ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ – ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Πολιτική σύμπραξη αρχών και πρακτικών που έχει δοκιμαστεί | Δ. Βαγγέλης: Ανοιχτά χαρτιά | Ι. Ρούφα: Έχουμε 10 Αντιδημάρχους με εναλλαγή, εγώ δεν θα είμαι Αντιδήμαρχος!

42
1452

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ – ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (κοινή συνέντευξη τύπου στο Blue Lagoon): Πολιτική σύμπραξη αρχών και πρακτικών που έχει δοκιμαστεί | Δ. Βαγγέλης: Ανοιχτά χαρτιά | Ι. Ρούφα: Έχουμε 10 Αντιδημάρχους με εναλλαγή, εγώ δεν θα είμαι Αντιδήμαρχος! «Σημαντική πολιτική παρουσία ο Ν. Μυλωνάς» (όταν ρωτήθηκε για την απουσία του).

Η Ιωάννα Ρούφα στην εισήγησή της ανέπτυξε το πλαίσιο και τις βασικές αρχές της προγραμματικής σύγκλισης, λέγοντας ότι η σημερινή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την ίδια και την παράταξή της. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η συμμετοχή κάθε κίνησης στην κοινή μας προσπάθεια γίνεται με όρους ισοτιμίας και πλήρους πολιτικής αυτονομίας.

Παρών στην συνέντευξη τύπου ήταν και ο Επικ. της ΠΑΝΔΗΜΑ Μηνάς Χατζηαντωνίου.

Ο Δ. Βαγγέλης τόνισε (παραπέμποντας στον Οδυσσέα Ελύτη) ότι η συνεργασία αυτή γίνεται με «ανοιχτά χαρτιά».

Μίλησε για το πλαίσιο της συνεργασίας το οποίο δόθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση της κίνησης Συμπαράταξη ενεργών πολιτών τονίζοντας μεταξύ άλλων θέματα όπως «τουρισμός είναι ο τόπος» (κορεσμός), φυσικοί πόροι, πρωτογενής τομέας, ΧΥΤΑ, αλλά και ανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών (απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας τόσο ο ίδιος, όσο και οι Νίκος Τσακίρης και Δημήτρης Πικιώνης που ήταν πάγιο αίτημα από παλιά της Συμπαράταξης.

Στο ερώτημα για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι από την κίνηση απάντησαν αρχικά οι Δ. Βαγγέλης και Ν. Τσακίρης (χωρίς να αποκλείονται και τα υπόλοιπα μέλη που υπογράγουν την ανακοίνωση).

Σε ερώτηση της Μ. Παπαζαχαρίου για το αν η συνεργασία έκλεισε μετά τη συνάντηση με Λαφαζάνη, η απάντηση της Ιωάννας Ρούφα ήταν ότι άλλοι νοιάζονταν για κομματικά χρίσματα και δαχτυλίδια από παλιά. Ενώ, η παράταξή της είναι η μόνη παράταξη που δεν επηρεάζεται από παράγοντες και παραγοντίσκους. Ο Ν. Τσακίρης απάντησε ότι αυτή η ερώτηση τους προσβάλλει ως συλογικότητα. Ενώ και ο Δ. Βαγγέλης τόνισε ότι άσχετα από την όποια πολιτική τοποθέτηση καθενός υπάρχει μια αυτοδιοικητική διεκδικητική πορεία.

Τέλος, στο ερώτημα αν δεν γινόταν αυτή η συνεργασία αν θα μπορούσε να εκφραστεί εκλογικά η Συμπαράταξη η απάντηση ήταν ότι η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα έκφρασης στις συλλογικότητες και θα μπορούσαν για παράδειγμα να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο με 33 υποψήφιους ή ακόμα θα μπορούσαν να κατέβαιναν απλά στο τοπικό συμβούλιο Κω.

EIΣΗΓΗΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΡΟΥΦΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ – ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για όλα τα μέλη της παράταξης Όραμα και Δράση.

