουμε σε νέες μορφές τουρισμού, να υπάρχουν περισσότερα έσοδα για την Κω στον τουρισμό.

Ο Τουρισμός Υγείας θα είναι η πρώτη αιχμή του δόρατος σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Τουρισμός Προσβασιμότητας είναι ο δεύτερος στόχος μας. Η Κως θα γίνει ένα νησί-πρότυπο για τις διακοπές των ατόμων με αναπηρία.

Η Κρουαζιέρα είναι ο τρίτος στόχος. Με ολοκληρωμένο σχέδιο για να αρχίσει να λειτουργεί η Κως ως home port αλλά και για να προσφέρει νέες υπηρεσίες στα πλοία αλλά και στους επιβάτες της κρουαζιέρας.

Η δημιουργία μαρινών στην Κω με ζώνες αγκυροβολίων τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της Κεφάλου και της Καρδάμαινας, με τη Μαρίνα της Κω να έχει την κεντρική διαχείριση είναι ο τέταρτος στόχος.

Επικαιροποίηση της συμφωνίας παραχώρησης της Μαρίνας στο Δήμο Κω. Αναθεώρηση του χρόνου παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας σε 60 αντί για 40 χρόνια, με την προϋπόθεση να αναλάβει ο Δήμος την υποχρέωση να υλοποιήσει έργο και νέες υποδομές στη χερσαία Λιμενική Ζώνη. Με ολική ανάπλαση της Ζώνης Αναψυχής, δημιουργία νέων εγκαταστάσεων αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας για να υπάρχουν περισσότερα έσοδα και την επικαιροποίηση των μελετών για τα έργα της Β Φάσης, με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους από την πλευρά του Δήμου Κω.

Ταυτόχρονα ο Δήμος με τους φορείς αλλά και ιδιώτες δημιουργούν το Νέο Οργανισμό Διαχείρισης προορισμού.

5ος Άξονας : Η Καθαρή Κως- Η μεγάλη ανατροπή στο μοντέλο καθαριότητας.

Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει:

– Μελέτη αξιολόγησης του σημερινού μοντέλου του έργου της αποκομιδής απορριμμάτων και προτάσεις αναδιάρθρωσης του συστήματος, με αυστηρό στόχο : καλύτερες υπηρεσίες και μείωση του κόστους που θα μετατραπεί σε μείωση των τελών για τους δημότες.

– Πλήρης αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας. Ενοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού κάτω από μια ομπρέλα με παράλληλες αρμοδιότητες. Θα υπάρξει έτσι βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού.

– Νέες τεχνολογίες. Σταδιακή προμήθεια κάδων νέας τεχνολογίας και νέα χωροθέτηση θέσεων κάδων.

-Λειτουργία σταθμών μεταφόρτωσης.

-Κινητά σημεία ανακύκλωσης στα χωριά της Κω, γωνιές ανακύκλωσης στην πόλη της Κω.

-Έμφαση στην οδοσάρωση, σε όλο το νησί.

6ος Άξονας : Ο Δήμος Κω της Δημοκρατίας, της Ενότητας και της Συνεργασίας

Στην Κω του 2023 υπάρχει μόνο ένας δρόμος: ο δρόμος της ενότητας ,της δημοκρατίας και της συνεργασίας. Με νέους θεσμούς διαβούλευσης και δημοσίου ελέγχου, με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

Το είπα και το εννοώ:

στη νέα τετραετία πρέπει να βγει στη γήπεδο η Εθνική Ομάδα της Κω.

Αυτό σημαίνει αξιοποίηση όλων όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε θέσεις ευθύνης από όποια παράταξη και αν προέρχονται, άσχετα με την πλειοψηφία που θα έχουμε στο Δ.Σ.

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου ήδη διαμορφώνονται ψηφίζονται από τους πολίτες, μέσα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις που εμείς μόνο σε όλη τη χώρα εφαρμόζουμε από το 2014.

Αναδιατάσσονται οι τομείς ευθύνης των Αντιδημάρχων.