Τα τελευταία 4,5 χρόνια που έχω την τιμή να ηγούμαι αυτής της παράταξης, επεδίωξα και επιδιώξαμε με κάθε τρόπο τη συνεργασία και τη συνεννόηση. Τουλάχιστον με όσους πιστεύουν στην πολιτική ως δράση ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι ως εφαλτήριο εκπλήρωσης προσωπικών στρατηγικών και επιλογών.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας με την κίνηση – παράταξη ΠΑΝΔΗΜΑ υπό τον κύριο Μηνά Χατζηαντωνίου που πιστεύω ότι στο πρόσωπό του αντανακλάται αυτό που προανέφερα, δηλαδή η θεώρηση της πολιτικής ως δράση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Σήμερα ανακοινώνουμε μία ακόμα προγραμματική και πολιτική συνεργασία με την κίνηση «Συμπαράταξη Ενεργών Πολιτών».

Οφείλω να επισημάνω, ότι η συμμετοχή κάθε κίνησης στην κοινή μας προσπάθεια γίνεται με όρους ισοτιμίας και πλήρους πολιτικής αυτονομίας. Τόσο το «Όραμα & Δράση» όσο και οι κινήσεις που συμπράττουν μαζί μας, «ΠΑΝΔΗΜΑ» και «Συμπαράταξη Ενεργών Πολιτών», διατηρούν την ανεξάρτητη πολιτική τους ταυτότητα και το στίγμα τους στην τοπική κοινωνία.

Οι συνεργασίες αυτές επετεύχθησαν μετά από διάλογο και εδράζονται στη συναντίληψη για καίρια ζητήματα που απασχολούν το νησί μας. Συνεργασίες που γίνονται πάνω από το τραπέζι και υπό το φως της ημέρας. Συνεργασίες που αποφασίστηκαν από εμάς τους ίδιους και δεν διεκπαιρεώθηκαν παρασκηνιακά από παράγοντες ή παραγοντίσκους.

Βασική παράμετρος, για εμάς, αποτελεί η μετατόπιση του πολιτικού λόγου και της εφαρμοσμένης πολιτικής από το θυμικό, στο πραγματικό. Αλλά και η εγκαθίδρυση μίας καθαρής σχέσης μεταξύ πολίτη και πολιτικής ηγεσίας, που θα εδράζεται στην πραγματική έννοια των όρων «ανάπτυξη» και «λογοδοσία».

Όπως έχω επισημάνει, το πρόγραμμα και οι θέσεις που καταθέτουμε στηρίζονται σε τρεις ξεκάθαρους πυλώνες για να μπορεί ο δημότης να μας κρίνει με καθαρούς όρους στο τέλος της θητείας μας.

Στον πυλώνα της υλοποίησης, δηλαδή σε αυτά που είναι εφικτό να γίνουν στην τετραετία. Συγκεκριμένα, μετρήσιμα, κοστολογημένα…

Στον πυλώνα του σχεδιασμού, δηλαδή σε αυτά που ξεκινούν οι διαδικασίες εντός της θητείας μας αλλά η υλοποίησή τους θα είναι μεταγενέστερη.

Στον πυλώνα της διεκδίκησης, δηλαδή σε αυτά που διεκδικούμε για την Κω σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την εκάστοτε κυβέρνηση.

Για εμάς, και εδώ μπαίνει η ξεκάθαρη γραμμή που διαχωρίζει τη δική μας πολιτική πρόταση με οποιονδήποτε άλλο, ότι βρίσκεται στα όρια του νησιού και του Δήμου μας, πρέπει να είναι στην αρμοδιότητα της εκάστοτε Δημοτικής αρχής.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το θέμα της υγείας, του αιγιαλού και παραλίας, των ακινήτων που το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν μας επιτρέπει την αξιοποίησή τους, των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και μια σειρά θεσμικών ζητημάτων που διευκολύνουν τη λειτουργία τόσο του Δήμου, αλλά και των Νομικών του προσώπων, όπως αυτά κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Συνέδριο της Ρόδου. Είναι στόχοι αμιγώς αυτοδιοικητικοί και διεκδικητικοί.

Με βάση αυτή την αρχή, σχεδιάζουμε τοπικά και διεκδικούμε κεντρικά ένα νέο μοντέλο διοίκησης, που θα καθιστά το Δήμο μας φορέα ουσιαστικής τοπικής διακυβέρνησης, μακριά από το υφιστάμενο συγκεντρωτικό μοντέλο που λειτουργεί επί της ουσίας ως τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και δυναμική.

Διεκδικούμε τη δυνατότητα και την απαιτούμενη πολιτική και νομοθετική ευελιξία, ώστε η Κως να αναπτυχθεί με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που διαθέτει και σύμφωνα με τη νησιωτική ρήτρα.

Δεν απεμπολούμε τη στρατηγική σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα με όρους, όμως, απόλυτης διαφάνειας, δημόσιου συμφέροντος και λογοδοσίας που θα εξασφαλίζει ποιότητα υπηρεσιών και θα αποτρέπει τη δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών για αύξηση του κόστους.

Η Κως μπορεί να έχει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι, ως νησί διαθέτει περιορισμένους φυσικούς πόρους.

Σε αυτή την παραδοχή εδράζεται το πρώτο σημείο της συμφωνίας μας με τις δύο συμπράττουσες κινήσεις πολιτών.

Αν θέλουμε να επιτύχουμε την πραγματική αειφορία στην ανάπτυξη, πρέπει να δράσουμε τώρα βάζοντας κανόνες, απαιτώντας σεβασμό, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τις δράσεις που θα θωρακίσουν την Κω της επόμενης μέρας.

Γι’ αυτό και θέτουμε ως προμετωπίδα της πολιτικής μας πρότασης τον ενιαίο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό μέσω του οποίου θα πετύχουμε έναν διττό στόχο.

Από τη μία θα δώσουμε αξία και προοπτική ανάπτυξης στις περιουσίες των συνδημοτών μας και από την άλλη θα προστατεύσουμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτού του τόπου.

Δυστυχώς, κάποιοι που δήθεν κόπτονται για το νησί, βολεύονται με την υφιστάμενη κατάσταση καθώς τους επιτρέπει να παρακάμπτουν το δημόσιο συμφέρον προς ίδιων όφελος.

Απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα σηκώνουμε το ανάστημά μας, υψώνουμε τη φωνή μας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την κοινωνία οδηγώντας την Κω σε έναν άλλο δρόμο που δίνει προοπτική και ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ένα ακόμα βασικό πεδίο σύγκλησης και συνεργασίας είναι ο πρωτογενής τομέας με στόχο να καταστεί εφάμιλλος του τουριστικού μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες αναπτύξαμε σε προηγούμενη συνέντευξη τύπου.

Μεταβάλουμε τον τρόπο καταμερισμού των διαθέσιμων δημοτικών κεφαλαίων για έργα και δράσεις, επενδύοντας στην ισομερή και αναλογική κατανομή, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι την εισφοροδοτική ικανότητα κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Αναδιατάσσουμε τη διοικητική δομή του Δήμου σε όλα τα επίπεδα φέρνοντας το Δήμο εγγύτερα στο δημότη.

Ανατρέπουμε την υφιστάμενη πολιτική για την κοστολόγηση των υπηρεσιών και την επιβολή τελών στη λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Επενδύουμε στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την οικονομική δραστηριότητα που μπορεί να αναπτυχθεί γύρω από αυτό.

Σχεδιάζουμε και διαμορφώνουμε (θα γίνει ξεχωριστή παρουσίαση γι’ αυτό) ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής πολιτικής και στρατηγικής που εδράζεται στην ανάδειξη του τόπου και της ιδιαίτερης αξίας κάθε γωνιάς του νησιού μας.

Αναδεικνύουμε την τοπική παραγωγή στηρίζοντας τους ανθρώπους μας που παράγουν ποιοτικά επώνυμα προϊόντα δίνοντας ταυτότητα και αναβαθμίζοντας το brand name του προορισμού.

Συνδέουμε όλα τα παραπάνω με την Ιπποκρατική μας κληρονομιά και τον νησιωτικό μας πολιτισμό δίνοντας επιτέλους ένα διαφορετικό στίγμα αντίληψης των πραγμάτων.