Μια Νέα Αντιδημαρχία που θα δημιουργηθεί είναι η Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής.

Στόχος μας επίσης η δημιουργία Συμβουλευτικού Οργάνου με τη συμμετοχή όλων όσων διετέλεσαν δήμαρχοι και στις τρεις δημοτικές ενότητες, χρειαζόμαστε την εμπειρία τους, γι’ αυτό άλλωστε τους είχαμε συμπεριλάβει και στην επιτροπή διαβούλευσης, όπου η ανελλιπής παρουσία στις συνεδριάσεις του κ. Βαρκά αλλά και η παρουσία του κ. Χατζηγιακουμή όποτε το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του ήταν σημαντικές.

7ος Άξονας : Η Κως και η αξιοποίηση του Ιπποκράτη.

Το Σχέδιο Κως 2023 ενισχύει τις μέχρι τώρα προσπάθειες μας στην αξιοποίηση του Ιπποκράτη ως brand name για την Κω. Είναι ένα σημείο στο οποίο θα στηρίξουμε την ανατροπή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας.

Ταυτόχρονα:

-Με ίδιους πόρους του Δήμου δημιουργούμε Μουσείο εικονικής πραγματικότητας αφιερωμένο στον Ιπποκράτη.

-Αναβαθμίζεται η τελετή αναβίωσης του Ιπποκρατικού Όρκου.

-Υλοποιείται η συνεργασία με τη δημοκρατία της Κίνας για τη διοργάνωση συνεδρίων και εκπαιδευτικές επισκέψεις πανεπιστημίων.

-Προχωρούμε σε ολοκληρωμένη καμπάνια προβολής του Δήμου σε πανεπιστήμια και ιατρικές σχολές του εξωτερικού.

-Δημιουργούμε δύο εμβληματικά Μνημεία για τον Ιπποκράτη στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο.

Κυρίες και κύριοι

Το πρόγραμμα ΚΩΣ 2023 θα παρουσιαστεί αναλυτικά στους πολίτες σε μια ανοιχτή και μαζική εκδήλωση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ζερβό που είναι μαζί μας και μαζί θα προχωράμε τα επόμενα χρόνια.

Με ανοιχτά μυαλά, με ανοιχτές καρδιές και ανοιχτούς ορίζοντες.

93 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σας είπα και στο παρελθόν ότι ανακοινώνονται συνεργασίες παρατάξεων με αρχηγούς χωρίς παράταξη. Επίσης σας είπα ότι μετακινούνται συνεργάτες κυρίως από την παράταξη του κυρίου Κυρίτση προς άλλες παρατάξεις. Η σημερινή συνεργασία έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Ο κύριος Κυρίτσης αναδεικνύει και φουσκώνει το γεγονός από ένδεια ισχυρών συμμετοχών στα ψηφοδέλτιο του αλλά και αποχωρήσεις πολλών. Ο κύριος Ζερβός μεγεθύνει και φουσκώνει το ανάστημα του χωρίς περιεχόμενο. Και μέσα σε όλα αυτά πετάνε και κάποιες φωτοβολίδες κοινότοπων προγραμμάτων για να καλύψουν την φτώχια τους. Θα το επαναλάβω. Επιμένω ότι είναι πολύ αργά. Ο μεν πρώτος συσσώρευσε τα λάθη και τα εγκλήματα μιας πενταετίας και ο δεύτερος απεδείχθη ότι ήταν ολίγος για την ηγεσία μιας ανανεωτικής αριστεράς νέων ανθρώπων στα δημοτικά πράγματα..

  • ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
   ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ
   ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

   • Υποψήφιοι δήμαρχοι ρακοσυλλέκτες.... Μαζεύουν σκουπίδια, τα πετάνε στον κουβά μπας και φτιάξουν ψηφοδέλτιο...