Επειδή δεν θέλω να μονοπωλήσω τη συνέντευξη και μπορώ στη διαδικασία των ερωτήσεων να αναπτύξω και άλλα θέματα, θα ήθελα να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω για την ιδιαίτερη τιμή που μου προσφέρει αυτή η συνεργασία και να ομολογήσω ότι αυτή την συνεργασία με τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, την επιδίωκα εδώ και χρόνια. Δεν προκύπτει λοιπόν από την αναγκαιότητα ενός εκλογικίστικου μηχανισμού. Πρόκειται για μια πολιτική σύμπραξη αρχών και πρακτικών που έχει δοκιμαστεί μέσα από ένα πρίσμα πολιτικής κριτικής αντίληψης για την πορεία του τόπου.

42 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σήμερα Σαββάτο 13 Απριλίου έχει 12 εσπερινούς και 1 κηδεία. Σε όσους περισσότερους πάτε, τόσο το καλύτερο για σας.

  • Ο Τριώφλορος ΘΕΟΔΌΣΗΣ πουλά ΔΎΝΑΜΗ χωρίς να έχει συμπληρώσει ψηφοδέλτιο, στην ΡΟΎΦΑ περισσεύουν ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ...

   Ελπίζουν οι πολίτες της Κω οι 10 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ να μην απαιτούν ΜΙΣΘΟ… Θα πει κάποιος με την προσθήκη της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, με ολίγο από ΜΥΛΩΝΆ αλλάζει σημαντικά το σΟύΡΑΜΑ ΡΟΥΦιΑνιές και Καταγγελίες;;; Με καμιά δεκαριά υποψήφιους κλείσει το ψηφοδέλτιο της ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ σαν νούμερα …. ΌΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΌΣ ΔΕΝ ΠΊΣΤΕΥΕΙ ότι όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι από τις ΔΕΞΙΕΣ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ του ΣφΥΡΙΖΑ ορθόδοξοι ανένταχτοι της αριστεράς κουβαλάνε Περισσότερους από 100-150 σταυρούς!!!! Και εάν καταφέρουν να εκλέξουν ένα σύμβουλο θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την ΡΟΥΦΑ ή θα ζητάνε ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΉ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ παζαρεύοντας με τον εκλεγμένο δήμαρχο όπως απαιτούσε και ο ΜΥΛΩΝΆΣ;;; ®Νυχτοκαβαλάρης©

   • σε πονά πολύ που ο Μυλωνάς όπως σας έδωσε τη δημαρχία έτσι θα σας την πάρει

  • Σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου εκτός από τη πρωινή λειτουργία θα γίνουν και 2-3 μνημόσυνα. Να είστε εγκαίρως εκεί.

  • ΑΔΎΝΑΜΟ ΣΟΎΡΑΜΑ και ΔΕΞΙΑ ΔΕΚΑΝΊΚΙΑ, η ΠΑΡΆΤΑΞΗ που στηρίζει την ΜΠΟΥΡΔΑ απ όπου και αν προέρχεται...

   ΜΡΙΆΜ τουρλού, τουρλού με κοψιμιούς, ζαρζαβατικά, σάπια φρούτα και όλο αγωνία οι δημότες αλημένουν τα υπόλοιπα από διάλυση συντρόφια του ΣφΥΡΙΖΑ… Θα μπορούσε κάποιος να την βαφτίσει και ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ή ΡΩΣΙΚΉ ΣΑΛΆΤΑ ή ακόμα καλύτερα σκ@τά ολέ σαν τα μούτρα τους…. #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

 2. Η σύμπραξη αυτής της ομάδας των συμπολιτών μας με την παράταξη της κυρίας Ρούφα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να λάβουμε υπόψη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Το πρώτο είναι ότι ο κύριος Κυρίτσης χάνει αρκετούς ψήφους αφού όλοι τους είχαν ψηφίσει τον κύριο Μυλωνά του ψηφοδελτίου Κυρίτση. Τώρα τι σχέση έχουν σήμερα αυτά που λένε τώρα με αυτά που έκαναν τότε ας αναρωτηθούμε. Το δεύτερο είναι λίγοι για να εκλέξουν σύμβουλο. Αυτό δείχνει ότι το μέλημα τους ήταν να τιμωρήσουν τον κύριο Κυρίτση. Και τρίτον θα λειτουργήσουν ως φράξια αφού διατηρούν την αυτονομία τους μέσα σε μία παράταξη που έχει άλλα χαρακτηριστικά. Κατά την άποψη μου ορθά ο κύριος Νικηταράς δεν απεδέχθη την ομαδοποίηση υποψηφίων. Άλλωστε αυτά τα πολιτικά πειράματα έχουν αποτύχει οικτρά εις βάρος του νησιού όπως αυτού του κυρίου Μυλωνά.

  • ΠΟΝΆΕΙ, ΣΕ ΠΟΝΆΕΙ ΠΟΛΎ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΆ, ΛΑΡΡΥ ΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΕΚΡΟΠΑΡΈΑ...

   ΠΟΥΛΗΣΑΝ τον ΖΕΡΒΟ, ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΦΑ. οι Μουμιοποιημένοι Καραγκιοζοπαίχτες ΚΑΐΣΕΡΛΗΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ-ΠΑΥΛΙΔΗΣ και η μπεκροπαρέα πιστεύοντας ότι θα κέρδιζαν τον ΚΥΡΙΤΣΗ με τον κοψιμιό Τριώφλοφο 3flor ΤΕΟΝΤΟΣΗ που τράβηξαν έξω από το πηγάδι… ΌΜΩΣ οι συνεργασίες της ΡΟΎΦΑ και του ΚΥΡΙΤΣΗ άλλαξαν το σκηνικό και το πιθανότερο είναι ο δειλός Τριώφλορος ΤΕΟ, ο καταστροφέας του χωριού του με του ΤΡΙΏΡΟΦΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ στον ΑΣΏΜΑΤΟ να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος τρίτος και καταϊδρωμένος… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

   • ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΕ περνα από Δευτερα να πληρωθείς,κλεισαν και τα σφαγεια,σου εφυγε και …δυσκολες εποχες.ευτυχως πηρες την κληρονομια

  • ΔΏΣΕ ΠΌΝΟ ΙΩΆΝΝΑ ΣΤΟΥΣ Μουμιοποιημένους Καραγκιοζοπαίχτες ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΠΑΥΛΙΔΗ και στην μπεκροπαρέα της παρακμής...

   Με το ΜΑΎΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που θα εισπράξει ο Τριώφλορος ΤΕΟ θα πνίξουν τον πόνο τους στα οινοπνεύματα… Κάμε τους να σουρώνουν από το πρωί μέχρι που από το πολύ πιοτό να μην μπορούν να σταθούν όρθιοι, να τους κουβαλάνε ντίρλα σουρωμένους από το καφενείο της παρακμής στα σπίτια τους… Αυτή θα είναι η λαϊκή τιμωρία για τους ανήθικους που δεν έχουν ιερό και Όσιο…. ®Νυχτοκαβαλάρης©

 3. Ναι ρε άχρηστοι έχουμε πάνω από πενήντα αντιδημάρχους. Κάθε υποψήφιος θα γίνεται κάθε δύο μήνες αντιδήμαρχος. Δύο μήνες επί πενήντα ίσον τέσσερα χρόνια. όχι θα κάτσουμε να σκάσουμε. ΑΧΡΗΣΤΟΙ Ε ΑΧΡΗΣΤΟΙ

 4. Συγχαρητήρια για ακόμη μια κίνηση ματ. Οι άλλοι κατεβάζουν αβουλα παιδακια.εσύ στελέχη

 5. Όλο το περιθώριο του Λαφαζάνη σε ένα…ως συνιστώσα σε μια άλλη συνιστώσα της συνιστώσας.Το 6 μισή τοις εκατό καλό είναι.

 6. Για την αυτοδυναμία. Δίχως τους ψεύτες μα κυρίως τους προδότες. Την είχε ήδη. Και πάλι όμως το χει.