    Που και που τους ξεφεύγει και κανένα ολίγον φρέσκο μπρόκολο… Η Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης, η ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ, ο Τριώφλορος τριμηνιαίος δήμαρχος ΤΕΟ και το σούργελο της επανάστασης είναι ότι πιο φτηνό κυκλοφορεί για να διοικήσουν τον Δήμο… Και όμως αυτά τα νούμερα θα πρέπει να συνεργαστούν λόγω Κλεισθένη και απλής αναλογικής όταν προεκλογικά σφάζονται και δεν έχουν λόγω αλαζονείας ΟΥΤΕ σε μια στημένη θεατρική παράσταση που την βάφτισαν debate να βρεθούν και να ανταλλάξουν θέσεις και προγράμματα… Δεν μας αξίζουν οι επικεφαλείς και τα ζωντανά που έχουν μαντρώσει, είναι πολύ λίγοι για την Κω, αλλά δυστυχώς κάποια από αυτά τα μίζερα ανθρωπάκια θα πρέπει να επιλέξουν και να ψηφίσουν οι δημότες… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

   • ΓΙΩΡΓΆΚΗ μας, ΓΙΑΝΝΆΚΗ μας, σας είδα με ποδήλατο να τρέχετε όλο χαρά και τρέλα......

    …. και όλοι καταλάβαμε ότι σας έλειπε…. καλέ .. χαρούλες, ευγένεια, ντυμένος σαν γαμπρός…. Ξεσαλωμένων καρεκλοκένταρων τα παζάρια και τα παντρολογήματα, για την καρέκλα της εξουσίας βρε γαμ@το, τα μισθουλάκια, το μέλι και τα λιλιά της… Όμως πόσα ψηφουλάκια κουβαλά μαζί του ο τσαντοκουβαλητής του ΚΑΐΣΕΡΛΗ, του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και εραστής της καρέκλας ΓΙΑΝΝΆΚΗΣ του αραχτού φραπέ όπως τον βάφτισαν;;;;; … ®Νυχτοκαβαλάρης©

   • Κίνηση ΜΑΤ Κυρίτση στο παζάρι με τον ΖΕΡΒΟ, θα είναι ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ των νεοφυών ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΏΝ...

    Συνεργάζεται μαζί του λόγω των γνώσεων και της πείρα του στο στήσιμο των νέων συνεργατικών… Τρία χρόνια επί Δημαρχίας Καΐσερλη ο Γιαννάκης ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του εγχειρήματος Σ@ΥΡΑ και της παραχώρησης ακινήτων του Δήμου μας, με μπόλικο παραδάκι για το στήσιμο των συνεργατικών σε συγγενείς, κουμπάρες και ψηφοφόρους της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

  • Αυτη η ΙΣΤΟΡΙΚΗ συναντηση και ΙΣΤΟΡΙΚΗ συμφωνια εγιναν στην ΜΑΡΙΝΑ ;;; Ρωτω, απο ποτε η ΜΑΡΙΝΑ εγινε ιδιωτικη επιχειρηση της «ΚΥΠ» και της «Δυναμης» Αλλαγης;;; Σαν δεν ντρεπονται….. Περα απο αυτη την » ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ» τι θελει να μας πει ο Γιαννακης οτι εφυγε απο τον Τοπικο Συριζα που ειναι τοσο «ΚΑΚΟΣ» και πηγε κατευθειαν στον Κυριτση που ειναι τοσο «ΚΑΛΟΣ»;; Ακου Γιαννακη την εκανες την μ…λακια σου.Νομιζες οτι θα εκλεγοτανε ο Κυριτσης και τον…αγαπησες πολυ..και ξαφνικα. Γιατι ρε Γιανανκη δεν πηγες στην Ρουφα;; Και αυτη υποψηφια ητανε..Δεν λεω για τον Θοδωση γιατι αυτος …δεν υπηρχε ΤΟΤΕ και ειναι και ΠΑΛΙΟΣ!! Βιαστηκες Γιαννακη και ως γνωστον ..»οποιος βιαζεται σκονταφτει.» Και εσυ εχασες και την, οποια , μουρη ειχες και, κυριως ,την θεση στον Δημο. Καληνυκτα και εσυ Γιαννακη οπως ο Μυλωνας (και χειροτερα)…

   • 2000 μονος του ο ζερβος σε συνεργασια που ειχε ανακοινωθει απο μερες.
    κι τα καλυτερα ερχονται

 2. Σαν να διαβάζει το πρόγραμμα της Ισχυρής Κω ένα πράγμα. Να ‘ναι καλά ο Νικηταράς, τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση να γράφει το δικό του.

 3. Επιτελούς με τις δυνάμεις της αλλαγής σε συνεργασία Γιώργο μπράβο. Μαζί με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. Σίγουρη η νίκη σου!!!

 4. Καταλαβαινω, ειναι αλλος ενας υποψηφιος. Γιατι περα απο τον εαυτο του και τους δικους του δεν υπαρχει κατι αλλο… σωστα;

 5. Μαζί με τον Όλιβερ Χάρντι αποτέλεσαν ένα από τα διασημότερα κωμικά δίδυμα … Ανάμεσα στον Σταν (Λόρελ) και τον Όλι (Χάρντι) ο πρώτος ήταν ο πιο κουτός.

 6. Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου δεν υπάρχει εκδήλωση. Θα πάρετε όλοι 1 μέρα ρεπό.

  • Χαχαχαχαχαχαχα να σαι καλά φίλε μου ,η αλήθεια είναι ότι το έχουν παρακάνει πιο. Όπου γάμος και χαρά η βασιλω πρώτη! Δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Από εσπερινους μέχρι βαφτίσεις και κηδείες………

 7. Γιαννάκης ήσουν όπως σε ανέφερε αυτός που γλειφεις τώρα και Γιαννάκης θα παραμείνεις….Μαύροο ο ο ο ο ο όσο δεν πάει άλλο…

 8. Τελικά ποιος στρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που τον εξέλεξαν και του έδωσαν φωνή στις προηγούμενες εκλογές; Ντροπή σας κ.Κυρίτση μαύρο σε εσάς και στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Ζερβό.

 9. ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ; ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΚΤΑΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ 100.000 ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ; ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ . ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΕΚΑΜΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΧΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ. ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.

 10. Θα ψήφιζα Δύναμη αλλαγης αλλά ντρέπομαι, συστράτευση με τους υποψηφίους που βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ που πούλησε την Μακεδονία Γιώργο δεν έπρεπε να κάμεις.Ντροπή

  • ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΦΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..ΤΑ ΝΕΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΕΡΧΟΝΤΑΙ….ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ

 11. Η παράταξη Διεση σήμερα απο ότι βλέπω στις φωτογραφίες αποτελείται απο τον Ζερβό και τους δικούς του! Άλλος δεν υπάρχει.

 12. η συμφωνία είχε κλείσει απο το φθινόπωρο. Για να καταλάβετε τι λέω απο το καλοκαίρι και μετά όσο κι αν ψάξετε δε θα βρείτε μια ανακοίνωση του Ζερβού για το Δήμο. Φανταστείτε!!!! επικεφαλής παράταξης και να μην έχει βγάλει για πολλούς μήνες ούτε μία ανακόίνωση για το Δήμο. Γελάνε και οι πέτρες δηλαδή. Είχε κλείσει συμφωνία γιατί πίστευε ότι ο κυρίτσης θα βγει ξανά και θα του δώσει έμμισθη θέση. Για το μεροκάματο ρε γαμώτο. Στα ……. όλοι οι άλλοι. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάξανε. Θα πάει στο σκουπιδοντενεκέ κι ο ένας και ο άλλος. Αυτό χρειάζεται η κοινωνία μας για να ξεβρωμίσει. Στο σκουπιδοντενεκέ και γραμμή για τη χωματερή

 13. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 14. Διαβαστε την εισηγηση του Δημαρχου για να καταλαβετε πως ειναι οι εισηγησεις και πως κατατιθεντε οι προτασεις. Σας το ειπα και χθες, ειναι παλαιοπασοκος και ξερει να κανει προτασεις, ξερει να καταθετει προτασεις. Απο εσας ποιος ξερει; ΚΑΝΕΝΑΣ. Ακομα κι ο μαυροκυκλιασμενος ασχετος ειναι. Διαβασετε λοιπον για να μαθετε.