 7. 13 + 16 ψήφοι αν τους στηρίξει ο Μυλωνάς. Τελικά η ΛΑΕ του Λαφαζάνη στηρίζει Ρουφα κι έρχεται

 8. ΠΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΌΣ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ . ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΡΊΖΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ .ΤΟ ΓΥΡΟΦΕΡΝΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΣΑΙ ΣΕ ΑΔΑΕΙΣ .ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΥΦΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΗ

  • Εάν σου πρότειναν να διαλέξεις να γράφεις ανακοινώσεις του Τριώφλορου ή ,,,,,,,,,,,,,,, εσύ τι θα έκανες;

   Με την /////////////// πόσο να αντέξει;;;; Άλλωστε έχει υποχρέωση το λιμασμένο προμάζεψε στο σΟύΡΑΜΑ σε όλες του τις παραλλαγές…. #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

 9. Σε βάρος της κοινωνίας αγαπητε μου δεν είναι η αποτυχια αλλά η απουσια τετοιων «πολιτικων πειραματων» σαν την Συμπαραταξη επί Μυλωνά .μην αναλυεις τόσο αμεροληπτα

 10. Λυπάμαι γιατι υπάρχει τοσο διπρόσωπος κοσμος ,οταν ηταν ο ………. με τον Κυριτση το τι δεν του εσουρναν οι κολλητοι του τωρα πάλι μαζι αγκαλιες και φιλιά…….ξεχασες χαχαχα

 11. Πουλητάρια όλοι τους. Από την κορυφή (Νικηταράς + Καίσερλης), μέχρι τα νύχια (Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή). Μέσα σε μια νύχτα πούλησαν την Ιωάννα επειδή τους έγνεψαν!
  Μαύρο σε όλους τους κοψιμιούς! Ο Καίσερλης στο ΕΒΕΔ χειροκροτούσε την Ιωάννα κι από πίσω της έσκαβε το λάκο, μαζί με τον Νικηταρά (που τον ξέθαψε;;;) και τους άλλους υποτακτικούς: Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή.

  • Πραγματικα η Αννα κάθε μερα που περνα γινεται ολο και χειροτερη από τον Κυριτση κατηγορώντας παλια στελεχη της.Αληθεια τη δημοκρατια στο Πυλι ετσι την αντιλαμβάνεται? Η μαζι μου η κοψιμιος?Και κοψιμιος από παραταξη που βρηκες ετοιμη από τον Κωστουκο και για να την κρατησεις εκανες τον αριστερο συνασπισμο με τον ΣΥΡΙΖΑ? Αρα καλα ελεγε ο Μ.Χαζτηκαλυμνιος για το ΚΚΕ και τον χωρο αυτόν….
   Αννα η παραταξη σου είναι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΔΗΜΑ. Σαν να λες από τα χθεσινα μακαρονια με κιμα να φτιαξεις παστιτσιο,βρε Αννουλα του Πυλιου μηνε στα χωράφια σου και ασε την ταλαιπωρη πολιτικη για τους πολιτικους

 12. Δεν έχουν μπέσα αυτοί. Πως να τους εμπιστευθείς όταν άλλα λένε στις 21 και άλλα στις 22 του μήνα; Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή ήταν με τη Ρούφα τη μια μέρα και με τον Κοψιμιό την άλλη…

  • Βρε ακουτε τους αδειους τενεκέδες όπως τους εγραφε το βημα της Κω?ΚΟΨΙΜΙΟΙ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ? ΜΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΗ,ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ,ΤΟ ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗ,ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

 13. Οι αναλύσεις στηρίζονται σε δεδομένα και όχι σε υποθέσεις. 1ον Έφυγαν από τον κύριο Κυρίτση τον οποίο είχαν στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές. 2ον Ο κύριος Λαφαζάνης στην Κω του οποίου είναι υποστηρικτές έχει αμελητέα ποσοστά και 3ον Η σύμπραξη του κυρίου Μυλωνά με τον κύριο Κυρίτση μετά βεβαιότητος απέτυχε σε βάρος του νησιού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτές είναι αλήθειες και όχι υποκειμενικές προτιμήσεις.