 15. Δεν μπορειτε να νοιωσετε την πολιτικη κινηση αυτης της συνεργασιας και την δυναμικη που εχει. Νομιζετε οτι η χθεσινη συγκεντρωση-φιασκο ηταν σωστη; Ποσο λαθος κανετε! Θα το καταλαβετε πολυ συντομο οταν θα ολοκληρωθουν οι κινησεις Κυριτση και δεν θα καταλαβαινετε απο που θα σας ερχονται οι μπατσοι.

 16. Ο Γιώργος δεν ήταν που έλεγε για του τεμπέληδες τις καθαριότητας και την ανάγκη ιδιωτικοποίησης της;

 17. Αυτός Δήμαρχε ούτε για την ΑΟ ΔΙΚΑΙΟΥ δεν κάνει..Όχι και ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ…μΗ Χ…Ω…
  βΡΕ γΙΑΝΝΆΚΗ ΦΈΡΕ ΠΙΑ ΔΈΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΈς ΑΠΟ ΤΗδιεση..Έλα να σου υπογράψω εγώ που ξενυχτούσα εκεί στο νοσοκομείο απέναντι….Να δείς βρεμένη σανίδα…..χάτε ώρα ήταν να φανερωθείς και εσύ….Ο Μυλωνάς σε μάρανε που τον κατηγορούσες….

 18. δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο. Απλά ξεφτίλα. Τώρα που φεύγουν όλοι απο τον Κυρίτση αυτός βρήκε να πάει μαζί του. Πάντα όλα σε λάθος χρόνο με λάθος ανθρώπους. Ευτυχώς για να φαίνεται μέχρι που φτάνει το μπόι του και να μη μεγαλοπιάνεται

 19. οι υπογραφές είναι το μόνο εύκολο λέει ο Γιάννης..
  Ε. φέρε μία…
  παράταξη…με ένα άτομο…Εγώ και οι δικοί μου….

  • Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
   τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
   όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…..

 20. τουλαχιστον ο νικολακης ο μεγαλοιδεολογος-επαναστατης πηρε κανενα μηνιατικο απο τον δημο

  εσυ ρε κοροιδισιε οχι μονο ε τουε χαμενους, ουτε συμβουλος με τον καινουργιο νομο. Γι αυτο ησουν και θα μεινεις γιαννακι

 21. αυτη ηταν η απαντηση σου στη χτεσινη συγκεντρωση;σε ειχα για ποιο σκληρο αντιπαλο…κριμα δεν εχει ενδιαφερον

 22. Αλαγρα με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ Κυριτση μου.Τι ελεγες πριν 1 μηνα για το ΣΥΡΙΖΑ.ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΤΩΡΑ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ.Γι αυτό ηθελες και το Χοτ Σποτ.

 23. χτες δεν εμπαινε ο κοσμος στην αιθουσα, σημερα παρουσιαζει τον κυριο σταυρους ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

 24. Βρε καλά σας είναι πιο! Νικηταράς δήμαρχος. Τι δεν καταλαβαίνετε?

 25. Μακριά από την κοινωνία, κουρασμένοι, φοβισμένοι για την επερχόμενη ήττα, χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος απέχει επιδεικτικά από τις συγκεντρώσεις τους.
  Το μόνο τους κίνητρο που τους κρατά ακόμα ενωμένους είναι οι έμμισθες θέσεις και το χρήμα των απευθείας αναθέσεων που μοιράζονταν πέντε χρόνια μεταξύ τους.

 26. Ειλικρινά ας μου απαντήσει κάποιος…
  Ερώτημα πρωτο: η παράταξη του Ζερβού με την παράταξη του Κυριτση…

  Οκ… Ο Κυριτσης έχει παράταξη… Ο Ζερβός για ποια ακριβώς παράταξη μιλάει??? Μοναχός του δεν έμεινε????

  Ερώτηση 2: κε Βαβλα που γκαριζατε για την στήριξη του Σύριζα στον Νικηταρά, τι έχετε να πείτε τώρα???
  Κωλοτουμπα κε Βαβλα τώρα????

  Ερώτηση 3: όταν ο Κυριτσης έλεγε ότι θα κάνει τοπικό δημοψήφισμα, θα έκλεινε το λιμανι, τι έκανε?? Μας το φόρεσε το χοτ σποτ…

 27. Τουλάχιστον ο Γιαννης αν εκλεγει εκανε deal και πηρε θεσουλα, εσεις οι υπόλοιποι? τι θα πάρετε? Ο Βαβλας φωναζε για τον ΣΥΡΙΖΑ φωναζε και τώρα κ@λοτούμπες

 28. Ο Δημητράκης ο Χ που είναι τωρα να μας πει για τον ΣΥΡΙΖΑ,η θα κανει και αυτος την κ@λοτουμπα του.

  Βαβλα σχόλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ

 29. χαχαχαχα αγελαδες στο κεντρο τησ πολης τρωνε χορτα στο παρκο!!!χαχαχα

  μονο στην ΙΝΔΙΑ γινονται αυτα! κυριτση πως το καταντησες ετσι το νησι!ΤΣΑΝΤΙΡ ΜΑΧΑΛΑ!ΧΑΧΑΧΑ

 30. Γιάννης Ζερβός..

  Είναι επίσης κοινή παραδοχή ότι η λειτουργία του ΚΕΠΥ προστάτευσε την τουριστική εικόνα του νησιού μας για το 2016 κι έτσι αποτράπηκε η επανάληψη των θλιβερών συμβάντων του προπέρσινου καλοκαιριού, για τα οποία αποκλειστική υπεύθυνη ήταν και είναι η Δημοτική Αρχή Κυρίτση. Αυτό πλέον έχει γραφτεί στη συνείδηση κάθε ενήμερου Κώου δημότη..
  Θαυμάστε τούμπες….

 31. Σχόλιο Κυριτσικών για τον Ζερβό..

  Ξύπνησα Γιαννάκη και σε ονειρεύομαι αραχτό σε ξαπλώστρα να ρουφάς τεμπέλικα τον φραπέ σου… 14 Ιαν 2017 at 14:35:58
  Τραβάω κουπί να πάει η Κως μπροστά αλλά με τεμπέληδες σφουγγοκωλάριους εξαρτημένους από το κοντό του ΣφΥΡΙΖΑ σαν και εσένα που βαριέσαι πως θα πάμε μακρύτερα;;;;

 32. σχόλιο Κυριτσικού για τον Γιάννη…

  ΜΟΥΓΚΑ τεμπελο-ΓΙΑΝΝΑΚΗ;;; Θα μάθουμε τελικά εάν έκανες κανένα μεροκάματο με ΙΚΑ ή ……..;;; 14 Ιαν 2017 at 14:21:59
  Παλιάς κοπής λαϊκιστής και κολωτούμπας. Στην πρώτη του Φλεβάρη η Fraport παραλαμβάνει τα αεροδρόμια που ξεπούλησε η κυβέρνηση σου, ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα κάνουμε εκείνη την ριμάδα την κατάληψη ή τώρα κλ@νουμε κομματικές πατάτες Γιαννάκη ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Μπράβο Γιάννη…

 33. Γιάννης Ζερβός σε Κυρίτση..

  Τους ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στο 2018, ότι διοικούν ήδη 4 χρόνια, ότι οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει εδώ και καιρό, ότι η σύγκριση των εξαγγελιών τους με τα πεπραγμένα τους είναι τουλάχιστον απελπιστική, και ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

  χα.χα.χα.

 34. Γιάννης Ζερβός για Κυρίτση

  Ας συνεχίσουν λοιπόν τις συγγνώμες. Ίσα που προλαβαίνουν. Όχι για να μας πείσουν ότι άλλαξαν ξανά, (τέτοια μοιραία λάθη μια φορά συμβαίνουν) αλλά για να απέλθουν από τη Δημαρχία κατάτι εξιλεωμένοι. Τους απομένει ενάμισι έτος.