 14. διαλεγουν, κομα, παραταξη, και μετα απο 2 χρονια ΛΕΝΕ οτι εκαναν λαθος. ΑΡΑ ΤΟ 21 ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΙΩΑΝΝΑ

 15. Συγχαρητήρια σε όλους σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και συνέχεια στο έργο σας.
  Ιωάννα Ρούφα η νέα δήμαρχος της Κω.
  Άξιοι όλοι σας.

 16. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα έλεγαν οι Ιησουίτες και σήμερα αυτή η ρήση επιβεβαιώθηκε. Η επιδίωξη της κατάκτησης της Δημαρχίας οδήγησε στην σύμπραξη του θύτη και του θύματος. Γιατί μην ξεχνάτε ότι ο κύριος Μυλωνάς που υποστηρίζουν οι παριστάμενοι και συμμετέχουν στην ομάδα του, ήταν πρόεδρος όταν αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η καταγγελία στον Εισαγγελέα δεκάδων περιπτώσεων δήθεν απάτης και χρηματισμού εναντίον εκατοντάδων έντιμων πολιτών που αθωώθηκαν μεταξύ των οποίων και οι έτεροι παριστάμενοι κυρία Ρούφα και κύριοι Πης και Τσατσαρώνης. Ως Άγιος χαίρομαι γιατί πρέπει να είμαστε μεγαλόψυχοι και να συγχωρούμε τις αμαρτίες ακόμα και τα εγκλήματα των εχθρών μας. Ως άνθρωπος όμως αυτά που έπραξαν δεν θα ήθελα να ξαναγίνουν και για αυτό διαφωνώ με την κάθαρση που τους προσφέρθηκε.

  • άγιο προπαγανδιστήρι της μπεκροπαρέας και του κοψιμιού τεοντόση

   οι υπηρεσίες που προσφέρεις στο καφενείο που ονομαζετε παραταξη είναι του κ@λου… το μόνο που καταφέρνεις είναι να ενώσεις του αντιτιώφλορους….. το φυσάτε και δεν κρυώνει…. αποστατάκια, καματεράκια, καισερλάκια και ΛΟΙποί καπαμάδες ΤΕΛΟΣ

 17. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 18. Αυτό βρε Ιωαννα μου δεν είναι παραταξη, μα πηγες με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Συγνωμη χθες θα σε ψηφιζα σημερα όχι,μια ανηθικη παραταξη που δεν σεβεται τα προβλήματα που εχει ο κοσμος από την κυβερνηση του Αλεξη.Ντροπη σας.Κυριε Πη,κυριε,Χατζηδιαμαντη,κυριες Βασηλειαδη.κυριε Σαιτη ελεος πως γινατε ετσι εσεις που μιλάγατε για ηθος.

 19. Άνθρωποι εκδικητικοι,εριστικοι που νόμιζαν ότι κατατροπωνοντας ψυχές κ αξιοπρέπειες,αποκαθιστουσαν τα απωθημένα τους.Μπορεί να μην είστε η χειρότερη δημαρχία αλλά είστε σίγουρα το χειρότερο είδος ανθρωποειδών.Φάγατε καλά,βολεψατε με θράσος τους δικούς σας,καταστρεψατε όσους δεν γουστάρετε.Ευχαριστούμε για τα συντριβάνια,τις πλατείες κ το συναφι σας.Χορτάσαμε!!!!Μακρυά από εσάς κ όπου να ναι

 20. Νυχτοκαβαλαρη εισαι καλα? Τι ειναι αυτα που γραφεις μήπως την έχεις καβαλήσει και δεν το έχεις καταλάβει? Πρέπει να το δεις γιατί αν το αφήσεις μετα θα ειναι αργά

 21. οραμα & δραση και συριζα ολοι μαζι και στην κω του χρονου θα ψαχνουμε για δουλεια γιατι ολοι θα προσλαμβανουν λαθρομεταναστες για φθηνα μεροκαματα οπως η κυρια απο το οραμα θα δωση δουλεια στους λαθρο και μαγαζια στους φιλους της

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.