  ψηφίστε-σταθερότητα απόψεων..

 35. Γιάννης Ζερβός σε Κυρίτση…

  Μόνο έτσι θα ανακτήσουμε το συλλογικό βηματισμό μας.
  Μόνο έτσι θα κερδηθεί η χαμένη πενταετία από την καταστροφική πολιτική του κ. Κυρίτση.

  χα.χα.χα.

 36. #Δίεση:
  Ο τέως γραμματέας της Νομαρχιακής Β.Σ του ΠΑΣΟΚ και διαχρονικός συλλέκτης κομματικών παρασήμων είναι ικανός να ισχυριστεί πως μας ήρθε θεόσταλτος, όπως το μάννα από τον ουρανό – Δεν είναι η Κως το νησί των Λωτοφάγων, κ. Κυρίτση – Οι μέρες της εξουσίας σας είναι μετρημένες…

  Ξέχασα,ξέχασα,ξέχασα…

  • για τον κοψιμιο, τον κοντοπιθαμο μνημονιοσκιστη και τον δεινοσαυρο της μπεκροπαρεας τι εχει να σουρει.

 37. Γιάννης Ζερβός…

  Επαναλαμβάνουμε, η κοροϊδία έχει και όρια, κ. Κυρίτση. Οι δημότες όλα αυτά δεν τα ξεχνούν.
  Δεν είναι η Κως το νησί των Λωτοφάγων.

  Γιάννη κουράστηκα να θυμάμαι τι ξέχασες..
  Οδυσσέας Αλήτης…

 38. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Αυτό το γεγονός της λεγόμενης συνεργασίας μοιάζει με το φαινόμενο της οφθαλμαπάτης που παρουσιάζεται συχνά σε εγκαταλελειμένους ανθρώπους στην έρημο. Όλοι όσοι βρήσκονταν στην αίθουσα και ειδικά οι δύο αρχηγοί εγκαταλελειμένοι από συμβούλους και ψηφοφόρους βλέπουν μπροστά στην ερημία τους μια εθνική ομάδα να παίζει μπάλλα, Βλέπουν την δίεση με τα δεκάδες στελέχη και τα πανώ να υπερίπτανται. Κουρασμένοι όπως είναι, τους βλέπετε άλλωστε στις φωτογραφίες, βλέπουν ένα ολυμπιακό στάδιο γεμάτο ψηφοφόρους να ζητωκραυγάζουν. Κάποιος πρέπει να τους σκουντίξει γιατί οι εκλογές θα γίνουν καλοκαίρι και ο ήλιος δεν αστειεύεται.

 39. Επιτελους δυο πολιτικοι πιη χαμογελουν ηρεμα, απλα, ανθρωπινα οχι σαν τον κοψομιο που αφενος εχει το χερι στην κοιλια σαν τον Ναπολεοντα αφετερου εχει το χαμογελο της κομπρας. Σκετος φιδι.

 40. Ρε Γιαννη, με ποιες εσωκομματικες διαδικασιες βγηκε η απόφαση η ΔΙΕΣΗ να συμπλεύσει με τον ΚΥΡΙΤΣΗ; Εσυ εισαι η ΔΙΕΣΗ; Εμεις; Εκτεθήκαμε για χαρη του συνδυασμου και τωρα μας γραφεις και εχεις και το θρασος να μιλας για την ΔΙΕΣΗ; Για σενα να μιλας…αντε μπλέξαμε με ολους τους ψευτοδημοκρατες…

 41. Ποσα χρήματα δίνει ο Κ.Νικηταρας για σχολιαστές που να κράζουν τον Κ.Κυρίτση στο aegeanews; Έλεος που έχουμε φτάσει δεν υπολογίζει τίποτα το μόνο που τον νοιάζει είναι να πάρει τις εκλογές.

 42. σε μενα ειχε ερθει για να με βαλει, για να ξεδρομιζε το νησι απο τον κακο ανθρωπο.
  Αλλα ειχα τον νου μουτι δεν μπορει το παληκαρι. Παντως σημερα απο το απολυτο μηδεν καταφερε να γινει το θεμα του απογευματος. Τεραστια επιτυχια για αυτον.
  Απο αυριο, παλι οτι ηταν θες

 43. δεν ξερω ποια ειναι η σημερινη παγκοσμια ειδηση. Η φωτια στην Παναγια των Παρισιων ή δηλωση του γραφικου;

 44. 33% ΧΘΕς- 33% και 4 σταυροι σημερα. (ποσοι θα κοψουνε απο το ξενερωμα και την αηδια θα το καταλαβεις σε 1 μηνα)

 45. Σε φοβούνται Γιάννη! Κάποιοι σε γνωρίζουν καλά και φοβούνται την εξυπνάδα και τις ικανήτητές σου. Εφιάλτης τους έγινες!

 46. Μουζουράκης για Ζερβό…

  Ο δήθεν αριστερός κ. Ζερβός που κατάπιε ένα ολόκληρο μνημόνιο και έκανε γαργάρα μια τεράστια κ@λοτούμπα του κ. Τσίπρα, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους Κώους πολίτες στο Πυλί που έφαγαν ξύλο από τα ΜΑΤ γιατί υπερασπίζονταν την τουριστική ταυτότητα του νησιού και τον τόπο τους.

 47. Μουζουράκης σε Ζερβό…

  Αν πιστεύει ότι είναι πλειοψηφία γιατί δεν κάνει μια συγκέντρωση για να δούμε πόσους θα μπορέσει να μαζέψει. Άλλωστε η απήχηση του κ. Ζερβού μετρήθηκε στις εκλογές. Προφανώς αυτό δεν συγχωρεί ο κ. Ζερβός στους πολίτες της Κω.

 48. Μουζουράκης για Ζερβό

  Φαντασιώνεται τον εαυτό του επικεφαλής παράταξης, μόνο που αυτή η παράταξη δεν υπάρχει πλέον, ήταν μιας χρήσης. Ας βολευτεί με το ρόλο της συνιστώσας σε ένα “αντικυριτσικό ψηφοδέλτιο”, αγκαλιά με όλα τα φθαρμένα πρόσωπα του χθες. Είχε συνεργαστεί άλλωστε μαζί τους, καιρός να επιστρέψει πάλι πίσω

 49. Νίκη από την πρώτη Κυριακή και με μεγάλη διαφορά! Θέλουμε δήμαρχο όχι υποκατάστατο και υποχείριο..

 50. Τώρα που θα φύγει ο δικός σας ο όνειδος θα ήμαστε μια χαρά και άσε τον ΣΥΡΙΖΑ ερχετε η σειρά του ..πρωτα εσείς όμως.. μακριά και ποτέ ξανά..

  • Δεν κατάλαβες..Σε όλες τις ανακοινώσεις που έχουν πλάκα-ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ-Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ-ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΣΕΡΝΑ-ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-δεν ξαναγινε-ειναι θαυμα- κ.λ.π. πέφτουν όλοι και γράφουν για να γελάσει ο κάθε πικραμένος….Δεν πήρες είδηση πως όλοι εδώ σπάνε πλάκα?

 51. Μουζουράκης για Ζερβό

  Φαντασιώνεται τον εαυτό του επικεφαλής παράταξης, μόνο που αυτή η παράταξη δεν υπάρχει πλέον, ήταν μιας χρήσης. Ας βολευτεί με το ρόλο της συνιστώσας σε ένα “αντικυριτσικό ψηφοδέλτιο”, αγκαλιά με όλα τα φθαρμένα πρόσωπα του χθες. Είχε συνεργαστεί άλλωστε μαζί τους, καιρός να επιστρέψει πάλι πίσω

 52. ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΤΑΖΕ Ο ΚΑΜΑΤΡΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΑΜΠΟΥΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΛΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.